28 Nisan 2024 Pazar

13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   09:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MAHALLE MUTFAKLARI İLE 2,5 MİLYON ADET YEMEK YURTTAŞLARA ULAŞTI   09:38   SEVDA ERDAN KILIÇ: “KAÇAK SARAY`N ARTIK BİR DE KAÇAK DANIŞMANLARI VAR. HEM AYM KARARINA UYMUYORLAR, HEM DE SARAY`IN KAPALI KAPILARI ARDINDA ANAYASA YAZIYORLAR”   09:36   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN BAKAN YUMAKLI`YA: “ESK TARAFINDAN MARKETLERE VERİLEN KARKAS ETLER VATANDAŞA ULAŞIYOR MU?   09:24   MESKİ JENERATÖR SAYISINI 3 YILDA 313`E ÇIKARDI   01:09   CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ÇELİK, VALİ GÜL İLE `TAKSİM`DE 1 MAYIS`I GÖRÜŞTÜ   23:41   BAKANLIK ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ BAŞLATAN CHP`Lİ TANAL: "SURİYE`YE ÜCRETSİZ ELEKTRİK GÖNDERİLİYOR AMA BENİM VATANDAŞIM MAĞDUR"   16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI   15:21   CHP`Lİ ADIGÜZEL: “ALİ ERBAŞ`IN DERHAL GÖREVİNDEN BİRAZ ONURU VARSA İSTİFA ETMESİ LAZIM”   15:13   BELEDİYE BAŞKANI OLDU, EYLEMİ BIRAKMADI!  
 
     
   

TÜRKİYE`NİN EN KAPSAMLI İTFAİYE EĞİTİM MERKEZİ MERSİN`DE AÇILDI


Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin, itfaiye teşkilatını güçlendirmek amacıyla bir ilke imza atarak hayata geçirdiği ‘Ata Eğitim Merkezi`, törenle açıldı.

 

Tarih : 22 Kasım 2023 Çarşamba 09:39   Okunma : 173

Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin, itfaiye teşkilatını güçlendirmek amacıyla bir ilke imza atarak hayata geçirdiği ‘Ata Eğitim Merkezi`, törenle açıldı.

Açılışa, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin İl Başkanı Koral Ömür, CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı İzzet Kırılmaz, CHP Mersin İl Kadın Kolları Başkanı Gülşah Yıldırım Genç, önceki dönem CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, CHP ilçe başkanları, Mersin Büyükşehir Belediyesi ile MESKİ bürokratları ve daire başkanları, siyasi partilerin temsilcileri, STK`lar ile muhtarlar, Büyükşehir`in korkusuz kahramanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İtfaiye personelinin eğitiminin yapılacağı ‘Ata Eğitim Merkezi`, Türkiye`nin en modern, teknik, donanımlı, iyi eğitim veren, acil durumlara karşı daha eğitimli hale getirileceği bir merkez olma özelliği taşıyor. Merkezde; itfaiye personeline afetlere daha hazırlıklı olmaları için geniş kapsamlı eğitimler veriliyor. Merkezde eğitim talep eden bütün kurumlara da hizmet verilmesi hedefleniyor.

“İTFAİYE DEMEK; CAN GÜVENLİĞİMİZ DEMEK”

Merkezin açılışında konuşan Başkan Seçer, “Biz layıkıyla belediye başkanlığı yapıyoruz. Bizim aşkımız Türkiye aşkı, milletin aşkı, insanlık aşkı. Biz hizmet etmek için buradayız” dedi.

Tarsus`tan Çamlıyayla`ya, Mut`tan Anamur`a kadar 13 ilçede insanları ayırmadan ve insanlar arasında fark görmeden hizmet yaptıklarını kaydeden Seçer, “Herkesi severek ve sayarak 4 buçuk yıldır hizmetlerimizi yaptık. Yapmaya da devam edeceğiz” diye konuştu.

Göreve geldiği günden bugüne kadar en hassas gördüğü hizmet birimlerinden bir tanesinin İtfaiye Birimi olduğunu vurgulayan Seçer, “İtfaiye demek; can güvenliğimiz demek. İnsanın canından önemlisi var mı? İtfaiye; yaşadığımız olumsuzluklar karşısında tutunacağımız bir dal. Bir kaza, bela, yangın, herhangi bir olumsuzlukta aklımıza itfaiye geliyor” ifadelerini kullandı.

“BİLİMİN, MANTIĞIN VE AKLIN IŞIĞINDA İTFAİYE DAİREMİZE GEREKEN YATIRIMLARI YAPTIK”

İtfaiye biriminde araç-gereç, teçhizat ve iyi bir insan kaynağı için hiçbir şeyden kaçınmadığını sözlerine ekleyen Seçer, “İtfaiye ile ilgili yapılan toplantılarda vizyonumuz, bakış açım ve kararlarım en güçlü itfaiye teşkilatını oluşturmak oldu. En modern araçlar, gereçler, teknolojik, çağa uygun, en iyi insan kaynağı, iyi yetişmiş elemanlar, itfaiyeciler; hep bunun çabası içerisinde olduk. Her konuda olduğu gibi bu konuda da bilimin, mantığın ve aklın ışığında İtfaiye Dairemize gereken yatırımları yaptık. Şu anda içinde bulunduğumuz birim de bunlardan bir tanesi” dedi.

Seçer, itfaiye birimi konusunda her gün gelişmeleri takip ederek, afetlere daha iyi ve etkin bir şekilde müdahale edebilmek için çalışmalar yürüttüklerini kaydetti.

“CUMHURİYET`İN 100. YILINDA BU İSİM BU EĞİTİM MERKEZİNE SON DERECE YAKIŞTI: ATA EĞİTİM MERKEZİ”

Ata Eğitim Merkezi`nin, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk`ün ismini taşıdığını vurgulayan Seçer, “İçinde bulunduğumuz tesis; izinde olduğumuz, izinde olmaktan da gurur ve mutluluk duyduğumuz Ata`mızın; Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ün ismini taşıyor. Cumhuriyet`in 100. yılında bu isim bu eğitim merkezine son derece yakıştı: Ata Eğitim Merkezi. Bu alan 8 bin 400 metrekare. Yaklaşık olarak da 900 metrekarelik kapalı alana sahibiz. Ata Eğitim Merkezi Türkiye`nin en iyi ve en donanımlı 10 itfaiye eğitim merkezinden biridir” dedi.

Merkezin içinde bulunan istasyonların bilgisini veren Seçer, farklı kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektör çalışanlarına da eğitim ve tatbikat imkanı sağlayacaklarını söyledi. Verilen eğitimlerin konu başlıklarını da sıralayan Seçer, “İtfaiyeye dair ne ararsanız burada var. Hangi konuda eğitime ihtiyacınız varsa o eğitim alanının istasyonu burada mevcut. Her hafta 150 personele hizmet içi eğitim veriyoruz” diye konuştu.

“ALINAN PERSONELİN BİR TANESİNDE DAHİ ŞAİBE BULAMAZSINIZ”

Seçer, personel alımı için yapılan sınavların son derece şeffaf gerçekleştiğini belirterek, “İtfaiye teşkilatımıza 100 personel aldık. Bir tanesinin dahi üzerinde bir şaibe bulamazsınız. Tamamı KPSS sonuçlarına göre en yüksekten aşağı doğru yazıldı. Belli bir oranda sınav için müracaatlar çağrıldı. Burada yazılı ve fiziksel sınava tabi tutuldular. Türkiye`nin her yerinden burada gençlerimiz var. Hakkıyla, emeğiyle, alın teriyle sınava hazırlandılar, geçtiler ve bugün Mersin İtfaiyesi`nde, Mersin halkına hizmet etme hakkına sahip oldular” dedi.

50 kişi daha alacaklarını sözlerine ekleyen Seçer, “Sınav açtık, müracaatlar olmuş. 1300 başvuru var. Yine KPSS sonuçlarına göre puanlar yazılacak. En yüksek puana sahip 250 müracaat sahibi 26 Kasım`da yazılı sınava ve 27 Kasım`da da fiziksel sınava tabi tutulacak. 15 Aralık`ta da sonuçları açıklayacağız. 50 evladımızı, gencimizi itfaiye teşkilatımıza memur olarak kazandıracağız” diye konuştu.

“TÜRKİYE`NİN NERESİNDE MERSİN İTFAİYESİ`NE İHTİYAÇ VARSA İTFAİYEMİZ ORADAYDI”

Görevde oldukları 4.5 yıllık süre içerisinde çok farklı afet ve felaketlerle karşılaştıklarını söyleyen Seçer,  sadece Mersin`e değil, Türkiye`de afet olan her bölgeye yardıma koştuklarını hatırlatarak, şöyle devam etti:

“Türkiye`nin neresinde Mersin İtfaiyesi`ne ihtiyaç varsa itfaiyemiz oradaydı. Arkadaşlarımız günlerce uyumadan, afete maruz kalan vatandaşlarımızın acısını yüreğinde hissederek, onların sevgisinden enerji alarak oradaki afetlere müdahale ettiler. Hepsine yürekten sevgilerimi ve teşekkürlerimi gönderiyorum. Hepsinin emeklerine, yüreklerine sağlık. Hayatlarını, sağlıklarını hiçe saydılar, tehlikeye attılar. Afet olan bölgede bir an önce düzeni sağlamaya, vatandaşlarımızın afetten en asgari zararla ayrılmalarını sağlamaya çalıştılar.”

“ÖĞRENCİNİN, ÇOCUĞUN, KADININ, HAYVANLARIN VE DOĞANIN YANINDA OLDUK”

Seçim sürecinin yaklaştığını ve 5 yıllık hizmetlerinin hesabını sandıkta halka vereceklerini söyleyen Başkan Seçer, “Bizim hizmet bölgemiz Mersin. Başta vicdanen ve her açıdan çok rahatız, çok huzurluyuz. Göreve Mersin halkının oylarıyla, onların desteğiyle ve güveniyle geldik. Dediler ki; ‘Başkan olarak Vahap Seçer`e destek vereceğiz. Biz eminiz ki tüyü bitmemiş yetimin hakkına halel getirmeyecek. Kamu kaynaklarını en akılcı şekilde bize hizmet olarak aktaracak.` Görev yaptığımız süre içerisinde bu anlayışla ve sorumlulukla görevimizi yerine getirdik. Her alana koşturduk. Fakirin de hastanın da yanında olduk. Öğrencinin, çocuğun, kadının, hayvanların ve doğanın yanında olduk. Yolları yaptık, altyapı yaptık, üst yapı yaptık” dedi.

“MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TÜRKİYE`NİN EN GÜÇLÜ BELEDİYELERİNDEN BİR TANESİDİR”

Daha donanımlı bir kadro yaratmak için çalışanlara eğitim verdiklerinden ve daha liyakatli kadrolarla çalışmaya gayret ettiklerinden bahseden Seçer, “Her şeyden öte; bize aktarılan kaynakları, o emanete halel getirmemek için kırk düşündük, bir harcadık. İsraftan hep kaçındık. Bugün Mersin Büyükşehir Belediyesi Türkiye`nin en güçlü belediyelerinden bir tanesidir. Mali disiplinini sağlamış, ne yaptığını bilen, itibarı olan, halkta karşılığı ve memnuniyeti hat safhada olan bir belediyedir” diye konuştu.

Kendisinin sokakta rahat yürüyen bir belediye başkanı olduğunun da altını çizen Seçer, şunları söyledi:

“Sokağa çıktığım zaman, vatandaşımın sevgisini, saygısını, gülücüğünü, teşekkürünü, duasını aldığım zaman dünyanın en mutlu insanı oluyorum. Zaten halkı için mücadele eden bir siyasetçinin başka ne beklentisi olur ki? Benim de istediğim budur. Bugüne kadar böyle olmuştur. Bundan sonra da böyle olacaktır.” 

Vatandaşların memnuniyetini tek başına sağlamadığını da vurgulayan Seçer, “Yolu ve altyapıyı yaparken, bir yangını söndürürken, bir kazaya müdahale ederken, parka bahçeye bakarken, bir fakire sıcak yemek götürürken, bir hastaya bakım yaparken bunları sizlerle beraber yaptık. Başarı varsa hepimizindir. Hepimiz kendimizden övünç duymalıyız. ‘Aldığımız görevi, oyu da hak ediyoruz` deyip gururla çocuğumuzun, eşimizin karşısına çıkmalıyız” diye konuştu.

Açılışların hız kesmeden devam edeceğinin altını çizen Başkan Seçer, Babil Su Sporları Merkezi, Matematik Evi, Otizm Evi, Mezitli Emekli Evi gibi pek çok merkezi Mersinlilerin hizmetine sunacaklarının müjdesini verdi. Seçer, “Biz çağdaş Türkiye`nin mimarı Mustafa Kemal Atatürk`ün izinden gidenleriz. Bizim için eğitim önemli. Ata Eğitim Merkezi`miz hayırlı olsun” dedi.

Açılışın ardından merkezi gezen Seçer, yetkililerden merkez hakkında bilgi aldı. İtfaiye personeli tarafından yapılan parkur gösterileri izleyenlerin nefeslerini kesti.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA