27 Nisan 2024 Cumartesi

16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI   15:13   BELEDİYE BAŞKANI OLDU, EYLEMİ BIRAKMADI!   12:52   ÖZGÜR ÖZEL, DENİZLİ İL BAŞKANI ALİ OSMAN HORZUM’A VERDİĞİ SÖZÜ TUTTU   12:31   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL DENİZLİ`DE   11:35   İSİAS OTELİ DAVASI... KIZI ASYA`YI KAYBEDEN BABA MEHMET TÜLEK: “SÜRECİN ŞEFFAF VE BİLİME DAYALI YÜRÜTÜLMESİNİ İSTİYORUZ”   10:45   DEPREMDE 72 KİŞİYE MEZAR OLAN İSİAS OTELİ DAVASI’NIN İKİNCİ DURUŞMASI GERÇEKLEŞTİ   09:52   MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN KIYI EKOSİSTEMLERİNİN RESTORASYONU ÇALIŞMALARI BARCELONA’DA ANLATILDI   09:20   ‘BÜYÜK SAVUNMA MİTİNGİ` YARIN YAPILACAK   16:40   YENİŞEHİR BELEDİYESİ KAÇAK PEYNİR İMALATHANESİNİ MÜHÜRLEDİ   15:51   GÖKHAN GÜNAYDIN ÇORLU TREN FACİASI DAVASINDA ÜST DÜZEY YÖNETİCİLERE CEZA VERİLMEMESİNE TEPKİ GÖSTERDİ   14:47   EMİR CAN İĞREK`TEN MEZİTLİ 33 SPOR`A TAM DESTEK   13:05   AKDENİZ BELEDİYESİ’NDEN VATANDAŞLARA VERGİ HATIRLATMASI   12:56   GÜLCAN KIŞ: HER 100 ÇOCUKTAN 20’Sİ ÇALIŞIYOR   12:56   ÇORLU DAVASI KARARINDAN SONRA AİLELER: YÜREĞİMİZE SU SERPİLDİ AMA BU DAVA BURADA BİTMEZ. 35 KAMU İHALESİ ALIP PARASINA PARA KATANLARI DA CEZAEVİNE GÖNDERMEDEN RAHAT ETMEYECEĞİZ   12:25   ÇORLU TREN KAZASI DAVASI... ÖZGÜR ÖZEL: “BU BAŞARI, DAYANIŞMA GÖSTERENLERİNDİR. BUNDAN SONRA HEP BERABER OLACAĞIZ”  
 
     
   

TAŞCIER`DEN `ASGARİ ÜCRET` AÇIKLAMASI: "BU BİR ZAM DEĞİLDİR. ENFLASYON KARŞISINA ERİYEN ÜCRETLİNİN ALDIĞI MAAŞIN BİR ANLAMDA ENFLASYON FARKINI KAPATMA BEDELİDİR. BUNU BİR LÜTUF OLARAK SUNMASINLAR"


CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer, önümüzdeki günlerde belirlenecek olan asgari ücrete ilişkin; "Bu bir zam değildir. Enflasyon karşısına eriyen ücretlinin aldığı maaşın bir anlamda enflasyon farkını kapatma bedelidir. Dolayısıyla enflasyon farkı nedeni ile asgari ücrette güncelleme yapanlar, bunu bir lütuf olarak sunmasınlar. Zaten işçiler, emekçiler neredeyse açlık sınırını altında bir gelir kazanıyorlar " dedi.

 

Tarih : 2 Aralık 2023 Cumartesi 18:12   Okunma : 369

Haber: TAMER ARDA ERŞİN- Kamera: MEHMET MEHMETLİOĞLU

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer, önümüzdeki günlerde belirlenecek olan asgari ücrete ilişkin; "Bu bir zam değildir. Enflasyon karşısına eriyen ücretlinin aldığı maaşın bir anlamda enflasyon farkını kapatma bedelidir. Dolayısıyla enflasyon farkı nedeni ile asgari ücrette güncelleme yapanlar, bunu bir lütuf olarak sunmasınlar. Zaten işçiler, emekçiler neredeyse açlık sınırını altında bir gelir kazanıyorlar " dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, Antalya`da; CHP TBMM Grubu 28. Dönem 1. Çalışma ve Değerlendirme Toplantısı devam ederken ANKA Haber Ajansı`na gündeme ilişkin değerlendirmede bulundu.

BAE ziyareti dönüşü uçakta basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın "Asgari ücret artışı zaten biliyorsunuz yıl içinde bir kezdir. Bir kez verilecek zamla bu iş biter" sözlerine ilişkin Gamze Taşcıer şunları söyledi:

"BU BİR ZAM DEĞİLDİR. ENFLASYON KARŞISINA ERİYEN ÜCRETLİNİN ALDIĞI MAAŞIN BİR ANLAMDA ENFLASYON FARKINI KAPATMA BEDELİDİR"

"Öncelikle şunu sormak lazım kararı veren iktidar yetkililerine, neden daha önce tek sefer belirleniyordu ve iki sefer olma ihtiyacı hissetti. Acaba işçinin daha çok para kazanması niyetinden dolayı mı ya da işçiye daha çok para verelim anlayışından dolayı mı yoksa ekonominin kötü yönetilmesinden dolayı bir zorunluluk muydu? Eğer bugün enflasyon 3 haneli sayılara yaklaştıysa, alım gücü her gün eriyorsa, emeğinin karşılığında insanca bir yaşam sürdüremiyorsa emekçi, iki kez asgari ücrete zam yapmanız bir tercih değil, bir zorunluluktur.

Ayrıca şunu da ifade edeyim; bu bir zam değildir. Enflasyon karşısına eriyen ücretlinin aldığı maaşın bir anlamda enflasyon farkını kapatma bedelidir. Dolayısıyla enflasyon farkı nedeni ile asgari ücrette güncelleme yapanlar, bunu bir lütuf olarak sunmasınlar. Zaten işçiler, emekçiler neredeyse açlık sınırını altında bir gelir kazanıyorlar. Bu nedenle de bu ülkeyi yönetenler hala alınan bu para ile kira mı ödeyecek, sağlıklı bir yaşam mı sürecek, çocuklarına harçlık mı verecek bunun farkında değiller. İşin en acısı da bu farkın her gün azalıyor olması....

"İSTİYORLAR Kİ YÜZDE 99, YÜZDE 1 İÇİN ÇALIŞSIN"

Her fırsatta söylediğimiz bir şey var; Türkiye çok zengin bir ülke. Siz, eğer bu ülkenin zenginliğini, eşit bir şekilde bölüştürmek isterseniz zaten bu zenginlikten herkes payını alır ve insan onuruna yakışır bir gelir elde etmesini sağlarsınız. Bugün Türkiye`de özel sektörde çalışanların yüzde 40`ı asgari ücret ve çok yakın ücret alan, yüzde 91`i asgari ücret ve iki katının daha altında ücret alanlardan oluşuyor. Dolayısıyla asgari ücretlinin sayısının arttığı, mavi yakalı, beyaz yakalı ayrımı kalmadığı, herkesina asgari ücretin seviyesine yaklaştığı bir ücret sisteminde elbette vatandaşın halinden memnun olabilmesi mümkün değil ama ülkeyi yönetenler bunu bile isteye yapıyorlar. Çünkü; istiyorlar ki yüzde 99, yüzde 1 için çalışsın. Türkiye`nin zenginliğinden yüzde 1 yüksek payı alsın. Yüzde 99 da hayatını bir şekilde idame ettirmeye çalışsın. Bu kabul edilebilir değil. Biz CHP olarak, Türkiye`nin içinde bulunduğu bu zenginlikten herkesin eşit bir şekilde payını alması için her fırsatta dile getirmeye devam edeceğiz.

"BİZ ASGARİ ÜCRETİN BİR RAKAMDAN İBARET OLMADIĞINI ÇOK NET BİR ŞEKİLDE İFADE EDECEĞİZ"

11 Aralık Asgari Ücret Tespit Komisyonu`nun ilk toplantısı olacak. Öncesinde CHP`nin bakış açısı nedir onun çalışmasını yapıyoruz. Ancak biz asgari ücretin bir rakamdan ibaret olmadığını çok net bir şekilde ifade edeceğiz. İster 17 bin 500 lira olsun ister 21 bin 500 lira olsun hiçbir anlamı yok. Bu sadece enflasyon karşısında bir ay mı yoksa üç ay mı eriyecek, onun bir göstergesi olacak. Oysa biz istiyoruz ki asgari ücretlinin sayısının azaltılacağı, bu ülkenin zenginliğinden herkesin eşit pay alacağı, sendikalaşma haklarının sağlanacağı, ILO ile birlikte asgari ücretlinin tüm kesimlerinin kendi hakları konusunda insanlığa yakışır bir asgari ücret belirlemesinin yapılmasını sağlayacağız.

İçinde bulunduğumuz bu sıkıntının, sorunun, Türk Lirası`nın her geçen gün değer kaybediyor oluşu, asgari ücretin bir zamla açlık sınırının üzerine çekiliyor olması yani bir kedi fare oyununa dönüşmesinden ziyade bir yönetim sorunu olduğunu Türkiye`nin iyi yönetilemediğini ve ekonominin iyi yönetilememesinin bedelinin de emekçilerin haklarının alamaması ile ödenmesini nasıl önüne geçeceğiz bunu anlatacağız.

"SGK, ORADA YAŞAYAN VATANDAŞLARIN ÖDEYECEĞİ ÜÇ BEŞ KURUŞ KATILIM PAYINA KALDIYSA VAH BU ÜLKENİN HALİNE"

Taşcıer, Sosyal Güvenlik Kurumu`nun (SGK) deprem bölgesinde ilaçlara katkı payı almama desteğinin kesmesine ilişkin şu açıklamayı yaptı:

"Depremle birlikte eczaneleren ilaç alan hastalın kaıtım paylarının geçici süreliğine alınmaması yönünde bir karar çıkarmıştı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı. Şimdi 30 kasım itibariyle artık bü ucretlerin alınacağı ifade edildi. Oysa hala deprem bölgesindeki mağduriyetler, zorlu koşulları devam ediyorken, insanlar hala yakınlarını kaybetmenin, tüm mal varlıklarını, tüm geçmişlerini kaybetmenin stresini, sıkıntısını üzerinden atamıyorken; SGK, orada yaşayan vatandaşların ödeyeceği üç beş kuruş katılım payına kaldıysa vah bu ülkenin haline. Biz, sadece Türkiye Eczacılar Birliği`nin talebini ve bizlerin talebi olan altı ay daha uzatma talebini Çalışma Bakanına hatırlattık. Eğer bu ülkenin kaynaklı o dört beş ildeki katılım paylarını ödeyecek vatandaşların, ödeyeceği üç beş kuruşa muhtaç hale geldiyse Türkiye`nin çok başka sorunları var demektir. Buradan tekrardan Çalışma Bakanına seslenelim; orada yaşayan insanların hala acıları taze, hala mağduriyetleri devam ediyor, elektrik kesintileri devam ediyor, normal hayatlarına dönediler. Hala başlarını sokacakları evleri yok. Bu nedenle de en az altı ay olmak üzere vatandaşlarımızdan alınacak olan katılım paylarını alınmaması yönünde bir kararı tekrardan gözden geçirmelerini ifade etmiş olalım."

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA