30 Nisan 2024 Salı

16:30   GÜLÜSTAN KILIÇ KOÇYİĞİT: "TAHİR ELÇİ`NİN KATİLLERİNİN ADALET ÖNÜNDE HESAP VERMESİ İÇİN SONUNA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ"   16:14   EKREM İMAMOĞLU`NA TAŞLI SALDIRI DAVASI 24 HAZİRAN`A ERTELENDİ   16:05   TARSUS BELEDIYESI’NDE KIRSAL MAHALLELERDE YOL BAKIM ÇALIŞMA SEFERBERLİĞİ   16:01   TOROSLAR AKADEMİ EĞİTİM MERKEZİ’NDE SINAVA HAZIRLANAN ÖĞRENCİLERE ETÜT DESTEĞİ    15:48   SEZGİN TANRIKULU: “MÜTALAA, TAHİR ELÇİ`NİN ÖLDÜRÜLMESİNE İLİŞKİN SORUŞTURMANIN NASIL YANLIŞ YÜRÜTÜLDÜĞÜNÜ ORTAYA KOYUYOR”   15:36   YARGITAY, 28 TURDUR BAŞKANINI SEÇEMİYOR… SEÇİMİN YARIN YAPILACAK 29. TURUNDA MUHSİN ŞENTÜRK VE ÖMER KERKEZ YARIŞACAK   15:15   BİRLİK SAĞLIK SEN MUĞLA İL TEMSİLCİSİ GÜL: "YIKIM KARARI VERİLEN MENTEŞE DEVLET HASTANESİ`NE BADANA VE BOYASI İÇİN 800 BİN LİRA ÖDENEK ÇIKARTILDI"   14:53   TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ YENİ ANAYASA TEKLİFİ İÇİN PARTİ GRUPLARINA ZİYARETE BAŞLAYACAK   14:27   UTKU ÇAKIRÖZER, MİNE ÖZERDEN VE ÇİĞDEM MATER`İ BAKIRKÖY CEZAEVİ`NDE ZİYARET ETTİ: "GEZİ DAVASI TUTUKLULARI DERHAL SERBEST BIRAKILMALI"   14:27   ÇUKUROVA BASKETBOL KULÜBÜ MERSİN YÖNETİMİNDEN VAHAP SEÇER`E ZİYARET   14:23   BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ`NİN BORCU BELEDİYE BİNASINA ASILDI... AHMET AKIN: "ASLA `ENKAZ DEVRALDIK` DEMEYECEĞİZ. MAZERET DEĞİL İŞ ÜRETECEĞİZ"   14:16   GAMZE TAŞCIER`DEN ALİ YERLİKAYA`YA `1 MAYIS` TEPKİSİ   14:07   TAHİR ELÇİ CİNAYETİ DAVASINDA SAVCILIK MÜTALAASI: "SUÇUN SANIK POLİS MEMURLARI TARAFINDAN İŞLENDİĞİNİN SABİT OLMAMASI NEDENİYLE BERAATİNE KARAR VERİLMESİ TALEP OLUNUR"   14:04   ÖZGÜR ÖZEL`DEN, AMEDSPOR KULÜBÜ BAŞKANINA TEBRİK TELEFONU   14:03   CHP AKDENİZ İLÇE BAŞKANI PALAMUT’TAN 1 MAYIS MESAJI   13:55   TÜRKİYE, NATO GENEL SEKRETERLİĞİ İÇİN HOLLANDA BAŞBAKANI RUTTE`NİN ADAYLIĞINA DESTEK VERECEĞİNİ AÇIKLADI   13:20   KAYSERİ`DEN İSTANBUL`A GİTMEK İÇİN YOLA ÇIKAN "YÜRÜYEN ADAM" LAKAPLI NEŞET TURAN, AKSARAY`DA KAMYONET ÇARPMASI SONUCU HAYATINI KAYBETTİ   13:15   ÖZGÜR ÖZEL, BAKAN YERLİKAYA İLE TELEFONDA GÖRÜŞTÜ, TAKSİM KARARININ YENİDEN GÖZDEN GEÇİRİLMESİNİ TALEP ETTİ   12:46   SİNAN ATEŞ SORUŞTURMASI TAMAMLANDI: 22 KİŞİ HAKKINDA ``TASARLAYARAK ÖLDÜRME" SUÇUNDAN İDDİANAME DÜZENLENDİ   12:20   MÜZEYYEN ŞEVKİN: "BİR TARAFTA LÜKS YAŞAM DİĞER TARAFTA VATANDAŞIN MİLYARLARCA LİRALIK BORCU VAR"  
 
     
   

SOL FEMİNİST HAREKET, HATAY`DA KADIN DAYANIŞMA KAMPI DÜZENLEDİ... “HATAY`I, HER YENİ DOĞAN GÜN UMUTLA, İNATLA, KARARLILIKLA KURUYORUZ. HATAY`I, YIKILAN KENTLERİ, MEMLEKETİ KADINLAR KURACAK”


SOL Feminist Hareket, 21-27 Ağustos tarihleri arasında Hatay`da düzenlediği kadın dayanışma kampının ardından; “Çadırların, konteynerlerin, yıkılan; az, orta, ağır hasarlı binaların arasında bir araya geldiğimiz her buluşma, her atölye Hatay`ı yeniden kuracak en büyük gücün kadınlar olduğunun, olacağının umudu, en büyük kanıtı oldu bir kez daha bu toprakların her yerinde. Buradayız, bir aradayız. Hatay`ı her yeni doğan gün umutla, inatla, kararlılıkla kuruyoruz. Hatay`ı, yıkılan kentleri, memleketi kadınlar kuracak” açıklamasını yaptı.

 

Tarih : 27 Ağustos 2023 Pazar 11:52   Okunma : 416

SOL Feminist Hareket, 21-27 Ağustos tarihleri arasında Hatay`da düzenlediği kadın dayanışma kampının ardından; “Çadırların, konteynerlerin, yıkılan; az, orta, ağır hasarlı binaların arasında bir araya geldiğimiz her buluşma, her atölye Hatay`ı yeniden kuracak en büyük gücün kadınlar olduğunun, olacağının umudu, en büyük kanıtı oldu bir kez daha bu toprakların her yerinde. Buradayız, bir aradayız. Hatay`ı her yeni doğan gün umutla, inatla, kararlılıkla kuruyoruz. Hatay`ı, yıkılan kentleri, memleketi kadınlar kuracak” açıklamasını yaptı.

SOL Feminist Hareket, 21-27 Ağustos tarihlerinde Hatay`da “Hatay`ı Yeniden Kuruyoruz” çağrısı ile kadın dayanışma kampı düzenledi. Kampın son günü yapılan açıklama ile 6 Şubat depremlerinin ardından Hatay`da yürütülen çalışmalar ve kamp süresince yapılan etkinliklere yer verildi.

SOL Feminist Haraket`in açıklaması şöyle:

KADINLARIN OLAĞANÜSTÜ GÜCÜ EN ZOR GÜNLERDE HATAY`I YENİDEN KURMANIN UMUDU OLDU”

“Hatay`da yıkıntıların arasında yedi aydır kesintisiz her gün kadınlarla birlikte konuşarak, tartışarak dayanışmanın onlarca örneğini birlikte örgütleyerek yarattığımız bir hikayedir Hatay`da SOL Feminist Hareket`in hikayesi… Depremin ikinci günüyle birlikte Hatay`a girişimiz jeneratörlerden, sobaya, gıdadan, hijyen malzemelerine, kıyafetten, battaniyeye gece gündüz tırları boşaltıp binlerce koli hazırlayarak köy köy, mahalle mahalle dayanışma malzemelerini ulaştırdığımız dayanışma için memleketin her yerinden gelen kadınların ve tabii ki Hataylı kadın arkadaşlarımızın o olağanüstü gücü o en zor günlerde dahi Hatay`ı yeniden kurmanın en büyük umudu oldu hepimiz için. Hepimiz birbirimize o kadar büyük, o kadar inanılmaz büyülü bir güç verdik ki. Hiçbir satıra sığamayacak bir büyü bizim hep birlikte burada yaşadığımız her an.

DAYANIŞMANIN ONLARCA ÖRNEĞİNE BİRLİKTE KARAR VERDİK, BİRLİKTE ÖRGÜTLEDİK”

Dayanışma malzemelerinin ulaştırılmasıyla biz kadınların birbirimizi bulduğumuz bu hikaye devamında yüzlerce kadın buluşması oldu. Dayanışmanın onlarca örneğine birlikte karar verdik, birlikte örgütledik. Hatay`ın her köyünde, her mahallesindeki kadın arkadaşlarımız kadın buluşmalarının örgütleyicisi oldu ve bir araya geldiğimiz her an birlikte akıttığımız gözyaşlarımız, birlikte haykırdığımız öfkemiz ve yaşanılan o anlatılamaz acılara rağmen geleceğe dair birlikte umudumuz oldu.

`Birbirimizin ellerinden sımsıkı tutacağız` dedik, `birimiz düştüğümüzde diğerimiz düşen arkadaşımızı daha da güçlü ayağa kaldıracağız` dedik. Çadırlarda, seralarda, yıkılan evlerin arasında psikodrama, psiko-sosyal destek çalışmaları ile yüzlerce buluşma gerçekleştirdik. Deprem öncesi ulaşılması zor olan sağlığa erişim artık tamamen ulaşılmaz oldu. Mahalle mahalle kadın sağlığı buluşmaları gerçekleştirdik. Kuaför dayanışması ile bir araya geldiğimiz her buluşma gözlerimizde kocaman` bir gülümseme oldu. Yaşamı her gün yeniden üreten kadınların kadın buluşmalarında dayanışma için en çok dile getirdiği üretmek, daha da çok üretmekti. Bu öneri Hatay`ın her yerinde kurduğumuz üretim atölyeleri oldu.

HATAY YENİDEN KURULUNCAYA KADAR BURADA OLMAYA SÖZ VERDİK”

Depremin ilk günlerinden itibaren Hataylı kadın arkadaşlarımızın şu cümlesini asla unutmadık; “Depremin ilk günlerindeki dayanışma bizim için çok değerli ama bizim ihtiyacımız bu dayanışmanın sürekliliği, kalıcılığı, bizim bu sürekliliğe, yalnız olmadığımızı, olmayacağımızı hissetmeye ihtiyacımız var” ve biz o ilk günlerde Hataylı kadın arkadaşlarımıza, bu topraklara, Asi`ye, defne dallarına bir söz verdik. Hatay yeniden kuruluncaya kadar burada olmaya, terk edilmişlik duygusunu bir kez daha asla yaşatmayacağımıza dair bir söz verdik. SOL Feminist Hareket Kadın Dayanışma Kampımız depremin ilk günlerinden bugüne verdiğimiz bir sözdü ve bu dayanışma kampının her anı, her buluşma mahalle mahalle, köy köy Hataylı kadın arkadaşlarımızın öznesi, örgütleyicisi olduğu olağanüstü bir emekle örüldü.

HATAY`I, YIKILAN KENTLERİ, MEMLEKETİ KADINLAR KURACAK”

Dursunlu, Çöğürlü, Yeşilpınar, Çanakoluk, İskenderun, Çöğürlü, Tomruksuyu, Mızraklı, Aknehir, Orhanlı, Aşağı Okçular… Kadın sağlığı buluşmaları, psiko-sosyal destek çalışmaları, ilk yardım eğitimleri, üretim atölyeleri, film/belgesel gösterimleri, toplumsal cinsiyet perspektifi ile karikatür atölyeleri, dinletiler, tiyatro gösterimleri… Çadırların, konteynerlerin, yıkılan; az, orta, ağır hasarlı binaların arasında bir araya geldiğimiz her buluşma, her atölye Hatay`ı yeniden kuracak en büyük gücün kadınlar olduğunun, olacağının umudu, en büyük kanıtı oldu bir kez daha bu toprakların her yerinde.

Gecenin karanlığında yüzlerce katılımla Yeşilpınar`da, Tomruksuyu`nda, İskenderun`da gerçekleştirdiğimiz piyano dinletileri, Celile tiyatro gösterimini gerçekleştirdiğimiz o dakikalar inanılmaz bir güzellikti. Dayanışmanın olağanüstü büyüsünü yaratıyoruz, yaşıyoruz her gün, her an… SOL Feminist Hareket Kadın Dayanışma kampı ile sözümüzü bir kez daha haykırıyoruz. Buradayız, bir aradayız. Hatay`ı her yeni doğan gün umutla, inatla, kararlılıkla kuruyoruz. Hatay`ı, yıkılan kentleri, memleketi kadınlar kuracak.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA