6 Mayıs 2024 Pazartesi

10:25   MERSİN BELEDİYESİ`NDEN ÇOCUKLARA TEKNOLOJİ ATÖLYESİ   10:06   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EKİPLERİNDEN TRAFİK DENETİMİ   01:16   HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ`NDEN “HÜT” ADLI GRUP İLE İLGİLİ AÇIKLAMA GELDİ   15:01   ALİ YERLİKAYA: "1 MAYIS`TA POLİSLERİMİZE TAŞLI SOPALI SALDIRAN 12 ŞÜPHELİ DE BUGÜN YAKALANDI"   15:01   AYLİN NAZLIAKA, AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞININ FAALİYETLERİNİ DEĞERLENDİRDİ   13:36   ÖZGÜR ÖZEL`DEN HIDIRELLEZ MESAJI: "BAHARIN MÜJDECİSİ HIDIRELLEZ`İN ÜLKEMİZE BARIŞ, HUZUR, SAĞLIK VE MUTLULUK GETİRMESİNİ DİLİYORUM"   12:06   VEHBİ BAKIRLIOĞLU: "CANLI HAYVAN VE ET İTHALATI REKORA DOĞRU KOŞUYOR"   10:19   YAZAR İPEK ONGUN, MERSİNLİ SEVENLERİYLE BULUŞTU   09:48   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN TARIM SEKTÖRÜNDE ÇALIŞAN KADINLARIN SOSYAL GÜVENLİK PRİMLERİNİN DEVLET TARAFINDAN KARŞILANMASI İÇİN KANUN TEKLİFİ   09:29   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ‘YEŞİL DÖNÜŞÜM MERKEZİ` KURMAYA HAZIRLANIYOR   09:27   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EKİPLERİ, OLUMSUZ HAVA KOŞULLARINA KARŞI SAHADAYDI    15:08   EĞİTİM-SEN KADIN MECLİSİ: “YENİ MÜFREDAT, SORGULAMAYAN, İTAATKAR BİREYLER YETİŞTİRMEYİ AMAÇLAMAKTADIR”   14:15   ÖZEL, KILIÇDAROĞLU GÖRÜŞMESİNİN DETAYLARINI ANLATTI   13:39   MANSUR YAVAŞ, ÖZEL VE ERDOĞAN GÖRÜŞMESİNİ DEĞERLENDİRDİ   12:52   1 MAYIS`TA TAKSİM`E ÇIKMAK İSTERKEN GÖZALTINA ALINAN 65 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ   12:49   ÖZGÜR ÖZEL, PİYADE ASTSUBAY KIDEMLİ ÇAVUŞ GÖÇMEN`İN AİLESİNE BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ   09:48   MERSİN BELEDİYESİ`NDEN ORTOPEDİK ENGELLİLERE YÖNELİK BOCCE TURNUVASI   09:35   MECLİS`İN SORU ÖNERGESİ KARNESİ... MUHALEFETİN SORULARI YANITSIZ KALDI   09:32   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ZABITASINDAN DİLENCİ OPERASYONU   08:26   İLİÇ`TE İKİ MADENCİNİN DAHA CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI  
 
     
   

GAMZE AKKUŞ İLGEZDİ`DEN BAKAN KOCA`YA: PARKİNSON HASTALARININ KULLANDIĞI İLAÇ 6-7 AYDIR PİYASADA YOK. BAKANLIĞINIZ BİR ÇALIŞMA YAPMAYI DÜŞÜNMEKTE MİDİR?


CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, Türkiye`deki 200 bin Parkinson hastasının yaklaşık 6- 7 aydır ilaç bulamadığını söyledi. İlgezdi, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca`ya “Madopar`ın muadili olan Domirpa için neden bir çalışma yapılmamaktadır? SGK ile Bakanlığınız Parkinson hastalarının mağdur olmaması için bir çalışma yapmayı düşünmekte midir?” diye sordu.

 

Tarih : 23 Ağustos 2023 Çarşamba 12:14   Okunma : 160

CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, Türkiye`deki 200 bin Parkinson hastasının yaklaşık 6- 7 aydır ilaç bulamadığını söyledi. İlgezdi, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca`ya “Madopar`ın muadili olan Domirpa için neden bir çalışma yapılmamaktadır? SGK ile Bakanlığınız Parkinson hastalarının mağdur olmaması için bir çalışma yapmayı düşünmekte midir?” diye sordu.

CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, Türkiye`de yaklaşık 200 bin kişinin Parkinson tedavisi gördüğünü ve bu kadar kişinin kullandığı Madopar  adlı ilacın 6- 7 aydır piyasada bulunmadığına dikkat çekti. İlgezdi, yaptığı açıklamada şöyle dedi:

 “Parkinson hastalarının kullandığı Madopar 6- 7 aydır piyasada yok. Bu yüzden Parkinson hastaları ciddi sorunlar yaşıyor. Muadili olan Domirpa ise SGK`nın ödeme listesinde yer almadığı için ancak parası olan ilaca erişebiliyor. Bakanlık Parkinson hastalarını unuttu. Hastalar ve hasta yakınları 6- 7 aydır seslerini bakanlığa duyurmaya çalışıyor.

Sağlıkta dönüşüm, hastayı hekime ve ilaca hasret bıraktı. Muadil ilaç Domirpa`nın bir an önce ödeme listesine alınması gerekirken, hastalara ve hasta yakınlarına bakanlığın ilaç şirketinin bir başvurusu olmadığı ifade ediliyormuş. Siz bahane üretme makamı değil, Parkinson hastası yurttaşlarımızın ve onların yakınlarının sorunlarını çözme makamısınız. Görevinizi yapmadığınız için 6-7 aydır yurttaşlarımız mağdur. Sadece bugüne kadar ağustosta 3, temmuzda 4 kere geri ödeme listelerine yeni ilaçlar alındı. Peki Parkinson hastası yurttaşlarımızın suçu ne? Onları görmezden geliyorsunuz?”

İlgezdi, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca`nın yanıtlaması istemiyle TBMM`ye verdiği soru önergesinde ise şu sorulara yanıt istedi:
“-Parkinson hastaların mağduriyeti ne zaman giderilecektir?
- Madopar isimli ilaç neden 6- 7 aydır bulunamamaktadır?
- Madopar`ın muadili olan Domirpa için neden bir çalışma yapılmamaktadır? SGK ile Bakanlığınız Parkinson hastalarının mağdur olmaması için bir çalışma yapmayı düşünmekte midir?”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA