5 Mayıs 2024 Pazar

15:08   EĞİTİM-SEN KADIN MECLİSİ: “YENİ MÜFREDAT, SORGULAMAYAN, İTAATKAR BİREYLER YETİŞTİRMEYİ AMAÇLAMAKTADIR”   14:15   ÖZEL, KILIÇDAROĞLU GÖRÜŞMESİNİN DETAYLARINI ANLATTI   13:39   MANSUR YAVAŞ, ÖZEL VE ERDOĞAN GÖRÜŞMESİNİ DEĞERLENDİRDİ   12:52   1 MAYIS`TA TAKSİM`E ÇIKMAK İSTERKEN GÖZALTINA ALINAN 65 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ   12:49   ÖZGÜR ÖZEL, PİYADE ASTSUBAY KIDEMLİ ÇAVUŞ GÖÇMEN`İN AİLESİNE BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ   09:48   MERSİN BELEDİYESİ`NDEN ORTOPEDİK ENGELLİLERE YÖNELİK BOCCE TURNUVASI   09:35   MECLİS`İN SORU ÖNERGESİ KARNESİ... MUHALEFETİN SORULARI YANITSIZ KALDI   09:32   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ZABITASINDAN DİLENCİ OPERASYONU   08:26   İLİÇ`TE İKİ MADENCİNİN DAHA CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI   15:56   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMESİNİ DEĞERLENDİRDİ   15:47   KORAL ÖMÜR 3 MAYIS BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ’NÜ KUTLADI   15:35   DEM PARTİ CHP`Yİ ZİYARET ETTİ   15:20   CHP`Lİ VEKİLLER EĞİTİMDEKİ SORUNLARA KARŞI MEB`E YÜRÜDÜ   14:42   YAŞAR KEMAL PARKI YENİLENİYOR   14:38   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ; “12 YILDIR ÇALIŞMADAN MAAŞ ALANLAR VAR”   14:19   TÜRKİYE GAZETECİLER CEMİYETİ: GAZETECİYİ VE HABERİ ÖZGÜR BIRAKIN   13:45   RTÜK`TEN, DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ`NDE NOW TV`YE ‘İSTAKOZ` CEZASI   13:14   CHP`Lİ MİLETVEKİLERİNİN MEB`E YÜRÜYÜŞÜ... BAKAN TEKİN: ``GELECEKLERİNİ BİLSEYDİK DİYARBAKIR PROGRAMIMIZI ERTELERDİK``   12:37   DİSK: 1 MAYIS GEREKÇESİYLE GÖZALTINA ALINAN HERKES SERBEST BIRAKILMALIDIR   12:30   TARSUS’TA ZABITA EKİPLERİ HIZ KESMİYOR  
 
     
   

TÜED ELAZIĞ ŞUBE BAŞKANI GÜR: "EMEKLİYE YAPILAN YÜZDE 25`LİK ZAM SADECE SOSYAL YARDIM VEYA BİR SADAKA OLMUŞ, 16 MİLYON EMEKLİ MAĞDUR EDİLMİŞTİR"


Türkiye Emekliler Derneği Elazığ Şube Başkanı Vedat Gür, emekli maaşlarına yapılan yüzde 25`lik zammın sosyal yardım ve sadaka niteliğinde olduğunu belirterek, “Ben devlet büyüklerimize soruyorum, acaba siz 7 bin 500 lirayı çocuğunuza harçlık olarak verseniz kabul eder mi? Çocuğunuz dahi bu 7 bin 500 lirayı kabul etmez” dedi.

 

Tarih : 27 Temmuz 2023 Perşembe 12:46   Okunma : 402

Türkiye Emekliler Derneği Elazığ Şube Başkanı Vedat Gür, emekli maaşlarına yapılan yüzde 25`lik zammın sosyal yardım ve sadaka niteliğinde olduğunu belirterek, “Ben devlet büyüklerimize soruyorum, acaba siz 7 bin 500 lirayı çocuğunuza harçlık olarak verseniz kabul eder mi? Çocuğunuz dahi bu 7 bin 500 lirayı kabul etmez” dedi.

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Elazığ Şube Başkanı Vedat Gür, emekli maaşlarına yapılan zamla ilgili açıklama yaptı. Gür, şunları söyledi:

"SEÇİM ÖNCESİNDE BİR VAATMİŞ SADECE"

"Biz emekliler üvey evlat değil, bu ülkenin kalkınmasında el emeği, göz nuru, alın teri olan öz evlatları olmak istiyoruz. Bugünkü ekonomik koşullarda seçim öncesi devlet büyüklerimizin açıkladığı kademeli artışlar ve hatta daha öncesinde kamu işçisine yapılan zamlar, devlet memurlarına verilen vaatler, asgari ücretliye yapılan zamlar devletimizin sözünde durduğu anlamında 16 milyon emekliyi de umutlandırmıştı. Kaldı ki bizim adımıza yapılan açıklamalarda da devlet büyüklerimiz demişti ki artık emeklilerimize yüzdeli değil, kademeli artış yapacağız. Kademeli artışlar neticesinde de en düşük maaşlı olana yüzde 45, en yüksek olana daha az ama yüzde 30 zam vadinde bulunmuşlardır. Meğerse bu seçim arifesinde olan bir vaatmiş. Biz de asgari ücretli, kamu işçisi, çalışan memurlara verilen sözler tutulduktan sonra bize de verilen sözlerin tutulacağına umutlanmıştık. Kaldı ki yapılan bu zamlardan sonra gerçekten 16 milyon emekliyi mağdur eden bir zam açıklaması yapılmıştır.

"EMEKLİYE YAPILAN ZAM SADECE SOSYAL YARDIM, SADAKA OLMUŞTUR"

Bugün yüzde 25`lik yapılan zam açıklaması bir zam değil de sadece bir sosyal yardım veya sadaka niteliği taşıyan bir zam olmuştur ve haliyle de 16 milyon emekliyi mağdur eden biri açıklama olmuştur. Bugün ülkemizde yaşayan 16 milyon emeklinin 7 milyonu 7 bin 500 TL`nin altında maaş alarak büyük bir yaşam mücadelesi veriyor. Elazığ`da ortalama bir ev kirası 5-6 bin lira iken normal bir emeklinin aldığı maaş 7 bin 500 lira. Ben devlet büyüklerimize soruyorum, acaba siz 7 bin 500 lirayı çocuğunuza harçlık olarak verseniz kabul eder mi? Çocuğunuz dahi bu 7 bin 500 lirayı kabul etmez. Siz kaldı ki bu ülkede yıllarca her türlü vergisini vermiş, sigorta primini yatırmış, en az 30 yıl bu devlete alın teri dökmüş, göz nuru dökmüş, her karışında el emeği, göz nuru, alın teri olan emeklilerimizi mağdur ederek bu 16 milyon insanı, özellikle de 7 milyon insanı açlık sınırın altında bırakarak tamamen yoksullukla baş başa bırakmışsınızdır. Bir Afrika ülkesinde yaşayan, sırt kemikleri, kaburga kemikleri sayılı olan insanlar durumuna düşürdünüz.

"BOZULAN EKONOMİNİN CEZASI BİZE KESİLİYOR"

Bugün Elazığ`da ekmek yedi buçuk lira olacak sözü var ama elektriğe yüzde 50 zam yapıldı çok şükür. Elazığ`da suya yüzde 78 zam yapıldı, benzine mazota LPG`ye akşam yatıyoruz sabah kalkıyoruz zam. Eskiden derlerdi ki büyüklerimiz, benzine zam geldi. Artık bundan sonra iğneden ipliğe, her şeye zam gelir. Artık başımızın çaresine bakalım. Altın, dolar, euro aldı başını gitti. Bu insanlar nasıl kızını gelin edecek? Nasıl oğlunu evlendirecek? Bugün en kötü şartlarda bir düğünün maliyeti 500-600 bin. 500-600 bini nereden kısarlarsa kıssınlar. Ben buradan devlet büyüklerine sesleniyorum; yazıktır, günahtır. 16 milyon emeklinin, özellikle 7 milyonu açlık sınırın altında yaşamak için uğraşıyor. Bu insanları mağdur etmeyin. Ülkemizde bozulan ekonomik dengelerin faturasını emekli dul ve yetimlerimize çıkarmışlardır. Ben üyelerimize yönetim kurulu adına şunu söylemek istiyorum; oy kullandığınız zaman elinizi vicdanınıza koyun. 20 yıldır hiç ah demeden, vah demeden devletimize sahip çıktık ama maalesef devletimiz bozulan Türkiye ekonomisinin cezasını biz emeklilere, dul ve yetimlere kesmişlerdir. 

"EMEKLİ MAAŞLARINA 4 BİN LİRA SEYYANEN, SONRA YÜZDE 25 ZAM YAPILMASINI TALEP EDİYORUZ"

Yıllar önce bir süper emeklilik olayı vardı ülkemizde. Vatandaşlarımız için o günkü şartlarda çok güzeldi. O günkü adı ile kıyak emeklilikti. Duyan çoğu insan emekli olup tazminatlarını devlete bırakarak aylık maaşlarını almaya başladılar ama 5-6 aydan sonra bu insanlarımız da bugün bu 7 bin 500 liraya seviyesindeler. Hem mağdur insanlar sınıfındalar. 8 bin 250 liraya talim ediyorlar. Biz emeklilerin refaha kavuşması için kök maaşlara en az 4 bin lira seyyanen zam yapıldıktan sonra yüzde 25 eklenmesini istiyoruz. Maaşı 6 bin lira, 7 bin liraysa bunlara seyyanen zam yapılsın. Arkasından yüzde 25 eklenmesinden yanayız. Bu zam yapıldıktan sonra gerçek anlamda, devlet korumalı, sosyal güvenliğin hayata geçirilmesi anlamıdır. Dün ülkemizde her emekliye 4 çalışan düşüyordu. Oysa bugün her emeklimize 1.8, yani 2 kişi dahi düşmüyor. Bu ne demektir; ülkemizin ekonomisinin hiç de iyi olmadığının bir göstergesidir."

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA