29 Nisan 2024 Pazartesi

13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   09:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MAHALLE MUTFAKLARI İLE 2,5 MİLYON ADET YEMEK YURTTAŞLARA ULAŞTI   09:38   SEVDA ERDAN KILIÇ: “KAÇAK SARAY`N ARTIK BİR DE KAÇAK DANIŞMANLARI VAR. HEM AYM KARARINA UYMUYORLAR, HEM DE SARAY`IN KAPALI KAPILARI ARDINDA ANAYASA YAZIYORLAR”   09:36   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN BAKAN YUMAKLI`YA: “ESK TARAFINDAN MARKETLERE VERİLEN KARKAS ETLER VATANDAŞA ULAŞIYOR MU?   09:24   MESKİ JENERATÖR SAYISINI 3 YILDA 313`E ÇIKARDI   01:09   CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ÇELİK, VALİ GÜL İLE `TAKSİM`DE 1 MAYIS`I GÖRÜŞTÜ   23:41   BAKANLIK ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ BAŞLATAN CHP`Lİ TANAL: "SURİYE`YE ÜCRETSİZ ELEKTRİK GÖNDERİLİYOR AMA BENİM VATANDAŞIM MAĞDUR"   16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI   15:21   CHP`Lİ ADIGÜZEL: “ALİ ERBAŞ`IN DERHAL GÖREVİNDEN BİRAZ ONURU VARSA İSTİFA ETMESİ LAZIM”   15:13   BELEDİYE BAŞKANI OLDU, EYLEMİ BIRAKMADI!  
 
     
   

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ`NDEN KADINLARA YÖNELİK ‘MESLEK EDİNDİRME KURSU`


Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı`na bağlı Tarsus Günyurdu Mahallesi`ndeki Atgirmez Kadın ve Çocuk Atölyesi`nde hem çocuklara hem de annelere yönelik eğitim çalışmaları devam ediyor. Atölyede, Halk Eğitim Merkezi ile yapılan işbirliği ile kadınlara yönelik ‘Meslek Edinme Kursu` açıldı.

 

Tarih : 13 Temmuz 2023 Perşembe 10:03   Okunma : 360

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı`na bağlı Tarsus Günyurdu Mahallesi`ndeki Atgirmez Kadın ve Çocuk Atölyesi`nde hem çocuklara hem de annelere yönelik eğitim çalışmaları devam ediyor. Atölyede, Halk Eğitim Merkezi ile yapılan işbirliği ile kadınlara yönelik ‘Meslek Edinme Kursu` açıldı.

Dezavantajlı bölgelerde açtığı sosyal tesislerle vatandaşlara destek olan Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin örnek çalışmalarından olan Atgirmez Kadın ve Çocuk Atölyesi`nde, kadınlara yönelik ‘Meslek Edinme Kursu` açıldı. Atgirmez Kadın ve Çocuk Atölyesi`nde anneler Halk Eğitim Merkezi ile yapılan işbirliği protokolü kapsamında gelinlik ve abiye kıyafet süsleme, payet pul işleme, tepsi süsleme ve dikiş konusunda eğitim alıyor.

Yaklaşık 3 yıldır faaliyette olan Atgirmez Kadın ve Çocuk Atölyesi; çocukların da el becerilerini geliştirmelerine, eğitim hayatında daha başarılı olabilmelerine ve düzenlenen gezilerle de yaşadıkları bölgeyi tanımalarına olanak sağlıyor.

Kadın atölyesinde dikiş, nakış, kıyafet süsleme, gelinlik süsleme, gece kıyafeti hazırlama ile makrome eğitimleri, maskot, bileklik gibi geri dönüşümlerden elde edilen ürünlerle ilgili Meslek Edindirme Kursu verildiğini belirten Atgirmez Kadın ve Çocuk Atölyesi Birim Sorumlusu Ela Canbolat, şunları söyledi:

“Kursiyerlerimiz burada hem meslek edinirken, hem de ekonomik olarak kazanç elde ediyorlar. Çocukları da çocuk atölyesinde hem akademik, hem de sosyal anlamda etkinliklerden faydalanıyorlar. Bunun yanı sıra hem kadınlara, hem de çocuklara yönelik kültürel faaliyetler gerçekleştirmekteyiz. Belirli gün ve haftalarda; müzeler, ören yerleri, tiyatro, sinema ve sergi ile çeşitli etkinliklere, çocuklarımız aileleri ile birlikte katılım sağlıyorlar.”

Halk Eğitim Merkezi Usta öğreticisi olan ve Atgirmez Kadın ve Çocuk Atölyesi`nde kadınlara eğitim veren Nesrin Fırıncıoğulları da şöyle konuştu:

“Burada kadınlarımıza pul-boncuk işlemelerle, abiye, gece kıyafeti, nikah kıyafeti, gelinliklerin süslemesini öğretiyoruz. Buraya katılan kadınlar, kurs bitiminde bir meslek sahibi oluyorlar. Verdiğimiz eğitimlerle, istedikleri takdirde evlerinde çalışarak kendi geçimlerini sağlayacak düzeye getiriyoruz.”

Eşinin, tarlada çalışmasını istemediği 4 çocuk annesi Nimet Karaçalı, “Eşim beni tarlaya bırakmıyor. Ben de kendi paramı kendim kazanmak istiyorum. Eşimin eline bakmak istemiyorum. Ben buraya atölyeye geliyorum. Bize bu imkanı sağladığı için Vahap Seçer`e çok teşekkür ediyoruz. Ben burada atölyeye gelirken, çocuklarımı da Çocuk Atölyesi`ne yolluyorum” dedi.

Gelin olarak geldiği Atgirmez`de verilen bu hizmetten dolayı çok memnun olduğunu kaydeden Fatma Kaya, “Bu köye gelin olarak geldim. Burada yapacağım bir iş yok. Tarlaya gidip akşama kadar çalışamam. Daha önce de geldim, makromeyi öğrendim. Merkeze gitme gibi bir imkanımız yok. Buraya gelip günde 1-2 saat çalışıyorum. Umarım sonrasında bir kazanç da elde ederim. 3 çocuğum var ve onlar da atölyeye geliyorlar” diye konuştu. 

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA