28 Nisan 2024 Pazar

13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   09:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MAHALLE MUTFAKLARI İLE 2,5 MİLYON ADET YEMEK YURTTAŞLARA ULAŞTI   09:38   SEVDA ERDAN KILIÇ: “KAÇAK SARAY`N ARTIK BİR DE KAÇAK DANIŞMANLARI VAR. HEM AYM KARARINA UYMUYORLAR, HEM DE SARAY`IN KAPALI KAPILARI ARDINDA ANAYASA YAZIYORLAR”   09:36   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN BAKAN YUMAKLI`YA: “ESK TARAFINDAN MARKETLERE VERİLEN KARKAS ETLER VATANDAŞA ULAŞIYOR MU?   09:24   MESKİ JENERATÖR SAYISINI 3 YILDA 313`E ÇIKARDI   01:09   CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ÇELİK, VALİ GÜL İLE `TAKSİM`DE 1 MAYIS`I GÖRÜŞTÜ   23:41   BAKANLIK ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ BAŞLATAN CHP`Lİ TANAL: "SURİYE`YE ÜCRETSİZ ELEKTRİK GÖNDERİLİYOR AMA BENİM VATANDAŞIM MAĞDUR"   16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI   15:21   CHP`Lİ ADIGÜZEL: “ALİ ERBAŞ`IN DERHAL GÖREVİNDEN BİRAZ ONURU VARSA İSTİFA ETMESİ LAZIM”   15:13   BELEDİYE BAŞKANI OLDU, EYLEMİ BIRAKMADI!  
 
     
   

CUMHUR UZUN`DAN BAKAN TEKİN`E: "SON 10 YILDA ÇALIŞMAK ÜZERE YURT DIŞINA GİDEN AKADEMİSYEN SAYISI KAÇTIR? "


CHP Muğla Milletvekili Cumhur Uzun, çalışmak ve yaşamak üzere yurt dışına giden akademisyenleri Meclis gündemine taşıdı. Uzun, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin`e "Son 10 yılda çalışmak üzere yurt dışına giden akademisyen sayısı kaçtır? Yıllara ve akademik unvanlarına göre dağılım nedir? Ülkemiz için hayati öneme sahip ve çok zor şartlarda yetişen akademisyenlerimizin çalışmak üzere ülkemizi terk ederek yurt dışına gitmelerini engelleyecek herhangi bir çalışma yapılmakta mıdır? Bu konuda ne gibi önlemler almayı düşünüyorsunuz" diye sordu.

 

Tarih : 14 Ağustos 2023 Pazartesi 12:57   Okunma : 136

CHP Muğla Milletvekili Cumhur Uzun, çalışmak ve yaşamak üzere yurt dışına giden akademisyenleri Meclis gündemine taşıdı. Uzun, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin`e "Son 10 yılda çalışmak üzere yurt dışına giden akademisyen sayısı kaçtır? Yıllara ve akademik unvanlarına göre dağılım nedir? Ülkemiz için hayati öneme sahip ve çok zor şartlarda yetişen akademisyenlerimizin çalışmak üzere ülkemizi terk ederek yurt dışına gitmelerini engelleyecek herhangi bir çalışma yapılmakta mıdır? Bu konuda ne gibi önlemler almayı düşünüyorsunuz" diye sordu.

CHP Muğla Milletvekili Cumhur Uzun, çalışmak ve yaşamak üzere yurt dışına giden akademisyenleri Meclis gündemine taşıdı. Uzun, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin`in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı`na yazılı soru önergesi verdi.

Uzun önergesiyle ilgili şunları ifade etti:

"AKADEMİSYENLERİMİZ İÇİN SEFERBER OLMALIYIZ"

“En temel yaşamsal gereksinimlerini bile karşılamakta zorlanan, ekonomik ve sosyal açıdan özellikle son yıllarda zor günler geçiren akademisyenlerimizin yaşamak ve çalışmak üzere yurt dışına gittiği bilgileri basına ve bazı sivil toplum kuruluşlarının raporlarına yansımıştır.
Bırakın on binleri bir akademisyenimizi bile kaybetme lüksümüz yok. Dünya bilim çağında iken yetişmiş insan gücü olan ve ülkemiz için hayati öneme sahip akademisyenlerimizin kendi vatanında kalması için ne gerekiyorsa yapmalıyız. Yaşadıkları ekonomik ve sosyal sorunları ortadan kaldıracak politikaları bir an önce hayata geçirmek zorundayız. Liyakatsiz atamalarla üzülen, yoksulluk sınırında ücret aldığı için kitap dahi alamayan, kirasını ödeyemediği için yurtlarda kalan akademisyenlerimiz için seferber olmalıyız.
Birçok bölümde akademisyen bulunamazken bazı akademisyenler adrese teslim kadrolar alıyor. Mobbing ve liyakat sorunu yaşayan akademisyenlerimiz bunların üzerine bir de ekonomik koşullar altında ezilmeye devam ediyor. İktidarın ortak akıldan uzak, bilimi dışlayan ve her kadroyu yandaşlara iş kolu olarak gören zihniyeti ülkemizde akademiyi ve bilimi bitirme noktasına getirdi. Bir an önce önlem alınmadığı takdirde dünya liginde son sıralara düşmemiz kaçınılmaz olacaktır.”

 "SON 10 YILDA ÇALIŞMAK ÜZERE YURT DIŞINA GİDEN AKADEMİSYEN SAYISI KAÇTIR?"

CHP`li Uzun`un Bakan Yusuf Tekin`e yönelttiği sorular ise şöyle:
"Son 10 yılda çalışmak üzere yurt dışına giden akademisyen sayısı kaçtır? Yıllara ve akademik unvanlarına göre dağılım nedir?

Ülkemiz için hayati öneme sahip ve çok zor şartlarda yetişen akademisyenlerimizin çalışmak üzere ülkemizi terk ederek yurt dışına gitmelerini engelleyecek herhangi bir çalışma yapılmakta mıdır? Bu konuda ne gibi önlemler almayı düşünüyorsunuz?

Yetişmiş insan gücümüz ve bilimin temel taşları akademisyenlerimizi kaybetmemiz Milli Eğitim politikamızın devamı ve niteliği açısından değerlendirilmiş midir?


Yeni araştırma görevlisi olan akademisyenlerimizin ev kirası ödeyemediği için yurtlarda kaldığı doğru mudur?

Akademisyenlerimizin özellikle ekonomik koşullarının iyileştirilmesi için bakanlığınızca yapılmış ya da yapılacak bir çalışma var mıdır?"

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA