3 Mayıs 2024 Cuma

15:56   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMESİNİ DEĞERLENDİRDİ   15:47   KORAL ÖMÜR 3 MAYIS BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ’NÜ KUTLADI   15:35   DEM PARTİ CHP`Yİ ZİYARET ETTİ   15:20   CHP`Lİ VEKİLLER EĞİTİMDEKİ SORUNLARA KARŞI MEB`E YÜRÜDÜ   14:42   YAŞAR KEMAL PARKI YENİLENİYOR   14:38   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ; “12 YILDIR ÇALIŞMADAN MAAŞ ALANLAR VAR”   14:19   TÜRKİYE GAZETECİLER CEMİYETİ: GAZETECİYİ VE HABERİ ÖZGÜR BIRAKIN   13:45   RTÜK`TEN, DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ`NDE NOW TV`YE ‘İSTAKOZ` CEZASI   13:14   CHP`Lİ MİLETVEKİLERİNİN MEB`E YÜRÜYÜŞÜ... BAKAN TEKİN: ``GELECEKLERİNİ BİLSEYDİK DİYARBAKIR PROGRAMIMIZI ERTELERDİK``   12:37   DİSK: 1 MAYIS GEREKÇESİYLE GÖZALTINA ALINAN HERKES SERBEST BIRAKILMALIDIR   12:30   TARSUS’TA ZABITA EKİPLERİ HIZ KESMİYOR   12:18   CHP’Lİ YILMAZ’DAN 3 MAYIS DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ MESAJI   12:16   UTKU ÇAKIRÖZER, NİSAN AYI BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ RAPORU`NU AÇIKLADI   11:46   BORCUNU ÖDEYEMEDİĞİ İÇİN SUYU KESİLEN KADİRLİLİ ÇİFTÇİ: "BİZ KÖYLÜYÜZ BENİM HİÇBİR ŞEYİM YOK BENİM"   11:33   ÖMER FETHİ GÜRER, KIRMIZI ET ÜRETİMİNDEKİ FARKLI RAKAMLARA DİKKAT ÇEKTİ: ``557 BİN TON FAZLA KIRMIZI ET ÜRETİMİ NASIL OLUŞTU?``   11:20   ÇHD: TAKSİM YASAĞINA KARŞI ÇIKAN 47 KİŞİ DAHA GÖZALTINA ALINDI   11:13   ÖZGÜR ÖZEL: "GAZETECİLERİN HABERLERİ NEDENİYLE CEZAEVİNDE OLMAYACAKLARI BİR ÜLKEYİ SAĞLAMAK İÇİN MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ"   11:06   KENT LOKANTASI ÖNÜNDE SIRA BEKLEYEN VATANDAŞLAR: ``KİMİ ISTAKOZ, KİMİ MANDA YOĞURDU YİYOR... BİZ BOL BOL BETON ÜRETTİK TÜRKİYE`DE...   10:56   ATEŞ, TAVUK ÜRÜNLERİ İHRACATINA GETİRİLEN KISITLAMAYI ELEŞTİRDİ: "YÜKSEK TAVUK ETİ FİYATININ SEBEBİ İHRACAT DEĞİL, İKTİDARIN YANLIŞ TARIM POLİTİKALARI"   10:56   UZMANLARDAN UYARI: "ÇOCUKLARINIZI SOSYAL MEDYADA MALZEME HALİNE GETİRMEYİN, MAHREMİYETLERİNİ İHLAL ETMEYİN"  
 
     
   

SURUÇ SALDIRISININ 8. YILINDA, MAĞDUR AVUKATLARINDAN ERKAN ÜNÜVAR: “İSTİHBARAT GÖREVLİLERİ ‘NE İSTİYORSANIZ YAPMADIK MI` DİYOR IŞİD`LİLERE. BU BİZİM İDDİAMIZ DEĞİL. TAPE KAYITLARINDA VAR” 


Terör örgütü IŞİD`in, Şanlıurfa`nın Suruç ilçesindeki canlı bomba saldırısı ile ilgili yargılamada, mağdur avukatlarından Erkan Ünüvar, “Pazarlıklar yapılıyor sınırlarda... İstihbarat görevlileri ‘Ne istiyorsanız yapmadık mı?` diyor IŞİD`lilere. Binlerce insan geçmiş; Suriye`de IŞİD saflarında savaşmaya, bunlara hep izin verilmiş, yol verilmiş. Bu bizim iddiamız değil. Tape kayıtları var” dedi.

 

Tarih : 20 Temmuz 2023 Perşembe 10:36   Okunma : 298

TAMER ARDA ERŞİN 

Terör örgütü IŞİD`in, Şanlıurfa`nın Suruç ilçesindeki canlı bomba saldırısı ile ilgili yargılamada, mağdur avukatlarından Erkan Ünüvar, “Pazarlıklar yapılıyor sınırlarda... İstihbarat görevlileri ‘Ne istiyorsanız yapmadık mı?` diyor IŞİD`lilere. Binlerce insan geçmiş; Suriye`de IŞİD saflarında savaşmaya, bunlara hep izin verilmiş, yol verilmiş. Bu bizim iddiamız değil. Tape kayıtları var” dedi. 

IŞİD`in 20 Temmuz 2015 tarihinde Suruç`ta düzenlediği ve 33 yurttaşın ölümüyle sonuçlanan canlı bomba saldırısının üzerinden sekiz yıl geçti. Katliamla ilgili yargılama, Şanlıurfa 5. Ağır Ceza Mahkemesi`nde sürüyor. Saldırının arka planı, üzerinden sekiz yıl geçmesine karşın ortaya çıkarılmış değil.  

“BİZDEN SÜREKLİ GİZLENEN DELİLLER VAR” 

Mağdur ailelerin avukatlarından Erkan Ünüvar, ANKA Haber Ajansı`na dosyanın geldiği aşama hakkında bilgi verdi. Ünüvar; bombacı Şeyh Abdurrahman Alagöz`ün isminin, saldırıdan dört saat ve bir saat önce polisler tarafından, emniyetin sisteminden sorgulanmasına ilişkin şunları söyledi:  

“İstihbarat bilgileri gelmiyor dosyaya. Biz bunu farklı yollarla bulmaya çalışıyoruz. Suruç katliamı dosyasında da aynı şeyi yaşadık. Bu belgeler bize müfettiş raporunu istememiz üzerine, aslında 2015 yılında mülkiye müfettişlerinin araştırma sonucunda hazırladıkları raporda var bunlar. İstihbarat birimlerini yaptıkları çalışmalar ilişkin bilgiler... Ancak sekiz yıldır dava dosyasına girmemiş. Bu enteresan. Katliam dosyalarında sürekli yaşadığımız bir şeye işaret ediyor. Bizden sürekli gizlenen noktalar, deliller var. 

“İSTİHBARAT TARAFINDAN İZLENİYORDU” 

Suruç katliamında canlı bombanın hareketleri muhtemelen istihbarat tarafından izleniyordu. Bu çok şaşırtıcı değil, biz bunu 10 Ekim dosyasında da yaşadık, diğer dosyalarda da biliyoruz. Aslında bu katliamları düzenleyen bütün militanlar ve rahatlıkla söyleyebiliriz ki 2015 yılında IŞİD`in bütün önemli militanları adım adım, neredeyse adım adım takip edilen isimler. 

“KATLİAMLARIN YAPILMASINA İZİN VERİLMİŞ OLUYOR” 

2012`den itibaren, Suruç katliamında firarı sanık olan İlhami Balı, Deniz Büyükçelebi gibi isimler, 10 Ekim katliamını gerçekleştiren isimler sürekli teknik takip altındalar, her hareketleri izleniyor, telefonları dinleniyor, Suriye`ye geçişleri ve gidiş gelişleri biliniyor. Faaliyetleri biliniyor ama herhangi bir şey yapılmıyor. Bunun sonucunda da katliamların yapılmasına izin verilmiş oluyor. 

“GAZİANTEP EMNİYETİ HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUK, 2 YILDIR SORUŞTURMA BİLE YOK ORTADA” 

Görevini yerine getirmeyen Gaziantep Emniyeti hakkında suç duyurusunda bulunduk, 2 yıldır soruşturma bile yok ortada. Böyle olunca net görebiliyorsunuz, gerçek failler konusunda, katliamları gerçekleştiren gerçek failler ve onlara izin veren, yardımcı olan kamu görevlileri noktasında yargı sistemi de bir adım atmıyor. 

“İSTİHBARAT GÖREVLİLERİ ‘NE İSTİYORSANIZ YAPMADIK MI?` DİYOR” 

Pazarlıklar yapılıyor sınırlarda, istihbarat görevlileri ‘Ne istiyorsanız yapmadık mı?` diyor IŞİD`lilere. Binlerce insan geçmiş Suriye`de IŞİD saflarında savaşmaya, bunlara hep izin verilmiş, yol verilmiş. Bu bizim iddiamız değil. Tape kayıtları var. İlhami Balı`nın yaptığı pazarlıklar vs. IŞİD`lilerin korunduğu bir yapı var. Yargı organlarından ibaret de değil. 

IŞİD`lilerin korunduğu dönemde vali olan bir insanı şimdi İçişleri Bakanı yaparsanız, bu dosyaları kapatmak istiyorsunuz anlamına gelir.   

(IŞİD`in) Tüm yapı henüz çözülmüş değil. Uyuyan hücreler halen faaliyette, IŞİD`in faaliyetleri Türkiye`de sona ermiş değil. Bunu rahatlıkla söyleyebiliriz. En son Suruç dosyasında dinlenen tanık Kasım Güler de dolaylı olarak buna işaret etti. Emniyet ifadesinde anlattığı şeyler IŞİD`in faaliyetlerinin halen sürdüğü yönünde." 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA