3 Mayıs 2024 Cuma

16:48   BAŞKAN ALİ BOLTAÇ, “BU ŞEHİR HAYALET ŞEHİR OLARAK ANILIYOR AMA BİZ BU ŞEHRİ HAYAL EDİLECEK BİR ŞEHRE DÖNÜŞTÜRECEĞİZ”   15:54   GÜLCAN KIŞ: "MERSİN, SÖZ VERİLİP BİTİRİLEMEYEN PROJELERİN MERKEZİ HALİNE GETİRİLMİŞTİR"   15:21   NUMAN KURTULMUŞ, YENİ ANAYASA İÇİN SAADET - GELECEK GRUBUNU ZİYARET ETTİ   15:02   DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANLARI, YARIN CHP LİDERİ ÖZEL İLE GÖRÜŞECEK   14:27   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ EMEKÇİLERLE KOL KOLA YÜRÜDÜ   14:23   YENİŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ABDULLAH ÖZYİĞİT, 1 MAYIS’TA İŞÇİLERLEYAN YANA YÜRÜDÜ   14:19   AKDENİZ BELEDİYESİ EŞ BAŞKANLARI SARIYILDIZ VE ARSLAN, 1 MAYIS COŞKUSUNA ORTAK OLDU   14:07   ÖĞRETMEN ADAYLARI ATAMA BEKLİYOR... EĞİTİM-İŞ GENEL BAŞKANI ÖZBAY: "1 MİLYONA YAKIN ÖĞRETMEN ADAYI VAR. PLANLAMA YAPILMAZSA SORUNLAR GİDEREK ARTACAK"   12:40   İLİÇ`TE MADENİN YAŞAMLARI DEĞİŞTİRDİĞİ KÖYLER... "KİMİLERİ PARA KAZANIYOR, KİMİLERİ ÖLÜYOR"   11:52   TAKSİM`E ÇELENK BIRAKMALARINA İZİN VERİLMEYEN EMNİYET TEŞKİLATI SENDİKASI: "EMNİYET ÇALIŞANLARI DA EMEKÇİDİR"   10:54   TÜİK 2023 YILI KIRMIZI ET ÜRETİM İSTATİSTİKLERİNİ AÇIKLADI... ET ÜRETİMİ YÜZDE 8,8 ARTARAK 2 MİLYON 384 BİN 47 TON OLARAK TAHMİN EDİLDİ   10:46   KADİRLİLİ EMEKLİ: "10 BİN LİRA MAAŞLA 20 BİN LİRAYA NASIL KURBAN ALACAĞIZ? SÜRÜNÜYORUZ"   10:38   TÜİK: ÇİĞ SÜT ÜRETİMİ 2023 YILINDA YÜZDE 0,4 AZALARAK 21 MİLYON 481 BİN 567 TON OLDU   10:04   ÖMER FETHİ GÜRER, `TAVUKTA İHRACAT SINIRLAMASI`NI DEĞERLENDİRDİ: "ANLIK UYGULAMALARLA SORUNLAR ÇÖZÜLEMEZ"   09:58   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN TARSUS`A SAĞLIKLI YAŞAM DANIŞMA MERKEZİ   09:34   TÜRKER ATEŞ: VATANDAŞ, VERGİSİNİ DE BORÇLANARAK ÖDÜYOR. KARTLA DEVLETE YAPILAN ÖDEMELER ÜÇE KATLANDI   09:24   VAHAP SEÇER, 1 MAYIS`TA İŞÇİLERLE YÜRÜDÜ: “BİZİM İKTİDARIMIZDA EMEKÇİ KARDEŞLERİMİZ BAYRAMI İSTEDİĞİ YERDE KUTLAYACAK”   19:11   YASAKLAR İSTİKLAL CADDESİ`Nİ DE BOMBOŞ BIRAKTI   18:26   POLİS YİNE "SÜPÜR" TALİMATI VERDİ, GÖRÜNTÜ ALAN GAZETECİLER KALKANLARLA ENGELLENDİ   17:55   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMESİ ÖNCESİNDE PARTİSİNİN ÖNCEKİ GENEL BAŞKANLARINI ARADI  
 
     
   

ADIYAMANLI ÜRETİCİLER, HÜKÜMETİN AÇIKLADIĞI BADEM ALIM FİYATINA TEPKİLİ: "BADEMLERİ DALDA MI BIRAKALIM TOPLAYALIM MI ARASINDA GİDİP GELİYORUZ"


CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Adıyaman`da badem üreticilerinin sorunlarını dinledi. Bir üretici, “Giderimiz, tarım ilaçları yüzde 300-350 artarken bugün beklediğimiz fiyat maalesef çok düşük açıklandı. Yani bugünkü piyasa oranına baktığımızda mazot yüzde 200-300 artarken bizim bademimiz yüzde 40-50 artmış. Bademleri dalda mı bırakalım toplayalım mı arasında gidip geliyoruz” diye tepki gösterdi.

 

Tarih : 20 Eylül 2023 Çarşamba 12:19   Okunma : 260

CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Adıyaman`da badem üreticilerinin sorunlarını dinledi. Bir üretici, “Giderimiz, tarım ilaçları yüzde 300-350 artarken bugün beklediğimiz fiyat maalesef çok düşük açıklandı. Yani bugünkü piyasa oranına baktığımızda mazot yüzde 200-300 artarken bizim bademimiz yüzde 40-50 artmış. Bademleri dalda mı bırakalım toplayalım mı arasında gidip geliyoruz” diye tepki gösterdi.

CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Adıyaman`da badem yetiştiricisinin sorunlarını dinledi. Bir üretici, Tutdere`ye şunları söyledi:

“2023 badem sezonu açıldı hayırlısıyla. Maalesef üzüntülüyüz. Sebebine gelince bizim girdi fiyatlarımız, giderimiz, tarım ilaçları yüzde 300-500 artarken bugün beklediğimiz fiyat maalesef çok düşük açıklandı. Yani bugünkü piyasa oranına baktığımızda mazot yüzde 200-300 artarken bizim bademimiz maalesef yüzde 40-50 artmış. Biz bu girdi fiyatlarıyla, işçi fiyatlarıyla nasıl baş edeceğiz, ne yapacağız bilemiyoruz. Elektrik faturaları, sulama maliyetleri ortada. Gübreleme ortada. Ortalama her şey yüzde 300 artı. Maalesef üzüntülüyüz. Bademleri dalda mı bırakalım toplayalım mı arasında gidip geliyoruz. Böyle bir ortamda böyle keyifsiz bir durum var. Halbuki bademimiz milli ve yerli olan ürünümüz maalesef fındık kadar ya da kayısı kadar önemsenmiyor. Maalesef Adıyaman olarak unutulan bir kentiz. Adıyaman bademde de unutuldu. Tütüne alternatif denilen badem maalesef dalda toplanmayacak hale geldi.”

Tutdere ise hükümete çağrıda bulanarak, şunları kaydetti:

“Şu anda Adıyaman`ın gerçekten son dönemlerde en önemli gelir kaynaklarından birisi olan badem bahçesindeyiz. Çiftçimizi dinledik. Bugün AK Parti hükümeti günlerdir merakla heyecanla beklenen çiftçinin, badem üreticisinin beklediği fiyatları açıkladı. Ancak yine vatandaşı, çiftçiyi hayal kırıklığına uğratan bir fiyatla karşı karşıya kaldık. Badem çok zahmetli bir tarım ürünü. Vatandaşın özellikle tarım girdi maliyetlerinin fahiş bir şekilde artmış olması Adıyaman`da da Türkiye`nin diğer bölgelerinde de badem üreticisini çok ciddi bir şekilde mağdur etti. Üretici badem için taban fiyat olarak 180-200 arasında fiyat beklerken, bugün açıklanan fiyat 160 ila 170 arasında. Bu gerçekten çiftçiyi şok etti ve bütün Adıyaman`da, özellikle Adıyaman`daki badem üreticilerini ciddi bir hayal kırıklığına uğrattı. Bu hükümet zamlarıyla vatandaşı hayal kırıklığına uğratmaya devam ediyor. Çiftçi soruyor: Biz bu ağaçları binbir emekle yetişirdik, ne yapalım sökelim mi, diyor. Biz de buradan hükümete çağrı yapıyoruz. Siz badem üreticisini neden mağdur ediyorsunuz? Neden badem üreticisinin emeklerinin karşılığını verecek bir fiyatı açıklamıyorsunuz? Zamlarınızla vatandaşımız, çiftçimiz inim inlerken siz fiyat açıklarken yandaşlarınıza bol keseden verirken çiftçiye neden böyle cimrilik yapıyorsunuz? Neden alın terinin karşılığını vermiyorsunuz? Çiftçi hakkını istiyor. Çiftçi alın terinin karşılığını istiyor. Çiftçimiz binbir emekle yetiştirmiş olduğu bu bademin hakkını istiyor, tam karşılığını istiyor.”

 

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA