28 Nisan 2024 Pazar

13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   09:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MAHALLE MUTFAKLARI İLE 2,5 MİLYON ADET YEMEK YURTTAŞLARA ULAŞTI   09:38   SEVDA ERDAN KILIÇ: “KAÇAK SARAY`N ARTIK BİR DE KAÇAK DANIŞMANLARI VAR. HEM AYM KARARINA UYMUYORLAR, HEM DE SARAY`IN KAPALI KAPILARI ARDINDA ANAYASA YAZIYORLAR”   09:36   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN BAKAN YUMAKLI`YA: “ESK TARAFINDAN MARKETLERE VERİLEN KARKAS ETLER VATANDAŞA ULAŞIYOR MU?   09:24   MESKİ JENERATÖR SAYISINI 3 YILDA 313`E ÇIKARDI   01:09   CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ÇELİK, VALİ GÜL İLE `TAKSİM`DE 1 MAYIS`I GÖRÜŞTÜ   23:41   BAKANLIK ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ BAŞLATAN CHP`Lİ TANAL: "SURİYE`YE ÜCRETSİZ ELEKTRİK GÖNDERİLİYOR AMA BENİM VATANDAŞIM MAĞDUR"   16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI   15:21   CHP`Lİ ADIGÜZEL: “ALİ ERBAŞ`IN DERHAL GÖREVİNDEN BİRAZ ONURU VARSA İSTİFA ETMESİ LAZIM”   15:13   BELEDİYE BAŞKANI OLDU, EYLEMİ BIRAKMADI!  
 
     
   

ERDOĞAN CEZAYİR`DE... "REHİNELERİN İADESİ İLE İLGİLİ GÖRÜŞMELER DEVAM EDİYOR. BEKLENTİMİZ OLUMLU NETİCELER ALMAK"


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi ziyarette bulunduğu Cezayir`de Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun ile düzenlenen ortak basın toplantısında İsrail ve Filistin`deki rehinelere ilişkin; "Rehinelerin iadesi ile ilgili görüşmeler devam ediyor. Gerek Dışişleri Bakanım, gerek Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanım Katar ile müşterek bir çalışma içerisinde süreci devam ettiriyorlar. Temennimiz odur ki, rehinelerin takasında neticeyi alırız. Sürekli görüşme halindeyiz ve beklentilerimiz buralardan olumlu neticeler almak" dedi.

 

Tarih : 21 Kasım 2023 Salı 18:28   Okunma : 178

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi ziyarette bulunduğu Cezayir`de Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun ile düzenlenen ortak basın toplantısında İsrail ve Filistin`deki rehinelere ilişkin; "Rehinelerin iadesi ile ilgili görüşmeler devam ediyor. Gerek Dışişleri Bakanım, gerek Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanım Katar ile müşterek bir çalışma içerisinde süreci devam ettiriyorlar. Temennimiz odur ki, rehinelerin takasında neticeyi alırız. Sürekli görüşme halindeyiz ve beklentilerimiz buralardan olumlu neticeler almak" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi ziyarette bulunduğu Cezayir`de Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun ile görüştü. Heyetler arası ve ikili görüşmenin ardından iki lider ortak basın toplantısı düzenledi. Tebbun şöyle konuştu:

"GAZZE`DEKİ SOYKIRIMIN SORUMLULARININ ULUSLARARASI CEZA MAHKEMESİ`NDE YARGILANMASI GEREKTİĞİNİN ALTINI ÇİZDİK"

"Detaylı bir görüşme yaptık. Bölgesel gelişmeleri detaylıca ele aldık. Özellikle de başta Orta Doğu olmak üzere gelişmeleri ve olası sonuçları ele aldık. Gazze`de yaşanan insanlık trajedisi, Siyonist işgal devletinin işlemekte olduğu insanlık suçlarını ve bunun uluslararası bağlamdaki yansımalarına değindik. Filistin halkının başkenti Kudüs olan bir bağımsız Filistin devletini 1967 sınırları içinde kurma hakkının olduğunu ifade ettik. Sistematik saldırılara, soykırıma karşı olduğumuzu beyan ettik. Bu kınamanın acil eylem ile birlikte oradaki yerleşim yerlerinin genişlemesine engel olacak şekilde hayata geçirilmesi gerektiğini ifade ettik. Gazze`deki soykırımın sorumlularının Uluslararası Ceza Mahkemesi`nde yargılanması gerektiğinin altını çizdik.

Nijer`de, Mali`de olan gelişmelere ve Batı Sahra konusuna değindik. Tüm bu konularda ortak görüş birliğine sahip olduğumuzu ifade ettik ve çabalarımızı daha da sıkılaştırma konusunda hemfikir olduğumuzun altını çizdik."

ERDOĞAN: 10 MİLYAR DOLAR TİCARET HACMİNE GAYRETLERİMİZİ ARTTIRARAK KISA ZAMANDA ULAŞACAĞIZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise şunları kaydetti:

"İlişkilerimizde son 3 yılda yaşanan temas ve istişarelerin güzel neticelerini hep birlikte almaya devam ediyoruz. Cezayir ziyaretim sırasında sayın Tebbun ile Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi`mizin kuruluşuna karar vermiştik.

Bugün değerli kardeşimle birlikte Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi`mizin ikinci toplantısına başkanlık ettik. Verimli görüşmeler gerçekleştirdik. Münasebetlerimizi derinleştirmek adına atılacak adımlar adına fikir teatisinde bulunduk.

Geçen yıl 5,3 milyar dolar ile rekor kıran ticaret hacmimizin bu sene sonra 6 milyar doları yakalamasını bekliyoruz. Kardeşim Tebbun ile belirlediğimiz 10 milyar dolar ticaret hacmine de gayretlerimizi arttırarak kısa zamanda ulaşacağız.

Cezayir`in ülkemizdeki yatırımlarından memnuniyet duyuyoruz. Yatırımların karşılıklı teşviki ve korunması anlaşmasının en kısa sürede imzalanması bu sürece destek verecektir. Cezayir`in altyapı alanındaki yatırımlarında müteahhitlik firmalarımızın önemli payı olması bizler için ayrı bir gurur kaynağıdır.

Savuna sanayi alanında da çok büyük potansiyele sahip olduğumuzu görüyoruz. Bugünkü görüşmelerimizde bu alanda neler yapabileceğimizi enine boyuna değerlendirdik.

"ÖNCELİĞİMİZ GAZZE`DE KALICI ATEŞKESİN TESİSİ VE İNSANİ YARDIMLARIN ENGELSİZ ŞEKİLDE BÖLGEYE İNTİKALİDİR"

Kardeşimle Filistin`de yaşanan insani dramı da konuştuk. Cezayir Filistin davasına en güçlü, en samimi desteği veren ülkeler arasında yer alıyor. Her iki ülkenin de vicdan aynasında makes bulan Filistin meselesinde Cezayir`in kararlı duruşunu takdir ediyoruz. Toplu cezalandırmaya dönüşen ve savaş suçu teşkil İsrail saldırılarını hiçbir şekilde kabul etmiyoruz. Hastane, ibadethane, okul, her koşulda koruma altında olması gereken mekanların hedef alınması, halkın göçe zorlanması vicdansızlıktır, barbarlıktır. Önceliğimiz Gazze`de kalıcı ateşkesin tesisi ve insani yardımların engelsiz şekilde bölgeye intikalidir.

1967 sınırlarında başkenti Doğu Kudüs olan bir Filistin devletinin tesisi artık kaçınılmazdır. Bu doğrultuda elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz."

"REHİNELERİN İADESİ İLE İLGİLİ GÖRÜŞMELER DEVAM EDİYOR"

İki lider açıklamalarının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bir soru üzerine Erdoğan rehinelerin iadesine ilişkin, "Rehinelerin iadesi ile ilgili görüşmeler devam ediyor. Gerek Dışişleri Bakanım, gerek Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanım Katar ile müşterek bir çalışma içerisinde süreci devam ettiriyorlar. Temennimiz odur ki, rehinelerin takasında neticeyi alırız. Sürekli görüşme hâlindeyiz ve beklentilerimiz buralardan olumlu neticeler almak" dedi.

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA