3 Mayıs 2024 Cuma

16:48   BAŞKAN ALİ BOLTAÇ, “BU ŞEHİR HAYALET ŞEHİR OLARAK ANILIYOR AMA BİZ BU ŞEHRİ HAYAL EDİLECEK BİR ŞEHRE DÖNÜŞTÜRECEĞİZ”   15:54   GÜLCAN KIŞ: "MERSİN, SÖZ VERİLİP BİTİRİLEMEYEN PROJELERİN MERKEZİ HALİNE GETİRİLMİŞTİR"   15:21   NUMAN KURTULMUŞ, YENİ ANAYASA İÇİN SAADET - GELECEK GRUBUNU ZİYARET ETTİ   15:02   DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANLARI, YARIN CHP LİDERİ ÖZEL İLE GÖRÜŞECEK   14:27   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ EMEKÇİLERLE KOL KOLA YÜRÜDÜ   14:23   YENİŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ABDULLAH ÖZYİĞİT, 1 MAYIS’TA İŞÇİLERLEYAN YANA YÜRÜDÜ   14:19   AKDENİZ BELEDİYESİ EŞ BAŞKANLARI SARIYILDIZ VE ARSLAN, 1 MAYIS COŞKUSUNA ORTAK OLDU   14:07   ÖĞRETMEN ADAYLARI ATAMA BEKLİYOR... EĞİTİM-İŞ GENEL BAŞKANI ÖZBAY: "1 MİLYONA YAKIN ÖĞRETMEN ADAYI VAR. PLANLAMA YAPILMAZSA SORUNLAR GİDEREK ARTACAK"   12:40   İLİÇ`TE MADENİN YAŞAMLARI DEĞİŞTİRDİĞİ KÖYLER... "KİMİLERİ PARA KAZANIYOR, KİMİLERİ ÖLÜYOR"   11:52   TAKSİM`E ÇELENK BIRAKMALARINA İZİN VERİLMEYEN EMNİYET TEŞKİLATI SENDİKASI: "EMNİYET ÇALIŞANLARI DA EMEKÇİDİR"   10:54   TÜİK 2023 YILI KIRMIZI ET ÜRETİM İSTATİSTİKLERİNİ AÇIKLADI... ET ÜRETİMİ YÜZDE 8,8 ARTARAK 2 MİLYON 384 BİN 47 TON OLARAK TAHMİN EDİLDİ   10:46   KADİRLİLİ EMEKLİ: "10 BİN LİRA MAAŞLA 20 BİN LİRAYA NASIL KURBAN ALACAĞIZ? SÜRÜNÜYORUZ"   10:38   TÜİK: ÇİĞ SÜT ÜRETİMİ 2023 YILINDA YÜZDE 0,4 AZALARAK 21 MİLYON 481 BİN 567 TON OLDU   10:04   ÖMER FETHİ GÜRER, `TAVUKTA İHRACAT SINIRLAMASI`NI DEĞERLENDİRDİ: "ANLIK UYGULAMALARLA SORUNLAR ÇÖZÜLEMEZ"   09:58   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN TARSUS`A SAĞLIKLI YAŞAM DANIŞMA MERKEZİ   09:34   TÜRKER ATEŞ: VATANDAŞ, VERGİSİNİ DE BORÇLANARAK ÖDÜYOR. KARTLA DEVLETE YAPILAN ÖDEMELER ÜÇE KATLANDI   09:24   VAHAP SEÇER, 1 MAYIS`TA İŞÇİLERLE YÜRÜDÜ: “BİZİM İKTİDARIMIZDA EMEKÇİ KARDEŞLERİMİZ BAYRAMI İSTEDİĞİ YERDE KUTLAYACAK”   19:11   YASAKLAR İSTİKLAL CADDESİ`Nİ DE BOMBOŞ BIRAKTI   18:26   POLİS YİNE "SÜPÜR" TALİMATI VERDİ, GÖRÜNTÜ ALAN GAZETECİLER KALKANLARLA ENGELLENDİ   17:55   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMESİ ÖNCESİNDE PARTİSİNİN ÖNCEKİ GENEL BAŞKANLARINI ARADI  
 
     
   

OSMANİYE`DE 65 YAŞINDAKİ EŞE BİLGİN, EMEKLİ MAAŞINDAN KALAN 100 LİRAYLA GEÇİNMEYE ÇALIŞIYOR


Osmaniye`nin Kadirli ilçesinde tek başına yaşayan 65 yaşındaki Eşe Bilgin, kendine ait ufak bir ev yapmak için kredi çekti ancak çektiği kredi evi bitirmeye yetmedi. Eşinden dolayı 5 bin lira aylık maaş alan Bilgin şimdi krediyi ödedikten sonra elinde kalan 100 lira ile geçinmeye çalışıyor. Bilgin komşuların yardımıyla hayatta kalmaya çalıştığını belirterek “Maaştan 100 lira bir para kalıyor. Onunla ekmek mi alayım?  Elektrik, su mu ödeyeyim? Kime yük olayım? Yük olmak da istemiyorum" dedi.

 

Tarih : 23 Haziran 2023 Cuma 14:02   Okunma : 288

BURHAN DEMİRCİOĞLU

 

Osmaniye`nin Kadirli ilçesinde tek başına yaşayan 65 yaşındaki Eşe Bilgin, kendine ait ufak bir ev yapmak için kredi çekti ancak çektiği kredi evi bitirmeye yetmedi. Eşinden dolayı 5 bin lira aylık maaş alan Bilgin şimdi krediyi ödedikten sonra elinde kalan 100 lira ile geçinmeye çalışıyor. Bilgin komşuların yardımıyla hayatta kalmaya çalıştığını belirterek “Maaştan 100 lira bir para kalıyor. Onunla ekmek mi alayım?  Elektrik, su mu ödeyeyim? Kime yük olayım? Yük olmak da istemiyorum" dedi.

Osmaniye`nin Kadirli ilçesinde bir yıl önce eşini kaybeden 65 yaşındaki Eşe Bilgin, çeşitli hastalıkları nedeniyle 6 ay boyunca akrabalarının yanında kaldı. Oğluna ait ufak bir evde yaşayan Bilgin, evine döndüğünde eve hırsız girdiğini ve birçok eşyalarının çalındığını fark etti. Oğlunun talebiyle evden çıkan Bilgin, kredi çekip kendine ev yapmak istedi ancak artan inşaat malzeme fiyatlarından dolayı evin inşaatı yarım kaldı. 5 bin TL aylık geliri olan Eşe Bilgin`in elinde krediden dolayı 100 TL kaldığını söyleyen Bilgin, şunları söyledi:

"Ben bir yıl önce eşimi kaybettim. Eşimi kaybettikten sonra da ben hastalandım hastaneye düştüm. Hastaneden çıktıktan sonra da oğlumun yanında kaldım. Oğlumun da engelli çocuğu var geline yük olduğumu hissettim. Bacımın yanına geldim, bacımın da eşi yok o da vefat etmişti, bacımda kalıyordum. Sonra da dedim ben yavaş yavaş biraz kendimi toparladım eve gideyim de evde kalayım. Beni eve getirdiler bir de baktık ki kapımı kırmışlar, hiçbir tane eşyamı koymamışlar. Çay kaşığına kadar alıp götürmüşler. Hiçbir şey yok evimizde yatağım, dolabım neyim varsa. Onun bunun verdiği şeylerle idare etmeye çalışıyorum. Herkesten bir alırsın iki alırsın onu da zor sınıyorlar. Yine sağ olsunlar veriyorlar.

"EV YAPMAK İÇİN KREDİ ÇEKTİM"

Ben eve geldim evde duruyordum, 1+1 oğlumun evi var bu evde kalıyorum. Oğlum dedi ki `anne evlere güç yetmiyor benim ev kiram arttı` dedi. Depremden sonra `işte ben oraya geleceğim` dedi.  `Senin orada eşyan kalmamış` dedi. `Evde ne yapacaksın, ikimiz bir zaten sığmayız` dedi. 3 tane çocuğu var. Ben de dedim ki `oğlum babandan 5 bin lira bir maaş var, emekli maaşı. Gideyim ben kredi çekeyim, şu yanınıza` dedim. 2 oda bir yer yapayım dedim. Gittim kredi çektim 60 bin lira bir kredi çektim, inşaata başlattım. Yetişmedi gittim 20 bin lira daha çektim oda yetmedi şimdi yarım kaldı, yaptıramıyorum.

"MAAŞTAN BANA 100 LİRA KALIYOR"

Krediyi aldıktan sonra banka parayı aldıktan sonra bana 100 lira maaştan 100 lira bir para kalıyor. Onunla ekmek mi alayım, elektrik, su mu ödeyeyim? Kime yük olayım? Yük olmak da istemiyorum. Çocuklara sıkıntı vermek istemiyorum, herkesin kendine göre bir sıkıntısı var. İnşaatı yaptıramadım yarım kaldı, malzemeye hiç güç yetmez olmuş. Şimdi 100 küsur olmuş bir torba çimento. Ustalara da daha borcum kaldı, veremedim. Yani parayı hazırlayın da gelip yapalım diyorlar. Para yok ki hazırlayamıyoruz.

“YEMEĞİMİ SUYUMU KONU KOMŞU GETİRİYOR”

Buzdolabım yok, çamaşır makinem yok, yıkayacak halimde yok. Bel fıtığım var benim, boyun fıtığım var, diz kemiklerim çürümüş. Suyumu, soğuk suyu komşu veriyor, gelin getiriyor, kardeşim gönderiyor. Yemeğimi de konu komşu veriyor sağ olsunlar. Ekmeğimi getiriyorlar. Allah ne verirse, kolu komşu bir şey verirse bir kap yemek yapar yeriz yoksa da yapabileceğim hiçbir şey yok."

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA