17 Mayıs 2024 Cuma

16:27   YAPAY ZEKAYA GÖRE EN GÜZELİ “TARSUS”!   16:18   YENİŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ABDULLAH ÖZYİĞİT’TEN 19 MAYIS MESAJI   14:41   28 ŞUBAT DAVASI HÜKÜMLÜSÜ KOMUTANLAR TAHLİYE EDİLDİ   14:18   ALİ BABACAN, KOBANİ DAVASI KARARINI DEĞERLENDİRDİ   13:29   DEM PARTİ`DEN KOBANİ DAVASI KARARI SONRASI ÜÇ İLDE BULUŞMA ÇAĞRISI...   12:58   CHP MEZİTLİ İLÇE BAŞKANI YILMAZ’DAN 19 MAYIS MESAJI   12:54   GÜLCAN KIŞ, GIDA FİYATLARININ DÜŞMESİ İÇİN ÇİFTÇİNİN, ÜRETİCİNİN, NAKLİYECİNİN DESTEKLENMESİ GEREKTİĞİNE İŞARET ETTİ   12:51   YENİŞEHİR BELEDİYESİNDEN DOĞA TUTKUNLARINA MÜJDE    12:07   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SEÇER`DEN ‘19 MAYIS ATATÜRK`Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI` MESAJI   09:37   MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN ‘ORTOPEDİK ENGELLİLER BOCCE TURNUVASI’ TAMAMLANDI   08:42   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ, BASIN MENSUPLARIYLA BİR ARAYA GELDİ   15:12   CARETTA CARETTALARIN YUVALANDIĞI KAZANLI SAHİLİ TEMİZLENDİ   14:21   KOBANİ DAVASI`NDA DURUŞMANIN ERTELENME TALEBİ REDDEDİLDİ   14:04   CHP`DE TÜRKİYE BELEDİYELER BİRLİĞİ BAŞKANLIĞI SEÇİMİ İÇİN SÜREÇ BAŞLIYOR   13:44   CAN ATALAY İÇİN ADALET NÖBETİ   12:06   MERSİN’DE 5 GÜN BOYUNCA 19 MAYIS RÜZGARI ESECEK   11:40   KOBANİ DAVASINDA KARAR BEKLENİYOR… DEM PARTİ`DEN SİNCAN CEZAEVİ ÖNÜNDE AÇIKLAMA...   09:53   MERSİN BÜYÜKŞEHİR DESTEKLİYOR, KADINLAR OKUMA YAZMA ÖĞRENİYOR   01:39   AYM`NİN CAN ATALAY KARARINI UYGULAMAYAN YARGITAY 3. CEZA DAİRESİ BAŞKANI MUHSİN ŞENTÜRK, YARGITAY CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI`NA SEÇİLDİ   01:20   ALİ MAHİR BAŞARIR: "OSMAN KAVALA DOSYASINDA HEYET KAPAĞINI BİLE KALDIRMADAN RET KARARI VERDİ, UTANÇ MESELESİDİR BU"  
 
     
   

BAŞKAN KARIŞ: HER ŞEY AÇIK VE NET BİR ŞEKİLDE ORTADA USULSÜZ İŞ YAPIYORSUNUZ


Gelecek Partisi Mersin İl Başkanı Hamit Karış, Yargıtay’ın, Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmasına ilişkin eleştiride bulundu. Başkan Karış:" En gelişmiş Anayasayı yazsak ne olacak iktidar alenen Anayasadan üstünüm diyebiliyor" dedi.

 

Tarih : 14 Kasım 2023 Salı 14:59   Okunma : 269

Gelecek Partisi Mersin İl Başkanı Hamit Karış, Yargıtay'ın, Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunmasına ilişkin eleştiride bulundu. Başkan Karış:" En gelişmiş Anayasayı yazsak ne olacak iktidar alenen Anayasadan üstünüm diyebiliyor" dedi.

Yargıtay, Anayasa Mahkemesi’nin Can Atalay kararı ile anayasayı ihlal ettiğini öne sürerek yüksek mahkemenin üyeleri hakkında suç duyurusunda bulundu. Yargıtay, Atalay’ın milletvekilliğinin düşürülmesi işlemlerinin başlaması TBMM’ye yazı gönderilmesine de karar verdi. Konuya ilişkin eleştiride bulunan Hamit Karış, iktidarın yargıya darbe yaptığını ifade ederek şunları söyledi:" Anayasa tüm kurumlardan, yargı mensuplarından, iktidardan üstündür. Anayasa bir ülkenin dokunulmazlığıdır.  İktidar anayasayı yeniden yazacağız, bu anayasa bizi temsil etmiyor diyordu. İşte altında yatan sebep bugünlerde gün yüzüne çıktı. Çünkü yargıyı anayasa sebebiyle kullanamıyorlardı. Anayasa her yerde önlerine çıkıyorlardı. İstedikleri gibi davranamıyorlardı. O yüzden çeşitli bahanelerle anayasayı değiştirmek istiyorlardı. Fakat her ne olursa olsun anayasanın 153. maddesinde belirtildiği gibi: Anayasa her şeyden üstündür ve anayasada belirtilen her madde hükümdür. Değiştirilemez, sorgulanamaz. İktidar yargıyı kullanarak adalete darbe yapmaktan vazgeçmelidir. Her şey açık ve net bir şekilde anayasada belirtildiği gibi ortadır. Ortada kendilerinden başka  bir usulsüzlük yoktur." dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA