4 Mayıs 2024 Cumartesi

15:56   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMESİNİ DEĞERLENDİRDİ   15:47   KORAL ÖMÜR 3 MAYIS BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ’NÜ KUTLADI   15:35   DEM PARTİ CHP`Yİ ZİYARET ETTİ   15:20   CHP`Lİ VEKİLLER EĞİTİMDEKİ SORUNLARA KARŞI MEB`E YÜRÜDÜ   14:42   YAŞAR KEMAL PARKI YENİLENİYOR   14:38   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ; “12 YILDIR ÇALIŞMADAN MAAŞ ALANLAR VAR”   14:19   TÜRKİYE GAZETECİLER CEMİYETİ: GAZETECİYİ VE HABERİ ÖZGÜR BIRAKIN   13:45   RTÜK`TEN, DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ`NDE NOW TV`YE ‘İSTAKOZ` CEZASI   13:14   CHP`Lİ MİLETVEKİLERİNİN MEB`E YÜRÜYÜŞÜ... BAKAN TEKİN: ``GELECEKLERİNİ BİLSEYDİK DİYARBAKIR PROGRAMIMIZI ERTELERDİK``   12:37   DİSK: 1 MAYIS GEREKÇESİYLE GÖZALTINA ALINAN HERKES SERBEST BIRAKILMALIDIR   12:30   TARSUS’TA ZABITA EKİPLERİ HIZ KESMİYOR   12:18   CHP’Lİ YILMAZ’DAN 3 MAYIS DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ MESAJI   12:16   UTKU ÇAKIRÖZER, NİSAN AYI BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ RAPORU`NU AÇIKLADI   11:46   BORCUNU ÖDEYEMEDİĞİ İÇİN SUYU KESİLEN KADİRLİLİ ÇİFTÇİ: "BİZ KÖYLÜYÜZ BENİM HİÇBİR ŞEYİM YOK BENİM"   11:33   ÖMER FETHİ GÜRER, KIRMIZI ET ÜRETİMİNDEKİ FARKLI RAKAMLARA DİKKAT ÇEKTİ: ``557 BİN TON FAZLA KIRMIZI ET ÜRETİMİ NASIL OLUŞTU?``   11:20   ÇHD: TAKSİM YASAĞINA KARŞI ÇIKAN 47 KİŞİ DAHA GÖZALTINA ALINDI   11:13   ÖZGÜR ÖZEL: "GAZETECİLERİN HABERLERİ NEDENİYLE CEZAEVİNDE OLMAYACAKLARI BİR ÜLKEYİ SAĞLAMAK İÇİN MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ"   11:06   KENT LOKANTASI ÖNÜNDE SIRA BEKLEYEN VATANDAŞLAR: ``KİMİ ISTAKOZ, KİMİ MANDA YOĞURDU YİYOR... BİZ BOL BOL BETON ÜRETTİK TÜRKİYE`DE...   10:56   ATEŞ, TAVUK ÜRÜNLERİ İHRACATINA GETİRİLEN KISITLAMAYI ELEŞTİRDİ: "YÜKSEK TAVUK ETİ FİYATININ SEBEBİ İHRACAT DEĞİL, İKTİDARIN YANLIŞ TARIM POLİTİKALARI"   10:56   UZMANLARDAN UYARI: "ÇOCUKLARINIZI SOSYAL MEDYADA MALZEME HALİNE GETİRMEYİN, MAHREMİYETLERİNİ İHLAL ETMEYİN"  
 
     
   

MÜZEYYEN ŞEVKİN`DEN ESK`NİN ADANA`DAKİ ET KOMBİNASINDA ÇEKİLEN GÖRÜNTÜLERE TEPKİ: “SADECE ÇALIŞANLARIN GÖREVDEN EL ÇEKTİRİLMESİ YETMEZ”


CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, Et ve Süt Kurumu`nun (ESK), Adana`daki et kombinasında büyükbaş bir hayvanının kafasına vurularak öldürüldüğü gösteren görüntülere ilişkin, “Son Adana örneği; denetimsizliğin, keşmekeşliğin boyutlarını gözler önüne seriyor. Hayvanlar işkence ile katlediliyor. Bu olay, buzdağının görünen yüzü. Videonun çekilmediği dönemlerde neler olduğunu bilmiyoruz. Sadece çalışanların görevden el çektirilmesi yetmez” dedi.

 

Tarih : 12 Haziran 2023 Pazartesi 20:02   Okunma : 409

CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, Et ve Süt Kurumu`nun (ESK), Adana`daki et kombinasında büyükbaş bir hayvanının kafasına vurularak öldürüldüğü gösteren görüntülere ilişkin, “Son Adana örneği; denetimsizliğin, keşmekeşliğin boyutlarını gözler önüne seriyor. Hayvanlar işkence ile katlediliyor. Bu olay, buzdağının görünen yüzü. Videonun çekilmediği dönemlerde neler olduğunu bilmiyoruz. Sadece çalışanların görevden el çektirilmesi yetmez” dedi.

ESK`nin Adana`daki et kombinasında büyükbaş bir hayvanının kafasına vurularak öldürüldüğü gösteren görüntüler sosyal medyada gündem olmuş; ESK, olayın sorumlularına görevden el çektirildiğini duyurmuştu.

Müzeyyen Şevkin, Adana`da yaşanan olaya ve ESK`nin açıklamasına tepki gösterdi. Şevkin, bugün yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:

“Kuyrukları azaltma bahanesi ile fiyatlarına zam yapan ESK, 2021`de öz kaynaklarının tamamını yitirdi. Bir yandan bu gelişme yaşanırken diğer yandan aynı kurum, iktidarın derinleşen krizi perdelemek amacıyla yüklediği ‘ucuza et satmak` görevi nedeniyle ekonomik batağa sürüklendi. ESK`nin, Ocak-Nisan 2023 döneminde sadece bir şirkete 2,8 milyon lira kira ödediği ortaya çıktı. Kurumun 2023 yılı itibarıyla toplam zararının 2 milyar liraya dayandığı biliniyor.

Türkiye yönetilemiyor. Tarım ve hayvancılıkta tam olarak kaos hakim. Üretici tedirgin. Ürettiğinin karşılığını alamıyor ama market, manav fiyatları gün geçtikçe artıyor. ESK, tamamen iflas etmiş durumda. Son Adana örneği; denetimsizliğin, keşmekeşliğin boyutlarını gözler önüne seriyor. Hayvanlar işkence ile katlediliyor. Bu olay, buzdağının görünen yüzü. Videonun çekilmediği dönemlerde neler olduğunu bilmiyoruz. Sadece çalışanların görevden el çektirilmesi yetmez.

“TARIM BAKANLIĞI`NIN YENİDEN YAPILANDIRILMASI LAZIM”

Tarım ve Orman Bakanı gerek kurumun yeniden yapılandırılması gerek uğratılan büyük zarar ve gerekse çalışanların uygulamaları ile ilgili detaylı bir araştırma-soruşturma yapıp tepe noktalardaki isimleri de görevden almalıdır. Halkın kurumları Yağma Hasan`ın böreği gibi har vurulup harman savurulmamalıdır. Kurumlar, amacına uygun hareket etmeli, liyakatli insanlar tarafından yönetilmelidir.”

ESK, olaya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetmişti: 

"Adana Et Kombinası Müdürlüğü`müzdeki, hayvan hakları ve hayvan refahına aykırı, sosyal medyaya yansıyan görüntüler ile ilgili müfettiş görevlendirilmiş olup sorumlular işten el çektirilmiştir. Konu tarafımızca titizlikle takip edilmektedir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA