8 Mayıs 2024 Çarşamba

14:33   AKDENİZ BELEDİYESİ EŞ BAŞKANLARI SARIYILDIZ VE ARSLAN, ASFALT KAPLAMA ÇALIŞMASINI YERİNDE İNCELEDİ   14:33   YENİŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ABDULLAH ÖZYİĞİT’TEN MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SEÇER’E ZİYARET    14:29   YENİŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ABDULLAH ÖZYİĞİT, 32 MAHALLE MUHTARIYLA BULUŞTU   13:41   GÜLCAN KIŞ: “İHRACAT YASAĞI ÇÖZÜM DEĞİL SORUN DOĞURUR. ÜRETİCİNİN GİRDİ MALİYETLERİ DÜŞÜRÜLMELİ”    11:43   OKUL MÜDÜRÜNÜN ÖLDÜRÜLMESİNE TEPKİLER ÇIĞ GİBİ BÜYÜYOR...   09:57   TBMM İLİÇ MADEN KAZASINI ARAŞTIRMA KOMİSYONU`NUN CHP`Lİ ÜYELERİ SAHA İZLENİMLERİNİ ANLATTI   09:39   TBMM ARAŞTIRMA KOMİSYONU İLİÇ`TE...    09:23   MERSİN BÜYÜKŞEHİR İSTİHDAMI ARTIRMAK İÇİN DUR DURAK BİLMİYOR   17:38   AKDENİZ BELEDİYESİ EŞ BAŞKANLARI SARIYILDIZ VE ARSLAN MUHTARLARLA BULUŞTU   17:29   MİLLİ BOCCE SPORCUSU MEHMET CAN YAKIN, DÜNYA ŞAMPİYONASI ÖNCESİ HEYECANINI BAŞKAN YILDIZ İLE PAYLAŞTI   16:31   VAHAP SEÇER, MERSİN`İN BATI İLÇELERİNDE GÖREV YAPAN MUHTARLARLA BİR ARAYA GELDİ   16:21   ÖZGÜR ÖZEL, DEVLET BAHÇELİ İLE GÖRÜŞMESİ HAKKINDA KONUŞTU   15:32   ÖZGÜR ÖZEL: “EMEKLİLERİ UNUTMUŞ DEĞİLİZ... 26 MAYIS`TA HERKESİ ANKARA`DA BÜYÜK EMEKLİ MİTİNGİNE DAVET EDİYORUM"   15:16   TSE`DEN MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ`NDE "DIŞ TETKİK"...   12:42   BAHÇELİ`DEN SİNAN ATEŞ CİNAYETİ İDDİANAMESİ AÇIKLAMASI   12:19   MEB, 20 BİN SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN ALIMI İÇİN ATAMA TAKVİMİNİ VE BRANŞLARA GÖRE KONTENJANLARI AÇIKLADI   12:06   CHP`DEN SAĞLIK BAKANLIĞI`NA SAĞLIK ÇALIŞANLARI İÇİN KREŞ ÇAĞRISI   11:55   CHP`DEN AYM`YE BAŞVURU...    11:22   İSRAİLLİLER ATEŞKES İÇİN TEL AVİV`DE SOKAKLARA ÇIKTI   10:29   MANİSA`DA DOLU YAĞIŞINDAN ETKİLENEN ÜZÜM ÜRETİCİSİ CHP`Lİ BAŞEVİRGEN`E DERT YANDI: “ÇİFTÇİNİN İŞİ ALLAH`A KALDI”  
 
     
   

GÖKHAN GÜNAYDIN: YEREL SEÇİMLERDE POPÜLİST OTOKRATİK REJİMİN DEŞİFRESİNİ YAPACAĞIZ


CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, CHP`nin Antalya`daki milletvekili kampında; "Yerel seçimlerde hem ekonomi gündemini çok iyi tutacağız hem de Türkiye`de yasama- yürütme ve yargı arasında birbirlerinden farklı, birbirlerini denetleyerek erkler ayrılığının tümüyle ortadan kaldırıldığı bir popülist otokratik rejimin de deşifresini yapacağız" dedi. 

 

Tarih : 3 Aralık 2023 Pazar 15:55   Okunma : 373

Haber: TAMER ARDA ERŞİN – Kamera: MEHMET MEHMETLİOĞLU

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, CHP`nin Antalya`daki milletvekili kampında; "Yerel seçimlerde hem ekonomi gündemini çok iyi tutacağız hem de Türkiye`de yasama- yürütme ve yargı arasında birbirlerinden farklı, birbirlerini denetleyerek erkler ayrılığının tümüyle ortadan kaldırıldığı bir popülist otokratik rejimin de deşifresini yapacağız" dedi. 

CHP`nin Antalya`da iki gün süren TBMM grubu 28`inci dönem 1`inci çalışma ve değerlendirme toplantısı bugün sona eriyor. Toplantıyı ANKA Haber Ajansı`na değerlendiren CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın yaptıkları toplantı ve gündeme ilişkin şunları söyledi:

“14 gün boyunca toplam her gün aşağı yukarı 10 saat bütçe üzerine arkadaşlarımız konuşma yapacaklar. Çok iyi bir hazırlık var. Türkiye`nin bütçesine hakim olmak burada sağlam eleştiriler getirmek ama bunun yanında ne kadar kötü yönetildiğini göstermek ve çözüm önerilerini ortaya koymak Meclis Grubu`nun en temel işidir. Açıkçası 1 Ocak`tan itibaren yerel seçim takvimi başladığı için siyaset TBMM`den dışarıya kayacak zaten milletvekili arkadaşlarımız gruplar halinde yerel seçim öncesi aday saptama ve raporlama çalışmaları için sahada olacaklar. Bir grup arkadaşımız Meclis`te bir grup arkadaşımız sahada Anadolu`nun her yerinde 31 Mart`a kadar çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”

"MECLİS`TE CİDDİYE ALAN TEK GRUP CHP OLDU"

Günaydın, Anayasa Mahkemesi`nin “hak ihlali” kararına rağmen Yargıtay tarafından tahliyesi engellenen tutuklu milletvekili Can Atalay`a ilişkin ise şunları söyledi:

“Yargıtay`ın Anayasa Mahkemesi kararına uymaması ve Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunması Cumhurbaşkanlığı üzerinden de sayın kurumun adeta Anayasa Mahkemesi ve Yargıtay arasında hakemlik görevi görmesi ve bütün bunları bir üst dille söylemeye çalışması bu bir devlet krizidir. Üzülerek ifade ediyorum ki bunu Meclis`te ciddiye alan tek grup CHP oldu. Biz, 500 saati aşkın bir sürede Meclis`i terk etmedik. Şimdi bunu alana indirme zamanı. Yerel seçimlerde hem ekonomi gündemini çok iyi tutacağız hem de Türkiye`de yasama- yürütme ve yargı arasında birbirlerinden farklı birbirlerini denetleyerek erkler ayrılığının tümüyle ortadan kaldırıldığı bir popülist otokratik rejimin de deşifresini yapacağız.

“GAZİ MECLİSİ DİYE NUTUKLAR ATIYORUZ AMA, TBMM İŞLEVİNİ YİTİRMİŞTİR”

Biz Gazi Meclisi diyerek her gün nutuklar atıyoruz ama Meclis`in hem yasama faaliyeti önemli ölçüde azaltıldı. Çünkü Cumhurbaşkanlığı kararnameleriyle TBMM yasama faaliyetine tecavüz ediliyor. İkinci husus da Meclis`in denetleme işlevi, sözlü soru ve gensoru ortadan kaldırıldı. Bu bağlamda hem milletvekillerinin hem de yasama faaliyetlerinin ağırlığının azaldığı bir yapı Türkiye`yi tek adam rejimine doğru hızla sürükledi ve sadece demokrasi karnesinde değil aynı zamanda iktisat karnesinde de Türkiye, dünyanın en düşük ligine doğru geriledi. Gıda enflasyonunda dünyanın ilk beşinde bu memleket.

“MİLLETVEKİLLERİ KENDİNİ MECLİS`TE BİR SİYASİ AKTÖR OLARAK GÖRMÜYOR”

Mesele sadece AKP milletvekillerinin değil, Meclis`te bulunan tüm milletvekillerinin Meclis`e devam alanında bir sorunu var. Biz bu kampta da zaten bunu etraflıca konuştuk. Çünkü milletvekili kendini işlevli, gündem oluşturabilecek bir siyasi aktör olarak görmüyor.  Bu da motivasyonu önemli ölçüde azaltıyor bu sadece kişisel bir sorun değil, partisel bir sorun değil aynı zamanda sistemsel bir sorundur. CHP kendi grubu adına burada en büyük katkıyı sağlayacak gerekli konuşmaları yaptı ama bunun sistem sorunu olduğunu da gözden kaçırmamamız gerekiyor.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA