30 Nisan 2024 Salı

16:30   GÜLÜSTAN KILIÇ KOÇYİĞİT: "TAHİR ELÇİ`NİN KATİLLERİNİN ADALET ÖNÜNDE HESAP VERMESİ İÇİN SONUNA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ"   16:14   EKREM İMAMOĞLU`NA TAŞLI SALDIRI DAVASI 24 HAZİRAN`A ERTELENDİ   16:05   TARSUS BELEDIYESI’NDE KIRSAL MAHALLELERDE YOL BAKIM ÇALIŞMA SEFERBERLİĞİ   16:01   TOROSLAR AKADEMİ EĞİTİM MERKEZİ’NDE SINAVA HAZIRLANAN ÖĞRENCİLERE ETÜT DESTEĞİ    15:48   SEZGİN TANRIKULU: “MÜTALAA, TAHİR ELÇİ`NİN ÖLDÜRÜLMESİNE İLİŞKİN SORUŞTURMANIN NASIL YANLIŞ YÜRÜTÜLDÜĞÜNÜ ORTAYA KOYUYOR”   15:36   YARGITAY, 28 TURDUR BAŞKANINI SEÇEMİYOR… SEÇİMİN YARIN YAPILACAK 29. TURUNDA MUHSİN ŞENTÜRK VE ÖMER KERKEZ YARIŞACAK   15:15   BİRLİK SAĞLIK SEN MUĞLA İL TEMSİLCİSİ GÜL: "YIKIM KARARI VERİLEN MENTEŞE DEVLET HASTANESİ`NE BADANA VE BOYASI İÇİN 800 BİN LİRA ÖDENEK ÇIKARTILDI"   14:53   TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ YENİ ANAYASA TEKLİFİ İÇİN PARTİ GRUPLARINA ZİYARETE BAŞLAYACAK   14:27   UTKU ÇAKIRÖZER, MİNE ÖZERDEN VE ÇİĞDEM MATER`İ BAKIRKÖY CEZAEVİ`NDE ZİYARET ETTİ: "GEZİ DAVASI TUTUKLULARI DERHAL SERBEST BIRAKILMALI"   14:27   ÇUKUROVA BASKETBOL KULÜBÜ MERSİN YÖNETİMİNDEN VAHAP SEÇER`E ZİYARET   14:23   BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ`NİN BORCU BELEDİYE BİNASINA ASILDI... AHMET AKIN: "ASLA `ENKAZ DEVRALDIK` DEMEYECEĞİZ. MAZERET DEĞİL İŞ ÜRETECEĞİZ"   14:16   GAMZE TAŞCIER`DEN ALİ YERLİKAYA`YA `1 MAYIS` TEPKİSİ   14:07   TAHİR ELÇİ CİNAYETİ DAVASINDA SAVCILIK MÜTALAASI: "SUÇUN SANIK POLİS MEMURLARI TARAFINDAN İŞLENDİĞİNİN SABİT OLMAMASI NEDENİYLE BERAATİNE KARAR VERİLMESİ TALEP OLUNUR"   14:04   ÖZGÜR ÖZEL`DEN, AMEDSPOR KULÜBÜ BAŞKANINA TEBRİK TELEFONU   14:03   CHP AKDENİZ İLÇE BAŞKANI PALAMUT’TAN 1 MAYIS MESAJI   13:55   TÜRKİYE, NATO GENEL SEKRETERLİĞİ İÇİN HOLLANDA BAŞBAKANI RUTTE`NİN ADAYLIĞINA DESTEK VERECEĞİNİ AÇIKLADI   13:20   KAYSERİ`DEN İSTANBUL`A GİTMEK İÇİN YOLA ÇIKAN "YÜRÜYEN ADAM" LAKAPLI NEŞET TURAN, AKSARAY`DA KAMYONET ÇARPMASI SONUCU HAYATINI KAYBETTİ   13:15   ÖZGÜR ÖZEL, BAKAN YERLİKAYA İLE TELEFONDA GÖRÜŞTÜ, TAKSİM KARARININ YENİDEN GÖZDEN GEÇİRİLMESİNİ TALEP ETTİ   12:46   SİNAN ATEŞ SORUŞTURMASI TAMAMLANDI: 22 KİŞİ HAKKINDA ``TASARLAYARAK ÖLDÜRME" SUÇUNDAN İDDİANAME DÜZENLENDİ   12:20   MÜZEYYEN ŞEVKİN: "BİR TARAFTA LÜKS YAŞAM DİĞER TARAFTA VATANDAŞIN MİLYARLARCA LİRALIK BORCU VAR"  
 
     
   

CHP SİNOP MİLLETVEKİLİ KARADENİZ`DEN, ‘OTOMOBİL SATIŞI YOLSUZLUĞU` AÇIKLAMASI: “PARAVAN ŞİRKETLER, BUNUN HESABINI SAVCILIK ÖNÜNDE ÖDEYECEKTİR”


CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, “İstanbul`da devlet dairesinde çalışan iki arkadaş, Sinop`un Durağan ilçesine gelerek araç satışı yaptı. O dönem, `size araç satışı yapalım, bayilerde araç yok bizde var, ama belirli bir süre sonra bu araçları size teslim edelim` deyip bir güven sağlayarak ciddi sayıda vatandaşımızı mağdur eden bir firmadan bahsediyorum… Soruşturmayı yapan savcı da mağduriyet yaşıyor… Bu paravan şirketler, bunun hesabını savcılık önünde ödeyecektir” dedi.

 

Tarih : 18 Ağustos 2023 Cuma 14:40   Okunma : 230

MUSTAFA USTA

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, “İstanbul`da devlet dairesinde çalışan iki arkadaş, Sinop`un Durağan ilçesine gelerek araç satışı yaptı. O dönem, `size araç satışı yapalım, bayilerde araç yok bizde var, ama belirli bir süre sonra bu araçları size teslim edelim` deyip bir güven sağlayarak ciddi sayıda vatandaşımızı mağdur eden bir firmadan bahsediyorum… Soruşturmayı yapan savcı da mağduriyet yaşıyor… Bu paravan şirketler, bunun hesabını savcılık önünde ödeyecektir” dedi.

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz; Sinop`ta ikinci el otomobillerin, birinci elden daha fazla bir fiyata satışı iddiasının ardından açılan soruşturmayı değerlendirdi. Karadeniz, şunları söyledi:

“İstanbul`da devlet dairesinde çalışan iki arkadaş, Sinop`un Durağan ilçesine gelerek burada araç satışı yaptı. Bu, iki yıllık bir konu aslında. O dönem `size araç satışı yapalım, bayilerde araç yok bizde var, ama belirli bir süre sonra bu araçları size teslim edelim` deyip bir güven sağlayarak, hatta o dönemim kaymakamı, o dönemin savcısı, o dönemin belediye başkanı ve birçok kuruluş bu vatandaşlardan araç alıp burada bir güven sağladıktan sonra ciddi sayıda vatandaşımızı mağdur eden bir firmadan bahsediyorum.

Bu firma Durağan`ın hakkına girmiştir. Durağanlı vatandaşlarımızın hakkına giren şahıslarında bir an önce savcılıkta gerekli çalışmalarının yapılıp bunların, bu mağduriyetlerin giderilmesi konusunda biz de söz sahibiyiz. Biz bunu söylerken de soruşturmayı yapan savcı da aynı şekilde mağduriyet yaşıyor. Böyle bir değişik vaka.

“PARAVAN ŞİRKETLER, HESABINI SAVCILIK ÖNÜNDE ÖDEYECEKTİR”

Kamuoyunda `bu vatandaşlar rakamın çok düşük fiyatına araçlar aldı, iyi oldu` diyen vatandaşlar da olmuş. Fakat öyle değil. Bu vatandaşlarımız üç kuruşu düşünüp o günün şartlarında bu ülkenin gidişatıyla ilgili, ‘belki araba alamam` korkusuyla, ‘bir an önce araba alayım` gayretiyle eşinden, ailesinden aldığı paralarla, altınları bozdurarak, gerekirse kredi çekerek araba aldılar.

Haklarını aramak zorundayız. Bu vatandaşların şu anda ne arabası var, ne de parası var. Hele bu şartlarda bu parayı alıp aylarca kullanan ve telefonlarına dahi bakmayan bu paravan şirketler, bunun hesabını savcılık önünde ödeyecektir. Biz de bu mağduriyetin arkasındayız. Bununla ilgili bakanlığa soru önergesi verdik. Bu filo şirketlerinin bu araçları nasıl sattığı, 2. el fiyattaki arabanın 1.el fiyatından nasıl fazla olduğu, filo şirketlerinde sıfır araç satın alımlarında devlet tarafından uygulanan herhangi bir muafiyetin olduğu mu diye 27 Temmuz 2022 yılında soru önergemizi verdik.

"ŞU ANDA VATANDAŞLARIMIZ KENDİ HAKLARINI ALABİLMEK İÇİN KAPI KAPI GEZİYORLAR"

Bu mağduriyeti aslında çok öncesinden gördük, uyardık. Ama şu anda vatandaşlarımız kendi haklarını alabilmek, savunabilmek için kapı kapı geziyorlar. Gerçekten mağdurlar. Bu bizim tahmin ettiğimiz rakamın çok çok üstünde. Bu işi yapan devlet memuru. İstanbul`da devlet dairesinde çalışan kişiler. Burada devletin de sorumluluğu da vardır o zaman.

Yetkililere sesleniyorum. Bir an önce bu mağduriyeti giderin. Bu ilçenin kaymakamı da aynı mağduriyeti yaşadı, savcısı da aynı mağduriyeti yaşadı. Şu anda bir takım siyasi parti liderleri de aynı mağduriyeti yaşıyor. Bu olayın bir an önce çözülmesi için biz de elimizi taşın altına koyduk. 2022 yılından başladı. Durağan ilçe başkanımız da bu konuyu ara ara gündeme getirdi. Mağduriyet ortada. Çözüm noktası da belli. Ben inanıyorum ki bu açıklamadan sonra Türkiye`nin çeşitli bölgelerinde ilk başta Türkiye Büyük Millet Meclisinde ve bunu denetleyecek yargı organının da bir an önce bu suçluların yargı önüne çıkarıp bu vatandaşlarımıza mağduriyetlerinin giderileceğine inanıyorum.

"DAĞITAN ARAÇLAR ÜZERİNDE KREDİLER VAR"

Birtakım araçlar aslında vatandaşlara dağıtılmış ama ruhsat verememişler. Dağıtan araçlar üzerinde krediler var. Bazı araçlar bir filo şirketi üzerine, bazı araçlar başka bir şirketin üzerine. Ben buradan maliyeye de seslenmek istiyorum. Bu hesap kayıtları varsa bu para transferleri hangi firmayla yapıldıysa bunu da çıkarsınlar. Bir an ruhsatı verememek, hatta onun üzerine kredi çekmek vatandaşı 2 kere mağdur etmek demek. Bunun da araştırmasını en kısa zamanda yapacağız."

"BU EKONOMİK KOŞULLARDA ARAÇLARIN VERİLEMEYECEĞİNİ BELİRTTİK"

CHP Sinop Durağan İlçe Başkanı Mustafa Eker ise şunları söyledi:

"Durağan`daki araç satışları 2021 yılının sonu 2022 yılının başlarında başladı. Buradaki bir firma siyasetin ve bürokratın desteğini alan bir kişi sıfır araç kampanyası diyerek başlattı. Bu bizim dikkatimizi çekti. Türkiye`de 2018 yılında ulusal gazetelere düşen `bayilerde araç bulunamıyor` kelimelerinden sonra Durağan`da sıfır araçlar olması dikkatimizi çekti. İncelemeye başladık ve birçok bayiyi aradık. Bunların filo şirketi olup araçları 2. ele düşürdükleri, 2. ele düşürdükleri sırada da muafiyetler elde ettiklerini duyduk. Bunu duyduktan sonra incelemelerimize devam ettik. Gazetemizde `bayilerde yok, Durağan`da almayan yok` diyerek konuyu gündeme taşıdık. İnsanların mağdur olacağını, dolandırılabileceğini, bu ekonomik koşullarda araçların verilemeyeceğini belirttik. O dönemin kaymakamı, savcısı, siyasetçisi aldıkları sıfır araçlarla vatandaşlarda güven iklimi oluşturdular. Oluşturulan güven iklimi sonrası bu firma ortaklık kurduğu firma ile yollarını ayırdı. Diğer firma yani vatandaşları mağdur ettiği söylenen firma hiçbir zaman sıfır araç satışı demese bile arkadan sıfır araç satışlarına devam etmiş, kiralama şirketi bu sıfır araç satışlarını gerçekleştirmiş ve sonuç olarak çok sayıda mağdur olduğunu duyuyoruz. Yani filo şirketleri devletin kendilerine vermedikleri yetkileri sıfır araç olarak vatandaşa taahhütlü, satış sözleşmeleri hazırlamışlar.

"DEVLETİN İLGİLENMEDİĞİ BİR DURUMDA YÜZLERCE MAĞDUR OLUŞTU"

Filo bayisinin böyle bir uygulama yapması ne kadar doğru? Bunun araştırılmasını istedik. 6 Ağustos`ta köşe yazımızda vatandaşların dolandırılacağını belirttik. 11 Ağustos 2020 tarihinde de ticaret bakanlığına filo şirketlerinin bu yaptıklarının yasal olup olmadığını sorduk ama 1 yıl geçti hala cevap vermediler, inceleme yapmadılar. Sonuç ortada. Devletin görmediği, devletin ilgilenmediği bir durumda yüzlerce mağdur oluştu. Şu anda sadece oluşturulan WhatsApp grubunda 100`ün üzerinde mağdur var. Bu şirketlerin arasında bir para transferi olduğu, tapuların devredildiği olaylar yaşanıyor. Alacaklı olduğunu söyleyen kişi, firma batmadan birkaç gün önce tapu devir alıyor. Başkalarına tapu devrediyor. Bunların sıkıntılar var. Vatandaşlar bundan mağdur. Evse, inşaatsa inşaatın tapusu başkasına devrediliyor. Daire satılıyor, daireyi alan kişi de bilmiyor. Yani sadece araba değil. Ortada tapularında devredildiği bir süreç var. Yani insanlar araba almak için tapusunu devretmiş. Böyle mağduriyetler de var. Bu tapular kimde? Bu para nerede? Nasıl oldu da kayboldu? Bankalar aldıkları rehinli araçları geri çağırırken bu vatandaşların mağduriyetine nasıl bir çözüm yolu bulacaklar? Bugüne kadar nasıl bir yöntem izlendi kimse bilmiyor ama yaşanan durum çok vahim."

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA