4 Mayıs 2024 Cumartesi

15:56   ÖZGÜR ÖZEL, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMESİNİ DEĞERLENDİRDİ   15:47   KORAL ÖMÜR 3 MAYIS BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ’NÜ KUTLADI   15:35   DEM PARTİ CHP`Yİ ZİYARET ETTİ   15:20   CHP`Lİ VEKİLLER EĞİTİMDEKİ SORUNLARA KARŞI MEB`E YÜRÜDÜ   14:42   YAŞAR KEMAL PARKI YENİLENİYOR   14:38   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ; “12 YILDIR ÇALIŞMADAN MAAŞ ALANLAR VAR”   14:19   TÜRKİYE GAZETECİLER CEMİYETİ: GAZETECİYİ VE HABERİ ÖZGÜR BIRAKIN   13:45   RTÜK`TEN, DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ`NDE NOW TV`YE ‘İSTAKOZ` CEZASI   13:14   CHP`Lİ MİLETVEKİLERİNİN MEB`E YÜRÜYÜŞÜ... BAKAN TEKİN: ``GELECEKLERİNİ BİLSEYDİK DİYARBAKIR PROGRAMIMIZI ERTELERDİK``   12:37   DİSK: 1 MAYIS GEREKÇESİYLE GÖZALTINA ALINAN HERKES SERBEST BIRAKILMALIDIR   12:30   TARSUS’TA ZABITA EKİPLERİ HIZ KESMİYOR   12:18   CHP’Lİ YILMAZ’DAN 3 MAYIS DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ MESAJI   12:16   UTKU ÇAKIRÖZER, NİSAN AYI BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ RAPORU`NU AÇIKLADI   11:46   BORCUNU ÖDEYEMEDİĞİ İÇİN SUYU KESİLEN KADİRLİLİ ÇİFTÇİ: "BİZ KÖYLÜYÜZ BENİM HİÇBİR ŞEYİM YOK BENİM"   11:33   ÖMER FETHİ GÜRER, KIRMIZI ET ÜRETİMİNDEKİ FARKLI RAKAMLARA DİKKAT ÇEKTİ: ``557 BİN TON FAZLA KIRMIZI ET ÜRETİMİ NASIL OLUŞTU?``   11:20   ÇHD: TAKSİM YASAĞINA KARŞI ÇIKAN 47 KİŞİ DAHA GÖZALTINA ALINDI   11:13   ÖZGÜR ÖZEL: "GAZETECİLERİN HABERLERİ NEDENİYLE CEZAEVİNDE OLMAYACAKLARI BİR ÜLKEYİ SAĞLAMAK İÇİN MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ"   11:06   KENT LOKANTASI ÖNÜNDE SIRA BEKLEYEN VATANDAŞLAR: ``KİMİ ISTAKOZ, KİMİ MANDA YOĞURDU YİYOR... BİZ BOL BOL BETON ÜRETTİK TÜRKİYE`DE...   10:56   ATEŞ, TAVUK ÜRÜNLERİ İHRACATINA GETİRİLEN KISITLAMAYI ELEŞTİRDİ: "YÜKSEK TAVUK ETİ FİYATININ SEBEBİ İHRACAT DEĞİL, İKTİDARIN YANLIŞ TARIM POLİTİKALARI"   10:56   UZMANLARDAN UYARI: "ÇOCUKLARINIZI SOSYAL MEDYADA MALZEME HALİNE GETİRMEYİN, MAHREMİYETLERİNİ İHLAL ETMEYİN"  
 
     
   

CHP İL BAŞKANLIĞI`NIN İSTANBUL ADLİYESİ ÖNÜNDEKİ “ADALET NÖBETİ” SONA ERDİ. ÖZGÜR ÇELİK: “ANAYASAL DÜZENE KARŞI BU KALKIŞMA HAREKETİNİ İSTANBUL`DA ANLATMAYA DEVAM EDECEĞİZ”


CHP İstanbul İl Başkanlığı tarafından, tutuklu Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay üzerinden başlayan Anayasa Mahkemesi ve Yargıtay krizine yönelik Çağlayan`daki İstanbul Adliyesi önünde başlatılan “adalet nöbeti” sona erdi. İl Başkanı Özgür Çelik, “Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak diğer demokratik kitle örgütleriyle, sivil toplum kuruluşlarıyla, sendikalarla, meslek odalarıyla eş güdümlü bir biçimde çalışarak anayasal düzene karşı bu kalkışma hareketini İstanbul`un caddelerinde, sokaklarında, meydanlarında anlatmaya devam edeceğiz” dedi.

 

Tarih : 29 Kasım 2023 Çarşamba 13:03   Okunma : 317

Haber: ÇAĞATAN AKYOL - Kamera: ADEM KARABAYIR

CHP İstanbul İl Başkanlığı tarafından, tutuklu Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay üzerinden başlayan Anayasa Mahkemesi ve Yargıtay krizine yönelik Çağlayan`daki İstanbul Adliyesi önünde başlatılan “adalet nöbeti” sona erdi. İl Başkanı Özgür Çelik, “Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak diğer demokratik kitle örgütleriyle, sivil toplum kuruluşlarıyla, sendikalarla, meslek odalarıyla eş güdümlü bir biçimde çalışarak anayasal düzene karşı bu kalkışma hareketini İstanbul`un caddelerinde, sokaklarında, meydanlarında anlatmaya devam edeceğiz” dedi.

Tutuklu TİP Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında “hak ihlali” ihlali kararı veren Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunan Yargıtay`a karşı CHP İstanbul İl Başkanlığı`nın Çağlayan`daki İstanbul Adliyesi önünde başlattığı “adalet nöbeti” bugün sona erdi. İl örgütüyle birlikte birlikte açıklama yapan İl Başkanı Özgür Çelik, Türkiye`nin 81 ilinde eş zamanlı basın açıklaması gerçekleştirdiklerini belirtti.

“NÖBET BİTMEDİ, DEVAM EDİYOR”

Çelik, şunları söyledi:

“Yargıtay 3. Ceza Dairesi`nin Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında verdiği kararla iki hafta önce Sirkeci Postanesi`nde Yargıtay 3. Ceza Dairesi Başkan ve üyelerine Anayasa kitapçığı göndermiştik. Aslında ben bir hukukçu değilim. Eğitim alanım başka bir alan ama hukukçulara Anayasa kitapçığını gönderme zorunluluğu hissetmemiz, Türkiye`nin içerisinde bulunduğu hukuk sisteminin ne olduğunun en iyi göstergesiydi. Sonrasında Çağlayan Adliyesi`nde bir ‘Anayasal düzeni savunuyoruz` nöbeti başlattık. 15 gündür bu nöbeti burada gerçekleştiriyoruz. Bugün de Türkiye`nin 81 ilinde bir ortak basın açıklamasıyla anayasal düzene karşı yapılan bu kalkışmaya karşı tepkilerimizi dile getiriyoruz ama bu nöbet bitmedi, devam ediyor. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak diğer demokratik kitle örgütleriyle, sivil toplum kuruluşlarıyla, sendikalarla, meslek odalarıyla eş güdümlü bir biçimde çalışarak anayasal düzene karşı bu kalkışma hareketini İstanbul`un caddelerinde, sokaklarında, meydanlarında anlatmaya devam edeceğiz. Anayasal düzeni savunmaya devam edeceğiz.

“TÜRKİYE`Yİ ORTA ÇAĞ KARANLIĞINA SÜRÜKLEMEK İSTİYORLAR”

Çünkü biliyoruz ki anayasal düzene karşı gerçekleştirilen bu kalkışmayı, Türkiye`yi Orta Çağ karanlığına sürüklemenin adımı olarak değerlendiriyoruz. Türkiye`yi Orta Çağ karanlığına sürüklemek istiyorlar. Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya yönelik bir teşebbüsü yapmak istiyorlar. Bunun karşısında Cumhuriyet Halk Partisi örgütleri şu anda yağmur, çamur, kış, kıyamet demeden sokaktadır, sahadadır. Anayasal düzeni savunmaya hep birlikte devam edeceğiz. Hepinizin bildiği gibi verilen karar, Can Atalay`la ilgiliydi. Gezi tutukluları hâlen hukuksuz bir biçimde cezaevinde tutuluyorlar. Dolayısıyla Gezi tutuklularının özgürlük talebini de çok yüksek bir biçimde dile getireceğimizi ifade etmek istiyoruz. Bunun dışında tabii Türkiye`nin demokrasisi özellikle son yıllarda çok ciddi bir biçimde zedelenmiş durumda. Sokakta, sahada, demokratik bir Türkiye mücadelesini hep birlikte vermeye devam edeceğiz diyorum.”

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA