28 Nisan 2024 Pazar

13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   09:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MAHALLE MUTFAKLARI İLE 2,5 MİLYON ADET YEMEK YURTTAŞLARA ULAŞTI   09:38   SEVDA ERDAN KILIÇ: “KAÇAK SARAY`N ARTIK BİR DE KAÇAK DANIŞMANLARI VAR. HEM AYM KARARINA UYMUYORLAR, HEM DE SARAY`IN KAPALI KAPILARI ARDINDA ANAYASA YAZIYORLAR”   09:36   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN BAKAN YUMAKLI`YA: “ESK TARAFINDAN MARKETLERE VERİLEN KARKAS ETLER VATANDAŞA ULAŞIYOR MU?   09:24   MESKİ JENERATÖR SAYISINI 3 YILDA 313`E ÇIKARDI   01:09   CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ÇELİK, VALİ GÜL İLE `TAKSİM`DE 1 MAYIS`I GÖRÜŞTÜ   23:41   BAKANLIK ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ BAŞLATAN CHP`Lİ TANAL: "SURİYE`YE ÜCRETSİZ ELEKTRİK GÖNDERİLİYOR AMA BENİM VATANDAŞIM MAĞDUR"   16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI   15:21   CHP`Lİ ADIGÜZEL: “ALİ ERBAŞ`IN DERHAL GÖREVİNDEN BİRAZ ONURU VARSA İSTİFA ETMESİ LAZIM”   15:13   BELEDİYE BAŞKANI OLDU, EYLEMİ BIRAKMADI!  
 
     
   

ÖĞRENCİLERDEN “YÖK” PROTESTOSU: “ÖĞRENCİ ÖLÜMLERİ POLİTİKTİR, ÖLÜM DÜZENİNİ KABUL ETMİYORUZ”


Üniversite öğrencileri, Yüksek Öğretim Kurumu`nun (YÖK) 42`inci kuruluş yıldönümünü bugün İzmir Alsancak Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) binası önünde yaptıkları basın açıklamasıyla protesto etti. Ortak açıklamada, “Öğrenci ölümlerinin politik olduğunu biliyoruz. YÖK`ün iktidar için eğitimdeki baskı aracı olduğunu biliyoruz. Bizlerin bu yemekhanelerle, bu bakımsız yurtlarla ölüme itildiğini biliyoruz. Bu sebeple ne YÖK`ün ne de onu maşası olarak kullanan AKP-MHP ve baskıcı devletin ölüm düzenini kabul etmiyoruz” denildi.

 

Tarih : 6 Kasım 2023 Pazartesi 23:28   Okunma : 429

HABER: SULTAN EYLEM KELEŞ - KAMERA: KERİM UĞUR

Üniversite öğrencileri, Yüksek Öğretim Kurumu`nun (YÖK) 42`inci kuruluş yıldönümünü bugün İzmir Alsancak Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) binası önünde yaptıkları basın açıklamasıyla protesto etti. Ortak açıklamada, “Öğrenci ölümlerinin politik olduğunu biliyoruz. YÖK`ün iktidar için eğitimdeki baskı aracı olduğunu biliyoruz. Bizlerin bu yemekhanelerle, bu bakımsız yurtlarla ölüme itildiğini biliyoruz. Bu sebeple ne YÖK`ün ne de onu maşası olarak kullanan AKP-MHP ve baskıcı devletin ölüm düzenini kabul etmiyoruz” denildi.

YÖK`ün kuruluşunun 42`nci yılı nedeniyle İzmir`de gençlik örgütleri, Alsancak Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) binası önünde bugün eylem yaptı. “Gençlik biat etmeyecek, YÖK, saray gidecek” pankartının açıldığı eylemde, sık sık “Üniversiteler bizimdir, bizimle özgürleşecek”, “YÖK, polis medya, bu abluka dağıtılacak”, “YÖK kalkacak, polis gidecek” sloganları atıldı.

“NE YÖK`ÜN NE DE AKP-MHP`NİN ÖLÜM DÜZENİNİ KABUL ETMİYORUZ”

Grup adına yapılan açıklamada, öğrenci ölümlerinin politik olduğu belirtildi. Basın açıklamasını okuyan Furkan Bengül, şunları kaydetti:

“42 yıl önce kurulan bu gerici kurum, üniversiteleri kendine bağlayarak özgür düşünceye ve özerk eğitime engel olmakta, akademisyenlere baskılamakta, rektörleri atamakta ve üniversite gençliğinin örgütlü mücadelesinin önüne geçmektedir. Bizlerin borçlarla okutulmak zorunda bırakıldığı, her gün yemekhanelere yeni zamların yapıldığı ve her yerden ihmal adı altında sıra arkadaşlarımızın katledildiği bir düzene mahkum ediliyoruz. YÖK ise bu düzenin devam ettirilmesinde, tek adam rejiminin ve baskıcı devletin eğitimdeki aracı olarak görevini sürdürmektedir. Bizler milletvekillerinin Meclis`te yediği yemeklerin misli fiyatına sağlıklı yemek yiyemezken, yurtlarda bir odada 12 kişi kalırken, o yurtlarda asansörlerin çökmesiyle, yemeklerin zehirlemesiyle devlet eliyle öldürülürken, baskıcı saraj rejimi ve YÖK eğitimi tekeline almakta, özgür düşünceye engel olarak ve üniversiteli tekcilleştirerek sermaye düzenine hizmet etmektedir. AKP-MHP ve ortakları, kendi tebaası için memur cennetine çevirdiği üniversitelerine kayyumlar atayıp ideolojik görüşlerini üniversitelere dayatmaktadır. Bunun sonucu olarak; eğitimin her geçen gün daha az değer görmekte, bizler okurken ölmek zorunda bırakıldığımız eğitim sistemi gelişimin ve bilimin değil, baskıcı devletin amacına hizmek etmektedir. Sanki üniversitelerde öğrencilerin sorunu bunlar değilmiş gibi, bundan kısa bir süre önce, 25 Ekim`de Aydın kız yurdunda bir asansörün çökmesi sonucu bir sıra arkadaşımızı daha kaybettik. Baskıcı devlet, gerekli bakımların yapılacağını söyleyerek gençliğin öfkesini sindirmeye çalıştı ama sadece 2 gün önce Muş`ta bir asansör kazası daha gerçekleşti. Bu sabah, Rize`de bir KYK yurdunda asansörün çökme haberiyle uyandık. 2 haftadır her yerden kaza haberleri paylaşıldı. Bizler çok iyi biliyoruz ki; bu iktidarın miladı doldu. Kendileri de bunun farkında oldukları için her geçen gün daha da fazla kayyum atayarak, örgütlü gençlere soruşturma atayarak, akademisyenleri yıldırarak son çırpınışlarını yapmaktadır. Öğrenci ölümlerinin politik olduğunu biliyoruz. YÖK`ün iktidar için eğitimdeki baskı aracı olduğunu biliyoruz. Halkın sırtından elde ettikleri sermayeyle, çocuklarını okumaya yurt dışına gönderdiklerini biliyoruz. Bizlerin bu yemekhanelerle, bu bakımsız yurtlarla ölüme itildiğini biliyoruz. Bu sebeple ne YÖK`ün ne de onu maşası olarak kullanan AKP-MHP ve baskıcı devletin ölüm düzenini kabul etmiyoruz. Bu baskı ve şiddet ortamından kurtulmanın, üniversiteleri özgürleştirmenin tek yolu ise; akademisyenler, işçiler, öğrenciler olarak bu saldırılara karşı topyekün direnmek ve örgütlü hareket etmektedir. YÖK`üyle, polisiyle, ÖGB`siyle, saraya bağlı hareket eden rektörleriyle, medyasıyla oluşturdukları bu ablukayı parçalamak ancak bir arada durmakla mümkün olacaktır. Bizler üniversitelerimizi sizin elinize terk etmiyoruz ve bir kez daha tekrar ediyoruz; üniversitelerde söz, yetki, karar üniversite bileşenlerine ait olana dek direneceğiz”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA