29 Nisan 2024 Pazartesi

13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   09:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MAHALLE MUTFAKLARI İLE 2,5 MİLYON ADET YEMEK YURTTAŞLARA ULAŞTI   09:38   SEVDA ERDAN KILIÇ: “KAÇAK SARAY`N ARTIK BİR DE KAÇAK DANIŞMANLARI VAR. HEM AYM KARARINA UYMUYORLAR, HEM DE SARAY`IN KAPALI KAPILARI ARDINDA ANAYASA YAZIYORLAR”   09:36   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN BAKAN YUMAKLI`YA: “ESK TARAFINDAN MARKETLERE VERİLEN KARKAS ETLER VATANDAŞA ULAŞIYOR MU?   09:24   MESKİ JENERATÖR SAYISINI 3 YILDA 313`E ÇIKARDI   01:09   CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ÇELİK, VALİ GÜL İLE `TAKSİM`DE 1 MAYIS`I GÖRÜŞTÜ   23:41   BAKANLIK ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ BAŞLATAN CHP`Lİ TANAL: "SURİYE`YE ÜCRETSİZ ELEKTRİK GÖNDERİLİYOR AMA BENİM VATANDAŞIM MAĞDUR"   16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI   15:21   CHP`Lİ ADIGÜZEL: “ALİ ERBAŞ`IN DERHAL GÖREVİNDEN BİRAZ ONURU VARSA İSTİFA ETMESİ LAZIM”   15:13   BELEDİYE BAŞKANI OLDU, EYLEMİ BIRAKMADI!  
 
     
   

CHP GRUBU`NUN TBMM GENEL KURULU`NDAKİ "ADALET NÖBETİ", 3. GÜNÜNDE SÜRÜYOR... MUSTAFA ADIGÜZEL: "YARGITAY 3. CEZA DAİRESİ BUGÜN OPERASYON MERKEZİ OLMUŞTUR"


CHP TBMM Grubu`nun Meclis Genel Kurulu`ndaki “Adalet Nöbeti”, üçüncü gününde sürüyor. CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, "Bugüne kadar her türlü vesayete karşı bu Meclis direndiyse bugün yine direnmeye devam ediyoruz. Yargıtay 3. Ceza dairesi bugün operasyon merkezi olmuştur. Siyasi saiklerle ve talimatlarla karar almaktadır. Sadece Yargıtay Ceza Dairesi de değil daha alt mahkemeler, Anayasa Mahkemesi`ni tanımamaktadır. Başlar ayak ayaklar baş olmuş durumdadır. Erdoğan yargıyı amuda kaldırmıştır" dedi.

 

Tarih : 11 Kasım 2023 Cumartesi 14:49   Okunma : 382

CHP TBMM Grubu`nun Meclis Genel Kurulu`ndaki “Adalet Nöbeti”, üçüncü gününde sürüyor. CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, "Bugüne kadar her türlü vesayete karşı bu Meclis direndiyse bugün yine direnmeye devam ediyoruz. Yargıtay 3. Ceza dairesi bugün operasyon merkezi olmuştur. Siyasi saiklerle ve talimatlarla karar almaktadır. Sadece Yargıtay Ceza Dairesi de değil daha alt mahkemeler, Anayasa Mahkemesi`ni tanımamaktadır. Başlar ayak ayaklar baş olmuş durumdadır. Erdoğan yargıyı amuda kaldırmıştır" dedi.

CHP TBMM Grubu`nun; Yargıtay 3. Ceza Dairesi`nin Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmasının ardından TBMM Genel Kurul salonunda başlattığı “Adalet Nöbeti” sürüyor.

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, nöbet sürürken, açıklama yaptı. Adıgüzel, şunları söyledi:

"HER TÜRLÜ VESAYETE KARŞI BU MECLİS DİRENDİYSE BUGÜN YİNE DİRENMEYE DEVAM EDİYORUZ"

"Türkiye Cumhuriyeti bu tarihi unutmasın. Yargıtay 3. Ceza Dairesi eliyle yapılan bu yargı darbesini unutmasın.

Bugün 3. gün… Cumhuriyet Halk Partisi milletvekilleri olarak hem yargıya hem yasamaya karşı Yargıtay Ceza Dairesi ve aslında onun arkasındaki saray tarafından yapılan darbeye karşı direnmeye devam ediyoruz.

Anayasanın giriş kısmında belirtilen Türkiye Cumhuriyeti`nin bir hukuk devleti olduğu ilkesi tehlike altındadır. Bu Gazi Meclis nasıl ki Sakarya Savaşı`nda bir santim geriye gitmedi ve gerekirse burada ölürüz dedi ve burada kaldıysa bugün aynı şekilde kalmaya devam ediyoruz. Bugüne kadar her türlü vesayete karşı bu Meclis direndiyse bugün yine direnmeye devam ediyoruz.

"YARGITAY 3. CEZA DAİRESİ BUGÜN OPERASYON MERKEZİ OLMUŞTUR"

Cumhurbaşkanı`na bu Anayasa yetki verdiğine göre eğer bu darbe Saray eliyle yapılmışsa aslında Erdoğan da harakiri yapmış sayılmaktadır. Anayasa Mahkemesi`nin şu anki üyelerinin tamamı AKP döneminde, hatta çoğunluğu da Erdoğan tarafından atandı. Kararlarını beğenmeyip kendi atadığı Anayasa Mahkemesi`ni kadük hale getirmeye çalışıyor.

Yargıtay 3. Ceza dairesi bugün operasyon merkezi olmuştur. Siyasi saiklerle ve talimatlarla karar almaktadır. Sadece Yargıtay Ceza Dairesi de değil daha alt mahkemeler, Anayasa Mahkemesi`ni tanımamaktadır. Başlar ayak ayaklar baş olmuş durumdadır. Erdoğan yargıyı amuda kaldırmıştır. Yargıtay Ceza Dairesi yargının da dışına çıkarak yaptığı hareketi pervasızca yapmıştır. Bu darbeyi yargının da dışına çıkarak yasamaya, TBMM`ye kafa tutmaktadır. TBMM`nin aldığı kararları eleştirir hale gelmiştir. Yargıtay 3. Ceza Dairesi siyaset kurumu haline gelmiştir.

"TÜM SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİNİ, HALKIMIZI DEMOKRATİK ÇERÇEVEDE BU DİRENİŞE DAVET EDİYORUZ"

Biz de sorumluluğunun bilincinde milletvekilleri olarak, Cumhuriyet Halk Partisi milletvekilleri olarak, nasıl ki bu Cumhuriyeti kuran kadrolarsak, koruma ve kollama görevimize devam edeceğiz. Biz bütün siyasi partileri, AKP`yi de MHP`yi de dahil bu çatı altında siyaset yapan bütün siyasi partileri bu direnişe davet ediyoruz. Tüm sivil toplum örgütlerini, halkımızı demokratik çerçevede bu direnişe davet ediyoruz. Çünkü ülke hepimizin ülkesi. Saray`dan kurgulanan ve Yargıtay Ceza Dairesi`ne yaptırılan yargı ve yasama üzerine olan bu darbeye karşı dik durmaya ve direnç göstermeye davet ediyoruz."
 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA