28 Nisan 2024 Pazar

13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   09:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MAHALLE MUTFAKLARI İLE 2,5 MİLYON ADET YEMEK YURTTAŞLARA ULAŞTI   09:38   SEVDA ERDAN KILIÇ: “KAÇAK SARAY`N ARTIK BİR DE KAÇAK DANIŞMANLARI VAR. HEM AYM KARARINA UYMUYORLAR, HEM DE SARAY`IN KAPALI KAPILARI ARDINDA ANAYASA YAZIYORLAR”   09:36   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN BAKAN YUMAKLI`YA: “ESK TARAFINDAN MARKETLERE VERİLEN KARKAS ETLER VATANDAŞA ULAŞIYOR MU?   09:24   MESKİ JENERATÖR SAYISINI 3 YILDA 313`E ÇIKARDI   01:09   CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ÇELİK, VALİ GÜL İLE `TAKSİM`DE 1 MAYIS`I GÖRÜŞTÜ   23:41   BAKANLIK ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ BAŞLATAN CHP`Lİ TANAL: "SURİYE`YE ÜCRETSİZ ELEKTRİK GÖNDERİLİYOR AMA BENİM VATANDAŞIM MAĞDUR"   16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI   15:21   CHP`Lİ ADIGÜZEL: “ALİ ERBAŞ`IN DERHAL GÖREVİNDEN BİRAZ ONURU VARSA İSTİFA ETMESİ LAZIM”   15:13   BELEDİYE BAŞKANI OLDU, EYLEMİ BIRAKMADI!  
 
     
   

34. ANKARA FİLM FESTİVALİ, TÖRENLE AÇILDI... AZİZ NESİN EMEK ÖDÜLÜ`NÜ ALAN NUR SÜRER: “ÜLKENİN SIKINTILARI BİZİ YAZARLARLA, ŞAİRLERLE BİR ARAYA GETİRDİ. 12 EYLÜL SONRASI AZİZ ABİYLE TANIŞTIM. ONUN ADINA BU ÖDÜLÜ ALDIĞIM İÇİN ÇOK MUTLUYUM”


34. Ankara Film Festivali`nin açılış töreni, Kızılay Büyülü Fener Sineması`nda yapıldı. Aziz Nesin Emek Ödülü`nü alan oyuncu Nur Sürer, “Ben çok şanslı bir oyuncuyum. 1979`da başladıktan sonra ülkenin sıkıntıları bizi yazarlarla, şairlerle, heykelcilerle bir araya getirdi. Gerçi bu ülkenin sıkıntısı hiç bitmiyor da. Dolayısıyla 12 Eylül sonrası Aziz abiyle tanıştım. Sayısını hatırlayamadığım kadar eylemlere gittik. Onun adına böyle bir ödülü aldığım için gerçekten çok heyecanlıyım ve mutluyum… Sürekli başka kadınları oynamak, bu ülkenin kadınlarını oynamak çok hoşuma gidiyor. Acılı, dertli, öfkeli çok güzel bir şey. İyi ki oyuncu olmuşum” dedi.

 

Tarih : 2 Kasım 2023 Perşembe 22:40   Okunma : 419

Haber: NİSANUR YILDIRIM / Kamera: DURSUN ALKAYA

34. Ankara Film Festivali`nin açılış töreni, Kızılay Büyülü Fener Sineması`nda yapıldı. Aziz Nesin Emek Ödülü`nü alan oyuncu Nur Sürer, “Ben çok şanslı bir oyuncuyum. 1979`da başladıktan sonra ülkenin sıkıntıları bizi yazarlarla, şairlerle, heykelcilerle bir araya getirdi. Gerçi bu ülkenin sıkıntısı hiç bitmiyor da. Dolayısıyla 12 Eylül sonrası Aziz abiyle tanıştım. Sayısını hatırlayamadığım kadar eylemlere gittik. Onun adına böyle bir ödülü aldığım için gerçekten çok heyecanlıyım ve mutluyum… Sürekli başka kadınları oynamak, bu ülkenin kadınlarını oynamak çok hoşuma gidiyor. Acılı, dertli, öfkeli çok güzel bir şey. İyi ki oyuncu olmuşum” dedi.

Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı tarafından, Kültür ve Turizm Bakanlığı`nın katkılarıyla düzenlenen 34. Ankara Film Festivali`nin açılış töreni, bu akşam Kızılay Büyülü Fener Sineması`nda yapıldı. Açılış töreninin sunuculuğunu gazeteci Ünsal Ünlü yaptı. Festivale, Vakıf Başkanı İrfan Demirkol, oyuncu Nur sürer, oyuncu Merve Dizdar, müzisyen Cahit Berkay, gazeteci Şükrü Küçükşahin, medya Ombudsmanı Faruk Bildirici, gazeteci Semra Topçu Bildirici ve Ankaralı sinemaseverler katıldı.

Bu yıl Aziz Nesin Emek Ödülü oyuncu Nur Sürer`e, Sanat Çınarı Ödülü ressam Mustafa Ayaz`a, Kitle İletişim Ödülü müzisyen Cahit Berkay`a, Vakıf Özel Ödülü ise oyuncu Merve Dizdar ve yönetmen Burak Çevik`e verildi.

Vakıf Özel Ödülü`nü alan oyuncu Merve Dizdar, şöyle konuştu:

“Böyle bir sinemanın önünde böyle bir ödülü almaktan ötürü kendimi çok iyi hissediyorum. Çünkü kendimi var ettiğim bir yerde bu ödülü alıyorum. Ankara Film Festivali`ne çok teşekkür ediyorum. Ben küçükken ‘Ankara seyircisi bir sınavdır, zordur, oradan geçmek gerekir` derlerdi. İnanılmaz bir şey bu. Benim geçen yıl da burada bir filmim yarışıyordu. Kar ve Ayı`yla gelmiştik. Benim için şu an daha önemli bir an yok. En sevdiğim şey burada olmak, film festivallerinde beraber film izlemek.

“BİZİM SEKTÖRÜMÜZ EĞLENCE SEKTÖRÜ GİBİ ANLAŞILSIN İSTEMİYORUM. SADECE KAFAMIZ DAĞILSIN DİYE GİTMİYORUZ, YAPMIYORUZ BU İŞLERİ”

Bizim sektörümüz eğlence sektörü gibi anlaşılsın istemiyorum. Çünkü gerçekten kendimi var ettiğim bir yer benim burası. Burası, ruhumun gıdası.  Sadece kafamız dağılsın diye gitmiyoruz, yapmıyoruz bu işleri. O yüzden ne olursa olsun zor zamanlarımız da olsa iyi zamanlarımız da olsa benim yaptığım tek şey çalışmak, üretmek, oynamaya devam etmek. Çehov der ya ‘Bizi çalışmak kurtarır`. Daha da başka bir şey bilmiyorum.”

Kitle İletişim Ödülü`nü alan müzisyen Cahit Berkay ise şunları söyledi:

“ÖYLE KÜSTAH BİR MÜDAHALE VAR Kİ. BU, SİNEMANIN ÖZGÜR RUHUNU TAMAMIYLA ORTADAN KALDIRIYOR. BUNA BOYUN EĞMEYENLERİN HEPSİNİ YÜREKTEN SELAMLIYORUM”

“Ödül almak güzel bir şey de şu heyecanı olmasa. Emeği geçen herkesi kutluyorum ve teşekkür ediyorum. Sansürdü, engellemelerdi bunlar ortada gözüken şeyler. Ama bir de gizli bir engel, sansür var. Otosansür dediğimiz şey fena halde çalışıyor. Özgür sanat üretme anlamında sinemaya baktığınız zaman, o sinemaya gönül vermiş, hayalini kurmuş insanın o filmini kotarması, yapması… Televizyonda filmler oynuyor ya isimlerini söylemeyelim o kanallar. Benim de bu sene başıma geldi. Oyuncuyu, senaryoyu, müzik kim yapacak onu seçiyorlar. Öyle küstah bir müdahale var ki. Bu, sinemanın özgür ruhunu tamamıyla ortadan kaldırıyor. Buna boyun eğmeyenlerin hepsini yürekten selamlıyorum.”

Aziz Nesin Emek Ödülü`nü alan Nur Sürer, şöyle konuştu:

“12 EYLÜL SONRASI AZİZ ABİYLE TANIŞTIM. SAYISINI HATIRLAYAMADIĞIM KADAR EYLEMLERE GİTTİK. ONUN ADINA BÖYLE BİR ÖDÜLÜ ALDIĞIM İÇİN GERÇEKTEN ÇOK HEYECANLIYIM VE MUTLUYUM”

“Mesela Aziz abi diyorum. Aziz Nesin çıkıyor arkasından. Böyle bakıyorlar suratıma. Sette genç bir yönetmen, ‘Yaşar abiyle şuradan çıktım` dedim, ‘Yaşar abi kim?` dedi. Yaşar Kemal. Seti terk ediyorum şu anda, dedi. Ben çok şanslı bir oyuncuyum. 1979`da başladıktan sonra ülkenin sıkıntıları bizi yazarlarla, şairlerle, heykelcilerle bir araya getirdi. Gerçi bu ülkenin sıkıntısı hiç bitmiyor da. Dolayısıyla 12 Eylül sonrası Aziz abiyle tanıştım. Sayısını hatırlayamadığım kadar eylemlere gittik. Onun adına böyle bir ödülü aldığım için gerçekten çok heyecanlıyım ve mutluyum.

“SÜREKLİ BAŞKA KADINLARI OYNAMAK ÇOK HOŞUMA GİDİYOR. BU ÜLKENİN KADINLARINI OYNAMAK”

Sivas`a da gidecektim ben esasında. Fakat Müjde Ar beni Bodrum`a götürdü. Oğlum küçüktü ve ben Bodrum`a gitmeyi seçtim. Sonra ertesi akşam duyduğumuzda Müjde bana dedi ki ‘Sen tık nefessin, kesin orada ölmüştün.` Aziz Nesin ne kadar şey atlatabilir bir ülkede? Oradan sağ çıktı, hayatını yüzlerce kitap, yoksul çocuklara adamak, en sonda Sivas Katliamı`ndan kurtulan bir adamdan söz ediyoruz. Aziz Nesin`in belki sadece evlatları biliyor. Mezarı bile yok. Çünkü Aziz Nesin mezar istememiş. Sadece çocuklar üzerimde gezinsin istemiş. Aziz Nesin`in mezarı yok ama Aziz Nesin`i bütün Türkiye tanıyor. Dünyada en çok çevrilmiş yazar olarak üçüncü sırada. Ben çok mutlu oldum Aziz abi adına böyle bir ödülü almaktan. İyi ki bu mesleği yapıyorum. Çalışmayı çok seviyorum. Sürekli başka kadınları oynamak çok hoşuma gidiyor. Bu ülkenin kadınlarını oynamak… Acılı, dertli, öfkeli çok güzel bir şey. İyi ki oyuncu olmuşum.”

34. Ankara Film Festivali, 2-10 Kasım 2023 tarihleri arasında Kızılay Büyülü Fener Sineması`nda yapılacak gösterimlerle devam edecek. Festivalin ödül töreni ise 10 Kasım Cuma akşamı yapılacak.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA