28 Nisan 2024 Pazar

13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   09:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MAHALLE MUTFAKLARI İLE 2,5 MİLYON ADET YEMEK YURTTAŞLARA ULAŞTI   09:38   SEVDA ERDAN KILIÇ: “KAÇAK SARAY`N ARTIK BİR DE KAÇAK DANIŞMANLARI VAR. HEM AYM KARARINA UYMUYORLAR, HEM DE SARAY`IN KAPALI KAPILARI ARDINDA ANAYASA YAZIYORLAR”   09:36   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN BAKAN YUMAKLI`YA: “ESK TARAFINDAN MARKETLERE VERİLEN KARKAS ETLER VATANDAŞA ULAŞIYOR MU?   09:24   MESKİ JENERATÖR SAYISINI 3 YILDA 313`E ÇIKARDI   01:09   CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ÇELİK, VALİ GÜL İLE `TAKSİM`DE 1 MAYIS`I GÖRÜŞTÜ   23:41   BAKANLIK ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ BAŞLATAN CHP`Lİ TANAL: "SURİYE`YE ÜCRETSİZ ELEKTRİK GÖNDERİLİYOR AMA BENİM VATANDAŞIM MAĞDUR"   16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI   15:21   CHP`Lİ ADIGÜZEL: “ALİ ERBAŞ`IN DERHAL GÖREVİNDEN BİRAZ ONURU VARSA İSTİFA ETMESİ LAZIM”   15:13   BELEDİYE BAŞKANI OLDU, EYLEMİ BIRAKMADI!  
 
     
   

TEMEL KARAMOLLAOĞLU: "ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ ÇOCUK OYUNCAĞI GİBİ ELE ALINAMAZ"


Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Saadet Partisi-Gelecek Partisi TBMM ortak grup toplantısında; "Anayasa`da değişiklik.... Cumhurbaşkanlığı seçiminde 50 artı 1 değil de 40 artı1 olsun. Niye? Kim 50 artı 1`i getirdi, siz getirdiniz. Neden? O gün gücünüz vardı. Şimdi o gücü kaybettiniz. Ama `ben iktidarda kalmak istiyorum 50 artı 1 yetmiyor. Onun için bunu 40 artı 1`e indirelim.` O da bitti şimdi. Sayın Bahçeli kendisine teşekkür ediyoruz ortaya koyduğu tavır, Anayasa değişikliği çocuk oyuncağı gibi ele alınamaz. `İki yılda bir üç yılda bir değişiklik yapabiliriz.` Niye? `Çünkü bizim şartlarımız o yaptığımız değişikliklerle karşılanamıyor.` Anayasa bu şekilde değiştirilemez, bu şekilde ele alınamaz. Ayıptır ya. Bunu bu kadar aleniyetle ortaya koymak hakikaten ayıptır. Ben şahsen kendisinin namına üzülüyorum" dedi.

 

Tarih : 22 Kasım 2023 Çarşamba 12:34   Okunma : 354

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Saadet Partisi-Gelecek Partisi TBMM ortak grup toplantısında; "Anayasa`da değişiklik.... Cumhurbaşkanlığı seçiminde 50 artı 1 değil de 40 artı1 olsun. Niye? Kim 50 artı 1`i getirdi, siz getirdiniz. Neden? O gün gücünüz vardı. Şimdi o gücü kaybettiniz. Ama `ben iktidarda kalmak istiyorum 50 artı 1 yetmiyor. Onun için bunu 40 artı 1`e indirelim.` O da bitti şimdi. Sayın Bahçeli kendisine teşekkür ediyoruz ortaya koyduğu tavır, Anayasa değişikliği çocuk oyuncağı gibi ele alınamaz. `İki yılda bir üç yılda bir değişiklik yapabiliriz.` Niye? `Çünkü bizim şartlarımız o yaptığımız değişikliklerle karşılanamıyor.` Anayasa bu şekilde değiştirilemez, bu şekilde ele alınamaz. Ayıptır ya. Bunu bu kadar aleniyetle ortaya koymak hakikaten ayıptır. Ben şahsen kendisinin namına üzülüyorum" dedi.

Saadet Partisi- Gelecek Partisi ortak TBMM grup toplantısı bugün yapıldı. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, şunları söyledi:

“Aslında başlangıçtan beri yapılan bir yanlış bugün düzeltilmeye çalışılıyor. Bugün değil 20 küsur senedir. Ama her seferinde çözeceğiz derken farklı problemin ortaya çıkmasına vesile oluyor iktidar. Ben de biraz buna şaşıyorum, Anayasa değiştiriyorlar yarım bırakıyorlar. Kanunlarda değişiklik yapıyorlar yarım bırakıyorlar. Ücretleri düzenleyeceğiz diyorlar yarım bırakıyorlar. Hangi konu olursa olsun üzerinde tekrar müzakere yapılsın desek öyle bir maddeyi bulmak imkansız hale geliyor... Bir de keyfilik var ayrıca. Birtakım değişiklikleri yapıyorlar aradan birtakım zaman geçtikten sonra ‘Yok bu da olmuyor` Anayasa`daki değişiklik gibi. Şimdi geliyor ‘50+1… Bizim bunu yakalamamız mümkün değil ki. Biz bu sefer 40+1 gibi bir neticeyi Anayasa değişikliği olarak geçirelim` diyorlar. Allah bu millete acısın cenabı hak sürüklendiğimiz badireden kurtulmayı hepimize nasip etsin.

“ULUSLARARASI KURUMLAR DA SINIFTA KALDI”

Bugün hepimizin gözleri önünde televizyonlarda her gün okulların, hanelerin, hastanelerin nasıl bombalandığını hepimiz gözlerimizle görüyoruz ki ancak öyle bir manzara ile karşı karşıyayız ki çocukları katletmeyi, hastaneleri tahrip etmeyi, her yere saldırmayı kendileri için gören anlayış… Fikirleri gündeme getirenler bugün Filistin`de güya İsrail`in kendi işgal ettikleri topraklarda zorla orada yüzyıllardır yaşayan Filistinlileri çıkarma teşebbüsünü bir savunma hakkı olarak takdim etmeye çalışıyorlar bu kadar alçaklık olmaz. Bu tam bir alçaklıktır. Batı maalesef eski kodlarına döndü. Ben bunu tesadüfen olarak hadise olarak görmüyorum iç yapılarında zihinlerinin gerisinde kendilerinin üstün olduğunu iddia eden bu üstünlüğü de ispatlayabilmek için yeri geldiğinde yeni iflas edilen birtakım kurallara uymamayı da kendi hakkı olmayan bir anlayışa sahip. İnsan haklarını korumak, hukuku üstün tutmak için kurulan bütün uluslararası kurumlar da sınıfta kaldı. BM Genel sekreteri Antonio Guterres Gazze`ye giremedi gitti sınırdan geri döndü… Biz artık bugün varlığının hiçbir hikmeti olamayan uluslararası kuruluşlara da itimat edemeyiz. Sayın Cumhurbaşkanı`nın farklı tavırları var… İktidar şu anda kendi üzerine düşen hiçbir etkili adımı atmamaktadır.

EYT`LİLER BORÇ YÜKÜYLE ORTADA KALDILAR”

EYT`liler haklarını almak için çaba sarf ediyorlar. Vereceklermiş gibi bir tavır içinde girildiğinde adamlar gitti borçlandılar o borçlarla kendilerinden talep edilen hususları yerine getirdiler ama arkasından alınan kararlar maalesef onların haklarının kendilerine verilmesine yetmediği için de şimdi ortada kaldılar bir de ayrı bir borç yüküyle ortada kaldılar.

"ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ ÇOCUK OYUNCAĞI GİBİ ELE ALINAMAZ"

Anayasa`da değişiklik.... Cumhurbaşkanlığı seçiminde 50 artı 1 değil de 40 artı 1 olsun. Niye? Kim 50 artı 1`i getirdi, siz getirdiniz. Neden? O gün gücünüz vardı. Şimdi o gücü kaybettiniz. Ama `ben iktidarda kalmak istiyorum 50 artı 1 yetmiyor. Onun için bunu 40 artı 1`e indirelim.` O da bitti şimdi. Sayın Bahçeli kendisine teşekkür ediyoruz ortaya koyduğu tavır, Anayasa değişikliği çocuk oyuncağı gibi ele alınamaz. `İki yılda bir üç yılda bir değişiklik yapabiliriz.` Niye? `Çünkü bizim şartlarımız o yaptığımız değişikliklerle karşılanamıyor.` Anayasa bu şekilde değiştirilemez, bu şekilde ele alınamaz. Ayıptır ya. Bunu bu kadar aleniyetle ortaya koymak hakikaten ayıptır. Ben şahsen kendisinin namına üzülüyorum.

"MECLİS`E ÖĞRETMENLİK MESLEK KANUNU TAKDİM EDECEĞİZ"

Yoksulluk sınırı bugün 44 bin lira. Açlık sınırı da 20 bin civarında onun altında. Açlık sınırının altında bir ücreti iktidar sahipleri nasıl tahayyül ediyorlar hakikaten anlamakta zorlanıyorum. Ataması yapılmamış öğretmenlerimiz özellikle büyük şehirlerde yüksek kiralara muhataplar. Nasıl yaşayacaklar 20 küsür maaş alacaksınız ama eve de 20 bin lira kira ödeyeceksiniz. Bunu anlamak mümkün değil...Önümüzdeki günlerde bir öğretmenlik meslek kanunu Meclis`te görüşülmek üzere takdim etmeyi arzu ediyoruz. Bu inşallah gerçekleşecek. Tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü`nü tebrik ediyoruz."

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA