17 Mayıs 2024 Cuma

12:58   CHP MEZİTLİ İLÇE BAŞKANI YILMAZ’DAN 19 MAYIS MESAJI   12:54   GÜLCAN KIŞ, GIDA FİYATLARININ DÜŞMESİ İÇİN ÇİFTÇİNİN, ÜRETİCİNİN, NAKLİYECİNİN DESTEKLENMESİ GEREKTİĞİNE İŞARET ETTİ   12:51   YENİŞEHİR BELEDİYESİNDEN DOĞA TUTKUNLARINA MÜJDE    12:07   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SEÇER`DEN ‘19 MAYIS ATATÜRK`Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI` MESAJI   09:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN ‘ORTOPEDİK ENGELLİLER BOCCE TURNUVASI’ TAMAMLANDI   08:42   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ, BASIN MENSUPLARIYLA BİR ARAYA GELDİ   15:12   CARETTA CARETTALARIN YUVALANDIĞI KAZANLI SAHİLİ TEMİZLENDİ   14:21   KOBANİ DAVASI`NDA DURUŞMANIN ERTELENME TALEBİ REDDEDİLDİ   14:04   CHP`DE TÜRKİYE BELEDİYELER BİRLİĞİ BAŞKANLIĞI SEÇİMİ İÇİN SÜREÇ BAŞLIYOR   13:44   CAN ATALAY İÇİN ADALET NÖBETİ   12:06   MERSİN’DE 5 GÜN BOYUNCA 19 MAYIS RÜZGARI ESECEK   11:40   KOBANİ DAVASINDA KARAR BEKLENİYOR… DEM PARTİ`DEN SİNCAN CEZAEVİ ÖNÜNDE AÇIKLAMA...   09:53   MERSİN BÜYÜKŞEHİR DESTEKLİYOR, KADINLAR OKUMA YAZMA ÖĞRENİYOR   01:39   AYM`NİN CAN ATALAY KARARINI UYGULAMAYAN YARGITAY 3. CEZA DAİRESİ BAŞKANI MUHSİN ŞENTÜRK, YARGITAY CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI`NA SEÇİLDİ   01:20   ALİ MAHİR BAŞARIR: "OSMAN KAVALA DOSYASINDA HEYET KAPAĞINI BİLE KALDIRMADAN RET KARARI VERDİ, UTANÇ MESELESİDİR BU"   01:01   FAHİŞ FİYAT ARTIŞI VE STOKÇULUK CEZALARININ ARTIRILMASINI DA İÇEREN KANUN TEKLİFİNİN İLK 3 MADDESİ TBMM GENEL KURULU`NDA KABUL EDİLDİ   16:47   MGM HAVA TAHMİN UZMANI MURAT ACAR: HAFTA SONU BATI KESİMLERDEN BAŞLAYARAK HAVA SICAKLIKLARI ARTACAK   16:14   AYHAN BORA KAPLAN DAVASI KAPSAMINDA GİZLİ TANIĞIN İSMİNİ VERDİĞİ 4 POLİS GÖZALTINA ALINDI   16:11   SAADET- GELECEK GRUBUNDAN İSRAİL BÜYÜKELÇİLİĞİ ÖNÜNDE AÇIKLAMA   15:05   MERSİNLİ SANATÇILAR ‘UZAKLAR’DAN DÖNDÜ  
 
     
   

OSMANİYE`DE 65 YAŞINDAKİ EŞE BİLGİN, EMEKLİ MAAŞINDAN KALAN 100 LİRAYLA GEÇİNMEYE ÇALIŞIYOR


Osmaniye`nin Kadirli ilçesinde tek başına yaşayan 65 yaşındaki Eşe Bilgin, kendine ait ufak bir ev yapmak için kredi çekti ancak çektiği kredi evi bitirmeye yetmedi. Eşinden dolayı 5 bin lira aylık maaş alan Bilgin şimdi krediyi ödedikten sonra elinde kalan 100 lira ile geçinmeye çalışıyor. Bilgin komşuların yardımıyla hayatta kalmaya çalıştığını belirterek “Maaştan 100 lira bir para kalıyor. Onunla ekmek mi alayım?  Elektrik, su mu ödeyeyim? Kime yük olayım? Yük olmak da istemiyorum" dedi.

 

Tarih : 23 Haziran 2023 Cuma 14:02   Okunma : 298

BURHAN DEMİRCİOĞLU

 

Osmaniye`nin Kadirli ilçesinde tek başına yaşayan 65 yaşındaki Eşe Bilgin, kendine ait ufak bir ev yapmak için kredi çekti ancak çektiği kredi evi bitirmeye yetmedi. Eşinden dolayı 5 bin lira aylık maaş alan Bilgin şimdi krediyi ödedikten sonra elinde kalan 100 lira ile geçinmeye çalışıyor. Bilgin komşuların yardımıyla hayatta kalmaya çalıştığını belirterek “Maaştan 100 lira bir para kalıyor. Onunla ekmek mi alayım?  Elektrik, su mu ödeyeyim? Kime yük olayım? Yük olmak da istemiyorum" dedi.

Osmaniye`nin Kadirli ilçesinde bir yıl önce eşini kaybeden 65 yaşındaki Eşe Bilgin, çeşitli hastalıkları nedeniyle 6 ay boyunca akrabalarının yanında kaldı. Oğluna ait ufak bir evde yaşayan Bilgin, evine döndüğünde eve hırsız girdiğini ve birçok eşyalarının çalındığını fark etti. Oğlunun talebiyle evden çıkan Bilgin, kredi çekip kendine ev yapmak istedi ancak artan inşaat malzeme fiyatlarından dolayı evin inşaatı yarım kaldı. 5 bin TL aylık geliri olan Eşe Bilgin`in elinde krediden dolayı 100 TL kaldığını söyleyen Bilgin, şunları söyledi:

"Ben bir yıl önce eşimi kaybettim. Eşimi kaybettikten sonra da ben hastalandım hastaneye düştüm. Hastaneden çıktıktan sonra da oğlumun yanında kaldım. Oğlumun da engelli çocuğu var geline yük olduğumu hissettim. Bacımın yanına geldim, bacımın da eşi yok o da vefat etmişti, bacımda kalıyordum. Sonra da dedim ben yavaş yavaş biraz kendimi toparladım eve gideyim de evde kalayım. Beni eve getirdiler bir de baktık ki kapımı kırmışlar, hiçbir tane eşyamı koymamışlar. Çay kaşığına kadar alıp götürmüşler. Hiçbir şey yok evimizde yatağım, dolabım neyim varsa. Onun bunun verdiği şeylerle idare etmeye çalışıyorum. Herkesten bir alırsın iki alırsın onu da zor sınıyorlar. Yine sağ olsunlar veriyorlar.

"EV YAPMAK İÇİN KREDİ ÇEKTİM"

Ben eve geldim evde duruyordum, 1+1 oğlumun evi var bu evde kalıyorum. Oğlum dedi ki `anne evlere güç yetmiyor benim ev kiram arttı` dedi. Depremden sonra `işte ben oraya geleceğim` dedi.  `Senin orada eşyan kalmamış` dedi. `Evde ne yapacaksın, ikimiz bir zaten sığmayız` dedi. 3 tane çocuğu var. Ben de dedim ki `oğlum babandan 5 bin lira bir maaş var, emekli maaşı. Gideyim ben kredi çekeyim, şu yanınıza` dedim. 2 oda bir yer yapayım dedim. Gittim kredi çektim 60 bin lira bir kredi çektim, inşaata başlattım. Yetişmedi gittim 20 bin lira daha çektim oda yetmedi şimdi yarım kaldı, yaptıramıyorum.

"MAAŞTAN BANA 100 LİRA KALIYOR"

Krediyi aldıktan sonra banka parayı aldıktan sonra bana 100 lira maaştan 100 lira bir para kalıyor. Onunla ekmek mi alayım, elektrik, su mu ödeyeyim? Kime yük olayım? Yük olmak da istemiyorum. Çocuklara sıkıntı vermek istemiyorum, herkesin kendine göre bir sıkıntısı var. İnşaatı yaptıramadım yarım kaldı, malzemeye hiç güç yetmez olmuş. Şimdi 100 küsur olmuş bir torba çimento. Ustalara da daha borcum kaldı, veremedim. Yani parayı hazırlayın da gelip yapalım diyorlar. Para yok ki hazırlayamıyoruz.

“YEMEĞİMİ SUYUMU KONU KOMŞU GETİRİYOR”

Buzdolabım yok, çamaşır makinem yok, yıkayacak halimde yok. Bel fıtığım var benim, boyun fıtığım var, diz kemiklerim çürümüş. Suyumu, soğuk suyu komşu veriyor, gelin getiriyor, kardeşim gönderiyor. Yemeğimi de konu komşu veriyor sağ olsunlar. Ekmeğimi getiriyorlar. Allah ne verirse, kolu komşu bir şey verirse bir kap yemek yapar yeriz yoksa da yapabileceğim hiçbir şey yok."

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA