29 Nisan 2024 Pazartesi

09:36   BÜYÜKŞEHİR’DEN OKUL ÖNCESİ EĞİTİME BİR KATKI DAHA…TARSUS 100. YIL ATATÜRK ÇOCUK GELİŞİM MERKEZİ`NDE EĞİTİM BAŞLADI   09:27   BİRBİRİNDEN SEÇKİN ULUSLARARASI FİLMLER, `FRANKOFON FİLM FESTİVALİ` İLE MERSİNLİ SİNEMASEVERLERLE BULUŞUYOR   13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   09:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MAHALLE MUTFAKLARI İLE 2,5 MİLYON ADET YEMEK YURTTAŞLARA ULAŞTI   09:38   SEVDA ERDAN KILIÇ: “KAÇAK SARAY`N ARTIK BİR DE KAÇAK DANIŞMANLARI VAR. HEM AYM KARARINA UYMUYORLAR, HEM DE SARAY`IN KAPALI KAPILARI ARDINDA ANAYASA YAZIYORLAR”   09:36   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN BAKAN YUMAKLI`YA: “ESK TARAFINDAN MARKETLERE VERİLEN KARKAS ETLER VATANDAŞA ULAŞIYOR MU?   09:24   MESKİ JENERATÖR SAYISINI 3 YILDA 313`E ÇIKARDI   01:09   CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ÇELİK, VALİ GÜL İLE `TAKSİM`DE 1 MAYIS`I GÖRÜŞTÜ   23:41   BAKANLIK ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ BAŞLATAN CHP`Lİ TANAL: "SURİYE`YE ÜCRETSİZ ELEKTRİK GÖNDERİLİYOR AMA BENİM VATANDAŞIM MAĞDUR"   16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI  
 
     
   

HEDEP`Lİ PERİHAN KOCA: "TECAVÜZCÜ BİR ERKEĞİN GÖZ GÖRE GÖRE AKLANMASINA ASLA İZİN VERMEYECEĞİZ"


HEDEP Mersin Milletvekili Perihan Koca, “nitelikli cinsel saldırı” suçlamasıyla yargılanan şarkıcı Kurtuluş Kuş davasına ilişkin "Biz bu davanın takipçisi olacağız. ‘Kadın cinayetleri politiktir` diyen, erkek şiddetine, tacize, tecavüze karşı 25 Kasım`da olduğu gibi bu davanın takipçisi olacağız. Tecavüzcü bir erkeğin göz göre göre aklanmasına asla izin vermeyeceğiz" dedi.

 

Tarih : 30 Kasım 2023 Perşembe 17:01   Okunma : 377

HEDEP Mersin Milletvekili Perihan Koca, “nitelikli cinsel saldırı” suçlamasıyla yargılanan şarkıcı Kurtuluş Kuş davasına ilişkin "Biz bu davanın takipçisi olacağız. ‘Kadın cinayetleri politiktir` diyen, erkek şiddetine, tacize, tecavüze karşı 25 Kasım`da olduğu gibi bu davanın takipçisi olacağız. Tecavüzcü bir erkeğin göz göre göre aklanmasına asla izin vermeyeceğiz" dedi.

Şarkıcı Kurtuluş Kuş, hakkında 2022 yılında 19 yaşındaki B.B.`ye nitelikli cinsel saldırıda bulunduğu suçlamasıyla açılan davanın dördüncü duruşmasında beraat etmişti. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile duruşma savcısı, Kuş hakkında Aydın 3. Ağır Ceza Mahkemesi`nin verdiği beraat kararını "usul ve yasaya aykırı hususlar içerdiği" gerekçesiyle istinafa taşımıştı.

HEDEP Mersin Milletvekili Perihan Koca, TBMM`de bugün düzenlediği basın toplantısında Kurtuluş Kuş davasıyla ilgili ilgili değerlendirmelerde bulundu. Koca, şunları söyledi:

"DOSYAYA BAKTIĞINIZDA HER ŞEYİN ORTADA OLDUĞUNU BUNUNLA İLGİLİ BİR SÜRÜ KANITIN DA OLDUĞUNU GÖRECEKSİNİZ"

"B.B. Erkekleri koruyan, kollayan ve aklayan hukukun ne yazık ki ne ilk ne de son mağduru. Söz konusu olay, geçtiğimiz yıl İzmir`de yaşandı. Olayın faili Kurtuluş Kuş adında bir şarkıcı. Şarkıcı Kurtuluş Kuş`a, geçtiğimiz yılın şubat ayında İzmir`de bir genç kadına bir otel odasında tecavüz ettiği iddiasıyla bir dava açıldı. Bu davayı bizler de elimizden geldiğince kadın örgütleri ile beraber takip ettik. Dava sürecinde şiddetin mağduru olan kız kardeşimiz B.B, bizimle iletişim kurdu.

Davanın seyrinde tuhaflıklar başladığını, failin adım adım aklanmakta olduğunu anlattı bizlere. Aslında yargılamanın normal seyrinde başladığını, adli tıp raporuna, tanık ifadelerine ve bu ifadelerin aslında sanığın suçunun kanıtlanmasına rağmen ne hikmetse bu sanıkla ilgili beraat kararı çıktığını ifade etti. Bu tecavüz davası, bir buçuk yıldır sürüyor. Dosyaya baktığınızda her şeyin ortada olduğunu bununla ilgili bir sürü kanıtın da olduğunu göreceksiniz. Duruşmalar devam ederken mahkeme heyeti tedbir amacıyla yurt dışı yasağı bile getirilmiş bu sanatçı sanığa. B.B.`nin ve ailesinin anlatımına göre, sanığın müdafiliğini daha sonra bir avukat daha üstlenmiş ve bu avukatın müdafiliğini bir avukat daha üstlenmiş ve bu avukatın müdafiliğe başlaması birlikte mahkemede farklı gelişmeler yaşanmaya, tecavüz sanığının aklamaya başlanmış.

"BİRİLERİ GÜNEŞİ ONUN İÇİN DOĞURMUŞ; MAHKEME, SANIĞI GÖZ GÖRE GÖRE AKLAMIŞ"

14 Haziran 2023 tarihinde görülen davanın üçüncü duruşmasında savcı, Kurtuluş Kuş hakkında 12 yıl hapis cezası isteminde bulunan mütalaasında bulunmuş. Tecavüz davasında sadece 12 yıl ceza okunmuş. Bizler şunu çok iyi biliyoruz; 12 yıl nitelikli saldırı suçunda en alt sınırı oluşturur. Ancak sanık avukatı bu durumda bile savunma için ek süre istemiş ve dava ertelenmiş. Araya adli tatil girmiş, davanın karar duruşması 2 Ekim 2023 tarihinde görüşmüş ve 1 ekim gecesinde Kurtuluş Kuş, ne hikmetse şöyle bir paylaşımda bulunmuş; `bu sabah güneş benim için doğacak` denilmiş. Birileri güneşi onun için doğurmuş; mahkeme, sanığı göz göre göre beraat ettirmiş, aklamış.

"B.B. İLE YAPTIĞIMIZ GÖRÜŞMEDE, MAHKEME HEYETİNE MHP AYDIN İL YÖNETİMİ`NDEN MÜDAHALE EDİLDİĞİNİ İFADE ETTİ"

B.B. ile yaptığımız görüşmede, mahkeme heyetine MHP Aydın İl Yönetimi`nden müdahale edildiğini, davanın seyri esnasında devriye giren avukatın da MHP ile bağlantılı olduğunu, bu nedenle de davanın seyrinin değiştirildiğini ifade etti. Bu konu geçtiğimiz günlerde DW`nin haberine de konu olmuştu. Yine B.B.`nin ifadesine göre sanık beraat kararı aldıktan sonra, mahkeme salonu çıkışında `Beni MHP beraat ettirdi` demiş. Bunu herkes duymuş. Birkaç avukat arkadaşımızdan da bu konu hakkında görüş aldık, uzmanlara da sorduk. Böylesine kanıtların olduğu, bu kadar tanık ifadelerinin bulunduğu dosyadan bu şekilde beraat kararı çıkması asla mümkün değil. Ancak ne yazık ki ülkede geldiğimiz aşamada erkek yargı, erkek adalet ile birilerinin, özellikle egemen iktidarın mensubu olan kişilerce erkeklerin sırtlarının nasıl sıvazlandığını, nasıl cezasızlık politikaları ile bu erkek işbilriğinin tahkim edildiğini hep beraber görüyoruz. MHP ile ile ilgili iddialar ilk değil, son da olmayacak.

"DAVANIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ"

Yargıdaki bu çürümüşlük, erkek failleri aklamaya devam ediyor. Dava elbette burada bitmedi. Gerek avukatları gerekse savcı itiraz etti. Dosya bugün İstinaf Mahkemesi`nde ve karar yakında çıkacak. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı`nın da olaya müdahil olduğunu öğrendik. Bakanlığın işin peşini bırakıp bırakmayacağını da hep beraber göreceğiz. Biz bu davanın takipçisi olacağız. Kadın cinayetleri politiktir diyen, erkek şiddetine tacize tecavüze karşı 25 Kasım`da olduğu gibi bu davanın takipçisi olacağız. Tecavüzvü bir erkeğin göz göre göre aklanmasına asla izin vermeyeceğiz."

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA