1 Mayıs 2024 Çarşamba

12:43   CHP MİLLETVEKİLİ KIŞ’TAN YENİ İLİÇ’LERE SEBEP OLACAK MADEN KANUNU’NA TEPKİ   12:43   ANKARA`DA YAĞMUR ALTINDA 1 MAYIS...    12:36   TÜRKİYE İŞÇİ PARTİSİ: “TİP TAKSİM`E YÜRÜME KARARLILIĞINI SÜRDÜRÜYOR”   11:54   TÜRK-İŞ, TAKSİM MEYDANI`NA ÇELENK KOYDU: "TOPLU SÖZLEŞMENİN ÖNÜNDEKİ ENGELLER KALDIRILMAZSA 2028`DE HESAPLAŞIRIZ"   10:58   ÖZGÜR ÖZEL SARAÇHANE`DE... "BİRİLERİ TAKSİM’İ KENDİNİN EGEMENLİK SANCAĞI OLARAK GÖRÜYOR”   10:10   İMAMOĞLU: “EMEĞİN SÖMÜRÜLMEDİĞİ, SENDİKAL ÖRGÜTLENMENİN YAYGINLAŞTIĞI BİR TÜRKİYE`Yİ GERÇEKLEŞTİRME YOLUNDA 1 MAYIS İŞÇİ VE EMEKÇİ BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN”   09:56   MERSİNLİ KADINLAR, `KADIN VE BİSİKLET` TEMALI SANAT ÇALIŞMASINDA BULUŞTU   09:51   MERSİN BÜYÜKŞEHİR KARİYER MERKEZİ ’YENİ NESİL MENTORLUK’ PROGRAMI İLE ÜNİVERSİTELİLER İŞ DÜNYASINA HAZIRLANIYOR   01:38   CHP`Lİ YAVUZYILMAZ, İLİÇ`TE BAŞKA BİR MADEN ŞİRKETİNİN DE LİÇ YIĞDIĞINI AÇIKLADI   01:12   ÖZGÜR ÖZEL, STAJ VE ÇIRAKLIK MAĞDURLARIYLA TBMM`DE BİR ARAYA GELDİ   22:09   KILIÇDAROĞLU`NDAN 1 MAYIS`TA TAKSİM ÇAĞRISI: "EMEKÇİLERİN PARTİMİZ İLE BERABER OMUZ OMUZA TAKSİM`DE OLMALARINI DİLİYORUM"   21:48   ÖZGÜR ÖZEL, FİLİSTİN ÖĞRENCİLER BİRLİĞİ TEMSİLCİLERİYLE TBMM`DE BİR ARAYA GELDİ   21:40   AHMET SERKAN TUNCER’DEN 1 MAYIS MESAJI   21:36   GÜLCAN KIŞ: "ULUSAL ÇIKARLARIMIZA UYGUN, YERLİ VE GERÇEKÇİ BİR ENERJİ POLİTİKASINA İHTİYACIMIZ VAR"   21:08   GAZETECİLER, 3 MAYIS DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ`NDE PROPAGANDAYA KARŞI HAKİKATİ KONUŞACAK   20:33   ERDOĞAN`DAN 1 MAYIS AÇIKLAMASI: "MÜSAADE EDİLENLER DIŞINDA BİR ALANDA MİTİNG DÜZENLEMEK İYİ NİYETLİ DEĞİLDİR"   20:15   BAŞKAN BOLTAÇ’TAN ’1 MAYIS EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ’ MESAJI   20:10   CHP`Lİ ADIGÜZEL`DEN AKP`YE SAĞLIK SİSTEMİ ELEŞTİRİSİ: "HÜKÜMET, BİRİKEN SORUNLARI SAĞLIK ÇALIŞANLARINA YÜKLEMEKTEDİR"   20:02   TBMM İLİÇ KOMİSYONU, ENERJİ VE TABİİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI`NI DİNLEDİ... "İLİÇ YIĞININDA KAYMALAR 3 AY ÖNCESİNDEN TESPİT EDİLDİ"   19:49   CHP`NİN, "ÜNİVERSİTELERDE YAŞANAN ANTİDEMOKRATİK YÖNETİM SÜREÇLERİNİN ETKİLERİ ARAŞTIRILSIN" ÖNERİSİ TBMM`DE REDDEDİLDİ  
 
     
   

MERSİN`DE BALIKÇILARIN EKİPMANLARI, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ`NDEN


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, ‘Küçük Ölçekli Balıkçılığa Malzeme Destek Töreni`ne katılarak balıkçılarla bir araya geldi. Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından hayata geçirilen ‘Destek Büyükşehir`den Kısmet Denizden` projesi kapsamında Mersin`in Akdeniz, Anamur, Aydıncık, Erdemli, Silifke, Bozyazı ve diğer ilçelerindeki toplam 372 küçük ölçekli balıkçıya boya, tutya, tulum takımı ve çizmeden oluşan ekipman seti desteği sağlandı.

 

Tarih : 13 Eylül 2023 Çarşamba 09:20   Okunma : 311

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, ‘Küçük Ölçekli Balıkçılığa Malzeme Destek Töreni`ne katılarak balıkçılarla bir araya geldi. Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından hayata geçirilen ‘Destek Büyükşehir`den Kısmet Denizden` projesi kapsamında Mersin`in Akdeniz, Anamur, Aydıncık, Erdemli, Silifke, Bozyazı ve diğer ilçelerindeki toplam 372 küçük ölçekli balıkçıya boya, tutya, tulum takımı ve çizmeden oluşan ekipman seti desteği sağlandı.

Akdeniz ilçesine bağlı Karaduvar Balıkçı Barınağı`nda düzenlenen törene, Başkan Seçer`in yanı sıra; Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin İl Başkanı Koral Ömür, Parti Meclisi Üyesi Emre Yılmaz, Mersin Milletvekilleri Gülcan Kış, Talat Dinçer ve Hasan Ufuk Çakır, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Meclis Başkanı Hamit İzol, Akdeniz Ziraat Odası Başkanı Musa Yılmaz, kooperatif, dernek ve odaların temsilcileri, mahalle muhtarları, Büyükşehir Belediyesi bürokratları ve balıkçılar katıldı.

SEÇER: “KARADUVAR, MERSİNİMİZİN EN ÖNEMLİ SAHİL KASABALARINDAN BİR TANESİ”

Törende konuşan Başkan Seçer, Karaduvar`ın Mersin`in en önemli sahil kasabalarından bir tanesi olduğunu söyleyerek, Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılacak çalışmalar ile Karaduvar`a gösterdikleri önemi ortaya koyacaklarını kaydetti. Seçer, “Burayı önemsediğimi bilmenizi istiyorum. Karaduvar; Mersinimizin en önemli sahil kasabalarından bir tanesi” dedi.

Bölgenin uzun yıllardır çözülmemiş olan imar planı problemine el attıklarını ve sorunu ortadan kaldırdıklarını dile getiren Seçer, “Başkanınız bunu çözdü. Geldi bu işe el attı, Karaduvar`ın da içinde olduğu Akdeniz ilçesi ilk etap plan çalışmalarını bitirdi. İmar, yapacağımız hizmetlerin temeli, olmazsa olmazıdır. İmar olmazsa ben size yol açamam, bina, kanalizasyon, içmesuyu şebekesi yapamam. Hiçbir kurum da burada çalışamaz. Siz de vatandaş olarak bir yatırım yapamazsınız. En önemli sorun çözüldü. Bundan sonra gerisi çözülür. Hiç merak etmeyin” diye konuştu.

“BURASI GÜZEL BİR TURİZM KASABASI OLABİLİR”

Karaduvar`da Prestij Cadde Projesi çalışması başlatacaklarını müjdeleyen Başkan Seçer, şunları söyledi:

“Karaduvar tarım kasabası idi, yok oldu. Balıkçı kasabası idi, ilgi göstermezsek yok olmak üzere. Denizden tutulan balığı balıkçıya pazarlamakla buraya bu gelir yeterli olmaz. Balıkçılığa bağlı ilave işlerin olması lazım. Burası güzel bir turizm kasabası olabilir. Burada restoranlar, kafeler, hediyelik eşya satan işyerleri pekâlâ olabilir. İlgi gösterilirse, buraya vatandaşı çekebilirsek daha fazla sayıda esnaf olur. Ama onların buraya gelip bu yatırımı yapma nedeni, bir cazibesi olmalı. Buranın caddeleri tertemiz olmalı. Bir düzeni, bir intizamı olmalı. Biz bunları düşündük ve çok güzel bir proje çalıştık. Bunlar küçük işler değil. Önümüzdeki günlerde bu çalışmaları merkezinizden, en işlek yerden başlatacağız. Caddelerinizi D-400`e kadar tertemiz yapacağız. Buradaki bina giydirmelerini de bedelini ödeyerek, belediye olarak biz yapacağız.”

“BÖLGEMİZİN ZARAR GÖRECEĞİ HİÇBİR YATIRIMA ASLA MÜSAADE ETMEYİZ”

Konuşmasında, geçen yıllarda Karaduvar`da kurulması planlanan polipropilen tesisi ile ilgili verdikleri mücadeleden de söz eden Seçer, Büyükşehir Belediye Başkanlığı olarak açtıkları dava sonrası alınan yanlış kararın geri çekildiğini hatırlattı. Seçer, “Oraya davayı açan Vahap Seçer yönetimindeki Mersin Büyükşehir Belediyesi`dir. Barosu, Mühendisler Odası, sivil toplum örgütleri müdahil olarak bu davaya katıldılar. Ama kamu kurumu niteliğinde tüzel kişiliği olan Büyükşehir Belediye Başkanlığı`nın bu işin içerisinde olması çok farklı bir durum ve o karar yanlış bir karardı. Gerisin geri alındı. Orası şimdi o şekilde duruyor, Özel Endüstri Bölgesi ilan edildi. Bundan sonraki sürece bakacağız, takip edeceğiz. Bölgemizin zarar göreceği hiçbir yatırıma asla müsaade etmeyiz” dedi.

“BURADA ÇOK ÖNEMLİ BİR ÇEVRE PROJESİ YAPILIYOR”

Soda Sanayi ile yaptıkları protokol çerçevesinde Karaduvar için önemli bir çevre projesine imza attıklarını sözlerine ekleyen Seçer, “Soda Sanayi`yle bir protokol yaptık. 20 milyon Euro`luk bir yatırım. Bunu Soda Sanayi yapacak. Bundan sonra buradan Akdeniz`e nihai suyu basmayacağız. Soda bunu fabrikada proses suyu olarak kullanacak. Bu müthiş ve büyük bir çevre projesidir” dedi. Seçer, büyük projelere imza atmaya devam edeceklerinin altını çizerek, “7 bölgeden, her ilden insanları bağrında huzur içerisinde barındıran bir kentin insanları, benim hemşerilerim her şeyin en güzeline layıktır” diye konuştu.

“YATA ÖTV İNDİRİMİ VAR, BALIKÇIYA, ÇİFTÇİYE, TRAKTÖRE, TEKNEYE YOK”

Balıkçıların sorunlarının büyük olduğundan ve girdi fiyatlarının yüksekliğinden bahseden Seçer, şöyle devam etti:

“Yata ÖTV indirimi var, balıkçıya, çiftçiye, traktöre, tekneye yok. Bu büyük bir yük. Türkiye bütçesinin yüzde 85`i sizlerin ödediği vergi ile oluşuyor. Petrolün, yeraltı zenginliklerin, ek gelirin yok, onun için halk çalışacak devlet de vergi alacak. Önemli olan adaletli olmak. Ne derece adaletli, halkın takdirine bırakıyorum. Her şey pahalı.

Biz doğru zamanda doğru iş yapmaya gayret ediyoruz ve bu konuda başarılıyız. Emin olun bu üreticiye yapılan katkıları, destekleri sizin ödediğiniz vergilerle yapıyoruz.  Oradan geliyor para, ben de size aktarıyorum. Benim görevim adaletli olmak. Her şeyden öte bu. Bunu da yaptığımıza inanıyorum.” 

BAŞKAN SEÇER, “VİRA BİSMİLLAH” DEDİ

Başkan Seçer, toplamda 372 küçük ölçekli balıkçıya boya, tutya, tulum takımı ve çizmeden oluşan ekipmanlar verdiklerini dile getirerek, “Tamamı hibe. Biz sizin durumunuzu biliyoruz. Daha güzel hizmetlere layıksınız. Balıkçı esnafına bir başlangıç oldu. Yeni sezonunuz da başlıyor. Vira Bismillah diyorum” dedi.

Törenin ardından Başkan Seçer balıkçılara ekipmanlarını teslim ederek, ‘Rast gelsin` dileğinde bulundu. Seçer`den ekipmanlarını teslim alan balıkçılar da ‘Vira Bismillah` diyerek denize açıldı.

Başkan Seçer, dağıtım töreninin ardından Karaduvar halkı ile bir araya geldi. Esnafı ziyaret ederek ‘Hayırlı İşler` dileyen Seçer, vatandaşla da sohbet etti. Karaduvar halkı da Büyükşehir`in çalışmalarından ötürü Başkan Seçer`e teşekkürlerini iletti.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA