28 Nisan 2024 Pazar

13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   09:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MAHALLE MUTFAKLARI İLE 2,5 MİLYON ADET YEMEK YURTTAŞLARA ULAŞTI   09:38   SEVDA ERDAN KILIÇ: “KAÇAK SARAY`N ARTIK BİR DE KAÇAK DANIŞMANLARI VAR. HEM AYM KARARINA UYMUYORLAR, HEM DE SARAY`IN KAPALI KAPILARI ARDINDA ANAYASA YAZIYORLAR”   09:36   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN BAKAN YUMAKLI`YA: “ESK TARAFINDAN MARKETLERE VERİLEN KARKAS ETLER VATANDAŞA ULAŞIYOR MU?   09:24   MESKİ JENERATÖR SAYISINI 3 YILDA 313`E ÇIKARDI   01:09   CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ÇELİK, VALİ GÜL İLE `TAKSİM`DE 1 MAYIS`I GÖRÜŞTÜ   23:41   BAKANLIK ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ BAŞLATAN CHP`Lİ TANAL: "SURİYE`YE ÜCRETSİZ ELEKTRİK GÖNDERİLİYOR AMA BENİM VATANDAŞIM MAĞDUR"   16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI   15:21   CHP`Lİ ADIGÜZEL: “ALİ ERBAŞ`IN DERHAL GÖREVİNDEN BİRAZ ONURU VARSA İSTİFA ETMESİ LAZIM”   15:13   BELEDİYE BAŞKANI OLDU, EYLEMİ BIRAKMADI!  
 
     
   

ÖZGÜR ÖZEL, KKTC`DE ŞAMPİYON MELEKLERİ YAŞATMA DERNEĞİ`Nİ ZİYARET ETTİ: "BİZİM GÖREVİMİZ; `ŞAMPİYON MELEKLER`İN UNUTULMAMASI, YARGI SÜRECİ NOKTASINDA ADALETİN SAĞLANMASI, BÜTÜN SORUMLULARIN HESAP VERMESİ"


CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti`nin Başkenti Lefkoşa`da Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği Başkanı Ruşen Yücesoylu Karakaya ile bir araya geldi. Özel, ziyaret sırasında; "Biz muhalefet partisi olarak sizin yaşadıklarınız ve o süreçteki yanlışlıklarla, eksiklikler, doğru bilgilendirmemeyle ilgili parlamento zemininde de konuyu tartıştık. Şimdi yargı sürecini hep birlikte bekliyoruz, çok yakından takip edeceğiz. Siyasetçiler açısından konuşmak çok kolay ama böyle bir ziyarette gerçekten insan ifade etmekte zorlanıyor. Özellikle bir kız çocuk babası olarak yaşadığınız tarifsiz acıyı ve içinizdeki derin acıyı tahmin edebiliyorum sadece. Bundan sonra bizim görevimiz; `Şampiyon Melekler`in unutulmaması, yargı süreci noktasında adaletin sağlanması, bütün sorumluların hesap vermesi" dedi.

 

Tarih : 15 Kasım 2023 Çarşamba 23:30   Okunma : 684

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti`nin Başkenti Lefkoşa`da Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği Başkanı Ruşen Yücesoylu Karakaya ile bir araya geldi. Özel, ziyaret sırasında; "Biz muhalefet partisi olarak sizin yaşadıklarınız ve o süreçteki yanlışlıklarla, eksiklikler, doğru bilgilendirmemeyle ilgili parlamento zemininde de konuyu tartıştık. Şimdi yargı sürecini hep birlikte bekliyoruz, çok yakından takip edeceğiz. Siyasetçiler açısından konuşmak çok kolay ama böyle bir ziyarette gerçekten insan ifade etmekte zorlanıyor. Özellikle bir kız çocuk babası olarak yaşadığınız tarifsiz acıyı ve içinizdeki derin acıyı tahmin edebiliyorum sadece. Bundan sonra bizim görevimiz; `Şampiyon Melekler`in unutulmaması, yargı süreci noktasında adaletin sağlanması, bütün sorumluların hesap vermesi" dedi. 

Bir voleybol turnuvası için Kıbrıs`tan Adıyaman`a gelen yıldız kız ve erkek voleybol takımlarıyla beraber veliler ve öğretmenlerden oluşan 39 kişilik kafileden 35`i 6 Şubat`ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan İsias Hotel`de hayatını kaybetmişti. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bugün hayatını kaybeden KKTC vatandaşlarının ailelerinin hukuk mücadelesi için kurduğu Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği`ni ziyaret etti. Özel, Dernek Başkanı Ruşen Yücesoylu Karakaya ile bir araya geldi. Özel`e ziyarette; CHP Çalışma ve Sosyal Güvenlikten Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşçıer, Dışişlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İlhan Uzgel ve İstanbul Milletvekili Namık Tan`dan oluşan heyet eşlik etti.

"YARGI SÜRECİNİ ÇOK YAKINDAN TAKİP EDECEĞİZ"

Özel, ziyarette şunları söyledi:

"Bugün ziyaretimizin en zor kısmındayız. Deprem bölgesinde bütün CHP milletvekilleri bulunduk. Adıyaman`da da bulunduk. Devamında Sayın Genel Başkanı`mızın size yaptığı partimizi adına ziyaret bütün Türkiye`nin beklediği, hepimizin çok önemsediği, yüreklerinin burada olduğu bir ziyaretti. Tabii o süreçte biz muhalefet partisi olarak sizin yaşadıklarınız ve o süreçteki yanlışlıklarla, eksiklikler, doğru bilgilendirmemeyle ilgili parlamento zemininde de konuyu tartıştık. Şimdi yargı sürecini hep birlikte bekliyoruz, çok yakından takip edeceğiz.

Siyasetçiler açısından konuşmak çok kolay ama böyle bir ziyarette gerçekten insan ifade etmekte zorlanıyor. Özellikle bir kız çocuk babası olarak yaşadığınız tarifsiz acıyı ve içinizdeki derin acıyı tahmin edebiliyorum sadece. Bundan sonra bizim görevimiz; `Şampiyon Melekler`in unutulmaması, yargı süreci noktasında adaletin sağlanması, bütün sorumluların hesap vermesi.

"HEM KKTC`NİN HEM TÜRKİYE`NİN CANINI YAKAN, BU ÇOCUKLARIN CANINA KAST EDEN İKİ KİŞİNİN DERHAL TUTUKLANMASI GEREKİYOR"

Geçtiğimiz aylarda bilirkişi raporu istendi. Bilirkişi raporuna göre tutuklu olması gereken fenni mesullerin iki tanesinin 75 yaşında oldukları gerekçesiyle tutuksuz yargılandıklarını öğrendik ve tabii bu kişiler 75 yaşında oldukları için cezaevi şartlarının yaşlarına uygun olmadığı sebebiyle tutuksuz yargılanıyor. İki otel sahibi, iki tane fenni mesul tutuklu ama en çok suçlu oldukları belli olan ve içerideki tutuklulardan daha çok sorumlu olduğu belli olan iki fenni mesulün yaştan dolayı serbest bırakıldığı bilgisi var ailelerde. Tabii bu akla şunu getiriyor. 28 Şubat davasında 89 yaşında tutuklanıp 91 yaşına kadar tutuklu kalan komutanlar vardı. Şu anda 28 Şubat davasında Çetin Doğan 83 yaşında. Ve 83, 82, 79 yaşında tutuklular var halen, yıllardır. 28 Şubatçılar ne yapmış? Sayın Cumhurbaşkanı`nın canını sıkacak bir iş yapmış 28 Şubat`ta. Bu çocukların canını alan hatayı yapan 75 yaşında, yaşından dolayı serbest. Bunun kabul edilebilir bir tarafı yok. Adalet Bakanı`na, HSK`ya, vicdanı olan herkese sesleniyoruz. Hem KKTC`nin hem Türkiye`nin canını yakan, bu çocukların canına kast eden iki kişinin derhal tutuklanması gerekiyor."

"OTELİN YAPIMINDA PAYI OLAN HERKES CEZASINI ÇEKENE KADAR BİZ AİLELER OLARAK SAVAŞIMIZA DEVAM EDECEĞİZ"

Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği Başkanı Ruşen Yücesoylu Karakaya da şöyle konuştu:

"Adalet arayışımız sonuna kadar devam edecek. Suçlulular cezasını çekecek. Bu davamızda bize destek olduğunuz, yanımızda olduğunuz için çok teşekkür ederiz ama otelin yapımında payı olan herkes cezasını çekene kadar biz aileler olarak savaşımıza devam edeceğiz. Çocuklarımızın bizi yukarıda izlerken bizimle gurur duymasını sağlayacağız. Türkiye`de bir daha böyle olayların olmaması için İsias Davası bir adım olacaktır. Bir daha başka çocukların ölmemesi için biz Kıbrıslı aileler, Kıbrıs halkı sonuna kadar savaşacağız."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA