27 Nisan 2024 Cumartesi

16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI   15:13   BELEDİYE BAŞKANI OLDU, EYLEMİ BIRAKMADI!   12:52   ÖZGÜR ÖZEL, DENİZLİ İL BAŞKANI ALİ OSMAN HORZUM’A VERDİĞİ SÖZÜ TUTTU   12:31   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL DENİZLİ`DE   11:35   İSİAS OTELİ DAVASI... KIZI ASYA`YI KAYBEDEN BABA MEHMET TÜLEK: “SÜRECİN ŞEFFAF VE BİLİME DAYALI YÜRÜTÜLMESİNİ İSTİYORUZ”   10:45   DEPREMDE 72 KİŞİYE MEZAR OLAN İSİAS OTELİ DAVASI’NIN İKİNCİ DURUŞMASI GERÇEKLEŞTİ   09:52   MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN KIYI EKOSİSTEMLERİNİN RESTORASYONU ÇALIŞMALARI BARCELONA’DA ANLATILDI   09:20   ‘BÜYÜK SAVUNMA MİTİNGİ` YARIN YAPILACAK   16:40   YENİŞEHİR BELEDİYESİ KAÇAK PEYNİR İMALATHANESİNİ MÜHÜRLEDİ   15:51   GÖKHAN GÜNAYDIN ÇORLU TREN FACİASI DAVASINDA ÜST DÜZEY YÖNETİCİLERE CEZA VERİLMEMESİNE TEPKİ GÖSTERDİ   14:47   EMİR CAN İĞREK`TEN MEZİTLİ 33 SPOR`A TAM DESTEK   13:05   AKDENİZ BELEDİYESİ’NDEN VATANDAŞLARA VERGİ HATIRLATMASI   12:56   GÜLCAN KIŞ: HER 100 ÇOCUKTAN 20’Sİ ÇALIŞIYOR   12:56   ÇORLU DAVASI KARARINDAN SONRA AİLELER: YÜREĞİMİZE SU SERPİLDİ AMA BU DAVA BURADA BİTMEZ. 35 KAMU İHALESİ ALIP PARASINA PARA KATANLARI DA CEZAEVİNE GÖNDERMEDEN RAHAT ETMEYECEĞİZ   12:25   ÇORLU TREN KAZASI DAVASI... ÖZGÜR ÖZEL: “BU BAŞARI, DAYANIŞMA GÖSTERENLERİNDİR. BUNDAN SONRA HEP BERABER OLACAĞIZ”  
 
     
   

AYLİN NAZLIAKA: "ÖZEL BİREYLERİMİZİN SORUNLARININ GÜNDEMDE TUTULMASI, ÇÖZÜM ÖNERİLERİNİN İVEDİLİKLE HAYATA GEÇİRİLMESİNDEN YANAYIZ"


CHP Genel Başkan Yardımcısı Aylin Nazlıaka, Antalya Meliha Ercan Engelsiz Yaşam Merkezi`nde; "Bugün 3 Aralık önemli bir gün. Ancak bizler hayata sımsıkı tutunmaya çalışan, tüm zorluklara, ötekileştirilmelere, yok saymalara rağmen mücadele eden özel bireylerimizin, sadece yılın bir günü değil her günü hatırlanması, onların sorunlarının gündemde tutulması, çözüm önerilerinin ivedilikle hayata geçirilmesinden yanayız. Bu anlayış ile sizlerin dertlerini dert edinenleriz bizler" dedi.

 

Tarih : 3 Aralık 2023 Pazar 14:10   Okunma : 388

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aylin Nazlıaka, Antalya Meliha Ercan Engelsiz Yaşam Merkezi`nde; "Bugün 3 Aralık önemli bir gün. Ancak bizler hayata sımsıkı tutunmaya çalışan, tüm zorluklara, ötekileştirilmelere, yok saymalara rağmen mücadele eden özel bireylerimizin, sadece yılın bir günü değil her günü hatırlanması, onların sorunlarının gündemde tutulması, çözüm önerilerinin ivedilikle hayata geçirilmesinden yanayız. Bu anlayış ile sizlerin dertlerini dert edinenleriz bizler" dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü`nde Antalya`da Meliha Ercan Engelsiz Yaşam Merkezi`nde engelli bireylerle kahvaltı yaptı. Özel`e eşi Didem Özel, CHP Aile ve Sosyal Hizmetlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Aylin Nazlıaka ve Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen de eşlik etti.

Özel, tek tek masaları dolaşarak engelli bireylerle ve engelli çocuklarla sohbet etti, hatıra fotoğrafı çektirdi. Özel, milletvekili olmak isteyen bir engelli çocuk ile fotoğraf çektirdikten sonra CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı`nın milletvekili rozetini çocuğa taktı. Bazı engelli bireyler, Özel`den Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen`in tekrar belediye başkanı adayı gösterilmesini istedi. Özel, merkezde aldığı eğitimin ardından asgari ücret ile çalışmaya başlayan bir engelli ile de sohbet etti. Engelli birey, Özel`e babasından aldığı aylıkla geçinirken çalışarak kendi gelirini sağlamaktan memnun olduğunu anlattı. Özel, yaşam merkezindeki engelli çocuk ve bireylerin halk oyunları gösterisini izledi.

"GÜZEL MERKEZİMİZDE 5 YIL OLDU HİZMET VERMEYE BAŞLAYALI, BİN KARDEŞİMİZLE BİR ARAYA GELDİK"

Engelsiz yaşam merkezinde konuşan Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, “Belediyecilik insan hayatına dokunmak, insanların yanında olmak. Keyifli günlerinde insanların yaşamlarını parçası olmak da belediyeciliğin asli unsurlarından bir tanesi” diyerek, engelli merkezinin de özel bireylerin yaşama dahil edilmesi için kurulduğunu söyledi. Sözen, “Güzel merkezimizde 5 yıl oldu hizmet vermeye başlayalı, bin kardeşimizle bir araya geldik” dedi. Sözen, sözlerini şöyle sürdürdü: 

“Bugüne kadar bu bağlamda göreve geldiğimiz an itibarıyla kıymetlilerimize ulaştığımız 25 bin kardeşimiz olmuş. Onların da bu toplumun müreffeh seviyelere ulaşmasındaki katkılarını ön plana çıkarmaya gayret ettik. Bu noktadayız bugün.”

"EN BÜYÜK ENGEL SEVGİSİZLİKTİR, SEVGİ İLE HER TÜRLÜ ENGELİ AŞARIZ"

CHP Aile ve Sosyal Hizmetlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Aylin Nazlıaka, Sözen`den sonra yaptığı konuşmada, “Bugün 3 Aralık önemli bir gün. Ancak bizler hayata sımsıkı tutunmaya çalışan, tüm zorluklara, ötekileştirilmelere, yok saymalara rağmen kararlılıkla mücadele eden özel bireylerimizin, sadece yılın bir günü değil her günü hatırlanması, onların sorunlarının gündemde tutulması ve çözüm önerilerinin ivedilikle hayata geçirilmesinden yanayız. Bu anlayış ile sizlerin dertlerini dert edinenleriz bizler” diye vurguladı. 

Nazlıaka, “Türkiye`de engelli sayısı bile resmi olarak açıklanmış değil. Geçenlerde bir milletvekili arkadaşımız soru önergesi verdi, ona aldığı yanıttan 3 milyon 40 bin engelli olduğu yanıtıyla karşılaştık. Oysa biz bunun 10 milyona yakın olduğunu biliyoruz. Dolayısıyla gerçek bir veri bile iktidarın elinde yok” dedi.

Nazlıaka, engellilerin kamuda istihdam sorunu da yaşadığını belirterek, engellilerin sorunlarını CHP`li belediyelerin çözmeye çalıştığını belirtti. Nazlıaka, “En büyük engel sevgisizliktir, sevgi ile her türlü engeli aşarız” diye konuştu.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA