6 Mayıs 2024 Pazartesi

15:54   BAŞKAN YILDIZ’DAN, İLÇENİN YÜKSEK KESİMLERİNDE DOLU FELAKETİNDEN ZARAR GÖREN ÜRETİCİLERE GEÇMİŞ OLSUN   15:52   MEZİTLİ`DE `3 FİDAN` TÖRENLE ANILDI   15:50   AKİB, NİSAN AYINDA YÜZDE 12 ARTIŞLA 1,3 MİLYAR DOLAR İHRACATA İMZA ATTI   15:45   AKDENİZ BELEDİYE MECLİSİ, MAYIS AYI İLK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ: “YENİ DÖNEMDE AKDENİZ’DE HİZMET VE PROJE ATAĞI BAŞLIYOR”   15:39   AKDENİZ BELEDİYESİ EŞ BAŞKANI SARIYILDIZ’DAN VATANDAŞLARA VERGİ ÇAĞRISI   15:26   ÜÇ FİDAN, İDAMLARININ 52. YILINDA MEZARLARI BAŞINDA ANILDI: "ONLARI ASLA UNUTMAYACAĞIZ, UNUTTURMAYACAĞIZ"   13:37   CHP GENEL BAŞKANI ÖZEL, “ÜÇ FİDAN`I ANDI: “HATIRALARI ÖNÜNDE SAYGIYLA EĞİLİYORUM"   13:01   ÖZGÜR ÖZEL: “HİÇ KİMSE KORKMASIN. CHP`Yİ TOPUYLA TÜFEĞİYLE DARBECİLER KARIŞTIRAMADI. ÖZGÜVENSİZ TARTIŞMALARLA KİMSE KİMSEYİ MEŞGUL ETMESİN. İŞİMİZ VAR DAHA İKTİDAR OLACAĞIZ"   10:25   MERSİN BELEDİYESİ`NDEN ÇOCUKLARA TEKNOLOJİ ATÖLYESİ   10:06   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EKİPLERİNDEN TRAFİK DENETİMİ   01:16   HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ`NDEN “HÜT” ADLI GRUP İLE İLGİLİ AÇIKLAMA GELDİ   15:01   ALİ YERLİKAYA: "1 MAYIS`TA POLİSLERİMİZE TAŞLI SOPALI SALDIRAN 12 ŞÜPHELİ DE BUGÜN YAKALANDI"   15:01   AYLİN NAZLIAKA, AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞININ FAALİYETLERİNİ DEĞERLENDİRDİ   13:36   ÖZGÜR ÖZEL`DEN HIDIRELLEZ MESAJI: "BAHARIN MÜJDECİSİ HIDIRELLEZ`İN ÜLKEMİZE BARIŞ, HUZUR, SAĞLIK VE MUTLULUK GETİRMESİNİ DİLİYORUM"   12:06   VEHBİ BAKIRLIOĞLU: "CANLI HAYVAN VE ET İTHALATI REKORA DOĞRU KOŞUYOR"   10:19   YAZAR İPEK ONGUN, MERSİNLİ SEVENLERİYLE BULUŞTU   09:48   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN TARIM SEKTÖRÜNDE ÇALIŞAN KADINLARIN SOSYAL GÜVENLİK PRİMLERİNİN DEVLET TARAFINDAN KARŞILANMASI İÇİN KANUN TEKLİFİ   09:29   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ‘YEŞİL DÖNÜŞÜM MERKEZİ` KURMAYA HAZIRLANIYOR   09:27   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ EKİPLERİ, OLUMSUZ HAVA KOŞULLARINA KARŞI SAHADAYDI    15:08   EĞİTİM-SEN KADIN MECLİSİ: “YENİ MÜFREDAT, SORGULAMAYAN, İTAATKAR BİREYLER YETİŞTİRMEYİ AMAÇLAMAKTADIR”  
 
     
   

AHMET DAVUTOĞLU: 12 EYLÜL ANAYASASI`NI KALDIRACAK YERİNE KAMİL VE MİLLİ BİR ANAYASA YAPMAK İÇİN HER TÜRLÜ ÇABAYI SERGİLERİZ. AMA CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİ`Nİ TARTIŞMAYA VAR MISINIZ?"


Saadet ve Gelecek Partilerinin, Saadet Partisi çatısı altında birleşerek oluşturdukları Meclis grubu bugün ikinci kez toplandı. Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, "Sayın Cumhurbaşkanı niyetinizi çok iyi anlıyoruz. Yerel seçimlere kadar anayasa tartışması görüntüsü altında milletin, açlığını, susuzluğunu cefasını hissettirmeden sabah ve akşam televizyonu açacaksınız Anayasa Komisyonu toplandı...Bu arada artan zamlar, açlık gündeme gelmeyecek, niyetiniz bu. Samimiyseniz size önerimiz şunu net söyleyebiliriz. 12 Eylül Anayasası`nı kaldıracak yerine gerçekten kamil ve milli bir anayasa yapmak için her türlü çabayı sergileriz. Ama milletin başına bu belaları saran Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi`ni tartışmaya var mısınız" dedi. 

 

Tarih : 4 Ekim 2023 Çarşamba 12:13   Okunma : 209

Saadet ve Gelecek Partilerinin, Saadet Partisi çatısı altında birleşerek oluşturdukları Meclis grubu bugün ikinci kez toplandı. Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, "Sayın Cumhurbaşkanı niyetinizi çok iyi anlıyoruz. Yerel seçimlere kadar anayasa tartışması görüntüsü altında milletin, açlığını, susuzluğunu cefasını hissettirmeden sabah ve akşam televizyonu açacaksınız Anayasa Komisyonu toplandı...Bu arada artan zamlar, açlık gündeme gelmeyecek, niyetiniz bu. Samimiyseniz size önerimiz şunu net söyleyebiliriz. 12 Eylül Anayasası`nı kaldıracak yerine gerçekten kamil ve milli bir anayasa yapmak için her türlü çabayı sergileriz. Ama milletin başına bu belaları saran Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi`ni tartışmaya var mısınız" dedi. 

Saadet ve Gelecek Partilerinin, Saadet Partisi adı altında ortaklaşa kurdukları Meclis`in 6`ıncu grubu, yeni yasama yılındaki ilk toplantısını yaptı. İlk konuşmayı yapan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, şunları söyledi:

"6 temmuzda grubumuz kurulması sonrasında yaklaşık 3 ay TBMM`nin içtüzüğünün gerektirdiği değişikliklerin yapılması ve grubumuzun diğer gruplara eşit şekilde TBMM`de yer verilmesi konusunda taleplerimiz hep göz ardı edildi. Neden? Çünkü bu grubun Meclis`in açılış günü Cumhurbaşkanı konuşma yaparken Genel Kurul`da görülmesi istenmedi. Milletin gönlüne vicdanına girmiş bir topluluğu siz TBMM Genel Kurulu`ndan silebilir misiniz? Israrlı taleplerimize rağmen bu düzenleme yapılmadı. Eğer o gün bir terör saldırısı gerçekleşmemiş olsaydı grubumuz kendi hukukunu milletin hukuku gibi göstermek üzere gerekli direnişi, tavrı sergileyecekti. Neden çekiniyorlar çünkü biliyorlar ki bizim muhalefetimiz herhangi bir muhalefet gibi olmayacak. Çünkü biliyorlar ki onların hamasetle aldattığı kitlelere dönük olarak bizim arkadaşlarımız kardeşlerimiz konuştuğunda hiçbir şey eskisi gibi olmayacak.

NEREYE GİDİYORUZ ARKADAŞLAR, MENZİLİMİZ HEDEFİMİZ NERESİDİR?:Hangi partiye oy vermiş olursa olsun Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı unvanı taşıyan herkes azizdir, herkes onurludur, herkes saygıya layıktır. Türkiye`nin ikinci yüzyılına tam bir toplumsal barış ortamında girmek için omuz omuza verdiğimiz o günlerden saha aylara geçmeden karşılıklı suçlamalarla ve bazen gerçekten gönül kıran tanımlamalarla karşılaştık muhalefette de. Bütün çabalarımıza rağmen eminim bugün muhalefet sıralarında da bu çabaları takdir eden ve karşılaştığımızda ‘ne olur sayın başbakanım bu başlatılan durulmasına izin vermeyin` diyenler var. Ama sadece o sürecin içinde olup da şimdi sadece parti içi mücadeleler dolayısıyla bize dönüp aldatma suçlamasında bulunanlar, gizli protokollerin varlığına rağmen bizi itham etmeye kalkıp bir yük olarak bir yara olarak görenler de var… Kendimi de içine koyarak bir milletin vicdanından, yüreğinden gelen sesle sordum nereye gidiyoruz arkadaşlar? Menzilimiz hedefimiz neresidir... Her zaman soruyorlar `Ne farkınız var bu eski arkadaşlarınızdan, dostlarınızdan`. Sihirli ama esaslı bir tek kelime ile cevap veriyorum. Farkımız adalet, adalet, adalet...

BRE GERİZEKALI SENİN UYGULADIĞIN POLİTİKALAR AKIL POLİTİKALARI DEĞİLDİ: Ekonomi yönetimi değişti 4 aydır takip ediyoruz. Ne dediyse tam tersi noktaya geldiler. Hatta öylesine ki gelen bir bakanın selef bir bakanın halef bir bakana söyleyebileceği en ağır sözü Mehmet Şimşek, Sayın Nurettin Nebati`ye döndü dedi ki, ‘Bundan sonra rasyonel politikalara geri döneceğiz` demek istedi ki ‘bre adam, bre gerizekalı senin uyguladığın politikalar akıl politikaları değildi. Bre taklitçi senin uyguladığın şeyler akılcı değildi. Ben şimdi akılcı politikaları takip edeceğim.` Temeli şu arkadaşlar akılcı dedikleri politikanın. İşte dün Merkez Bankası Başkanı Plan Bütçe Komisyonu`nda brifing verdi. Hep finansal denklemler… Nedir akılcı politikalar dedikleri, bir kayyum yönetimidir. Kaynaklarını damat bakan ve eski ekibin tükettiği kamu kaynaklarını artık geri ödenemeyen borçların geri ödemesini sağlamak üzere halkın tepesine binmek, cüzdanına ortak olmak rızkını, aşını çalmak üzere kurulan bir düzen. O günden bugüne siz kamuda herhangi bir tasarruf tedbiri gördünüz mü? Cumhurbaşkanımız halk bu felaketler içerisindeyken ‘ben nasıl uçaklara binerim` deyip uçağı azalttı mı? Yolsuzluklara karşı bir tedbir alındı mı? Hayır. Rant vergisi alındı mı? Hayır. ÖTV KDV mazot 40 liraya çıkarıldı. Halkın elindeki son kaynaklar da tüketiliyor. Sebep o dış borçlar da tüketilecek

SAVAŞ YAŞAYAN ÜLKELERDE ENFLASYON DÜŞÜYOR. SİZ SAVAŞI GEREKÇE GÖSTERİYORSUNUZ: Enflasyon. Rusya- Ukrayna Savaşı başladığından bu yana Türkiye enflasyonda yüzde 21 artış yaşadı. Ukrayna`daki enflasyon artışı düştü eksi 14. Rusya`da enflasyon yüzde 40 düştü. Savaş yaşayan ülkelerde enflasyon düşüyor. Siz savaşı gerekçe gösteriyorsunuz Türkiye`deki enflasyonu izah etmek için. Faiz… Türkiye`de faiz 14`ten 30`a çıktı o günden bugüne yüzde 114 artış. Ama faizde Türkiye dördüncü Ukrayna 11. Rusya 26. Kur… Türkiye lirası o günden bugüne yüzde 101 değer kaybetti. Ukrayna parası yüzde 29 değer kaybetti. Rus rublesi yüzde 28 değer kaybetti. Çünkü Rusya Merkez Bankası başkanı Türkiye modeli diye bir safsata ortaya artmadı. Tablo Rusya- Ukrayna savaşıyla da ilgili değil, pandemi ile de ilgili değil. Dış mihraklarla mı ilgili. Dış mihraklar kim? Bir ara Biden`di. Biden`le en son görüşme yapan kim? Sayın Erdoğan… Bir iç mihrak var. O da cehalet. O da ahlaksızlık, o da yolsuzluk o da israf. O da kul hakkını unutmak.

BAHÇELİ AYNAYA BAKIN EĞER KORKUNUZ İŞ SİNAN ATEŞ CİNAYETİNE KADAR GELMEK İSE ORAYA DA GELECEK:Dün Sayın Bahçeli diyor ki, ‘Eski İçişleri Bakanı yeni İçişleri Bakanı arasına kimse fitne sokmasın`. Yahu Allah aşkına fitne sokmasın diyeceksen git Sayın Soylu`ya söyle. Soylu`nun beslediği, büyüttüğü devlete musallat ettiği ebabil diye kutsal bir kavramı da kullanan pelikan çetesine sorsun kim fitne sokuyorsa… Sayın Bahçeli aynaya bakın, eğer korkunuz iş Sinan Ateş cinayetine kadar gelmek ise oraya da gelecek hiç merak etmeyin… Türkiye Cumhuriyeti devletinin güvenlik ve emniyet birimlerine seslenerek, bu işin kökü nereye kadar gidecekse, götürünüz. Birileri kara para aklayıcıları ile çete reisleriyle resim çektiren birilerini koruyorsa bilin ki biz organize suç örgütleri karşısında kim mücadele ederse onun yanındayız onu destekleyeceğiz. Onu yalnız bırakmayacağız.

ANAYASA YAPALIM DİYORLAR, BİZ NASIL GÜVENECEĞİZ?: İçtüzüğün bize gösterdiği şekilde bize yer vermediler. Gelin anayasa yapalım diyorlar biz nasıl güveneceğiz. Sayın Cumhurbaşkanı niyetinizi çok iyi anlıyoruz. Yerel seçimlere kadar anayasa tartışması görüntüsü altında milletin, açlığını, susuzluğunu cefasını hissettirmeden sabah ve akşam televizyonu açacaksınız Anayasa Komisyonu toplandı. Gece para yorumcuları… Anayasa`nın bilmem ne maddesinde ne oldu? Bu arada artan zamlar, açlık gündeme gelmeyecek niyetiniz bu. Samimiyseniz size önerimiz şunu net söyleyebiliriz. 12 Eylül Anayasası`nı kaldıracak yerine gerçekten kamil ve milli bir anayasa yapmak için her türlü çabayı sergileriz. Ama milletin başına bu belaları saran Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi`ni tartışmaya var mısınız? Demokrasiyi ayaklar altına alan kurduğunuz sistemi tartışmaya var mısınız? Yoksunuz."

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA