29 Nisan 2024 Pazartesi

13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   09:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MAHALLE MUTFAKLARI İLE 2,5 MİLYON ADET YEMEK YURTTAŞLARA ULAŞTI   09:38   SEVDA ERDAN KILIÇ: “KAÇAK SARAY`N ARTIK BİR DE KAÇAK DANIŞMANLARI VAR. HEM AYM KARARINA UYMUYORLAR, HEM DE SARAY`IN KAPALI KAPILARI ARDINDA ANAYASA YAZIYORLAR”   09:36   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN BAKAN YUMAKLI`YA: “ESK TARAFINDAN MARKETLERE VERİLEN KARKAS ETLER VATANDAŞA ULAŞIYOR MU?   09:24   MESKİ JENERATÖR SAYISINI 3 YILDA 313`E ÇIKARDI   01:09   CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ÇELİK, VALİ GÜL İLE `TAKSİM`DE 1 MAYIS`I GÖRÜŞTÜ   23:41   BAKANLIK ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ BAŞLATAN CHP`Lİ TANAL: "SURİYE`YE ÜCRETSİZ ELEKTRİK GÖNDERİLİYOR AMA BENİM VATANDAŞIM MAĞDUR"   16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI   15:21   CHP`Lİ ADIGÜZEL: “ALİ ERBAŞ`IN DERHAL GÖREVİNDEN BİRAZ ONURU VARSA İSTİFA ETMESİ LAZIM”   15:13   BELEDİYE BAŞKANI OLDU, EYLEMİ BIRAKMADI!  
 
     
   

ABDURRAHMAN TUTDERE: "KAVAK KÖYÜNE KURULAN KONTEYNERLER KIŞ KOŞULLARINA UYGUN DEĞİL. İÇİNDE DUŞU VE TUVALETİ OLAN BURANIN COĞRAFYASINA UYGUN KONTEYNERLER GÖNDERİLMELİ"


CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Adıyaman`ın Kavak köyüne kurulan konteynerlerin kış koşullarına uygun olmadığına dikkat çekerek “AFAD`ın kendi verdiği ve içinde duşu, tuvaletinin ve lavabosunun olduğu, buranın coğrafyasının koşullarına uygun konteynerler göndermelerini bekliyoruz. Kış koşulları gelmeden, havalar bozulmadan, yollar kapanmadan bu talebin mutlaka yerine getirilmesi lazım. Aksi takdirde depremde üşüyen yurttaşlarımız bu konteynerlerde üşümeye devam edecek. Bu çocuklarımız buralarda hastalanacaklar ve insanlarımız mağdur olacaklardır” dedi.

 

Tarih : 14 Ağustos 2023 Pazartesi 11:55   Okunma : 396

CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Adıyaman`ın Kavak köyüne kurulan konteynerlerin kış koşullarına uygun olmadığına dikkat çekerek “AFAD`ın kendi verdiği ve içinde duşu, tuvaletinin ve lavabosunun olduğu, buranın coğrafyasının koşullarına uygun konteynerler göndermelerini bekliyoruz. Kış koşulları gelmeden, havalar bozulmadan, yollar kapanmadan bu talebin mutlaka yerine getirilmesi lazım. Aksi takdirde depremde üşüyen yurttaşlarımız bu konteynerlerde üşümeye devam edecek. Bu çocuklarımız buralarda hastalanacaklar ve insanlarımız mağdur olacaklardır” dedi.

CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Adıyaman`da konteynerkentleri ziyaret ederek, Kavak köyünde yurttaşların sorunlarını dinledi.

Tutdere, köyün depremde en çok hasar gören köylerden biri olduğunu dile getirerek, “Burada hükümetimiz ve devletimiz tarafından gönderilen konteynerin içindeyiz. Bu köyün konteyner talebi tam olarak karşılanamamış. Muhtardan aldığımız bilgiye göre 7 tane daha konteynere ihtiyaç var. Ancak bir de şu anda gönderilen konteynerler buranın iklim koşullarına ve hava koşullarına uygun değil” dedi.

Tutdere, konteynerlerde lavabo, mutfak, tuvalet ve duş imkanlarının olmadığını kaydederek, “Yaşam malzemesi kısmen eksik. Bu şekilde bu bölgede yaşayan insanların taleplerini ve barınma sorunun çözmekten uzaktır. Biz burada Adıyaman Valisi ve AFAD`a çağrı yapıyoruz. Çelikhan bölgesinde özellikle kışın ağır ve yoğun geçtiği bölgelerde verilen konteynerleri gözden geçirmelerini talep ediyoruz. Bu şekildeki konteynerlerden ziyade, AFAD`ın kendi verdiği ve içinde duşu, tuvaletinin ve lavabosunun olduğu, buranın coğrafyasının koşullarına uygun konteynerler göndermelerini bekliyoruz. Kış koşulları gelmeden, havalar bozulmadan, yollar kapanmadan bu talebin mutlaka yerine getirilmesi lazım. Aksi takdirde depremde üşüyen yurttaşlarımız bu konteynerlerde üşümeye devam edecek. Bu çocuklarımız buralarda hastalanacaklar ve insanlarımız mağdur olacaklardır. Bu taleplerimizin mutlaka karşılanması gerekiyor” diye konuştu.

Köyün muhtarı Abuzer İzci, Tutdere`ye konteynerin sıkıntılarını anlatarak, “Yarın bir gün buraya kar yağdığı zaman, yarım metre, bir metre kar zaten çökecek. Burada yaşam alanı zaten olmaz. Bu şekilde ne yapılacak? Bu sefer kışın köyde taşıma olacak. Taşıma nereye gidecek? Adıyaman`da zaten yer kalmadı, yer kalmayınca nereye gidecek? Mecburen bunlar dışarıya göç edecekler. Burada tarlalarımız, 100 seneden beri burada işlettiğimiz, burada ekmeğimizi kazandığımız köyümüzde biz başka nereye gidelim” dedi.

 


 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA