5 Mayıs 2024 Pazar

15:08   EĞİTİM-SEN KADIN MECLİSİ: “YENİ MÜFREDAT, SORGULAMAYAN, İTAATKAR BİREYLER YETİŞTİRMEYİ AMAÇLAMAKTADIR”   14:15   ÖZEL, KILIÇDAROĞLU GÖRÜŞMESİNİN DETAYLARINI ANLATTI   13:39   MANSUR YAVAŞ, ÖZEL VE ERDOĞAN GÖRÜŞMESİNİ DEĞERLENDİRDİ   12:52   1 MAYIS`TA TAKSİM`E ÇIKMAK İSTERKEN GÖZALTINA ALINAN 65 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ   12:49   ÖZGÜR ÖZEL, PİYADE ASTSUBAY KIDEMLİ ÇAVUŞ GÖÇMEN`İN AİLESİNE BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ   09:48   MERSİN BELEDİYESİ`NDEN ORTOPEDİK ENGELLİLERE YÖNELİK BOCCE TURNUVASI   09:35   MECLİS`İN SORU ÖNERGESİ KARNESİ... MUHALEFETİN SORULARI YANITSIZ KALDI   09:32   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ZABITASINDAN DİLENCİ OPERASYONU   08:26   İLİÇ`TE İKİ MADENCİNİN DAHA CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI   15:56   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMESİNİ DEĞERLENDİRDİ   15:47   KORAL ÖMÜR 3 MAYIS BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ’NÜ KUTLADI   15:35   DEM PARTİ CHP`Yİ ZİYARET ETTİ   15:20   CHP`Lİ VEKİLLER EĞİTİMDEKİ SORUNLARA KARŞI MEB`E YÜRÜDÜ   14:42   YAŞAR KEMAL PARKI YENİLENİYOR   14:38   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ; “12 YILDIR ÇALIŞMADAN MAAŞ ALANLAR VAR”   14:19   TÜRKİYE GAZETECİLER CEMİYETİ: GAZETECİYİ VE HABERİ ÖZGÜR BIRAKIN   13:45   RTÜK`TEN, DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ`NDE NOW TV`YE ‘İSTAKOZ` CEZASI   13:14   CHP`Lİ MİLETVEKİLERİNİN MEB`E YÜRÜYÜŞÜ... BAKAN TEKİN: ``GELECEKLERİNİ BİLSEYDİK DİYARBAKIR PROGRAMIMIZI ERTELERDİK``   12:37   DİSK: 1 MAYIS GEREKÇESİYLE GÖZALTINA ALINAN HERKES SERBEST BIRAKILMALIDIR   12:30   TARSUS’TA ZABITA EKİPLERİ HIZ KESMİYOR  
 
     
   

OĞUZ KAAN SALICI, BAKAN URALOĞLU`NA BTK`NIN “İSS TRAFIK LOG DESENI” UYGULAMASININ MAHKEME TARAFINDAN IPTAL EDILMESINE RAĞMEN HALEN FIILI OLARAK SÜRDÜRÜLDÜĞÜNÜ SORDU


CHP İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu`nun (BTK), “İSS Trafik Log Deseni” uygulamasının mahkeme tarafından iptal edilmesine rağmen halen fiili olarak sürdürülmesini TBMM`ye taşıdı. Salıcı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu`na “Servis sağlayıcılarının abonelerinin erişim trafik kayıtlarını BTK`ye iletilmesi uygulamasına ne zaman son verilecektir” diye sordu.

 

Tarih : 9 Eylül 2023 Cumartesi 11:30   Okunma : 368

CHP İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu`nun (BTK), “İSS Trafik Log Deseni” uygulamasının mahkeme tarafından iptal edilmesine rağmen halen fiili olarak sürdürülmesini TBMM`ye taşıdı. Salıcı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu`na “Servis sağlayıcılarının abonelerinin erişim trafik kayıtlarını BTK`ye iletilmesi uygulamasına ne zaman son verilecektir” diye sordu.

CHP İstanbul Milletvekili Salıcı, BTK`nın “İSS Trafik Log Deseni” uygulamasının mahkeme tarafından iptal edilmesine rağmen halen fiili olarak sürdürüldüğüne dikkat çekti.

“BTK GATE… ÜLKE TARİHİNİN EN BÜYÜK FİŞLEMESİ”

Konuyu Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu`nun yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesiyle TBMM`ye taşıyan Salıcı, BTK tarafından alınan 24.10.2018 tarihli ve 2018/DK-BSD-314 sayılı “Abone Desen Yapısı” konulu Kurul kararını hatırlatarak, bu karar uyarınca Türkiye`de faaliyet gösteren 313 internet sağlayıcı firmadan aboneler hakkında detaylı bilgi istendiğini anımsattı. Bu kararın ardından BTK`nın 15.12.2020 tarihinde E-58415308-400-78040 sayılı “İSS Trafik Log Deseni” konulu yeni bir karar alarak, servis sağlayıcılarının abonelerinin erişim trafik kayıtlarının her saat başı Kuruma gönderilmesini talep ettiğini anlatan Salıcı, “BTK`nin istihbarat kurumu gibi faaliyet gösterdiğine, iktidarın davranış manipülasyonu yoluyla kitleleri tesir altına alarak kendi Cambridge Analytica`sını yaratmak istediğine dikkat çekilirken, ‘BTK-gate` olarak adlandırılan skandalın ülke tarihinin en büyük fişlemesi olduğu kanaati güçlenmiştir” dedi. 

MAHKEMENİN İPTAL KARARINA RAĞMEN KURULUN YENİ BİR DÜZENLEYİCİ KARAR ALMAKTAN İMTİNA ETTİĞİ ÖĞRENİLMİŞTİR

Ankara 3. İdare Mahkemesi`nin, servis sağlayıcı bir şirketin başvurusu üzerine 29.03.2023 tarihinde “İSS Trafik Log Deseni” ile ilgili Kurul kararının iptal ettiğini belirten Salıcı, “Basına yansıyan haberlerden; kurumun söz konusu mahkeme kararından servis sağlayıcılarını bilgilendirmediği, servis sağlayıcılarının abonelerin erişim trafik kayıtlarını her saat başı kuruma göndermeye devam ettiği, mahkemenin iptal kararına rağmen kurulun yeni bir düzenleyici karar almaktan imtina ettiği öğrenilmiştir” dedi.

Salıcı`nın Bakan Uraloğlu`na yönelttiği sorular şöyle:

“-Söz konusu mahkeme kararı servis sağlayıcılarına bildirilmiş midir, bildirilmediyse ne zaman bildirilecek ve servis sağlayıcılarının abonelerinin erişim trafik kayıtlarını BTK`ye iletilmesi uygulamasına ne zaman son verilecektir?

-Mahkeme kararına rağmen servis sağlayıcılarından abonelerinin erişim trafik kayıtlarını almaya devam eden ve mahkeme kararını yerine getirmeyen Kurul üyeleri hakkında herhangi bir idari soruşturma başlatılmış mıdır?

-Mahkemenin Kurul kararının iptaline istinaden, Kurul kararının uygulanmaya başlanmasından bugüne kadar BTK`ye gönderilen kişisel verilerin imhasına yönelik herhangi bir politika belirlenmiş midir?

-Abonelere ait veriler BTK bünyesinde hangi koşullarda saklanmıştır, bu süre zarfında saklanan veriler herhangi bir saldırıya maruz kalmış mıdır, sızıntı olmuş mudur?

-Servis sağlayıcılarının abonelerine ait kişisel veriler işlenmiş midir; işlendiyse hangi amaçla, hangi kurum ya da kişilerle paylaşılmıştır?”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA