27 Nisan 2024 Cumartesi

16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI   15:13   BELEDİYE BAŞKANI OLDU, EYLEMİ BIRAKMADI!   12:52   ÖZGÜR ÖZEL, DENİZLİ İL BAŞKANI ALİ OSMAN HORZUM’A VERDİĞİ SÖZÜ TUTTU   12:31   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL DENİZLİ`DE   11:35   İSİAS OTELİ DAVASI... KIZI ASYA`YI KAYBEDEN BABA MEHMET TÜLEK: “SÜRECİN ŞEFFAF VE BİLİME DAYALI YÜRÜTÜLMESİNİ İSTİYORUZ”   10:45   DEPREMDE 72 KİŞİYE MEZAR OLAN İSİAS OTELİ DAVASI’NIN İKİNCİ DURUŞMASI GERÇEKLEŞTİ   09:52   MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN KIYI EKOSİSTEMLERİNİN RESTORASYONU ÇALIŞMALARI BARCELONA’DA ANLATILDI   09:20   ‘BÜYÜK SAVUNMA MİTİNGİ` YARIN YAPILACAK   16:40   YENİŞEHİR BELEDİYESİ KAÇAK PEYNİR İMALATHANESİNİ MÜHÜRLEDİ   15:51   GÖKHAN GÜNAYDIN ÇORLU TREN FACİASI DAVASINDA ÜST DÜZEY YÖNETİCİLERE CEZA VERİLMEMESİNE TEPKİ GÖSTERDİ   14:47   EMİR CAN İĞREK`TEN MEZİTLİ 33 SPOR`A TAM DESTEK   13:05   AKDENİZ BELEDİYESİ’NDEN VATANDAŞLARA VERGİ HATIRLATMASI   12:56   GÜLCAN KIŞ: HER 100 ÇOCUKTAN 20’Sİ ÇALIŞIYOR   12:56   ÇORLU DAVASI KARARINDAN SONRA AİLELER: YÜREĞİMİZE SU SERPİLDİ AMA BU DAVA BURADA BİTMEZ. 35 KAMU İHALESİ ALIP PARASINA PARA KATANLARI DA CEZAEVİNE GÖNDERMEDEN RAHAT ETMEYECEĞİZ   12:25   ÇORLU TREN KAZASI DAVASI... ÖZGÜR ÖZEL: “BU BAŞARI, DAYANIŞMA GÖSTERENLERİNDİR. BUNDAN SONRA HEP BERABER OLACAĞIZ”  
 
     
   

GÖKHAN GÜNAYDIN: YEREL SEÇİMLERDE POPÜLİST OTOKRATİK REJİMİN DEŞİFRESİNİ YAPACAĞIZ


CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, CHP`nin Antalya`daki milletvekili kampında; "Yerel seçimlerde hem ekonomi gündemini çok iyi tutacağız hem de Türkiye`de yasama- yürütme ve yargı arasında birbirlerinden farklı, birbirlerini denetleyerek erkler ayrılığının tümüyle ortadan kaldırıldığı bir popülist otokratik rejimin de deşifresini yapacağız" dedi. 

 

Tarih : 3 Aralık 2023 Pazar 15:55   Okunma : 361

Haber: TAMER ARDA ERŞİN – Kamera: MEHMET MEHMETLİOĞLU

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, CHP`nin Antalya`daki milletvekili kampında; "Yerel seçimlerde hem ekonomi gündemini çok iyi tutacağız hem de Türkiye`de yasama- yürütme ve yargı arasında birbirlerinden farklı, birbirlerini denetleyerek erkler ayrılığının tümüyle ortadan kaldırıldığı bir popülist otokratik rejimin de deşifresini yapacağız" dedi. 

CHP`nin Antalya`da iki gün süren TBMM grubu 28`inci dönem 1`inci çalışma ve değerlendirme toplantısı bugün sona eriyor. Toplantıyı ANKA Haber Ajansı`na değerlendiren CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın yaptıkları toplantı ve gündeme ilişkin şunları söyledi:

“14 gün boyunca toplam her gün aşağı yukarı 10 saat bütçe üzerine arkadaşlarımız konuşma yapacaklar. Çok iyi bir hazırlık var. Türkiye`nin bütçesine hakim olmak burada sağlam eleştiriler getirmek ama bunun yanında ne kadar kötü yönetildiğini göstermek ve çözüm önerilerini ortaya koymak Meclis Grubu`nun en temel işidir. Açıkçası 1 Ocak`tan itibaren yerel seçim takvimi başladığı için siyaset TBMM`den dışarıya kayacak zaten milletvekili arkadaşlarımız gruplar halinde yerel seçim öncesi aday saptama ve raporlama çalışmaları için sahada olacaklar. Bir grup arkadaşımız Meclis`te bir grup arkadaşımız sahada Anadolu`nun her yerinde 31 Mart`a kadar çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”

"MECLİS`TE CİDDİYE ALAN TEK GRUP CHP OLDU"

Günaydın, Anayasa Mahkemesi`nin “hak ihlali” kararına rağmen Yargıtay tarafından tahliyesi engellenen tutuklu milletvekili Can Atalay`a ilişkin ise şunları söyledi:

“Yargıtay`ın Anayasa Mahkemesi kararına uymaması ve Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunması Cumhurbaşkanlığı üzerinden de sayın kurumun adeta Anayasa Mahkemesi ve Yargıtay arasında hakemlik görevi görmesi ve bütün bunları bir üst dille söylemeye çalışması bu bir devlet krizidir. Üzülerek ifade ediyorum ki bunu Meclis`te ciddiye alan tek grup CHP oldu. Biz, 500 saati aşkın bir sürede Meclis`i terk etmedik. Şimdi bunu alana indirme zamanı. Yerel seçimlerde hem ekonomi gündemini çok iyi tutacağız hem de Türkiye`de yasama- yürütme ve yargı arasında birbirlerinden farklı birbirlerini denetleyerek erkler ayrılığının tümüyle ortadan kaldırıldığı bir popülist otokratik rejimin de deşifresini yapacağız.

“GAZİ MECLİSİ DİYE NUTUKLAR ATIYORUZ AMA, TBMM İŞLEVİNİ YİTİRMİŞTİR”

Biz Gazi Meclisi diyerek her gün nutuklar atıyoruz ama Meclis`in hem yasama faaliyeti önemli ölçüde azaltıldı. Çünkü Cumhurbaşkanlığı kararnameleriyle TBMM yasama faaliyetine tecavüz ediliyor. İkinci husus da Meclis`in denetleme işlevi, sözlü soru ve gensoru ortadan kaldırıldı. Bu bağlamda hem milletvekillerinin hem de yasama faaliyetlerinin ağırlığının azaldığı bir yapı Türkiye`yi tek adam rejimine doğru hızla sürükledi ve sadece demokrasi karnesinde değil aynı zamanda iktisat karnesinde de Türkiye, dünyanın en düşük ligine doğru geriledi. Gıda enflasyonunda dünyanın ilk beşinde bu memleket.

“MİLLETVEKİLLERİ KENDİNİ MECLİS`TE BİR SİYASİ AKTÖR OLARAK GÖRMÜYOR”

Mesele sadece AKP milletvekillerinin değil, Meclis`te bulunan tüm milletvekillerinin Meclis`e devam alanında bir sorunu var. Biz bu kampta da zaten bunu etraflıca konuştuk. Çünkü milletvekili kendini işlevli, gündem oluşturabilecek bir siyasi aktör olarak görmüyor.  Bu da motivasyonu önemli ölçüde azaltıyor bu sadece kişisel bir sorun değil, partisel bir sorun değil aynı zamanda sistemsel bir sorundur. CHP kendi grubu adına burada en büyük katkıyı sağlayacak gerekli konuşmaları yaptı ama bunun sistem sorunu olduğunu da gözden kaçırmamamız gerekiyor.”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA