3 Mayıs 2024 Cuma

12:30   TARSUS’TA ZABITA EKİPLERİ HIZ KESMİYOR   12:18   CHP’Lİ YILMAZ’DAN 3 MAYIS DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ MESAJI   11:46   BORCUNU ÖDEYEMEDİĞİ İÇİN SUYU KESİLEN KADİRLİLİ ÇİFTÇİ: "BİZ KÖYLÜYÜZ BENİM HİÇBİR ŞEYİM YOK BENİM"   11:33   ÖMER FETHİ GÜRER, KIRMIZI ET ÜRETİMİNDEKİ FARKLI RAKAMLARA DİKKAT ÇEKTİ: ``557 BİN TON FAZLA KIRMIZI ET ÜRETİMİ NASIL OLUŞTU?``   11:20   ÇHD: TAKSİM YASAĞINA KARŞI ÇIKAN 47 KİŞİ DAHA GÖZALTINA ALINDI   11:13   ÖZGÜR ÖZEL: "GAZETECİLERİN HABERLERİ NEDENİYLE CEZAEVİNDE OLMAYACAKLARI BİR ÜLKEYİ SAĞLAMAK İÇİN MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ"   11:06   KENT LOKANTASI ÖNÜNDE SIRA BEKLEYEN VATANDAŞLAR: ``KİMİ ISTAKOZ, KİMİ MANDA YOĞURDU YİYOR... BİZ BOL BOL BETON ÜRETTİK TÜRKİYE`DE...   10:56   ATEŞ, TAVUK ÜRÜNLERİ İHRACATINA GETİRİLEN KISITLAMAYI ELEŞTİRDİ: "YÜKSEK TAVUK ETİ FİYATININ SEBEBİ İHRACAT DEĞİL, İKTİDARIN YANLIŞ TARIM POLİTİKALARI"   10:56   UZMANLARDAN UYARI: "ÇOCUKLARINIZI SOSYAL MEDYADA MALZEME HALİNE GETİRMEYİN, MAHREMİYETLERİNİ İHLAL ETMEYİN"   10:47   CHP`Lİ ARPACI: ``12 AYDA ÖDENECEK DIŞ BORÇ 228 MİLYAR DOLAR``   10:44   SEVGİ KILIÇ: “KYK ÖĞRENCİ YURTLARINDAKİ İHMAL GÜNDEN GÜNE ARTIYOR. BİZ UYARMAKTAN BIKTIK KİMSE ÖNLEM ALMIYOR, HESAP VERMİYOR"   10:41   ZELİHA AKSAZ ŞAHBAZ: “TÜM SAĞLIK EMEKÇİLERİMİZ KADROLU VE GÜVENCELİ ÇALIŞACAK”   10:26   YANKI BAĞCIOĞLU: “GAZİLER ARASINDA AYRIM YAPILIYOR   10:25   TÜİK, NİSAN AYI ENFLASYON VERİLERİNİ AÇIKLADI: EN YÜKSEK ARTIŞ ALKOLLÜ İÇECEK VE TÜTÜNDE (2)   10:21   MERSİN, BÜYÜKŞEHİR SAYESİNDE LOJİSTİK KENTİ OLMAYA ADIM ADIM İLERLİYOR   10:02   TÜRKİYE ORMANCILAR DERNEĞİ BAŞKANI ÖZKARA: "ORMAN YANGINLARIYLA MÜCADELE, 10 YIL YA DA 20 YIL ÖNCESİNDEKİ YOL VE YÖNTEMLE YÜRÜYEMEZ. BU KONULARDA CİDDİ BİR EKSİKLİK OLDUĞUNU GÖRÜYORUZ   09:15   GAMZE AKKUŞ İLGEZDİ: “400 BİN ÖĞRETMENE MÜJDELİ HABER VERMEK YERİNE TOPU CUMHURBAŞKANINA ATAN BİR MİLLİ EĞİTİM BAKANI VAR”   07:03   TÜRKİYE, BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ SIRALAMASINDA 158`İNCİ OLDU.. RSF TEMSİLCİSİ ÖNDEROĞLU: “YARGI ÜZERİNDEN BASKILAR, SEKTÖRÜ İŞLEVSİZ HÂLE GETİRİYOR.”   22:27   ENERJİ ALANINDA DÜZENLEMELER İÇEREN MADEN KANUNU TEKLİF KABUL EDİLDİ   22:20   ÖZEL`İ CHP`NİN SEÇİM BAŞARISI DOLAYISIYLA TEBRİK EDEN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN`DAN İADEİZİYARET MESAJI  
 
     
   

MISIR HASADI YAPAN KADİRLİLİ ÇİFTÇİ: “BİZ BİTMİŞİZ, ÇİFTÇİ BİTTİ, SON SENESİ. ÇOCUK EVDE AÇ, SUSUZ. TAŞ MI YESİN?"


Osmaniye`nin Kadirli ilçesinde hasada başlayan mısır çiftçileri, taban fiyatın henüz açıklanmamasına tepkili. Çiftçi Ergün Döş, “Maliyetimiz çok yüksek. Bu mısırın 8 lira, 8,5 lira olması gerekirken tüccarlar 5 liraya alıyor. Bu biçtiğimiz mısırları götürüp evimize dökeceğiz. Borçlarımız var harçlarımız var. Nasıl satacağız, nasıl değerlendireceğiz" dedi. Bir başka mısır üreticisi İrfan Döş ise, "Biz bitmişiz, çiftçi bitti, son senesi. Su 2 lira olmuş, gübre 20 lira olmuş, mazot 40 lira olmuş. Ne yapacağız biz ne edeceğiz? Ne yiyeceğiz? Çocuk evde aç, susuz; taş mı yesin" diye konuştu. 

 

Tarih : 16 Ağustos 2023 Çarşamba 11:22   Okunma : 191

BURHAN DEMİRCİOĞLU

Osmaniye`nin Kadirli ilçesinde hasada başlayan mısır çiftçileri, taban fiyatın henüz açıklanmamasına tepkili. Çiftçi Ergün Döş, “Maliyetimiz çok yüksek. Bu mısırın 8 lira, 8,5 lira olması gerekirken tüccarlar 5 liraya alıyor. Bu biçtiğimiz mısırları götürüp evimize dökeceğiz. Borçlarımız var harçlarımız var. Nasıl satacağız, nasıl değerlendireceğiz" dedi. Bir başka mısır üreticisi İrfan Döş ise, "Biz bitmişiz, çiftçi bitti, son senesi. Su 2 lira olmuş, gübre 20 lira olmuş, mazot 40 lira olmuş. Ne yapacağız biz ne edeceğiz? Ne yiyeceğiz? Çocuk evde aç, susuz; taş mı yesin" diye konuştu. 

Osmaniye`nin Kadirli ilçesinde bir hafta önce başlayan mısır hasadı devam ediyor. Çiftçiler taban fiyatın henüz açıklanmamasına ise tepki gösteriyor.

"GİDERLERİMİZ AŞIRI ŞEKİLDE PAHALI"

Hasadın hava şartlarından dolayı verimsiz geçtiğini ifade eden çiftçi Ergün Döş şunları söyledi:

"Çukurova bölgesinde mısır hasadına başladık. Mısır hasadımız havalar çok sıcak olduğu için pek verimli değil. Verimli olmadığı gibi bir de fiyat yok. Bizim maliyetimiz çok yüksek, aşırı yüksek. Bu mısırın 8 lira, 8,5 lira olması gerekirken tüccarlar 5 liraya alıyor. Bu biçtiğimiz mısırları götürüp evimize dökeceğiz. Borçlarımız var, harçlarımız var. Nasıl satacağız, nasıl değerlendireceğiz? Şu an 5 liradan alıyorlar, 5 lira da bizim maliyetimiz değil. Bu çiftçi ne yapacak bilmiyorum. Biz devletin bir an önce mısır fiyatlarını açıklamasını bekliyoruz. 8 lira, 8,5 lira en azından ekmek yememiz için. O şekilde olmasını bekliyoruz. Girdilerimiz çok aşırı şekilde pahalı. 1 ay öncesinden 17, 18 liraydı 2 ay öncesinden mazot şimdi 40 lira. Bizim adım atar halimiz kalmadı. Bilmiyorum bu iş neye varacak, nasıl olacak? Allah yardımcımız olsun."

"MISIR FİYATI EN KISA ZAMANDA AÇIKLANSIN"

Çiftçi Ahmet Üstünel, "Kanal sulaması 2 lira oldu. Mazot 40 lira oldu, 17 lirayken. Devletimize sesleniyorum, bu yani bizim halimiz ne olacak? Verim yok, sıcak bastı. Devletimize söylüyorum kısa zamanda açıklasın mısır fiyatını" dedi.

Çiftçi İrfan Döş ise, "Sıcakta yanıyoruz görüyorsunuz 40 derecenin 50 derecenin altında çalışıyoruz. Biz emeğimizin karşılığını alamıyoruz. Lütfen çiftçiyi düşünün gelin görün ne çekiyoruz ne cefalar çekiyoruz sayın devletimizden bekliyoruz bunu. Biz bitmişiz, çiftçi bitti son senesi. Su 2 lira olmuş, gübrenin kilosu 20 lira olmuş, mazot 40 lira olmuş. Ne yapacağız biz ne edeceğiz, ne yiyeceğiz? Çocuk evde aç, susuz. Taş mı yesin" diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA