28 Nisan 2024 Pazar

13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   09:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MAHALLE MUTFAKLARI İLE 2,5 MİLYON ADET YEMEK YURTTAŞLARA ULAŞTI   09:38   SEVDA ERDAN KILIÇ: “KAÇAK SARAY`N ARTIK BİR DE KAÇAK DANIŞMANLARI VAR. HEM AYM KARARINA UYMUYORLAR, HEM DE SARAY`IN KAPALI KAPILARI ARDINDA ANAYASA YAZIYORLAR”   09:36   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN BAKAN YUMAKLI`YA: “ESK TARAFINDAN MARKETLERE VERİLEN KARKAS ETLER VATANDAŞA ULAŞIYOR MU?   09:24   MESKİ JENERATÖR SAYISINI 3 YILDA 313`E ÇIKARDI   01:09   CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ÇELİK, VALİ GÜL İLE `TAKSİM`DE 1 MAYIS`I GÖRÜŞTÜ   23:41   BAKANLIK ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ BAŞLATAN CHP`Lİ TANAL: "SURİYE`YE ÜCRETSİZ ELEKTRİK GÖNDERİLİYOR AMA BENİM VATANDAŞIM MAĞDUR"   16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI   15:21   CHP`Lİ ADIGÜZEL: “ALİ ERBAŞ`IN DERHAL GÖREVİNDEN BİRAZ ONURU VARSA İSTİFA ETMESİ LAZIM”   15:13   BELEDİYE BAŞKANI OLDU, EYLEMİ BIRAKMADI!  
 
     
   

HAVALİMANI AÇILMASIYLA TARSUS, YILLIK 9 MİLYON YOLCUYU AĞIRLAYACAK


Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı`nda 500 bin nüfusu aşan Tarsus`un bağımsızlığını ilan etmesi ve kendi kararlarını kendisinin vermesi gerektiğini vurgulayarak, tüm siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının bu konuda ortak adımlar atması gerektiğini ifade etti. Tarsus`un havalimanı projesiyle ilgili bilgiler veren Bozdoğan, yıllık 9 milyon yolcunun Tarsus`a geleceğini belirtti ve bu durumun şehrin ekonomik ve turizm potansiyelini artıracağını vurguladı. Başkan Bozdoğan, “Tarsus için yapılacak tek bir şey kalıyor geriye, beraber olmak. Tarsus`un tüm siyasi partileri, tüm STK`ları, tüm bileşenleri; Tarsus`u il yapma konusunda ortak bir adım atmak zorundadır. Tarsus`un bağımsızlığını ilan etmesi, kendi kararlarını kendisi vermesi, 500 bini aşan nüfusuyla kendi adımlarını kendisinin atması gerekiyor” dedi.

 

Tarih : 2 Kasım 2023 Perşembe 17:03   Okunma : 374

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı`nda 500 bin nüfusu aşan Tarsus`un bağımsızlığını ilan etmesi ve kendi kararlarını kendisinin vermesi gerektiğini vurgulayarak, tüm siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının bu konuda ortak adımlar atması gerektiğini ifade etti. Tarsus`un havalimanı projesiyle ilgili bilgiler veren Bozdoğan, yıllık 9 milyon yolcunun Tarsus`a geleceğini belirtti ve bu durumun şehrin ekonomik ve turizm potansiyelini artıracağını vurguladı. Başkan Bozdoğan, “Tarsus için yapılacak tek bir şey kalıyor geriye, beraber olmak. Tarsus`un tüm siyasi partileri, tüm STK`ları, tüm bileşenleri; Tarsus`u il yapma konusunda ortak bir adım atmak zorundadır. Tarsus`un bağımsızlığını ilan etmesi, kendi kararlarını kendisi vermesi, 500 bini aşan nüfusuyla kendi adımlarını kendisinin atması gerekiyor” dedi.

Tarsus Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan başkanlığında Belediye Meclis Salonu`nda gerçekleştirildi. Gündem maddelerinin görüşüldüğü toplantıda Başkan Bozdoğan, 2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası nedeniyle LÖSEV yeleği giyerek, lösemili çocuklar için farkındalık oluşturarak toplantıya devam etti. Başkan Bozdoğan Tarsus`un nüfusunun 500 bini aştığını vurgulayarak şehrin bileşenlerinin bir olması gerektiğini belirtti. Başkan Bozdoğan, “Bugün, “köy`` denilen Tarsus`un nüfusu: 500 bin 752. Şehir mırıldanıyor; trafiği, konut alanları, hizmet binaları, iş ve istihdam alanları, sanayileşme, konaklama talebinin aciliyet arz etmesi gibi hususlarda şehir bize bir şeyler söylüyor. Köy denilen Tarsus`a bir havalimanı inşa ediliyor. Kısmetse Ocak ayında hizmet vermeye başlayacak. Peki, yıllık yolcu sayısını bilen var mı? Yıllık 9 milyon yolcu, fiilen, Tarsus`ta bulunmuş olacak” ifadelerini kullandı.

KÖY` DENİLEN TARSUS`TA 25 BİN KİŞİ BİR ARAYA GELDİ”

Başkan Bozdoğan, bu doğrultuda Kasım ayının 15`inde önemli bir toplantı ve açıklamaların yapılacağı bir organizasyon düzenleyeceğini belirterek, Tarsus`un hak ettiği kimliğe kavuşması için atılacak adımların ilkini atacaklarını vurguladı. Tarsus`un artan nüfusu ve potansiyeliyle birlikte, şehrin geleceği için planlı ve koordineli adımlar atılması gerektiğini vurguladı. Yoğun bir katılım ile gerçekleşen Cumhuriyet Konseri ile ilgili konuşan Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan “Pazartesi akşamı, Atatürk Gösteri Merkezi`ne, Cumhuriyet Konseri`mizi dinlemeye gelen vatandaşlarımızın sayısı 25 bin 300 kişi. Tarsus`ta daha önce ne için 25 bin kişi bir araya geldi, ben anımsamıyorum. “Köy`` denilen Tarsus`ta, “Yapmayalım, kimse gelmez`` denilen Tarsus`ta bir akşam, belediyemizin bir etkinliği için 25 bin kişi bir araya gelebiliyor” dedi.

YILLIK 9 MİLYON YOLCU, FİİLEN TARSUS`TA BULUNMUŞ OLACAK”

Tarsus`ta yapılan havalimanı ile ilgili konuşmalarına devam eden Başkan Bozdoğan “Köy denilen Tarsus`a bir havalimanı inşa ediliyor. Kısmetse Ocak Ayında hizmet vermeye başlayacak. Peki, yıllık yolcu sayısını bilen var mı? 9 Milyon... Yıllık 9 milyon yolcu, fiilen, Tarsus`ta bulunmuş olacak. Mersin`in toplam nüfusu 2 Milyonu bulmadı henüz. Buna karşın bir ilçe öyle ya da böyle 9 milyon yolcuyu misafir edecek. Yer hizmetleri, petrol firmaları, kargo firmaları, yolcu taşıma sistemleri, yeme-içme-konaklama hareketliliği, turizm acentaları, yer hizmetleri personellerinin yerleşik düzende konaklama ihtiyaçlarına değinmiyor, yalnızca yolcu sayısının rakamlarını paylaşıyorum” şeklinde ifade etti.

TARSUS KALKINIYOR

Konuşmalarına devam eden Başkan Bozdoğan “3. Organize Sanayi bölgesi için Tarsus`a günlük giriş yapması planlanan TIR sayısı 300. Adana-Mersin transit geçişleri ve diğer şehirlerden otobüsle Tarsus`a gelen Tarsusluları saymazsak, Tarsus`a düzenli olarak giriş yapan yabancı kişi sayısı asla 300 olmadı. TIR`ların, Organize Sanayi Bölgesi`nin, firmaların Tarsus`a kazandıracağı ticari hareketlilikten söz etmiyorum dikkat ederseniz. Basit düzeyde rakamlar vererek, işin çapının nerelere ulaştığını ifade etmeye çalışıyorum” ifadelerini kullandı.

350 MİLYON DOLAR, BİR İLÇEYİ KALKINDIRMA ADINA BAŞLI BAŞINA YETEBİLECEK BİR KALEM”

Tarsus için yapılacak çok büyük bir yatırımdan bahseden Başkan Bozdoğan “Sahil projesi ve buna bağlı olarak işletilecek yat limanı projesi. Yalnızca bu projenin çapı 350 Milyon Dolar. 350 Milyon Dolar, bir ilçeyi kalkındırma adına başlı başına yetebilecek bir kalem. Yat limanına bağlı tesisleşme, istihdam, yat turizminin ve buna bağlı olarak Tarsus`un marka değerinin hangi seviyelere çıkacağını tahmin bile edemiyorum” dedi.

TARSUS`UN NÜFUSU: 500 BİN 752 ”

Tarsus`un nüfusunun çok önemli yerlerden daha fazla olduğunu bilgisini paylaşan Başkan Bozdoğan “Bugün, “köy`` denilen Tarsus`un nüfusu: 500 bin 752. İstanbul Beşiktaş`ın nüfusu 175 bin, Avcılar nüfusu 452 bin, Esenler 445 bin, Konak 332 bin, Bornova 454 bin. Tarsus, nüfusu 2 Milyona yakın Mersin ilinin 13 ilçesinden bir tanesi ve nüfusu 500 bini aştı. Tarsus büyüyor. Bir etkinliğe gelen insan sayısı 25 bini aşabiliyorsa, Tarsus için yapılacak tek bir şey kalıyor geriye. Beraber olmak. Tarsus`un tüm siyasi partileri, tüm STK`ları, tüm bileşenleri; Tarsus`u il yapma konusunda ortak bir adım atmak zorundadır. Şehir mırıldanıyor; trafiği, konut alanları, hizmet binaları, iş ve istihdam alanları, sanayileşme, konaklama talebinin aciliyet arz etmesi gibi hususlarda şehir bize bir şeyler söylüyor. Tarsus`un bağımsızlığını ilan etmesi, kendi kararlarını kendisi vermesi, 500 bini aşan nüfusuyla kendi adımlarını kendisinin atması gerekiyor” şeklinde konuştu.

ŞEHRİN EKONOMİK VE TİCARİ POTANSİYELİNİN GİDEREK ARTIYOR”

Dilek ve temennilerde Pazartesi akşamı gerçekleşen Cumhuriyet Konseri`ne katılımın 25 bin 300 `e ulaşmasıyla ilgili konuştu. Başkan Bozdoğan, "Tarsus`ta daha önce böyle bir katılımın gerçekleşmediğini hatırlamıyorum. Bu durum, Tarsus`un potansiyelinin ve kültürel etkinliklere olan ilgisinin arttığının bir göstergesi" dedi. Başkan Bozdoğan, Tarsus`un büyümesi ve gelişmesi için yapılan planlar hakkında da bilgi vererek, şehrin ekonomik ve ticari potansiyelinin giderek arttığına dikkat çekti.

TARSUS`U HAK ETTİĞİ KİMLİĞE KAVUŞTURACAK BİR HAREKETİN İLK ADIMINI ATACAĞIZ”

Konuşmalarına devam eden Başkan Bozdoğan “Kasım ayının 15`inde önemli bir toplantı ve önemli açıklamalar yapacağım bir organizasyon tertipliyorum. Tarsus için planı, projesi, söyleyecek sözü olmayanların yeniden rol almaya çalışmalarını Tarsus halkına zül sayıyorum. Bu sebeple, yukarıda saydığım büyümenin bir parçası olarak, Kasım ayının 15`inde tüm hemşehrilerimizin huzurunda, büyüyen bu kentin taleplerine kayıtsız kalmadığımızı gösterecek bir organizasyonla; Tarsus`u hak ettiği kimliğe kavuşturacak bir hareketin ilk adımını atacağız” diyerek mecliste alınan kararların hayırlı olmasını temenni etti.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA