15 Mayýs 2024 Çarþamba

16:47   MGM HAVA TAHMÝN UZMANI MURAT ACAR: HAFTA SONU BATI KESÝMLERDEN BAÞLAYARAK HAVA SICAKLIKLARI ARTACAK   16:14   AYHAN BORA KAPLAN DAVASI KAPSAMINDA GÝZLÝ TANIÐIN ÝSMÝNÝ VERDÝÐÝ 4 POLÝS GÖZALTINA ALINDI   16:11   SAADET- GELECEK GRUBUNDAN ÝSRAÝL BÜYÜKELÇÝLÝÐÝ ÖNÜNDE AÇIKLAMA   15:05   MERSÝNLÝ SANATÇILAR ‘UZAKLAR’DAN DÖNDÜ   14:16   MERSÝN BÜYÜKÞEHÝR BELEDÝYE BAÞKANI SEÇER KORKUSUZ KAHRAMANLARLA BÝR ARAYA GELDÝ   12:31   DEM PARTÝ`DEN KOBANÝ DAVASI ÝÇÝN ÇAÐRI   11:38   MSB: "GARA VE HAKURK`TA 12 PKK`LI TERÖRÝST ETKÝSÝZ HALE GETÝRÝLDÝ"   11:03   TÜRKÝYE`DE DOÐURGANLIK HIZI SON 22 YILDA 2,38 ÇOCUKTAN, 1.51 ÇOCUÐA DÜÞTÜ   10:11   MERSÝN’DE DANS VE RÝTMÝN BÜYÜSÜYLE ENGELLER BÝR KEZ DAHA AÞILDI   09:57   MERSÝN’DE 19 MAYIS, RUHUNA YAKIÞIR ÞEKÝLDE KUTLANACAK   22:44   CHP DÝYARBAKIR MÝLLETVEKÝLÝ SEZGÝN TANRIKULU: "DEDAÞ BÖLGEDEKÝ ÇÝFTÇÝLERE BÜYÜK ZULÜM UYGULUYOR"   22:31   DEM PARTÝ ANKARA ÝL ÖRGÜTÜ`NDEN KOBANÝ AÇIKLAMASI: ”BU ÇIKMAZDAN GERÝ DÖNÜN, DÝYALOG VE MÜZAKERELERÝN, BARIÞIN ÖNÜNÜ AÇIN”   22:11   CAN ATALAY ÝÇÝN ÝSTANBUL ADLÝYESÝ ÖNÜNDEN ADALET ÇAÐRISI... TÝP GENEL BAÞKANI BAÞ: "ADINDA ADALET OLAN BU PARTÝ TÜRKÝYE`DE ADALETÝ KATLEDEREK VAR OLUYOR"   21:36   ÝYÝ PARTÝ `KAMUDA ÝSRAFIN ARAÞTIRILMASINI` ÝSTEDÝ... ÝYÝ PARTÝ`LÝ KARAKAÞ: "BU PAKET KAMUDAKÝ ÝSRAFIN ÝTÝRAFIDIR"   21:19   TBMM GENEL KURULU`NDA ÝKTÝDARIN REDDETTÝÐÝ ÖNERGELER TARTIÞMA YARATTI... "AKP GRUBU`NUN ADI BUGÜNDEN SONRA `REDGÝLLER` OLMALI"   20:20   TBMM`DE DEM PARTÝ VE AKP`LÝLER ARASINDA ÝLÝÇ TARTIÞMASI... KORDU`DAN KARSLI`YA: "SORUMLULUKLARI VAR, SAVUNMA PSÝKOLOJÝSÝYLE CEVAP VERMESÝNLER"   19:37   ODTÜ`LÜ MÝLLETVEKÝLÝ KONURALP`TEN ODTÜ REKTÖRLÜÐÜ`NE TEPKÝ: "ÖÐRENCÝLER HAKKINDA AÇILAN SORUÞTURMALAR DURDURULMALI, BARIÞÇIL EYLEMLERÝNE VE TALEPLERÝNE SAYGI GÖSTERÝLMELÝDÝR"   19:02   HAKKARÝ BELEDÝYE BAÞKANI AKIÞ: "KAYYIM TARAFINDAN BELEDÝYE BÜTÇESÝNDEN AKP`LÝ ADAYIN SEÇÝM KAMPANYASI ÝÇÝN 29 MÝLYON 939 BÝN TL HARCANMIÞ"   17:55   CHP ÝSTANBUL ÝL BAÞKANLIÐI`NDAN 18 MAYIS`TA DÜZENLENECEK SARAÇHANE MÝTÝNGÝNE KATILIM ÇAÐRISI   17:47   OSMAN KAVALA DAVASINDA YARGILAMANIN YENÝLENMESÝ TALEBÝNÝ YENÝ HEYET DEÐERLENDÝRECEK  
 
     
   

MERSÝN BÜYÜKÞEHÝR BELEDÝYE MECLÝSÝ`NÝN EYLÜL AYI OLAÐAN TOPLANTISINDA ÜNÝVERSÝTE ÖÐRENCÝLERÝNE VERÝLEN ÖÐRENÝM YARDIMI ARTIRILDI


Mersin Büyükþehir Belediye Meclisi`nin eylül ayý olaðan toplantýsýnýn 2. birleþimi, Kongre ve Sergi Sarayý Çok Amaçlý Salon`da Mersin Büyükþehir Belediye Baþkan Vekili Hasan Özalp Önal baþkanlýðýnda gerçekleþtirildi. Komisyonlara havale edilen 12 ve gündem dýþý 2 madde olmak üzere toplam 14 madde görüþüldüðü toplantýda, belediyenin üniversite öðrencilerine yaptýðý öðrenim yardýmýnýn artýrýlmasý ve düzenlenecek festivallere destek verilmesi kararlaþtýrýldý.

 

Tarih : 13 Eylül 2023 Çarþamba 16:43   Okunma : 180

Mersin Büyükþehir Belediye Meclisi`nin eylül ayý olaðan toplantýsýnýn 2. birleþimi, Kongre ve Sergi Sarayý Çok Amaçlý Salon`da Mersin Büyükþehir Belediye Baþkan Vekili Hasan Özalp Önal baþkanlýðýnda gerçekleþtirildi. Komisyonlara havale edilen 12 ve gündem dýþý 2 madde olmak üzere toplam 14 madde görüþüldüðü toplantýda, belediyenin üniversite öðrencilerine yaptýðý öðrenim yardýmýnýn artýrýlmasý ve düzenlenecek festivallere destek verilmesi kararlaþtýrýldý.

Mersin Büyükþehir Belediye Meclisi`nin eylül ayý olaðan toplantýsýnýn 2. birleþimi, Kongre ve Sergi Sarayý Çok Amaçlý Salon`da Mersin Büyükþehir Belediye Baþkan Vekili Hasan Özalp Önal baþkanlýðýnda yapýldý. Gündem dýþý konuþmalar bölümünde konuþan Baþkan Vekili Hasan Özalp Önal, 12 Eylül darbesinin 43. yýl dönümü dolayýsýyla yaptýðý açýklamada “Her ne amaçla kim tarafýndan yapýlýrsa yapýlsýn, demokrasiye yansýyan sivil veya askeri tüm darbeler insanlýk suçudur” ifadelerini kullandý.

BÜYÜKÞEHÝR`ÝN ÖÐRENÝM YARDIM TUTARLARI ARTIRILDI

Toplantýda görüþülen gündem maddelerinden ilki Büyükþehir Belediyesi`nin üniversite öðrencilerine verdiði öðrenim yardýmlarýnýn tutarlarýnýn artýrýlmasý oldu. Tutarlarýn artýrýlmasýna iliþkin öneri, oy birliði ile kabul edildi. Böylece, üniversitede hazýrlýk sýnýflarý hariç olmak üzere 2 yýllýk bölüm kazanan öðrencilere 2 bin 500 TL, 4 yýllýk bölüm kazananlara 5 bin TL, 5 yýllýk bölüm kazananlara 6 bin 250 TL ve 6 yýllýk bölüm kazananlara ise 7 bin 500 TL öðrenim yardýmýnda bulunulacak.

SANAT KULÜPLERÝNE VE FESTÝVALLERE DESTEK SÜRÜYOR

Meclis toplantýsýnda kabul edilen maddeler arasýnda sanat kulüpleri ve festivallere destek verilmesi ile ilgili maddeler de yer aldý. Oy birliði ile kabul edilen maddeler uyarýnca Akdeniz Opera ve Bale Kulübü Derneði`nin ‘6. AKOB Ulusal Öðrenci Oda Müziði Yarýþmasý` için 40 bin TL ve Ýçel Sanat Kulübü`nün ‘28. Mersin Arkeoloji Günleri` etkinliði için 50 bin TL ayni veya nakdi destek verilmesi kabul edildi. Ayrýca, 22-23-24 Eylül 2023 tarihlerinde gerçekleþtirilecek olan ‘21. Mersin Uluslararasý Müzik Festivali` için 500 bin TL maddi destek verilmesi kararlaþtýrýldý.

 

 

 

Paylaþ :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapýlan yorumlarda IP Bilgileriniz kayýt altýna alýnmaktadýr..!


 
  FLAÞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansý
Abonesidir

 
 
ANASAYFA ÝLETÝÞÝM KÜNYE HABER ARÞÝVÝ GÝZLÝLÝK ÝLKELERÝ

 
Siteden yararlanýrken gizlilik ilkelerini okumanýzý tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm haklarý saklýdýr..! Ýzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayýnlanamaz, kopyalanamaz, kullanýlamaz.

URA MEDYA