5 Mayıs 2024 Pazar

15:01   ALİ YERLİKAYA: "1 MAYIS`TA POLİSLERİMİZE TAŞLI SOPALI SALDIRAN 12 ŞÜPHELİ DE BUGÜN YAKALANDI"   15:01   AYLİN NAZLIAKA, AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞININ FAALİYETLERİNİ DEĞERLENDİRDİ   13:36   ÖZGÜR ÖZEL`DEN HIDIRELLEZ MESAJI: "BAHARIN MÜJDECİSİ HIDIRELLEZ`İN ÜLKEMİZE BARIŞ, HUZUR, SAĞLIK VE MUTLULUK GETİRMESİNİ DİLİYORUM"   12:06   VEHBİ BAKIRLIOĞLU: "CANLI HAYVAN VE ET İTHALATI REKORA DOĞRU KOŞUYOR"   10:19   YAZAR İPEK ONGUN, MERSİNLİ SEVENLERİYLE BULUŞTU   09:48   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN TARIM SEKTÖRÜNDE ÇALIŞAN KADINLARIN SOSYAL GÜVENLİK PRİMLERİNİN DEVLET TARAFINDAN KARŞILANMASI İÇİN KANUN TEKLİFİ   09:29   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ‘YEŞİL DÖNÜŞÜM MERKEZİ` KURMAYA HAZIRLANIYOR   09:27   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EKİPLERİ, OLUMSUZ HAVA KOŞULLARINA KARŞI SAHADAYDI    15:08   EĞİTİM-SEN KADIN MECLİSİ: “YENİ MÜFREDAT, SORGULAMAYAN, İTAATKAR BİREYLER YETİŞTİRMEYİ AMAÇLAMAKTADIR”   14:15   ÖZEL, KILIÇDAROĞLU GÖRÜŞMESİNİN DETAYLARINI ANLATTI   13:39   MANSUR YAVAŞ, ÖZEL VE ERDOĞAN GÖRÜŞMESİNİ DEĞERLENDİRDİ   12:52   1 MAYIS`TA TAKSİM`E ÇIKMAK İSTERKEN GÖZALTINA ALINAN 65 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ   12:49   ÖZGÜR ÖZEL, PİYADE ASTSUBAY KIDEMLİ ÇAVUŞ GÖÇMEN`İN AİLESİNE BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ   09:48   MERSİN BELEDİYESİ`NDEN ORTOPEDİK ENGELLİLERE YÖNELİK BOCCE TURNUVASI   09:35   MECLİS`İN SORU ÖNERGESİ KARNESİ... MUHALEFETİN SORULARI YANITSIZ KALDI   09:32   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ZABITASINDAN DİLENCİ OPERASYONU   08:26   İLİÇ`TE İKİ MADENCİNİN DAHA CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI   15:56   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMESİNİ DEĞERLENDİRDİ   15:47   KORAL ÖMÜR 3 MAYIS BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ’NÜ KUTLADI   15:35   DEM PARTİ CHP`Yİ ZİYARET ETTİ  
 
     
   

ASU KAYA, OSMANİYE DEVLET HASTANESİ ÖNÜNDE: “HASTANELER YAPIYORSUNUZ AMA İÇİNDE HEKİM YOK, SAĞLIK ÇALIŞANI YOK. VATANDAŞLAR; RANDEVU ALAMIYOR, POLİKLİNİK HİZMETLERİNE ULAŞAMIYOR, AMELİYAT İÇİN AYLARCA BEKLİYOR”


CHP Osmaniye Milletvekili Asu Kaya, mayıs ayında hizmete açılan Osmaniye Devlet Hastanesi önündeki vatandaşların sorunlarını dinledi. Kaya, “Hastaneler yapıyorsunuz ama içinde hekim yok. Hastaneler yapıyorsunuz ama içinde sağlık çalışanı yok. Vatandaşlar; randevu alamıyor, poliklinik hizmetlerine ulaşamıyor, ameliyat için aylarca bekliyor. Bunun için bir çözümünüz var mı?” tepkisini gösterdi.

 

Tarih : 2 Eylül 2023 Cumartesi 13:39   Okunma : 379

CHP Osmaniye Milletvekili Asu Kaya, mayıs ayında hizmete açılan Osmaniye Devlet Hastanesi önündeki vatandaşların sorunlarını dinledi. Kaya, “Hastaneler yapıyorsunuz ama içinde hekim yok. Hastaneler yapıyorsunuz ama içinde sağlık çalışanı yok. Vatandaşlar; randevu alamıyor, poliklinik hizmetlerine ulaşamıyor, ameliyat için aylarca bekliyor. Bunun için bir çözümünüz var mı?” tepkisini gösterdi.

CHP Osmaniye Milletvekili, CHP Ekonomi Masası üyesi Asu Kaya, Osmaniye Devlet Hastanesi önündeki vatandaşların sorunlarını dinledi.

“DEVLET HASTANELERİNDE YER BULAMADIK, TÜM YOĞUN BAKIMLAR DOLU”

Bir vatandaş; hastasının hastaneye gelmesi ile tedavisinin başlaması arasında dört saat geçtiğini aktardı. Vatandaş, “Şu anda beyin kanaması geçiriyor. Burada tam bir müdahale olmadığı için; kayınbirader Adana`ya gitti, Adana`da devlet hastanelerinde yer bulamadığı için mecburen özel hastaneye gitti. Orada da günlüğü 10 milyar (10 bin lira) günlük. Devlet hastanelerinde yer bulamadık, tüm yoğun bakımlar dolu” dedi.

“HASTANE YAPILMIŞ, DOKTOR YOK”

Vatandaş ise CHP`yi Kaya`nın “Randevu alabiliyor musunuz” sorusuna “Alamıyoruz” yanıtını verdi. Vatandaş, “Telefon üzerinden randevu alıyoruz. Çok sürüyor. 10-15 gün bekle. Aylar süren var” dedi. Vatandaş, “Acil servise gelirsen… Onun haricinde, zor” diye konuştu. Bir başka vatandaş ise “Ne yapacağız? Göz göre göre öleceğiz. Özele gidiyoruz. Benim çocuğum burada hastanede yoğun bakımda. Doktor yok. Çocuklar gitti, Adana`ya, özele götürdüler. Ne yapmamız gerekir?” tepkisini gösterdi. Bir başka vatandaş ise “Şu hastane yapılmış, doktor yok” dedi. Vatandaş, “Hastanemiz güzel, yapıldı. Ama maalesef hizmet yok, doktor yok” diye konuştu.

Kaya, daha sonra Osmaniye Devlet Hastanesi önünde şu değerlendirmeyi yaptı:

“AKP iktidarında, son 20 yılda kamusal sağlık hizmeti, erişilebilir olmaktan çıktı. Yepyeni hastaneler yapıyoruz ama içerisinde yeterince hekim yok, sağlık çalışanı yok. Hekimler, bu ay rekor sayıda, ‘iyi hal belgesi` alabilmek için Türk Tabipleri Birliği`ne başvurdu. Neden gidiyor hekimler, ülkemizden? Kendi ülkesini neden terk ediyor? Bunu, sormalı kendisine AKP iktidarı. Sağlık Bakanlığı`na, bunu soruyorum. Hastaneler yapıyorsunuz ama içinde hekim yok. Hastaneler yapıyorsunuz ama içinde sağlık çalışanı yok. Vatandaşlar; randevu alamıyor, poliklinik hizmetlerine ulaşamıyor, ameliyat için aylarca bekliyor. Bunun için bir çözümünüz var mı?”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA