30 Nisan 2024 Salı

16:30   GÜLÜSTAN KILIÇ KOÇYİĞİT: "TAHİR ELÇİ`NİN KATİLLERİNİN ADALET ÖNÜNDE HESAP VERMESİ İÇİN SONUNA KADAR MÜCADELE EDECEĞİZ"   16:14   EKREM İMAMOĞLU`NA TAŞLI SALDIRI DAVASI 24 HAZİRAN`A ERTELENDİ   16:05   TARSUS BELEDIYESI’NDE KIRSAL MAHALLELERDE YOL BAKIM ÇALIŞMA SEFERBERLİĞİ   16:01   TOROSLAR AKADEMİ EĞİTİM MERKEZİ’NDE SINAVA HAZIRLANAN ÖĞRENCİLERE ETÜT DESTEĞİ    15:48   SEZGİN TANRIKULU: “MÜTALAA, TAHİR ELÇİ`NİN ÖLDÜRÜLMESİNE İLİŞKİN SORUŞTURMANIN NASIL YANLIŞ YÜRÜTÜLDÜĞÜNÜ ORTAYA KOYUYOR”   15:36   YARGITAY, 28 TURDUR BAŞKANINI SEÇEMİYOR… SEÇİMİN YARIN YAPILACAK 29. TURUNDA MUHSİN ŞENTÜRK VE ÖMER KERKEZ YARIŞACAK   15:15   BİRLİK SAĞLIK SEN MUĞLA İL TEMSİLCİSİ GÜL: "YIKIM KARARI VERİLEN MENTEŞE DEVLET HASTANESİ`NE BADANA VE BOYASI İÇİN 800 BİN LİRA ÖDENEK ÇIKARTILDI"   14:53   TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ YENİ ANAYASA TEKLİFİ İÇİN PARTİ GRUPLARINA ZİYARETE BAŞLAYACAK   14:27   UTKU ÇAKIRÖZER, MİNE ÖZERDEN VE ÇİĞDEM MATER`İ BAKIRKÖY CEZAEVİ`NDE ZİYARET ETTİ: "GEZİ DAVASI TUTUKLULARI DERHAL SERBEST BIRAKILMALI"   14:27   ÇUKUROVA BASKETBOL KULÜBÜ MERSİN YÖNETİMİNDEN VAHAP SEÇER`E ZİYARET   14:23   BALIKESİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ`NİN BORCU BELEDİYE BİNASINA ASILDI... AHMET AKIN: "ASLA `ENKAZ DEVRALDIK` DEMEYECEĞİZ. MAZERET DEĞİL İŞ ÜRETECEĞİZ"   14:16   GAMZE TAŞCIER`DEN ALİ YERLİKAYA`YA `1 MAYIS` TEPKİSİ   14:07   TAHİR ELÇİ CİNAYETİ DAVASINDA SAVCILIK MÜTALAASI: "SUÇUN SANIK POLİS MEMURLARI TARAFINDAN İŞLENDİĞİNİN SABİT OLMAMASI NEDENİYLE BERAATİNE KARAR VERİLMESİ TALEP OLUNUR"   14:04   ÖZGÜR ÖZEL`DEN, AMEDSPOR KULÜBÜ BAŞKANINA TEBRİK TELEFONU   14:03   CHP AKDENİZ İLÇE BAŞKANI PALAMUT’TAN 1 MAYIS MESAJI   13:55   TÜRKİYE, NATO GENEL SEKRETERLİĞİ İÇİN HOLLANDA BAŞBAKANI RUTTE`NİN ADAYLIĞINA DESTEK VERECEĞİNİ AÇIKLADI   13:20   KAYSERİ`DEN İSTANBUL`A GİTMEK İÇİN YOLA ÇIKAN "YÜRÜYEN ADAM" LAKAPLI NEŞET TURAN, AKSARAY`DA KAMYONET ÇARPMASI SONUCU HAYATINI KAYBETTİ   13:15   ÖZGÜR ÖZEL, BAKAN YERLİKAYA İLE TELEFONDA GÖRÜŞTÜ, TAKSİM KARARININ YENİDEN GÖZDEN GEÇİRİLMESİNİ TALEP ETTİ   12:46   SİNAN ATEŞ SORUŞTURMASI TAMAMLANDI: 22 KİŞİ HAKKINDA ``TASARLAYARAK ÖLDÜRME" SUÇUNDAN İDDİANAME DÜZENLENDİ   12:20   MÜZEYYEN ŞEVKİN: "BİR TARAFTA LÜKS YAŞAM DİĞER TARAFTA VATANDAŞIN MİLYARLARCA LİRALIK BORCU VAR"  
 
     
   

CUMHUR UZUN: "ÇOCUKLARININ İYİ EĞİTİM ALMASI İÇİN NİTELİKLİ OKUL ARAYIŞINDA OLAN VELİLER ÇARESİZ HALDE NE YAPACAĞINI BİLEMEZ DURUMDALAR"


CHP Muğla Milletvekili Cumhur Uzun, devlet okullarının velilerden istediği iddia edilen yüksek bağışları Meclis gündemine taşıdı. İddiaları Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin`e soran Cumhur Uzun, "İddia edilen bağış tutarları kolej fiyatlarına yaklaşmış durumdadır. Çocuklarının iyi eğitim alması için nitelikli okul arayışı içerisinde olan veliler çaresiz halde ne yapacağını bilemez durumdalar” dedi.

 

Tarih : 28 Ağustos 2023 Pazartesi 11:21   Okunma : 354

CHP Muğla Milletvekili Cumhur Uzun, devlet okullarının velilerden istediği iddia edilen yüksek bağışları Meclis gündemine taşıdı. İddiaları Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e soran Cumhur Uzun, "İddia edilen bağış tutarları kolej fiyatlarına yaklaşmış durumdadır. Çocuklarının iyi eğitim alması için nitelikli okul arayışı içerisinde olan veliler çaresiz halde ne yapacağını bilemez durumdalar” dedi.

CHP Muğla Milletvekili Cumhur Uzun, devlet okullarında velilerden yüksek oranda bağışlar istendiği iddiasını Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin`e sordu. Veli-Der Başkanı Ömer Yılmaz’ın, "Kimi okullarda 5-10 bin, kimi okullarda 50-100 bin lira bağış isteniyor. Duyumlarımıza göre Ataşehir’de okul kayıtları 100 - 120 bin liraya kadar çıkmış durumda” sözlerini anımsatan Uzun, şu açıklamayı yaptı:

"OKUL İDARECİLERİNİN VE ÖĞRETMENLERİN DE ZOR DURUMDA KALDIĞI AÇIK"

"Veli-Der’in açıklamaları ve sözü geçen tutarlar velilerin kaldırabileceği yük değil. Ağır ekonomik koşullar altında ezilen velilerin tek isteği vergilerinin karşılığını almak. Çocuklarının iyi eğitim almasını istemenin bedeli velilere ödetilemez. Bakanlık bu iddiaları araştırmalı ve bir an önce bu soruna çözüm bulmalıdır.

Ders kitaplarını ücretsiz veriyoruz diye meydanlarda bağıranlar, görülen o ki bunun dışında kalan tüm masrafları velilerden çıkarmanın peşinde. Okul idarecilerinin ve öğretmenlerin de zor durumda kaldığı açık. Bakanlık; idareciler, öğretmenler ve velileri karşı karşıya getirerek sorumluluktan kaçıyor. Anlaşılan o ki; Hali hazırda öğretmenlerin sorunlarını ve Milli Eğitim’de yaşanan sorunları çözemeyen iktidar şimdi de velilere sorun çıkarıyor. Milli Eğitim kaderine terk edilmiş durumda. Yaşanan bu sorunların bir an önce çözüme kavuşturulması Bakanlığın anayasal ödevidir. Okulların açılmasına sayılı günler kala ne idareciler ne öğretmenler ne de veli ve öğrenciler mağdur edilmemelidir.

"ÖNÜMÜZDEKİ EĞİTİM ÖĞRETİM DÖNEMİNDE ÇOCUKLARIMIZA ÜCRETSİZ BİR ÖĞÜN YEMEK VERİLMELİDİR"

Milyonlarca insan açlık sınırının altında ücret alıyor. Çocuklar artık yetersiz beslenmenin yol açtığı hastalıkların pençesinde. Aileler beslenme çantasını ya dolduramıyor ya hiçbir şey koyamıyor. Bu konuda ivedi olarak çalışma yapılmalı ve önümüzdeki eğitim öğretim döneminde çocuklarımıza ücretsiz bir öğün yemek verilmelidir.”

Uzun, Milli Eğitim Bakanı Tekin’e şu soruları yöneltti:

"Bakanlığınızca, devlet okullarında velilerden bağış toplanmasına dair okul yönetimlerine gönderilmiş bir genelge var mıdır? Bazı basın organlarında velilerden kayıt sırasında 10 ila 120 bin TL arasında bağış istendiği ve alındığı iddialarına dair başlatılmış adli ve idari bir soruşturma bulunmakta mıdır? Okul idarecilerinin istenen bu bağışın devletin ödeneklerindeki yetersizlik nedeniyle temizlik personeli, güvenlik, kırtasiye malzemelerinin temini için kullanıldıkları iddiası doğru mudur? Bunun önüne geçmek adına okullarımıza gönderilecek ödeneklerde bir artışa gitmeyi düşünüyor musunuz? Devlet okullarında ortaya çıkan nitelik farkı sonrasında çaresiz kalan ve evladının iyi eğitim alması için şartlarını zorlayan ailelerin ve öğrencilerimizin daha fazla mağdur edilmemesi için eğitim ve öğretimde nitelik farkını ortadan kaldıracak, herkesin eşit ve ücretsiz eğitime kavuşmasını sağlayacak bir yol haritanız var mıdır? Yeni eğitim öğretim döneminin başlamasına günler kala ilgili bakanlıkla birlikte ağır ekonomik koşullarla mücadele eden aileler ve öğrencilerimizin yükünü hafifletecek özellikle; kırtasiye, okul kıyafeti, servis ücretleri ve yemek masraflarını bir nebze olsun azaltacak başta bu kalemlerde olmak üzere KDV indirimi ve diğer destekleyici adımları atmayı düşünüyor musunuz? Öğrencilerin hayat pahalılığı nedeniyle yetersiz beslendikleri ortadayken, Bakanlığınızın hiç değilse ücretsiz öğlen yemeği vermeye dair bir planlaması var mıdır?"

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA