3 Mayıs 2024 Cuma

16:48   BAŞKAN ALİ BOLTAÇ, “BU ŞEHİR HAYALET ŞEHİR OLARAK ANILIYOR AMA BİZ BU ŞEHRİ HAYAL EDİLECEK BİR ŞEHRE DÖNÜŞTÜRECEĞİZ”   15:54   GÜLCAN KIŞ: "MERSİN, SÖZ VERİLİP BİTİRİLEMEYEN PROJELERİN MERKEZİ HALİNE GETİRİLMİŞTİR"   15:21   NUMAN KURTULMUŞ, YENİ ANAYASA İÇİN SAADET - GELECEK GRUBUNU ZİYARET ETTİ   15:02   DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANLARI, YARIN CHP LİDERİ ÖZEL İLE GÖRÜŞECEK   14:27   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ EMEKÇİLERLE KOL KOLA YÜRÜDÜ   14:23   YENİŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ABDULLAH ÖZYİĞİT, 1 MAYIS’TA İŞÇİLERLEYAN YANA YÜRÜDÜ   14:19   AKDENİZ BELEDİYESİ EŞ BAŞKANLARI SARIYILDIZ VE ARSLAN, 1 MAYIS COŞKUSUNA ORTAK OLDU   14:07   ÖĞRETMEN ADAYLARI ATAMA BEKLİYOR... EĞİTİM-İŞ GENEL BAŞKANI ÖZBAY: "1 MİLYONA YAKIN ÖĞRETMEN ADAYI VAR. PLANLAMA YAPILMAZSA SORUNLAR GİDEREK ARTACAK"   12:40   İLİÇ`TE MADENİN YAŞAMLARI DEĞİŞTİRDİĞİ KÖYLER... "KİMİLERİ PARA KAZANIYOR, KİMİLERİ ÖLÜYOR"   11:52   TAKSİM`E ÇELENK BIRAKMALARINA İZİN VERİLMEYEN EMNİYET TEŞKİLATI SENDİKASI: "EMNİYET ÇALIŞANLARI DA EMEKÇİDİR"   10:54   TÜİK 2023 YILI KIRMIZI ET ÜRETİM İSTATİSTİKLERİNİ AÇIKLADI... ET ÜRETİMİ YÜZDE 8,8 ARTARAK 2 MİLYON 384 BİN 47 TON OLARAK TAHMİN EDİLDİ   10:46   KADİRLİLİ EMEKLİ: "10 BİN LİRA MAAŞLA 20 BİN LİRAYA NASIL KURBAN ALACAĞIZ? SÜRÜNÜYORUZ"   10:38   TÜİK: ÇİĞ SÜT ÜRETİMİ 2023 YILINDA YÜZDE 0,4 AZALARAK 21 MİLYON 481 BİN 567 TON OLDU   10:04   ÖMER FETHİ GÜRER, `TAVUKTA İHRACAT SINIRLAMASI`NI DEĞERLENDİRDİ: "ANLIK UYGULAMALARLA SORUNLAR ÇÖZÜLEMEZ"   09:58   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN TARSUS`A SAĞLIKLI YAŞAM DANIŞMA MERKEZİ   09:34   TÜRKER ATEŞ: VATANDAŞ, VERGİSİNİ DE BORÇLANARAK ÖDÜYOR. KARTLA DEVLETE YAPILAN ÖDEMELER ÜÇE KATLANDI   09:24   VAHAP SEÇER, 1 MAYIS`TA İŞÇİLERLE YÜRÜDÜ: “BİZİM İKTİDARIMIZDA EMEKÇİ KARDEŞLERİMİZ BAYRAMI İSTEDİĞİ YERDE KUTLAYACAK”   19:11   YASAKLAR İSTİKLAL CADDESİ`Nİ DE BOMBOŞ BIRAKTI   18:26   POLİS YİNE "SÜPÜR" TALİMATI VERDİ, GÖRÜNTÜ ALAN GAZETECİLER KALKANLARLA ENGELLENDİ   17:55   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMESİ ÖNCESİNDE PARTİSİNİN ÖNCEKİ GENEL BAŞKANLARINI ARADI  
 
     
   

DEPREMZEDELER, MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN ETKİNLİKLERİYLE MORAL BULUYOR


Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin Davultepe`de hizmete açtığı Geçici Barınma Merkezi`nde kalan depremzedeler, Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi tarafından Toroslar ilçesine bağlı Darısekisi Örnek Köyü`nde düzenlenen piknik etkinliğinde moral buldu.

 

Tarih : 22 Haziran 2023 Perşembe 09:42   Okunma : 360

Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin Davultepe`de hizmete açtığı Geçici Barınma Merkezi`nde kalan depremzedeler, Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi tarafından Toroslar ilçesine bağlı Darısekisi Örnek Köyü`nde düzenlenen piknik etkinliğinde moral buldu.

Deprem felaketinin ardından tüm bölgelere ulaşan ve yardım götüren Büyükşehir Belediyesi, Mersin`e gelen depremzede vatandaşların da ihtiyaçlarını karşılamak ve moral vermek için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı`na bağlı Halk Sağlığı ve Denetim Şubesi ekipleri, Davultepe Geçici Barınma Merkezi`nde kalan depremzedelere yönelik Toroslar ilçesine bağlı Darısekisi Örnek Köyü`nde piknik etkinliği gerçekleştirdi. Etkinlikte vatandaşlar havanın tadını çıkararak piknik yaparken, minikler de yemyeşil bir alan içinde doyasıya oyun oynadı.

DENİZ: “AMACIMIZ, KADIN VE ÇOCUKLARA YAŞADIKLARI ZOR GÜNLERİ ATLATMALARINDA DESTEK OLMAK”

Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi`nde Fizyoterapist olarak görev yapan Ayşe Deniz, “Bugün Davultepe Geçici Barınma Yurdu`nda kalan depremzede kadın ve çocukları, Darısekisi Örnekköy`e getirdik. Birlikte piknik etkinliği yaptık. Konuklarımızın öncelikle sağlık taraması yapıldı. Şeker ve tansiyon ölçümü sonrasında, egzersiz ve doğa yürüyüşüyle programımızı sonlandırdık. Amacımız, kadın ve çocuklara yaşadıkları zor günleri atlatmalarında destek olmak, moral vermekti. Güzel vakit geçirdiklerini düşünüyorum” dedi.

ZEYNEP YANARAY: “DÜZENLENEN PİKNİK BİZE MORAL OLDU”

6 Şubat`ta meydana gelen deprem felaketinin ardından Mersin`e geldiklerini belirten Hataylı depremzede Zeynep Yanaray, Büyükşehir`in etkinlikleri sayesinde moral bulduklarını söyledi. Davultepe Geçici Barınma Merkezi`nde kaldıklarını kaydeden Yanaray, “Bize kapılarını açtığı için, Büyükşehir Belediye Başkanımıza çok teşekkür ederiz. Sığınacak bir yerimiz oldu. Yaşadığımız o anlar anlatılmaz. Allah kimseye bir daha yaşatmasın. Şu an düzenlenen piknik, bizlere moral oldu. Yaralarımızı böyle sarmaya çalışacağız” dedi.

NURTEN TUNCAY: “BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BİZE ÇOK GÜZEL KUCAK AÇTI”

Depremzede Nurten Tuncay ise çok kötü bir dönem geçirdiklerini, ancak Mersin Büyükşehir Belediyesi sayesinde hayata tutunduklarını vurgulayarak, “Mersin Büyükşehir Belediyesi bize kucak açtı ve evimizi aratmadı. Çok güzel baktılar, çok güzel moral verdiler. Çocuklarımıza güzel eğlence yerleri, oyun alanları yaptılar. Bizim için böyle bir piknik sunduğu için Büyükşehir Belediyesi`ne çok teşekkür ediyoruz. Mersin halkı da bize çok iyi davrandı. Çok mutluyuz şu an” diye konuştu.

MİNİKLER DOĞANIN İÇİNDE EĞLENCENİN TADINI ÇIKARDI

Pikniğe katılan minik Ahmet Kazar ise düşüncelerini şu sözlerle dile getirdi:

“Ben Hatay`dan geliyorum. Vahap Seçer bize Davultepe`de bir yurt açtı. Orada oturuyoruz. Onlar olmasa biz ne yapardık? Çok teşekkür ediyorum onlara. Şu an burada pikniğe geldik. Top oynayacağız, şarkı söyleyeceğiz. Vahap Seçer`e çok teşekkür ediyoruz.”

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA