29 Mayýs 2024 Çarþamba

01:51   CUMHURBAÞKANý ERDOÐAN`ýN KARARýYLA MEB, TÜRKIYE MAARIF VAKFý`NA 2024 YýLýNDA 5 MILYAR 702 MILYON TL`YE KADAR KAYNAK AKTARABILECEK   23:45   SAFRANBOLU`DAKI OKULLARA "TASARRUF TEDBIRI" YAZýSý: "ÇAY MAKINELERINI KULLANMAYýN"   22:54   ÖZGÜR ÖZEL, AB ÜYESI ÜLKELERIN BÜYÜKELÇILERI ILE BIR ARAYA GELDI   21:52   ÝSIAS OTELI DAVASýNDA 4 KIÞI HAKKýNDA SORUÞTURMA IZNI... ADALET ARAYAN AILELER, "BU KARARý OLUMLU KARÞýLýYORUZ"   21:02   ODTÜ`DE ÖÐRENCILERIN DEVRIM STADYUMU`NDA YAPACAÐý ÞENLIÐI ENGELLEME ÇABASý CHP HEYETINE TAKýLDý   19:36   CHP`NIN "MESEM`LERDEKI IÞ CINAYETLER ARAÞTýRýLSýN" ÖNERISI AKP VE MHP MILLETVEKILLERININ OYLARýYLA REDDEDILDI   18:14   ALI MAHIR BAÞARýR: “ULAÞTýRMA BAKANý, BIR AYýBýNý AÇýKLAMAK IÇIN ÇOK DAHA BÜYÜK BIR AYýP YAPTýÐýNý ITIRAF ETTI”   18:11   KýLýÇDAROÐLU DEMIRTAÞ`ý ZIYARET ETTI: “DEMIRTAÞ DýÞARýDA OLSAYDý TERÖR OLAYLARý BITERDI”   17:52   MERSIN BÜYÜKÞEHIR BELEDIYE BAÞKANý SEÇER: “ÝLK SEÇIMLERDE PARTIMIZI IKTIDARA TAÞýYACAÐýZ"   17:10   TBMM ÝLIÇ MADEN KAZASýNý ARAÞTýRMA KOMISYONU`NA SUNUM YAPAN PROF. DR. CANDAN GÖKÇEOÐLU: "4. LIÇ FAZýNDA DAHA ÖNCE DE BIR KAYMA OLDU. BEN OLSAM BUNU DIDIKLERDIM"   16:10   CHP GRUP TOPLANTýSý... ÖZGÜR ÖZEL, ÞIMÞEK`I ELEÞTIRDI   15:05   1 MAYýS TUTUKLULARýNýN AILELERI TBMM ÖNÜNDE AÇýKLAMA YAPTý   14:25   ÖÐRETMENLERIN TBMM ÖNÜNDEKI NÖBETI ÜÇÜNCÜ GÜNÜNDE...   12:05   "ETKI AJANLýÐý" DÜZENLEMESINE TEPKILER SÜRÜYOR...   11:25   CHP HEYETI, BURDUR`DA   11:19   ÖZGÜR ÖZEL, GEZI EYLEMLERININ 11’INCI YýLý DOLAYýSýYLA PAYLAÞýM YAPTý   07:47   HALK BULUÞMASýNDA SEVER’ E YOÐUN ILGI   01:41   CUMHURBAÞKANý KARARýYLA BAZý KAMU IKTISADI TEÞEBBÜSLERINDE KADRO ILE POZISYON IPTALI VE IHDASý YAPýLDý   01:35   ADALET BAKANLýÐý`NDA ÜST DÜZEY ATAMALAR... CEZA VE TEVKIFEVLERI GENEL MÜDÜRLÜÐÜ`NE ENIS YAVUZ YýLDýRýM YENIDEN ATANDý   23:07   KEMAL KýLýÇDAROÐLU, YARýN SELAHATTIN DEMIRTAÞ VE ADNAN SELÇUK MýZRAKLý`Yý ZIYARET EDECEÐINI BILDIRDI  
 
     
   

MERSÝN BÜYÜKÞEHÝR BELEDÝYE MECLÝSÝ`NÝN EYLÜL AYI OLAÐAN TOPLANTISINDA ÜNÝVERSÝTE ÖÐRENCÝLERÝNE VERÝLEN ÖÐRENÝM YARDIMI ARTIRILDI


Mersin Büyükþehir Belediye Meclisi`nin eylül ayý olaðan toplantýsýnýn 2. birleþimi, Kongre ve Sergi Sarayý Çok Amaçlý Salon`da Mersin Büyükþehir Belediye Baþkan Vekili Hasan Özalp Önal baþkanlýðýnda gerçekleþtirildi. Komisyonlara havale edilen 12 ve gündem dýþý 2 madde olmak üzere toplam 14 madde görüþüldüðü toplantýda, belediyenin üniversite öðrencilerine yaptýðý öðrenim yardýmýnýn artýrýlmasý ve düzenlenecek festivallere destek verilmesi kararlaþtýrýldý.

 

Tarih : 13 Eylül 2023 Çarþamba 16:43   Okunma : 192

Mersin Büyükþehir Belediye Meclisi`nin eylül ayý olaðan toplantýsýnýn 2. birleþimi, Kongre ve Sergi Sarayý Çok Amaçlý Salon`da Mersin Büyükþehir Belediye Baþkan Vekili Hasan Özalp Önal baþkanlýðýnda gerçekleþtirildi. Komisyonlara havale edilen 12 ve gündem dýþý 2 madde olmak üzere toplam 14 madde görüþüldüðü toplantýda, belediyenin üniversite öðrencilerine yaptýðý öðrenim yardýmýnýn artýrýlmasý ve düzenlenecek festivallere destek verilmesi kararlaþtýrýldý.

Mersin Büyükþehir Belediye Meclisi`nin eylül ayý olaðan toplantýsýnýn 2. birleþimi, Kongre ve Sergi Sarayý Çok Amaçlý Salon`da Mersin Büyükþehir Belediye Baþkan Vekili Hasan Özalp Önal baþkanlýðýnda yapýldý. Gündem dýþý konuþmalar bölümünde konuþan Baþkan Vekili Hasan Özalp Önal, 12 Eylül darbesinin 43. yýl dönümü dolayýsýyla yaptýðý açýklamada “Her ne amaçla kim tarafýndan yapýlýrsa yapýlsýn, demokrasiye yansýyan sivil veya askeri tüm darbeler insanlýk suçudur” ifadelerini kullandý.

BÜYÜKÞEHÝR`ÝN ÖÐRENÝM YARDIM TUTARLARI ARTIRILDI

Toplantýda görüþülen gündem maddelerinden ilki Büyükþehir Belediyesi`nin üniversite öðrencilerine verdiði öðrenim yardýmlarýnýn tutarlarýnýn artýrýlmasý oldu. Tutarlarýn artýrýlmasýna iliþkin öneri, oy birliði ile kabul edildi. Böylece, üniversitede hazýrlýk sýnýflarý hariç olmak üzere 2 yýllýk bölüm kazanan öðrencilere 2 bin 500 TL, 4 yýllýk bölüm kazananlara 5 bin TL, 5 yýllýk bölüm kazananlara 6 bin 250 TL ve 6 yýllýk bölüm kazananlara ise 7 bin 500 TL öðrenim yardýmýnda bulunulacak.

SANAT KULÜPLERÝNE VE FESTÝVALLERE DESTEK SÜRÜYOR

Meclis toplantýsýnda kabul edilen maddeler arasýnda sanat kulüpleri ve festivallere destek verilmesi ile ilgili maddeler de yer aldý. Oy birliði ile kabul edilen maddeler uyarýnca Akdeniz Opera ve Bale Kulübü Derneði`nin ‘6. AKOB Ulusal Öðrenci Oda Müziði Yarýþmasý` için 40 bin TL ve Ýçel Sanat Kulübü`nün ‘28. Mersin Arkeoloji Günleri` etkinliði için 50 bin TL ayni veya nakdi destek verilmesi kabul edildi. Ayrýca, 22-23-24 Eylül 2023 tarihlerinde gerçekleþtirilecek olan ‘21. Mersin Uluslararasý Müzik Festivali` için 500 bin TL maddi destek verilmesi kararlaþtýrýldý.

 

 

 

Paylaþ :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapýlan yorumlarda IP Bilgileriniz kayýt altýna alýnmaktadýr..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAÞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansý
Abonesidir

 
 
ANASAYFA ÝLETÝÞÝM KÜNYE HABER ARÞÝVÝ GÝZLÝLÝK ÝLKELERÝ

 
Siteden yararlanýrken gizlilik ilkelerini okumanýzý tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm haklarý saklýdýr..! Ýzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayýnlanamaz, kopyalanamaz, kullanýlamaz.

URA MEDYA