5 Mayıs 2024 Pazar

12:06   VEHBİ BAKIRLIOĞLU: "CANLI HAYVAN VE ET İTHALATI REKORA DOĞRU KOŞUYOR"   10:19   YAZAR İPEK ONGUN, MERSİNLİ SEVENLERİYLE BULUŞTU   09:48   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN TARIM SEKTÖRÜNDE ÇALIŞAN KADINLARIN SOSYAL GÜVENLİK PRİMLERİNİN DEVLET TARAFINDAN KARŞILANMASI İÇİN KANUN TEKLİFİ   09:29   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ‘YEŞİL DÖNÜŞÜM MERKEZİ` KURMAYA HAZIRLANIYOR   09:27   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EKİPLERİ, OLUMSUZ HAVA KOŞULLARINA KARŞI SAHADAYDI    15:08   EĞİTİM-SEN KADIN MECLİSİ: “YENİ MÜFREDAT, SORGULAMAYAN, İTAATKAR BİREYLER YETİŞTİRMEYİ AMAÇLAMAKTADIR”   14:15   ÖZEL, KILIÇDAROĞLU GÖRÜŞMESİNİN DETAYLARINI ANLATTI   13:39   MANSUR YAVAŞ, ÖZEL VE ERDOĞAN GÖRÜŞMESİNİ DEĞERLENDİRDİ   12:52   1 MAYIS`TA TAKSİM`E ÇIKMAK İSTERKEN GÖZALTINA ALINAN 65 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ   12:49   ÖZGÜR ÖZEL, PİYADE ASTSUBAY KIDEMLİ ÇAVUŞ GÖÇMEN`İN AİLESİNE BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ   09:48   MERSİN BELEDİYESİ`NDEN ORTOPEDİK ENGELLİLERE YÖNELİK BOCCE TURNUVASI   09:35   MECLİS`İN SORU ÖNERGESİ KARNESİ... MUHALEFETİN SORULARI YANITSIZ KALDI   09:32   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ZABITASINDAN DİLENCİ OPERASYONU   08:26   İLİÇ`TE İKİ MADENCİNİN DAHA CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI   15:56   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMESİNİ DEĞERLENDİRDİ   15:47   KORAL ÖMÜR 3 MAYIS BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ’NÜ KUTLADI   15:35   DEM PARTİ CHP`Yİ ZİYARET ETTİ   15:20   CHP`Lİ VEKİLLER EĞİTİMDEKİ SORUNLARA KARŞI MEB`E YÜRÜDÜ   14:42   YAŞAR KEMAL PARKI YENİLENİYOR   14:38   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ; “12 YILDIR ÇALIŞMADAN MAAŞ ALANLAR VAR”  
 
     
   

SEMRA DİNÇER: “ORMAN YANGINLARINA KARŞI SÜREKLİLİĞİ OLAN TEDBİRLERİN ALINMASI GEREKİRKEN, ORMAN YANGINLARIYLA MÜCADELE İÇİN AYRILAN BÜTÇE DÜŞÜRÜLÜYOR, BU KABUL EDİLEMEZ”


CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Semra Dinçer, “Ülkemizde her yıl çıkan orman yangınlarında binlerce hektar ormanlık alan ve yaban hayatımız yok oluyor. Ekolojik yıkım yaşıyoruz. Ancak orman yangınlarına karşı kapsamlı ve sürekliliği olan tedbirlerin alınması gerekirken, orman yangınlarıyla mücadele için ayrılan bütçe düşürülüyor. Bu kabul edilemez bir durumdur. Orman yangınları ile mücadele bütçesini yeniden gözden geçirin” dedi.

 

Tarih : 15 Haziran 2023 Perşembe 13:13   Okunma : 296

CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Semra Dinçer, “Ülkemizde her yıl çıkan orman yangınlarında binlerce hektar ormanlık alan ve yaban hayatımız yok oluyor. Ekolojik yıkım yaşıyoruz. Ancak orman yangınlarına karşı kapsamlı ve sürekliliği olan tedbirlerin alınması gerekirken, orman yangınlarıyla mücadele için ayrılan bütçe düşürülüyor. Bu kabul edilemez bir durumdur. Orman yangınları ile mücadele bütçesini yeniden gözden geçirin” dedi.

CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Semra Dinçer, orman yangınları ile mücadele bütçesinin düşürülmesine tepki gösterdi. Dinçer, yazılı bir açıklama yaparak şunları kaydetti:

“BU KABUL EDİLEMEZ BİR DURUMDUR”

“Ülkemizde her yıl çıkan orman yangınlarında binlerce hektar ormanlık alan ve yaban hayatımız yok oluyor. Ekolojik yıkım yaşıyoruz. Ancak orman yangınlarına karşı kapsamlı ve sürekliliği olan tedbirlerin alınması gerekirken, orman yangınlarıyla mücadele için ayrılan bütçe düşürülüyor. Bu kabul edilemez bir durumdur.”

2022 yılında Orman Kanunu`nda yapılan düzenlemeyle yangın sezonunun tüm yılı kapsayacak şekilde genişletildiğini hatırlatan Dinçer şunları ifade etti:

“ORMAN YANGINLARINA AYRILAN BÜTÇENİN DÜŞÜRÜLMESİ TEZATLIK OLUŞTURMAKTADIR”

“Yapılan düzenlemeyle, Mayıs – Kasım ayları arasında olan yangın sezonu tüm yıla yayılmıştır. Küresel ısınma ve iklim krizi nedeniyle yangın tehlikesinin arttığı bir dönemde bu doğru bir düzenlemeydi. Ancak orman yangını sezonu uzatılırken, orman yangınlarına ayrılan bütçenin düşürülmesi tezatlık oluşturmaktadır.

“ORMAN YANGINLARI İLE MÜCADELE BÜTÇESİNİ YENİDEN GÖZDEN GEÇİRİN”

Orman Genel Müdürlüğü 2023 Yılı Performans Programında, 2023 yılında orman yangınlarıyla mücadele için ayrılan bütçe 10 milyar 224 milyon TL. Ancak geçtiğimiz yıl yani 2022 yılında orman yangınlarıyla mücadele için harcanan tutar 12 milyar 384 milyon TL.

Orman yangını riskinin arttığı, geçtiğimiz yıllarda yaşanan orman yangınlarına müdahalede yaşanan aksaklıklar ortadayken bütçenin düşürülmesi ormanlarımızın yok olmasına göz yummaktır. Orman yangınları ile mücadele bütçesini yeniden gözden geçirin.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA