27 Nisan 2024 Cumartesi

13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   09:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MAHALLE MUTFAKLARI İLE 2,5 MİLYON ADET YEMEK YURTTAŞLARA ULAŞTI   09:38   SEVDA ERDAN KILIÇ: “KAÇAK SARAY`N ARTIK BİR DE KAÇAK DANIŞMANLARI VAR. HEM AYM KARARINA UYMUYORLAR, HEM DE SARAY`IN KAPALI KAPILARI ARDINDA ANAYASA YAZIYORLAR”   09:36   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN BAKAN YUMAKLI`YA: “ESK TARAFINDAN MARKETLERE VERİLEN KARKAS ETLER VATANDAŞA ULAŞIYOR MU?   09:24   MESKİ JENERATÖR SAYISINI 3 YILDA 313`E ÇIKARDI   01:09   CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ÇELİK, VALİ GÜL İLE `TAKSİM`DE 1 MAYIS`I GÖRÜŞTÜ   23:41   BAKANLIK ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ BAŞLATAN CHP`Lİ TANAL: "SURİYE`YE ÜCRETSİZ ELEKTRİK GÖNDERİLİYOR AMA BENİM VATANDAŞIM MAĞDUR"   16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI   15:21   CHP`Lİ ADIGÜZEL: “ALİ ERBAŞ`IN DERHAL GÖREVİNDEN BİRAZ ONURU VARSA İSTİFA ETMESİ LAZIM”   15:13   BELEDİYE BAŞKANI OLDU, EYLEMİ BIRAKMADI!  
 
     
   

NERMİN YILDIRIM KARA`DAN KENTSEL DÖNÜŞÜM YASA TEKLİFİNE ELEŞTİRİ: "ÇÖZÜM ÜRETMEK YERİNE SERVET TRANSFERİNE VESİLE OLUYORSUNUZ"


 CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, TBMM Genel Kurulu`nda kentsel dönüşüme ilişkin yasa teklifini eleştirerek "Bu teklifle rezerv alan ilan etmek suretiyle, deprem veya afet riski olmayan bölgelere de el koyabilme fikri içerisinde olabilirsiniz. Deprem gerekçe gösterilerek birçok teklif bugüne kadar gündeme geldi ancak çözüm üretmek yerine, servet transferine vesile oluyorsunuz; bunu buradan söylüyorum, bunu yapmayın" dedi. 

 

Tarih : 2 Kasım 2023 Perşembe 16:04   Okunma : 339

CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, TBMM Genel Kurulu`nda kentsel dönüşüme ilişkin yasa teklifini eleştirerek "Bu teklifle rezerv alan ilan etmek suretiyle, deprem veya afet riski olmayan bölgelere de el koyabilme fikri içerisinde olabilirsiniz. Deprem gerekçe gösterilerek birçok teklif bugüne kadar gündeme geldi ancak çözüm üretmek yerine, servet transferine vesile oluyorsunuz; bunu buradan söylüyorum, bunu yapmayın" dedi. 

CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, dün TBMM Genel Kurulu`nda yaptığı konuşmada, AKP`nin kentsel dönüşüm yasa teklifini eleştirdi. Kara, şunları söyledi:

"Neydi bu madde? Rezerv yapı alanı tanımından yeni yerleşim alanı ifadesi çıkarılarak acaba rant yasası hâline dönüştürülme ihtimaliyle ilgili olarak bir çekincemiz... Dolayısıyla, böyle bir kabiliyetin de geçmişte yaşananlarla sabit olduğu düşüncesiyle bu yasanın bir rant yasası, bu teklifin bir rant yasası hâline gelmemesi için bugün bu madde üstünde önerge verdik. Neden bunu düşünüyoruz? Acaba kupon arazilerini, cazibe merkezlerini rezerv alanı olarak kamulaştırma fikri içerisinde misiniz? Ayrıca sadece yapılı alanları değil de ekosistemi, yaşam alanlarını, doğayı ve çevreyi de bu yasa kapsamına mı alacaksınız bilmek istiyoruz. Kafanızdaki kent planının ne olduğu -sağlıklı, dengeli, çevreci ve güvenli değil ranta dayalı, metalaştırılmış, alınıp satılabilen bir noktaya evrildiği- konusu üstünde tereddütlerimiz var. Bu anlamda, bu teklifle rezerv alan ilan etmek suretiyle, deprem veya afet riski olmayan bölgelere de el koyabilme fikri içerisinde olabilirsiniz. Deprem gerekçe gösterilerek birçok teklif bugüne kadar gündeme geldi ancak çözüm üretmek yerine, servet transferine vesile oluyorsunuz; bunu buradan söylüyorum, bunu yapmayın.

Değerli arkadaşlar, önceliğiniz yurttaşların, güvenli barınma koşullarının sağlanması olsun yoksa birilerini zengin etmeye mi çalışıyorsunuz bunu açıkça bilmek istiyoruz. İşte, yine, tercihleriniz, sizin kafanızın arkasındaki ajandayı ortaya koyacak, binlerce yurttaşımızın akıbetini belirleyecek olan bu teklifle bu noktada sizin gerçek fikrinizi ortaya koymuş olacağız.

Deprem bölgesinin milletvekili olarak bizim şu anda en çok en çok ihtiyaç duyduğumuz şey, konutların yapılmasıdır. Hatay`a 30 binin üzerinde ihale yapıldı ve bir an evvel bu konutları -acil bir şekilde- yapmanız sizlerden isteğimizdir. Biz, sizlerin takipçisi olacağımızı buradan yine beyan ediyoruz. Özellikle, İskenderun`da askerî alanlar, kışlalar varken neden vatandaşların evlerine göz koymaya çalışıyorsunuz? Yoksa sizlerle birlikte iş yapanlar, statü sahibi olanlarla birlikte mi oturmak istiyorsunuz? Ayrıca, şunu da söylemek istiyorum: Tapu ve mülkiyet hakkı dokunulmazlığını bu yasa teklifiyle rafa kaldırmış oluyorsunuz, bunu tekrar düşünmenizi istiyoruz. Binlerce yoksul depremzede, afetzede vatandaşımız var; bu insanları ötelemeyin, kentin çeperlerine itelemeyin. O yüzden, bu teklifin, bu yasa teklifinin 6`ncı maddesinin geri çekilmesini talep ediyoruz."

 

 

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA