27 Nisan 2024 Cumartesi

13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   09:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MAHALLE MUTFAKLARI İLE 2,5 MİLYON ADET YEMEK YURTTAŞLARA ULAŞTI   09:38   SEVDA ERDAN KILIÇ: “KAÇAK SARAY`N ARTIK BİR DE KAÇAK DANIŞMANLARI VAR. HEM AYM KARARINA UYMUYORLAR, HEM DE SARAY`IN KAPALI KAPILARI ARDINDA ANAYASA YAZIYORLAR”   09:36   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN BAKAN YUMAKLI`YA: “ESK TARAFINDAN MARKETLERE VERİLEN KARKAS ETLER VATANDAŞA ULAŞIYOR MU?   09:24   MESKİ JENERATÖR SAYISINI 3 YILDA 313`E ÇIKARDI   01:09   CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ÇELİK, VALİ GÜL İLE `TAKSİM`DE 1 MAYIS`I GÖRÜŞTÜ   23:41   BAKANLIK ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ BAŞLATAN CHP`Lİ TANAL: "SURİYE`YE ÜCRETSİZ ELEKTRİK GÖNDERİLİYOR AMA BENİM VATANDAŞIM MAĞDUR"   16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI   15:21   CHP`Lİ ADIGÜZEL: “ALİ ERBAŞ`IN DERHAL GÖREVİNDEN BİRAZ ONURU VARSA İSTİFA ETMESİ LAZIM”   15:13   BELEDİYE BAŞKANI OLDU, EYLEMİ BIRAKMADI!  
 
     
   

SEZGİN TANRIKULU: "HEM ELİMİZDEKİ BÜYÜKŞEHİRLERİ, KAZANDIĞIMIZ İLLERİ KORUMAK HEM DE BUNU BÜYÜTMEK ZORUNDAYIZ"


CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, CHP`nin Antalya kampında; "4 ay sonra Türkiye`de yerel seçim olacak dolayısıyla milletvekillerimiz sahada olacak. Aday belirleme süreçleri var. Bu seçimi mutlaka kazanmak zorundayız. Hem elimizdeki büyükşehirleri, kazandığımız illeri korumak hem de bunu büyütmek zorundayız. Bu siyasal iktidarın dengelenmesi lazım. O denge de ancak yerelle merkezi hükümet arasındaki seçimle oluşacak dengeyle olabilir. Eğer yerel seçimlerle bir denge yaratamazsak 31 Mart`tan sonra çok daha zor bir süreç bütün Türkiye`yi ve partimizi bekliyor. Bütün milletvekillerimizde bunun farkında" dedi.

 

Tarih : 3 Aralık 2023 Pazar 16:04   Okunma : 371

HABER: TAMER ARDA ERŞİN- KAMERA: MEHMET MEHMETLİOĞLU

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, CHP`nin Antalya`daki milletvekili kampında; "4 ay sonra Türkiye`de yerel seçim olacak dolayısıyla milletvekillerimiz sahada olacak. Aday belirleme süreçleri var. Bu seçimi mutlaka kazanmak zorundayız. Hem elimizdeki büyükşehirleri, kazandığımız illeri korumak hem de bunu büyütmek zorundayız. Bu siyasal iktidarın dengelenmesi lazım. O denge de ancak yerelle merkezi hükümet arasındaki seçimle oluşacak dengeyle olabilir. Eğer yerel seçimlerle bir denge yaratamazsak 31 Mart`tan sonra çok daha zor bir süreç bütün Türkiye`yi ve partimizi bekliyor. Bütün milletvekillerimizde bunun farkında" dedi.

CHP`nin Antalya`da düzenlediği TBMM Grubu 28`inci Dönem 1`inci Çalışma ve Değerlendirme Toplantısı, bugün sona eriyor. Toplantıyı ANKA Haber Ajansı`na değerlendiren CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, şunları söyledi:

"ÖNCELİKLİ OLARAK ÖNÜMÜZDE YEREL SEÇİM SÜRECİ VAR"

"28 Mayıs seçimlerinden sonra oluşan Meclis grubunun ilk defa bir arada yaptığı bir toplantı. Bu her yıl yasama çalışmasından önce yapılan bir çalışmaydı. Fakat 28 Mayıs`taki sonuç, o sonuçtan sonra kurultay sürecinin başlamış olması nedeniyle 1 Ekim`den önce yapılamadı. Gecikmiş bir şekilde şimdi yapıldı. 130 milletvekilimiz var, yarısı bu dönem seçildi ve hiç bir araya gelmemiştik. İlk defa burada 2 gündür birlikteyiz ve kurultay sürecini ve bugünde yerel yönetimler ve Meclis gündemini değerlendiriyoruz. Bence çok yararlı görüşmeler, görüşler oluyor.

Öncelikli olarak önümüzde yerel seçim süreci var. 4 ay sonra Türkiye`de yerel seçim olacak dolayısıyla milletvekillerimiz sahada olacak. Aday belirleme süreçleri var. Bu seçimi mutlaka kazanmak zorundayız. Hem elimizdeki büyükşehirleri korumak, kazandığımız illeri korumak hem de bunu büyütmek zorundayız. Bu siyasal iktidarın dengelenmesi lazım. O denge de ancak yerelle merkezi hükümet arasındaki seçimle oluşacak dengeyle olabilir. Eğer yerel seçimlerle bir denge yaratamazsak 31 Mart`tan sonra çok daha zor bir süreç bütün Türkiye`yi ve partimizi bekliyor. Bütün milletvekillerimizde bunun farkında.

"DEĞİŞİMDEN SONRA YENİDEN İNANÇ KAZANMIŞ YURTTAŞLARIMIZ CHP`YE GÜVENSİNLER"

Bu 4 aylık süreçte CHP`deki değişimden sonra ortaya çıkan enerjiyle birlikte sahada olacağız. En doğru adayları en doğru yöntemle belirlemeye çalışacağız. Bunun görüşmelerini ve müzakerelerini yapıyoruz. Meclis gündeminden de uzak değiliz. 36 gün süren bir bütçe performansı oldu. Yüzlerce saat konuşuldu. En fazla parlamento da Türkiye`nin sorunlarını her bakanlığın bütçesinde gündeme getiren CHP grubu ve milletvekilleri oldu. Ayın 11`inde başlayacak ve yaklaşık 14 gün kesintisiz sürecek bütçe görüşmeleri var. Burada ona ilişkin de bir strateji ortaya konuyor. Yurttaşlarımız, CHP`den beklentisi olanlar, değişimden sonra yeniden inanç kazanmış yurttaşlarımız CHP`ye güvensinler. Başta büyükşehirler olmak üzere bütün Türkiye`de yerelden başlayarak bu değişimi örgütlemeliyiz.

Yerelde iş birliği modellerinin nasıl olacağı konusunda henüz kesinleşmiş görüşmeler yok. İYİ Parti`yle, HEDEP`le, TİP ile başlatılan görüşmeler var ama diğer siyasi partilerle hangi iş birliği modelinin konusunda süreçler tamamlanmış değil. Her kentin kendi dinamikler var, her siyasi partinin güçlü olduğu yerler, zayıf olduğu yerler var. Bütün bunları gözden geçirerek yapmaya çalışıyoruz."

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA