27 Nisan 2024 Cumartesi

13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   09:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MAHALLE MUTFAKLARI İLE 2,5 MİLYON ADET YEMEK YURTTAŞLARA ULAŞTI   09:38   SEVDA ERDAN KILIÇ: “KAÇAK SARAY`N ARTIK BİR DE KAÇAK DANIŞMANLARI VAR. HEM AYM KARARINA UYMUYORLAR, HEM DE SARAY`IN KAPALI KAPILARI ARDINDA ANAYASA YAZIYORLAR”   09:36   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN BAKAN YUMAKLI`YA: “ESK TARAFINDAN MARKETLERE VERİLEN KARKAS ETLER VATANDAŞA ULAŞIYOR MU?   09:24   MESKİ JENERATÖR SAYISINI 3 YILDA 313`E ÇIKARDI   01:09   CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ÇELİK, VALİ GÜL İLE `TAKSİM`DE 1 MAYIS`I GÖRÜŞTÜ   23:41   BAKANLIK ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ BAŞLATAN CHP`Lİ TANAL: "SURİYE`YE ÜCRETSİZ ELEKTRİK GÖNDERİLİYOR AMA BENİM VATANDAŞIM MAĞDUR"   16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI   15:21   CHP`Lİ ADIGÜZEL: “ALİ ERBAŞ`IN DERHAL GÖREVİNDEN BİRAZ ONURU VARSA İSTİFA ETMESİ LAZIM”   15:13   BELEDİYE BAŞKANI OLDU, EYLEMİ BIRAKMADI!  
 
     
   

KEMAL OKUYAN: “TKP YALNIZCA ZALİMLİĞE UĞRADIĞI İÇİN DEĞİL, PARANIN GÜCÜNE KARŞI TAŞLA, SAPANLA DİRENDİĞİ İÇİN FİLİSTİN HALKININ YANINDADIR”


Türkiye Komünist Partisi (TKP), Filistin Açık Oturumu düzenledi. TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan, “Siyaset alanında Türkiye`nin enerji, petrol, çimento sektöründe hatta silah sanayinde İsrail`le yaptığı ve yapmaya devam ettiği ilişkileri ilk sorgulayan TKP oldu. Bunu peşini bırakmayacağız çünkü ortada bir de dinselliğin arkasına gizlenmiş muazzam bir sahtekarlık var. Zaten o yüzden mesele sınıfsaldır diyoruz. TKP de yalnızca zalimliğe uğradığı, insanlık dışı bir uygulamaya maruz kaldığı için değil, paranın gücüne karşı taşla, sapanla, yüreğiyle direndiği için Filistin halkının yanındadır. Ve Filistin eninde sonunda kazanacaktır çünkü o paranın sahipleri eninde sonunda yenilecektir” dedi.

 

Tarih : 2 Aralık 2023 Cumartesi 17:39   Okunma : 347

Türkiye Komünist Partisi (TKP), Filistin Açık Oturumu düzenledi. TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan, “Siyaset alanında Türkiye`nin enerji, petrol, çimento sektöründe hatta silah sanayinde İsrail`le yaptığı ve yapmaya devam ettiği ilişkileri ilk sorgulayan TKP oldu. Bunu peşini bırakmayacağız çünkü ortada bir de dinselliğin arkasına gizlenmiş muazzam bir sahtekarlık var. Zaten o yüzden mesele sınıfsaldır diyoruz. TKP de yalnızca zalimliğe uğradığı, insanlık dışı bir uygulamaya maruz kaldığı için değil, paranın gücüne karşı taşla, sapanla, yüreğiyle direndiği için Filistin halkının yanındadır. Ve Filistin eninde sonunda kazanacaktır çünkü o paranın sahipleri eninde sonunda yenilecektir” dedi.

TKP, bugün Ankara Makina Mühendisleri Odası Eğitim Kültür Merkezi`nde Filistin Açık oturumu düzenledi. Oturumun açılış konuşmasını TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan yaptı. Okuyan, özetle şunları dile getirdi:

FİLİSTİN DİRENİŞİ BÜYÜK ÖLÇÜDE HALKIN, YOKSULLARIN DİRENİŞİDİR”

Filistin meselesi bir din meselesi değildir ya da iki din arasındaki iki inanç sistemi arasındaki çatışmadan kaynaklanmamaktadır. Filistin meselesi bu anlamda bir medeniyetler çatışması da değildir. Filistin meselesi asli olarak ulusal bir mesele de değildir. Tabii ki ulusal bir boyutu vardır. Tabii ki dinsel bir boyutu ya da en azından görünür yüzle bir dinsel gerilim söz konusudur. Ama Filistin meselesi en azından TKP için, Marksistler, Komünistler için bir sınıfsal meseledir. Dinsel bir mesele olsaydı Yahudiliğin dünyadaki ağırlığını biz 15 ila 17 milyon arasındaki Yahudilerle sınırlayamayız. Son tahlilde dünyada çok küçük bir nüfusun bir inanç sistemi... Ve eğer bir etnik topluluktan söz edeceksek onların da sayısı oldukça sınırlı. Yahudilik bir noktadan sonra bir sermaye ideolojisi haline gelmiştir. Sermaye gerçekliği haline gelmiştir. Bugün İsrail, Yahudiler gücünü nereden alıyor? Yüz milyonlarca Müslüman niye alt edemiyor? sorusunun yanıtı sınıfsaldır. Filistin halkıyla İsrail devletinin saldırganlığı arasındaki gerilime baktığımız zaman adlı adınca sınıfsal bir çatışma görüyoruz. Baktığımız zaman bugün Filistin`deki direnişe o direniş büyük ölçüde halkın, yoksulların direnişidir.

FİLİSTİN MESELESİ TÜRKİYE`DE DE SOLUN, KOMÜNİSTLERİN KIRMIZI ÇİZGİSİDİR”

İsrail`le Filistin halkı arasındaki çatışma sınıfsal bir çatışmadır, son tahlilde baktığımızda İsrail geniş bir coğrafyada emperyalist dünyanın ulusal uyanışlara, yoksul halklarının uyanışlarına ama en önemlisi de sosyalizme yönelmelerini engellemek için Orta Doğu coğrafyasına çakılmış bir devlettir. Bugün ağırlıklı olarak Hristiyan dünyası olarak adlandırılan ülkelerin İsrail`in arkasında durmasının nedeni dinler arasında bir ittifak değil adlı adınca emperyalist, sınıfsal egemenliğin sürmesi için yürütülmüş bir ittifaktır. Kafkasya`da parmakları var Orta Doğu`yu saymıyorum bile. Dolayısıyla karşımızda çok iyi örgütlenmiş, zengin sınıflara sırtını dayamış bir devlet var. Filistin meselesi bütün dünyada olduğu gibi Türkiye`de de solun, devrimcilerin, yurtseverlerin komünistlerin kırmızı çizgisidir. Siyasette boşluk olmaz, Filistin halkının uğradığı haksızlıklara, işgale, zalimliğe karşı birileri harekete geçecekti zaten. Devrimci örgütlere dönük muazzam saldırılar tezgahlandı.

HAMAS`TAN FİLİSTİN HALKINA UZUN VADEDE HİÇBİR İYİLİK GELMEZ, DİNCİ BİR ÖRGÜT SONUÇTA, AMA DİRENİŞTE ÖN SAFTA”

Daha laik Filistin örgütleri yolsuzluğa bulaştılar. Lübnan`da Hizbullah, Filistin`de, Hamas, Irak`ta ABD`ye karşı direnişte dinci bazı örgütlerin öne çıkması devrimcilerin ayıbıdır. Siz mücadele etmezseniz başkaları doldurur. Hizbullah, 2006`da Lübnan`da teslim olan bir ülkede ben İsrail işgaline izin vermiyorum dediği için bugün Hizbullah`tır. Bir ülkeyi işgale karşı mücadele veriyorsa o mücadelede öne çıkan meşruiyet elde eder. Komünistlerin de tarihinde işgale karşı mücadelede hep ön saflarda olmak vardır. Ama ne yazık ki Orta Doğu`da dinci örgütler öne çıktı. Onlarla mücadele etmek istiyorsak bir İsrail saldırganlığında, bir işgal karşısında lafa önce ama Hamas da terör örgütü diye başlamamak gerekiyor. Bunu yaptığımızda Hamas güçleniyor. Hamas bir terör örgütü değildir, Hamas`ın sorunu İslamcı bir örgüt olmasıdır. Ama Hamas şu anda Filistin halkının direnişinde öne geçmiştir. Filistin`de Hamas`a verilen destek 7 Ekim`den sonra radikal bir şekilde arttı. Bir işgale, zalime karşı direnişte kim öne çıkarsa meşruiyet elde eder. Hamas`tan Filistin halkına uzun vadede hiçbir iyilik gelmez, dinci bir örgüt sonuçta. Ama bugün bu direnişte ön safta dinciler var.

İSRAİL ZALİMLİĞİNİ VE İŞGALİNİ KINAYAN İLK SİYASİ YAPI BİZ OLDUK SOLDA”

TKP bir sosyal medya organizasyonu değil. Biz bir olayla karşılaştığımızda hemen anında bir değerlendirme yapmayız. Biz 7 Ekim`de Hamas`ın öncülük ettiği saldırıya baktık, inceledik bu coğrafyada başka ülkelerde yaşayan güvendiğimiz dostlarımızdan haber aldık ve bir açıklama yaptık. Türkiye`de bu meselede Hamas da terör örgütüdür, İslamcıdır demeyip İsrail zalimliğini ve işgalini kınayan ilk siyasi yapı biz olduk solda. Hamas`ı desteklemek zorunda değilsiniz ama Filistin`in direnişiyle aynı safta olmak zorundasınız. İşgal koşullarında yanınızda kim var diye bakmazsınız, işgale karşı mücadele edersiniz. İsrail Komünist Partisi`nin yaptığı şey çok saygı duyulacak bir şeydir. Hiç tereddüt etmediler. Sorunun kaynağı Netanyahu hükümetidir, İsrail devletidir dediler. Filistin`de olup da bu Hamas`ın kendi kafasına göre yaptığı bir eylem, biz onun yanında durmuyoruz ya da bu direnişin parçası değiliz demedi kimse. Avrupa kendisine solcuyum diye ortalıkta dolanan solun önemli bir bölümü İsrail`i destekliyorlar, hatta açıktan destekliyorlar. Bu utanca ortak olmadığımız için bütün dünyadaki komünist hareket bununla gurur duymak gerekiyor. Çünkü gerçekten muazzam bir psikolojik savaş var.

TKP DE YALNIZCA ZALİMLİĞE UĞRADIĞI İÇİN DEĞİL, PARANIN GÜCÜNE KARŞI TAŞLA, SAPANLA DİRENDİĞİ İÇİN FİLİSTİN HALKININ YANINDADIR”

Bizim İslamcı hükümetimize dedik ki siz sürekli Filistin`in yanındayız diyorsunuz, diplomasi yapıyorsunuz. Şu İsrail Devleti`nin çarkını döndürdüğü önemli kimi sektörlerde İsrail`le niye ilişkileri sürdürüyorsunuz? Siyaset alanında Türkiye`nin enerji, petrol, çimento sektöründe hatta silah sanayinde İsrail`le yaptığı ve yapmaya devam ettiği ilişkileri ilk sorgulayan TKP oldu. Bunu peşini bırakmayacağız çünkü ortada bir de dinselliğin arkasına gizlenmiş muazzam bir sahtekarlık var. Zaten o yüzden mesele sınıfsaldır diyoruz. İsrail`in arkasındaki güç Yahudilikle ilgili değildir. Paranın gücüdür. TKP de yalnızca zalimliğe uğradığı, insanlık dışı bir uygulamaya maruz kaldığı için değil, paranın gücüne karşı taşla, sapanla, yüreğiyle direndiği için Filistin halkının yanındadır. Ve Filistin eninde sonunda kazanacaktır çünkü o paranın sahipleri eninde sonunda yenilecektir.”

Okuyan`ın açılış konuşmasının ardından açık oturum kısmına geçildi. Burada, emekli diplomat ve TKP PM Üyesi Engin Solakoğlu ile gazeteci yaarlar Hasan Sivri, Musa Özuğurlu ve Mustafa Kemal Erdemol konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA