1 Mayýs 2024 Çarþamba

12:43   CHP MÝLLETVEKÝLÝ KIÞ’TAN YENÝ ÝLÝÇ’LERE SEBEP OLACAK MADEN KANUNU’NA TEPKÝ   12:43   ANKARA`DA YAÐMUR ALTINDA 1 MAYIS...    12:36   TÜRKÝYE ÝÞÇÝ PARTÝSÝ: “TÝP TAKSÝM`E YÜRÜME KARARLILIÐINI SÜRDÜRÜYOR”   11:54   TÜRK-ÝÞ, TAKSÝM MEYDANI`NA ÇELENK KOYDU: "TOPLU SÖZLEÞMENÝN ÖNÜNDEKÝ ENGELLER KALDIRILMAZSA 2028`DE HESAPLAÞIRIZ"   10:58   ÖZGÜR ÖZEL SARAÇHANE`DE... "BÝRÝLERÝ TAKSÝM’Ý KENDÝNÝN EGEMENLÝK SANCAÐI OLARAK GÖRÜYOR”   10:10   ÝMAMOÐLU: “EMEÐÝN SÖMÜRÜLMEDÝÐÝ, SENDÝKAL ÖRGÜTLENMENÝN YAYGINLAÞTIÐI BÝR TÜRKÝYE`YÝ GERÇEKLEÞTÝRME YOLUNDA 1 MAYIS ÝÞÇÝ VE EMEKÇÝ BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN”   09:56   MERSÝNLÝ KADINLAR, `KADIN VE BÝSÝKLET` TEMALI SANAT ÇALIÞMASINDA BULUÞTU   09:51   MERSÝN BÜYÜKÞEHÝR KARÝYER MERKEZÝ ’YENÝ NESÝL MENTORLUK’ PROGRAMI ÝLE ÜNÝVERSÝTELÝLER ÝÞ DÜNYASINA HAZIRLANIYOR   01:38   CHP`LÝ YAVUZYILMAZ, ÝLÝÇ`TE BAÞKA BÝR MADEN ÞÝRKETÝNÝN DE LÝÇ YIÐDIÐINI AÇIKLADI   01:12   ÖZGÜR ÖZEL, STAJ VE ÇIRAKLIK MAÐDURLARIYLA TBMM`DE BÝR ARAYA GELDÝ   22:09   KILIÇDAROÐLU`NDAN 1 MAYIS`TA TAKSÝM ÇAÐRISI: "EMEKÇÝLERÝN PARTÝMÝZ ÝLE BERABER OMUZ OMUZA TAKSÝM`DE OLMALARINI DÝLÝYORUM"   21:48   ÖZGÜR ÖZEL, FÝLÝSTÝN ÖÐRENCÝLER BÝRLÝÐÝ TEMSÝLCÝLERÝYLE TBMM`DE BÝR ARAYA GELDÝ   21:40   AHMET SERKAN TUNCER’DEN 1 MAYIS MESAJI   21:36   GÜLCAN KIÞ: "ULUSAL ÇIKARLARIMIZA UYGUN, YERLÝ VE GERÇEKÇÝ BÝR ENERJÝ POLÝTÝKASINA ÝHTÝYACIMIZ VAR"   21:08   GAZETECÝLER, 3 MAYIS DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜÐÜ GÜNÜ`NDE PROPAGANDAYA KARÞI HAKÝKATÝ KONUÞACAK   20:33   ERDOÐAN`DAN 1 MAYIS AÇIKLAMASI: "MÜSAADE EDÝLENLER DIÞINDA BÝR ALANDA MÝTÝNG DÜZENLEMEK ÝYÝ NÝYETLÝ DEÐÝLDÝR"   20:15   BAÞKAN BOLTAÇ’TAN ’1 MAYIS EMEK VE DAYANIÞMA GÜNÜ’ MESAJI   20:10   CHP`LÝ ADIGÜZEL`DEN AKP`YE SAÐLIK SÝSTEMÝ ELEÞTÝRÝSÝ: "HÜKÜMET, BÝRÝKEN SORUNLARI SAÐLIK ÇALIÞANLARINA YÜKLEMEKTEDÝR"   20:02   TBMM ÝLÝÇ KOMÝSYONU, ENERJÝ VE TABÝÝ KAYNAKLAR BAKANLIÐI`NI DÝNLEDÝ... "ÝLÝÇ YIÐININDA KAYMALAR 3 AY ÖNCESÝNDEN TESPÝT EDÝLDÝ"   19:49   CHP`NÝN, "ÜNÝVERSÝTELERDE YAÞANAN ANTÝDEMOKRATÝK YÖNETÝM SÜREÇLERÝNÝN ETKÝLERÝ ARAÞTIRILSIN" ÖNERÝSÝ TBMM`DE REDDEDÝLDÝ  
 
     
   

MERSÝN BÜYÜKÞEHÝR BELEDÝYE MECLÝSÝ`NÝN EYLÜL AYI OLAÐAN TOPLANTISINDA ÜNÝVERSÝTE ÖÐRENCÝLERÝNE VERÝLEN ÖÐRENÝM YARDIMI ARTIRILDI


Mersin Büyükþehir Belediye Meclisi`nin eylül ayý olaðan toplantýsýnýn 2. birleþimi, Kongre ve Sergi Sarayý Çok Amaçlý Salon`da Mersin Büyükþehir Belediye Baþkan Vekili Hasan Özalp Önal baþkanlýðýnda gerçekleþtirildi. Komisyonlara havale edilen 12 ve gündem dýþý 2 madde olmak üzere toplam 14 madde görüþüldüðü toplantýda, belediyenin üniversite öðrencilerine yaptýðý öðrenim yardýmýnýn artýrýlmasý ve düzenlenecek festivallere destek verilmesi kararlaþtýrýldý.

 

Tarih : 13 Eylül 2023 Çarþamba 16:43   Okunma : 176

Mersin Büyükþehir Belediye Meclisi`nin eylül ayý olaðan toplantýsýnýn 2. birleþimi, Kongre ve Sergi Sarayý Çok Amaçlý Salon`da Mersin Büyükþehir Belediye Baþkan Vekili Hasan Özalp Önal baþkanlýðýnda gerçekleþtirildi. Komisyonlara havale edilen 12 ve gündem dýþý 2 madde olmak üzere toplam 14 madde görüþüldüðü toplantýda, belediyenin üniversite öðrencilerine yaptýðý öðrenim yardýmýnýn artýrýlmasý ve düzenlenecek festivallere destek verilmesi kararlaþtýrýldý.

Mersin Büyükþehir Belediye Meclisi`nin eylül ayý olaðan toplantýsýnýn 2. birleþimi, Kongre ve Sergi Sarayý Çok Amaçlý Salon`da Mersin Büyükþehir Belediye Baþkan Vekili Hasan Özalp Önal baþkanlýðýnda yapýldý. Gündem dýþý konuþmalar bölümünde konuþan Baþkan Vekili Hasan Özalp Önal, 12 Eylül darbesinin 43. yýl dönümü dolayýsýyla yaptýðý açýklamada “Her ne amaçla kim tarafýndan yapýlýrsa yapýlsýn, demokrasiye yansýyan sivil veya askeri tüm darbeler insanlýk suçudur” ifadelerini kullandý.

BÜYÜKÞEHÝR`ÝN ÖÐRENÝM YARDIM TUTARLARI ARTIRILDI

Toplantýda görüþülen gündem maddelerinden ilki Büyükþehir Belediyesi`nin üniversite öðrencilerine verdiði öðrenim yardýmlarýnýn tutarlarýnýn artýrýlmasý oldu. Tutarlarýn artýrýlmasýna iliþkin öneri, oy birliði ile kabul edildi. Böylece, üniversitede hazýrlýk sýnýflarý hariç olmak üzere 2 yýllýk bölüm kazanan öðrencilere 2 bin 500 TL, 4 yýllýk bölüm kazananlara 5 bin TL, 5 yýllýk bölüm kazananlara 6 bin 250 TL ve 6 yýllýk bölüm kazananlara ise 7 bin 500 TL öðrenim yardýmýnda bulunulacak.

SANAT KULÜPLERÝNE VE FESTÝVALLERE DESTEK SÜRÜYOR

Meclis toplantýsýnda kabul edilen maddeler arasýnda sanat kulüpleri ve festivallere destek verilmesi ile ilgili maddeler de yer aldý. Oy birliði ile kabul edilen maddeler uyarýnca Akdeniz Opera ve Bale Kulübü Derneði`nin ‘6. AKOB Ulusal Öðrenci Oda Müziði Yarýþmasý` için 40 bin TL ve Ýçel Sanat Kulübü`nün ‘28. Mersin Arkeoloji Günleri` etkinliði için 50 bin TL ayni veya nakdi destek verilmesi kabul edildi. Ayrýca, 22-23-24 Eylül 2023 tarihlerinde gerçekleþtirilecek olan ‘21. Mersin Uluslararasý Müzik Festivali` için 500 bin TL maddi destek verilmesi kararlaþtýrýldý.

 

 

 

Paylaþ :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapýlan yorumlarda IP Bilgileriniz kayýt altýna alýnmaktadýr..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAÞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansý
Abonesidir

 
 
ANASAYFA ÝLETÝÞÝM KÜNYE HABER ARÞÝVÝ GÝZLÝLÝK ÝLKELERÝ

 
Siteden yararlanýrken gizlilik ilkelerini okumanýzý tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm haklarý saklýdýr..! Ýzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayýnlanamaz, kopyalanamaz, kullanýlamaz.

URA MEDYA