27 Nisan 2024 Cumartesi

13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   09:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MAHALLE MUTFAKLARI İLE 2,5 MİLYON ADET YEMEK YURTTAŞLARA ULAŞTI   09:38   SEVDA ERDAN KILIÇ: “KAÇAK SARAY`N ARTIK BİR DE KAÇAK DANIŞMANLARI VAR. HEM AYM KARARINA UYMUYORLAR, HEM DE SARAY`IN KAPALI KAPILARI ARDINDA ANAYASA YAZIYORLAR”   09:36   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN BAKAN YUMAKLI`YA: “ESK TARAFINDAN MARKETLERE VERİLEN KARKAS ETLER VATANDAŞA ULAŞIYOR MU?   09:24   MESKİ JENERATÖR SAYISINI 3 YILDA 313`E ÇIKARDI   01:09   CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ÇELİK, VALİ GÜL İLE `TAKSİM`DE 1 MAYIS`I GÖRÜŞTÜ   23:41   BAKANLIK ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ BAŞLATAN CHP`Lİ TANAL: "SURİYE`YE ÜCRETSİZ ELEKTRİK GÖNDERİLİYOR AMA BENİM VATANDAŞIM MAĞDUR"   16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI   15:21   CHP`Lİ ADIGÜZEL: “ALİ ERBAŞ`IN DERHAL GÖREVİNDEN BİRAZ ONURU VARSA İSTİFA ETMESİ LAZIM”   15:13   BELEDİYE BAŞKANI OLDU, EYLEMİ BIRAKMADI!  
 
     
   

AYSU BANKOĞLU: ÜNİVERSİTEYİ KAZANDIYSAN VAY HALİNE... YURT BULSAN BİR ASANSÖRDE KALIP ÖLME, YEMEKHANEYE GİDİP KARNIMI DOYURAYIM DESEN ZEHİRLENME RİSKİN VAR


CHP Genel Başkan Yardımcısı Aysu Bankoğlu, TBMM Genel Kurulu`nda, "Üniversiteyi kazandıysan vay haline. Şansın yaver gitti ve yurt bulduysan ki çok zor, bir asansörde kalıp ansızın ölme riskin var. Şöyle, yemekhaneye gidip pahalı da olsa karnımı doyurayım desen; zehirlenme riskin var. Her iki gençten birinin işsiz olduğu ülkemizde gençler temel ihtiyaçlarını, barınmayı, işsizliği, kirayı konuşuyorlar” dedi.

 

Tarih : 2 Kasım 2023 Perşembe 16:05   Okunma : 384

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aysu Bankoğlu, TBMM Genel Kurulu`nda, "Üniversiteyi kazandıysan vay haline. Şansın yaver gitti ve yurt bulduysan ki çok zor, bir asansörde kalıp ansızın ölme riskin var. Şöyle, yemekhaneye gidip pahalı da olsa karnımı doyurayım desen; zehirlenme riskin var. Her iki gençten birinin işsiz olduğu ülkemizde gençler temel ihtiyaçlarını, barınmayı, işsizliği, kirayı konuşuyorlar” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu, dün TBMM Genel Kurulu`nda yaptığı konuşmada gençlerin beslenme, barınma ve yurtlarda yaşadıkları sorunlara dikkat çekti. Gençlerin iş bulamadıkları için yurt dışına gitmek zorunda kaldıklarını da söyleyen Bankoğlu, konuşmasında şunları söyledi:

“GENÇLER ARTIK SADECE BARINMAYI, KİRAYI, İŞSİZLİĞİ KONUŞUYOR”

“Cumhuriyetimizin kuranların aslında bir hayali, bir vizyonu vardı. Ne diyordu Mustafa Kemal Atatürk? ‘Ey yükselen yeni nesil, Cumhuriyet`i biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak olan da sizlersiniz.` Biz bugün ne yazık ki bu ideallerin ve hayallerin yok edilmeye çalışıldığı günlerden geçiyoruz. 2023 vizyonu diye duyuru yapanlar sadece son yedi yılda 725 bin vatandaşımızın Türkiye`yi terk etmesiyle ilgili müthiş bir vurdumduymazlık içindesiniz. Her iki gençten birinin işsiz olduğu ülkemizde gençler temel ihtiyaçlarını, barınmayı, işsizliği, kirayı konuşuyorlar.

“YURT BULSAN ÖLÜM RİSKİN, YEMEK BULSAN ZEHİRLENME RİSKİN VAR”

Hele ki bir de üniversiteyi kazandıysan vay hâline. Şansın yaver gitti ve yurt bulduysan ki çok zor, bir asansörde kalıp ansızın ölme riskin var. Şöyle, yemekhaneye gidip pahalı da olsa karnımı doyurayım desen; zehirlenme riskin var. Bir türlü bilgisayar alamadığın için dünyanın en pahalı internetiyle telefonundan derslerine çalıştın, mobbinge maruz kalmadan okulunu da bitirdiysen tebrikler; şimdi de işsizsin. Peki, işsiz ne yapacaksın? Mecbur, sınavlara gireceksin. Evde oturup çalıştın hatta derece yaptın, mülakatta ne yapacaksın? Malum AKP`li dayın yoksa ki olsa da belli bir tarikata da mensup değilsen işin yine çok zor. Sınavı boş vereyim, işe gireyim, dedin. ‘İş beğenmezlik` de yapmadın ve iş buldun; kalifiye bir eleman olarak güvencesiz asgari ücretliler ordusuna girdin sevgili genç kardeşim. ‘Böyle hayat olur mu? Bir gece dışarı çıkayım` dedin, o da zor; her yer ateş pahası. ‘Parayı boş ver, ücretsiz etkinlikler, konserler var` dedin; o da yok. Kızlı erkekli festival de pek ahlaklı hükümetimiz tarafından yasaklandı çünkü. ‘Çalışıp tekrar sınava gireyim, iş garantili meslek seçeyim` dedin ve doktor oldun. Diploması bile meçhul olan Cumhurbaşkanı çıkıp doktorlara ‘giderlerse gitsinler` diyor. Uzun lafın kısası: İş yok, gelecek yok ama en önemlisi umut yok.”

“BİR İDEALİN, BİR HAYALİN SARAY ELİYLE YOK EDİLİŞİNE TANIK OLUYORUZ”

Gençlerin Türkiye`den gitmenin hayalini kurduğunu belirten Bankoğlu “Gençler ne yazık ki Türkiye`den gitmenin hayaliyle yaşamaya başladılar ama seslerini duyan var mı? Ya da onları dinleyen var mı? Yok. Bir idealin, bir hayalin Saray eliyle yok edilişine ne yazık ki tanık oluyoruz, bu idealin en önemli unsuru gençlerdi. Atatürk ne demişti: ‘Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler asla yorulmazlar.` Biz bu idealleri yorulmadan korumaya devam edeceğiz” dedi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA