29 Nisan 2024 Pazartesi

13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   09:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MAHALLE MUTFAKLARI İLE 2,5 MİLYON ADET YEMEK YURTTAŞLARA ULAŞTI   09:38   SEVDA ERDAN KILIÇ: “KAÇAK SARAY`N ARTIK BİR DE KAÇAK DANIŞMANLARI VAR. HEM AYM KARARINA UYMUYORLAR, HEM DE SARAY`IN KAPALI KAPILARI ARDINDA ANAYASA YAZIYORLAR”   09:36   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN BAKAN YUMAKLI`YA: “ESK TARAFINDAN MARKETLERE VERİLEN KARKAS ETLER VATANDAŞA ULAŞIYOR MU?   09:24   MESKİ JENERATÖR SAYISINI 3 YILDA 313`E ÇIKARDI   01:09   CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ÇELİK, VALİ GÜL İLE `TAKSİM`DE 1 MAYIS`I GÖRÜŞTÜ   23:41   BAKANLIK ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ BAŞLATAN CHP`Lİ TANAL: "SURİYE`YE ÜCRETSİZ ELEKTRİK GÖNDERİLİYOR AMA BENİM VATANDAŞIM MAĞDUR"   16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI   15:21   CHP`Lİ ADIGÜZEL: “ALİ ERBAŞ`IN DERHAL GÖREVİNDEN BİRAZ ONURU VARSA İSTİFA ETMESİ LAZIM”   15:13   BELEDİYE BAŞKANI OLDU, EYLEMİ BIRAKMADI!  
 
     
   

MERSİN BÜYÜKŞEHİR DESTEKLİYOR, KADINLAR ÜRETİYOR


Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin gizli kalmış kadın iş gücünün ortaya çıkarılması için yaptığı çalışmalar meyvelerini vermeye devam ediyor. Mersinden Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer, Lavanmer Lavanta Bahçesi`ni ziyaret ederek üretici Duygu Yılmaz ile çalışmaları hakkında bilgi alışverişinde bulundu. Meral Seçer, “Mersinde böyle güzel işler yapan kadınlarımızın sayısının çoğaldığını görmek çok mutluluk verici. Gerçekten harika bir alan yaratılmış. Tüm mersinlerin burayı ziyaret etmesini isterim” dedi.

 

Tarih : 15 Temmuz 2023 Cumartesi 09:45   Okunma : 413

Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin gizli kalmış kadın iş gücünün ortaya çıkarılması için yaptığı çalışmalar meyvelerini vermeye devam ediyor. Mersinden Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer, Lavanmer Lavanta Bahçesi`ni ziyaret ederek üretici Duygu Yılmaz ile çalışmaları hakkında bilgi alışverişinde bulundu. Meral Seçer, “Mersinde böyle güzel işler yapan kadınlarımızın sayısının çoğaldığını görmek çok mutluluk verici. Gerçekten harika bir alan yaratılmış. Tüm mersinlerin burayı ziyaret etmesini isterim” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından sürdürülen ve gizli kalmış kadın iş gücünün ortaya çıkarılmasını hedefleyen çalışmalar, kadınların hem aile ekonomisine hem de Mersin`in tanıtımına katkı sağlamasını imkan tanıyor.

Mersinden Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer`in de yakından takip ettiği ve desteklediği çalışmalar kapsamında faaliyet yürüten Lavanmer Lavanta Bahçesi, kuruluşunun üzerinden geçen 4 yıl içerisinde on binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaretçi akınına uğradı.

“MERSİN`DE BÖYLE GÜZEL İŞLER YAPAN KADINLARIN SAYISININ ÇOĞALDIĞINI GÖRMEK ÇOK MUTLULUK VERİCİ”

Mersin merkezde faaliyetlerini sürdüren Lavanmer Lavanta Bahçesi`nin işletmecisi Duygu Yılmaz`ı ziyaret eden Mersinden Kadın Kooperitafifi Başkanı Meral Seçer, yaptığı gezinin ardından değerlendirmelerde bulundu. Seçer, “Lavanmer burada 4 yılda mucizeler yaratmış. Mersin`de böyle güzel işler yapan kadınların sayısının çoğaldığını görmek çok mutluluk verici. Lavanta Bahçesi`ni kurduktan sonra Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin stantlarında yer almaları, hem kendilerini tanıtmalarına, hem yerli hem de kentimizde yaşayan yabancı nüfusun da buraya gelmesini sağlamış. Tüm Mersinlerin burayı ziyaret etmesini isterim” dedi.

“KADINLAR; ELLERİNDEKİ İMKANLARIYLA EN İYİ ŞEYLERİ YAPABİLECEK GÜCE SAHİPLER”

Bu tür yerleri görmekten dolayı çok mutlu olduğunu belirten Seçer, “Bir kadın istedikten sonra başaramayacağı şeyin olmadığını düşünüyorum. Çünkü kadınlar üretken, ellerindeki imkanlarıyla en iyi şeyleri yapabilecek güce sahipler.  Kooperatif olarak da kadınlarla iş birliği yapıyoruz. Örneğin burada işletmecimiz ürettiği lavantadan yağlar ve kozmetik ürünler elde ediyor. Bunların tanıtımında ve pazarlanması konusunda da Kooperatif olarak elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

SERT: “KADIN İŞLETMECİLERİN HER ZAMAN YANINDAYIZ”

Kadın ve Aile hizmetleri Dairesi Başkanlığı görevlisi Burcu Sert ise işletme sahibine hem üretim aşamasında hem tanıtım aşamasında destek olduklarını vurgulayarak, “Burası kadın girişimcimizin bir işletmesi. Üreticimize sağladığımız destekler tanıtım destekleri sayesinde ziyaretçi sayısının artmasına vesile olduk. Aynı zamanda da özel olarak buraya yine kadınları gezi amaçlı sosyalleşmesi için turlar düzenledik. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak kadın işletmecilerin her zaman yanındayız” dedi.

ÜRETİCİ DUYGU YILMAZ: “MERSİN`İN TURİZMİNE KATKI SAĞLAMAK İSTİYORUZ”

Lavanmer Lavanta Bahçesi`ni kurmaya eşi ile birlikte 4 yıl önce Isparta`da gerçekleştirdikleri tatilde karar verdiklerini söyleyen işletmeci Duygu Yılmaz ise “Isparta`da çok beğendik lavantaları ve ‘Neden Mersin`de böyle bir şey olmasın` dedik. Mersin`in turizmine katkı sağlamak istiyoruz. En büyük amacımız bu. 4 yılın sonunda amacımıza da ulaştık. Bu yıl yerli ve yabancı yaklaşık 30 bin ziyaretçi ağırladık. Burada iki çeşit lavanta var. İki çeşit ekerek sezonumuzu biraz daha uzatıyoruz. Birinin bizim için yağı çok kıymetli diğerinin de görseli çok kıymetli. Gelin-damatlar özellikle çok beğeniyorlar ve çekimleri akşam gün batımında çekimleri çok tercih ediyorlar” diye konuştu.

“BİZE VERİLEN DESTEK ÇOK ÖNEMLİYDİ”

Büyükşehir Belediyesi Üretici Kadın Stantları`nın kendisine çok büyük katkı sağladığını dile getiren 2 çocuk annesi Duygu Yılmaz, sözlerini şöyle noktaladı:

“Bize vermiş oldukları önem ve değer ürünlerimizi sergilememiz için çok önemliydi. Kendimizi tanıtma fırsatı bulduk. Bu yüzden çok mutluyuz. Daha fazla yerli ve yabancı turist ağırlamak, kendimizi ve ürünlerimizi daha fazla tanıtmak ve ürün çeşitliliğimizi arttırmak istiyoruz. Bunun içinde zaten gerekli destek veriliyor bize, devamının da geleceğine inanıyorum.” 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA