27 Nisan 2024 Cumartesi

16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI   15:13   BELEDİYE BAŞKANI OLDU, EYLEMİ BIRAKMADI!   12:52   ÖZGÜR ÖZEL, DENİZLİ İL BAŞKANI ALİ OSMAN HORZUM’A VERDİĞİ SÖZÜ TUTTU   12:31   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL DENİZLİ`DE   11:35   İSİAS OTELİ DAVASI... KIZI ASYA`YI KAYBEDEN BABA MEHMET TÜLEK: “SÜRECİN ŞEFFAF VE BİLİME DAYALI YÜRÜTÜLMESİNİ İSTİYORUZ”   10:45   DEPREMDE 72 KİŞİYE MEZAR OLAN İSİAS OTELİ DAVASI’NIN İKİNCİ DURUŞMASI GERÇEKLEŞTİ   09:52   MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN KIYI EKOSİSTEMLERİNİN RESTORASYONU ÇALIŞMALARI BARCELONA’DA ANLATILDI   09:20   ‘BÜYÜK SAVUNMA MİTİNGİ` YARIN YAPILACAK   16:40   YENİŞEHİR BELEDİYESİ KAÇAK PEYNİR İMALATHANESİNİ MÜHÜRLEDİ   15:51   GÖKHAN GÜNAYDIN ÇORLU TREN FACİASI DAVASINDA ÜST DÜZEY YÖNETİCİLERE CEZA VERİLMEMESİNE TEPKİ GÖSTERDİ   14:47   EMİR CAN İĞREK`TEN MEZİTLİ 33 SPOR`A TAM DESTEK   13:05   AKDENİZ BELEDİYESİ’NDEN VATANDAŞLARA VERGİ HATIRLATMASI   12:56   GÜLCAN KIŞ: HER 100 ÇOCUKTAN 20’Sİ ÇALIŞIYOR   12:56   ÇORLU DAVASI KARARINDAN SONRA AİLELER: YÜREĞİMİZE SU SERPİLDİ AMA BU DAVA BURADA BİTMEZ. 35 KAMU İHALESİ ALIP PARASINA PARA KATANLARI DA CEZAEVİNE GÖNDERMEDEN RAHAT ETMEYECEĞİZ   12:25   ÇORLU TREN KAZASI DAVASI... ÖZGÜR ÖZEL: “BU BAŞARI, DAYANIŞMA GÖSTERENLERİNDİR. BUNDAN SONRA HEP BERABER OLACAĞIZ”  
 
     
   

TBMM BAŞKANVEKİLİ BİÇER KARACA`DAN `CAN ATALAY` AÇIKLAMASI: "PARLAMENTONUN HUKUKU VE MİLLET İRADESİNİN MÜCADELESİNİ VERMEK EN TEMEL SORUMLULUĞUMUZ"


TBMM Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca, CHP`nin Antalya`daki kampında; tutuklu Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında “Meclis Başkanvekili olarak parlamentonun hukukunu, hakkını ve parlamentonda milli iradeyi temsil eden milletin iradesinin mücadelesini vermek bizim en temel sorumluluğumuz diye düşünüyorum. O nedenle Can Atalay konusunda oldukça hassasım. O konudaki mücadelemi de sürdürüyorum” diye konuştu.

 

Tarih : 3 Aralık 2023 Pazar 15:28   Okunma : 369

HABER: TAMER ARDA ERŞİN- KAMERA: MEHMET MEHMETLİOĞLU

TBMM Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca, CHP`nin Antalya`daki kampında; tutuklu Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında “ Meclis Başkanvekili olarak parlamentonun hukukunu, hakkını ve parlamentonda milli iradeyi temsil eden milletin iradesinin mücadelesini vermek bizim en temel sorumluluğumuz diye düşünüyorum. O nedenle Can Atalay konusunda oldukça hassasım. O konudaki mücadelemi de sürdürüyorum” diye konuştu.

CHP`nin Antalya`da 2 günlük TBMM Grubu 28`inci Dönem 1`inci Çalışma ve Değerlendirme Toplantısı bugün sona eriyor. Toplantıyı ANKA`ya değerlendiren TBMM Başkanvekili ve CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, tutuklu TİP Hatay Milletvekili Can Atalay hakkında verilen Anayasa Mahkemesi kararını değerlendirdi.

Karaca, parlamentonun hukukunu korumak istediklerinin altını çizerek; “İlk Meclis Başkanvekili olduğum zaman odasında oturan, sadece Meclis`te 1 hafta nöbetçi olduğu dönemlerde Meclis kürsüsüne çıkan Meclis başkanvekili olmayacağımı açıkça ifade etmiştim. Meclis Başkanvekili olarak parlamentonun hukukunu, hakkını ve parlamentonda milli iradeyi temsil eden milletin iradesinin mücadelesini vermek bizim en temel sorumluluğumuz diye düşünüyorum. O nedenle Can Atalay konusunda oldukça hassasım. O konudaki mücadelemi de sürdürüyorum” diye belitti.

Gülizar Biçer Karaca, CHP`nin Antalya kampına ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı:

“TBMM`de CHP`nin milletvekilleri her yasama yılı öncesinde bir değerlendirme kampına girerler ve o dönemin yasama faaliyetleri konusunda nasıl bir muhalefet mücadelesi verecekleri ve iktidar mücadelesi için ne yapacağını değerlendirirler. Bu yıl kurultay sebebiyle ancak bu tarihlere denk gelebildi.

YEREL YÖNETİMLERDE DE BİR BAŞARI HİKAYESİ YAKALAMAK ZORUNDAYIZ”

Bugün özellikle yerel seçimlere 4 ay gibi çok kısa bir zaman kaldığı süreçte yerel yönetim stratejisi ne olmalı, aday belirlenmesi yöntemi nasıl olmalı, bu konuda değerli milletvekillerimiz görüş ve ve önerilerini paylaşılıyorlar. Sonuçta da yerel yönetimlerde de bir başarı hikayesi yakalamak zorundayız. 11 büyükşehri 18-20`ye çıkarmak, 10 ili, 20-30`a çıkartmak mutlaka ve mutlaka 2019 başarısını yüzde 100 artıracak bir başarı hikayesini yazmak üzere burada bir çalışma yürütülüyor.”

DENİZLİ HALKININ BEKLENTİLERİ KONUSUNDA BİR SAHA ARAŞTIRMASI, ADAYIN KİM OLACAĞI DEĞİL DE ADAY PROFİL ÇALIŞMASIYLA BİR ADAYLAŞMA SÜRECİNİN PLANLAMASI GEREKİR”

Gülizar Biçer Karaca, 31 Mart 2024`ta yapılacak yerel seçimlerde Denizli için strateji kurulması gerektiğini belirterek “Hem 14 Mayıs hem 28 Maysı`ta Denizli`de sayın Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanı adaylığında yüzde 53 oy aldı. Bu demektir ki orada bir araya gelindiğinde, bir ortak güç birliği oluşturulduğunda Denizli ittifakı kurulduğunda büyükşehrin alınabilmesi...Denizli`de şu ana kadar iki arkadaşımız aday adaylık başvurusunda bulundu. Bence yapılması gereken Denizli karma demografik bir yapıya sahiptir, Denizli`nin o demografik yapısı ve Denizli halkının beklentileri konusunda bir saha araştırması, adayın kim olacağı değil de aday profil çalışmasıyla bir adaylaşma sürecinin planlaması gerekir”dedi.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA