1 Mayıs 2024 Çarşamba

12:43   CHP MİLLETVEKİLİ KIŞ’TAN YENİ İLİÇ’LERE SEBEP OLACAK MADEN KANUNU’NA TEPKİ   12:43   ANKARA`DA YAĞMUR ALTINDA 1 MAYIS...    12:36   TÜRKİYE İŞÇİ PARTİSİ: “TİP TAKSİM`E YÜRÜME KARARLILIĞINI SÜRDÜRÜYOR”   11:54   TÜRK-İŞ, TAKSİM MEYDANI`NA ÇELENK KOYDU: "TOPLU SÖZLEŞMENİN ÖNÜNDEKİ ENGELLER KALDIRILMAZSA 2028`DE HESAPLAŞIRIZ"   10:58   ÖZGÜR ÖZEL SARAÇHANE`DE... "BİRİLERİ TAKSİM’İ KENDİNİN EGEMENLİK SANCAĞI OLARAK GÖRÜYOR”   10:10   İMAMOĞLU: “EMEĞİN SÖMÜRÜLMEDİĞİ, SENDİKAL ÖRGÜTLENMENİN YAYGINLAŞTIĞI BİR TÜRKİYE`Yİ GERÇEKLEŞTİRME YOLUNDA 1 MAYIS İŞÇİ VE EMEKÇİ BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN”   09:56   MERSİNLİ KADINLAR, `KADIN VE BİSİKLET` TEMALI SANAT ÇALIŞMASINDA BULUŞTU   09:51   MERSİN BÜYÜKŞEHİR KARİYER MERKEZİ ’YENİ NESİL MENTORLUK’ PROGRAMI İLE ÜNİVERSİTELİLER İŞ DÜNYASINA HAZIRLANIYOR   01:38   CHP`Lİ YAVUZYILMAZ, İLİÇ`TE BAŞKA BİR MADEN ŞİRKETİNİN DE LİÇ YIĞDIĞINI AÇIKLADI   01:12   ÖZGÜR ÖZEL, STAJ VE ÇIRAKLIK MAĞDURLARIYLA TBMM`DE BİR ARAYA GELDİ   22:09   KILIÇDAROĞLU`NDAN 1 MAYIS`TA TAKSİM ÇAĞRISI: "EMEKÇİLERİN PARTİMİZ İLE BERABER OMUZ OMUZA TAKSİM`DE OLMALARINI DİLİYORUM"   21:48   ÖZGÜR ÖZEL, FİLİSTİN ÖĞRENCİLER BİRLİĞİ TEMSİLCİLERİYLE TBMM`DE BİR ARAYA GELDİ   21:40   AHMET SERKAN TUNCER’DEN 1 MAYIS MESAJI   21:36   GÜLCAN KIŞ: "ULUSAL ÇIKARLARIMIZA UYGUN, YERLİ VE GERÇEKÇİ BİR ENERJİ POLİTİKASINA İHTİYACIMIZ VAR"   21:08   GAZETECİLER, 3 MAYIS DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ`NDE PROPAGANDAYA KARŞI HAKİKATİ KONUŞACAK   20:33   ERDOĞAN`DAN 1 MAYIS AÇIKLAMASI: "MÜSAADE EDİLENLER DIŞINDA BİR ALANDA MİTİNG DÜZENLEMEK İYİ NİYETLİ DEĞİLDİR"   20:15   BAŞKAN BOLTAÇ’TAN ’1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ’ MESAJI   20:10   CHP`Lİ ADIGÜZEL`DEN AKP`YE SAĞLIK SİSTEMİ ELEŞTİRİSİ: "HÜKÜMET, BİRİKEN SORUNLARI SAĞLIK ÇALIŞANLARINA YÜKLEMEKTEDİR"   20:02   TBMM İLİÇ KOMİSYONU, ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI`NI DİNLEDİ... "İLİÇ YIĞININDA KAYMALAR 3 AY ÖNCESİNDEN TESPİT EDİLDİ"   19:49   CHP`NİN, "ÜNİVERSİTELERDE YAŞANAN ANTİDEMOKRATİK YÖNETİM SÜREÇLERİNİN ETKİLERİ ARAŞTIRILSIN" ÖNERİSİ TBMM`DE REDDEDİLDİ  
 
     
   

AVRUPA PARLAMENTOSU GENEL KURULU`NDA TÜRKİYE RAPORU KABUL EDİLDİ... “AVRUPA PARLAMENTOSU ÜYELERİ, AB-TÜRKİYE İLİŞKİLERİ İÇİN PARALEL VE GERÇEKÇİ BİR ÇERÇEVE BULUNMASINI ÖNERMEKTEDİR”


Avrupa Parlamentosu (AP) Türkiye Raportörü Nacho Sanchez-Amor`un hazırladığı Türkiye raporu, bugün AP Genel Kurulu`nda kabul edildi. Rapora ilişkin yapılan açıklamada, “AP üyeleri, Türk hükümeti yönünü değiştirmedikçe, Türkiye`nin Avrupa Birliği`ne (AB) katılım sürecinin mevcut koşullar altında devam edemeyeceğini belirtmektedir. Türk hükümetini, AB`yi ve üye devletleri mevcut açmazı kırmaya ve daha yakın bir ortaklığa doğru ilerlemeye çağıran AP üyeleri, AB-Türkiye ilişkileri için paralel ve gerçekçi bir çerçeve bulunmasını önermekte ve Komisyon`u olası formatlar üzerinde çalışmaya çağırmaktadır” ifadelerine yer verildi.

 

Tarih : 13 Eylül 2023 Çarşamba 19:02   Okunma : 376

Avrupa Parlamentosu (AP) Türkiye Raportörü Nacho Sanchez-Amor`un hazırladığı Türkiye raporu, bugün AP Genel Kurulu`nda kabul edildi. Rapora ilişkin yapılan açıklamada, “AP üyeleri, Türk hükümeti yönünü değiştirmedikçe, Türkiye`nin Avrupa Birliği`ne (AB) katılım sürecinin mevcut koşullar altında devam edemeyeceğini belirtmektedir. Türk hükümetini, AB`yi ve üye devletleri mevcut açmazı kırmaya ve daha yakın bir ortaklığa doğru ilerlemeye çağıran AP üyeleri, AB-Türkiye ilişkileri için paralel ve gerçekçi bir çerçeve bulunmasını önermekte ve Komisyon`u olası formatlar üzerinde çalışmaya çağırmaktadır” ifadelerine yer verildi.

AP Türkiye Raportörü Nacho Sanchez-Amor`un hazırladığı Türkiye raporu, bugün AP Genel Kurulu`nda yapılan oylamada kabul edildi. AP`den yapılan yazılı açıklamaya göre oylamaya sunulan rapor, 434 parlamenterin oyuyla kabul edildi. 152 parlamenter çekimser kalırken, 18 parlamenter ret oyu kullandı. Açıklamanın devamında şunlar kaydedildi:

“AP üyeleri, Türk hükümeti yönünü değiştirmedikçe, Türkiye`nin Avrupa Birliği`ne (AB) katılım sürecinin mevcut koşullar altında devam edemeyeceğini belirtmektedir. Türk hükümetini, AB`yi ve üye devletleri mevcut açmazı kırmaya ve daha yakın bir ortaklığa doğru ilerlemeye çağıran AP üyeleri, AB-Türkiye ilişkileri için paralel ve gerçekçi bir çerçeve bulunmasını önermekte ve Komisyon`u olası formatlar üzerinde çalışmaya çağırmaktadır.

AP üyeleri, Türkiye`nin AB üyeliğine aday, NATO müttefiki ve güvenlik, ticari ve ekonomik ilişkiler ve göç konularında kilit bir ortak olmaya devam ettiğini teyit ederek, bu ülkeden demokratik değerlere, hukukun üstünlüğüne, insan haklarına saygı göstermesinin; AB yasalarına, ilkelerine ve yükümlülüklerine uymasının beklendiğini vurguluyor.

“PARLAMENTO, BİR ÜLKENİN NATO`YA KATILIM SÜRECİNİN HİÇBİR ŞEKİLDE BAŞKA BİR ÜLKENİN AB`YE KATILIM SÜRECİYLE İLİŞKİLENDİRİLEMEYECEĞİNİ VURGULAR”

Türkiye`yi İsveç`in NATO üyeliğini daha fazla gecikmeden onaylamaya çağıran Parlamento, bir ülkenin NATO`ya katılım sürecinin hiçbir şekilde başka bir ülkenin AB`ye katılım süreciyle ilişkilendirilemeyeceğini vurgular. AP milletvekilleri, her ülkenin AB`deki ilerlemesinin kendi esasına dayandığını belirtir.

Rapor, Türkiye`nin Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu`nda Rusya`nın Ukrayna`ya karşı savaşının kınanması yönünde oy kullanmasını ve ülkenin egemenliği ve toprak bütünlüğüne bağlılığını memnuniyetle karşılarken, Türkiye`nin BM dışındaki yaptırımları desteklememesini üzüntüyle karşılamaktadır. Türkiye`nin AB`nin ortak dış ve güvenlik politikasına uyum oranı tüm zamanların en düşük seviyesi olan yüzde 7`ye gerilemiş olup, bu oran tüm genişleme ülkeleri arasında en düşük seviyedir.

AP üyeleri, Türkiye`nin yaklaşık 4 milyon kişiyle dünyanın en büyük mülteci nüfusuna ev sahipliği yapmaya devam etmesini takdirle karşılamaktadır.

AP üyeleri, 6 Şubat 2023`te meydana gelen yıkıcı depremlerde yaşamını yitirenlerin ailelerine en içten taziyelerini sunarak, AB`nin Türkiye`nin insani ihtiyaçlarını ve yeniden inşa çalışmalarını karşılamaya devam etmesi gerektiğini ifade ederler. Dayanışmanın AB ile Türkiye arasındaki ilişkilerde somut bir iyileşmeye yol açabileceğinin altını çizerler.”

SANCHEZ-AMOR: TÜRK HÜKÜMETİ AB YOLUNU GERÇEKTEN CANLANDIRMAK İSTİYORSA, BUNU SOMUT REFORMLAR VE EYLEMLERLE GÖSTERMELİDİR

Sanchez-Amor`un ise “Son zamanlarda Türk hükümetinin AB katılım sürecini yeniden canlandırmaya yönelik ilgisinin arttığını görüyoruz. Bu, jeopolitik pazarlıklarla değil, ancak Türk yetkililer ülkedeki temel özgürlükler ve hukukun üstünlüğü alanlarında devam eden gerilemeyi durdurmak için gerçek bir ilgi gösterdiğinde gerçekleşecektir. Türk hükümeti AB yolunu gerçekten canlandırmak istiyorsa, bunu açıklamalarla değil somut reformlar ve eylemlerle göstermelidir” değerlendirmesini yaptığı aktarıldı.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA