27 Nisan 2024 Cumartesi

16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI   15:13   BELEDİYE BAŞKANI OLDU, EYLEMİ BIRAKMADI!   12:52   ÖZGÜR ÖZEL, DENİZLİ İL BAŞKANI ALİ OSMAN HORZUM’A VERDİĞİ SÖZÜ TUTTU   12:31   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL DENİZLİ`DE   11:35   İSİAS OTELİ DAVASI... KIZI ASYA`YI KAYBEDEN BABA MEHMET TÜLEK: “SÜRECİN ŞEFFAF VE BİLİME DAYALI YÜRÜTÜLMESİNİ İSTİYORUZ”   10:45   DEPREMDE 72 KİŞİYE MEZAR OLAN İSİAS OTELİ DAVASI’NIN İKİNCİ DURUŞMASI GERÇEKLEŞTİ   09:52   MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN KIYI EKOSİSTEMLERİNİN RESTORASYONU ÇALIŞMALARI BARCELONA’DA ANLATILDI   09:20   ‘BÜYÜK SAVUNMA MİTİNGİ` YARIN YAPILACAK   16:40   YENİŞEHİR BELEDİYESİ KAÇAK PEYNİR İMALATHANESİNİ MÜHÜRLEDİ   15:51   GÖKHAN GÜNAYDIN ÇORLU TREN FACİASI DAVASINDA ÜST DÜZEY YÖNETİCİLERE CEZA VERİLMEMESİNE TEPKİ GÖSTERDİ   14:47   EMİR CAN İĞREK`TEN MEZİTLİ 33 SPOR`A TAM DESTEK   13:05   AKDENİZ BELEDİYESİ’NDEN VATANDAŞLARA VERGİ HATIRLATMASI   12:56   GÜLCAN KIŞ: HER 100 ÇOCUKTAN 20’Sİ ÇALIŞIYOR   12:56   ÇORLU DAVASI KARARINDAN SONRA AİLELER: YÜREĞİMİZE SU SERPİLDİ AMA BU DAVA BURADA BİTMEZ. 35 KAMU İHALESİ ALIP PARASINA PARA KATANLARI DA CEZAEVİNE GÖNDERMEDEN RAHAT ETMEYECEĞİZ   12:25   ÇORLU TREN KAZASI DAVASI... ÖZGÜR ÖZEL: “BU BAŞARI, DAYANIŞMA GÖSTERENLERİNDİR. BUNDAN SONRA HEP BERABER OLACAĞIZ”  
 
     
   

ÖZGÜR ÖZEL, ENGELLİLER GÜNÜ`NDE ENGELLİ ÇOCUĞA MİLLETVEKİLİ ROZETİ TAKTI… ÖZEL, İLK BELEDİYE BAŞKAN ADAYINI DA MANAVGAT`TA İLAN ETTİ


CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü`nde ziyaret ettiği Meliha Ercan Engelsiz Yaşam Merkezi`nde milletvekili olmak isteyen engelli çocuğa milletvekili rozeti taktı. Özel, burada CHP`nin Manavgat Belediye Başkan adayını da açıkladı. Özel, “Manavgat`ta bir başka aday yok, Manavgat başkanı kaybetmek istemiyor. Dünya Engelliler Günü`nde şöyle bir şey yapacağım, ben Parti Meclisi`nden geçmeyen hiçbir kararı duyurmadım. Ama adaylık başvurularımız sona eriyor. Bir başka aday yok. Manavgat kendinden razı. Çalışanlar kendinden razı. Konuşamayanlar işaret diliyle bizi bırakmasın diyorlar, Dünya Engelliler Günü`nde Manavgat Belediye Başkanımızı yarın Parti Meclisi`nden onaya sormamı isteyenler bir alkış buyursunlar. Başkanım, genel başkanlığımın ilk adaylık ilanıdır kabul buyurunuz” dedi.

 

Tarih : 3 Aralık 2023 Pazar 13:50   Okunma : 736

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü`nde ziyaret ettiği Meliha Ercan Engelsiz Yaşam Merkezi`nde milletvekili olmak isteyen engelli çocuğa milletvekili rozeti taktı. Özel, burada CHP`nin Manavgat Belediye Başkan adayını da açıkladı. Özel, “Manavgat`ta bir başka aday yok, Manavgat başkanı kaybetmek istemiyor. Dünya Engelliler Günü`nde şöyle bir şey yapacağım, ben Parti Meclisi`nden geçmeyen hiçbir kararı duyurmadım. Ama adaylık başvurularımız sona eriyor. Bir başka aday yok. Manavgat kendinden razı. Çalışanlar kendinden razı. Konuşamayanlar işaret diliyle bizi bırakmasın diyorlar, Dünya Engelliler Günü`nde Manavgat Belediye Başkanımızı yarın Parti Meclisi`nden onaya sormamı isteyenler bir alkış buyursunlar. Başkanım, genel başkanlığımın ilk adaylık ilanıdır kabul buyurunuz” dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü`nde Antalya`da Meliha Ercan Engelsiz Yaşam Merkezi`nde engelli bireylerle kahvaltı yaptı. Özel`le eşi Didem Özel de eşlik etti. Özel, tek tek masaları dolaşarak engelli bireylerle ve engelli çocuklarla sohbet etti, hatıra fotoğrafı çektirdi. Özel, milletvekili olmak isteyen bir engelli çocuk ile fotoğraf çektirdikten sonra CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı`nın milletvekili rozetini çocuğa taktı. Engelli bireylerin bazıları Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen`in tekrar belediye başkanı adayı gösterilmesini Özel`den istedi. Özel, merkezde aldığı eğitimin ardından asgari ücret ile çalışmaya başlayan bir engelli ile de sohbet etti. Engelli birey, Özel`e babasından aldığı aylıkla geçinirken şimdi çalışarak kendi gelirini sağlamaktan memnun olduğunu anlattı. Özel, yaşam merkezindeki engelli çocuk ve bireylerin halk oyunları toplulunun gösterisini izledi.

ÖRNEK OLACAK BİR YAPI”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel burada yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Engelliler ile ilgili bir gün belirlemek ve o gün kendini hesaba çekmek, ‘ben diğer 364 gün bu konuda ne yaptım, ne yapılmasını sağladım, bu konuyu nasıl takip ettim` demek bugüne yüklenmesi gereken en önemli anlamdır. Onun dışında sadece bir gün engellileri hatırlamak, konuşmak ve ondan sonra kendi hayatını devam edip onları geride dezavantajları ile bırakmak asla doğru değildir. Bu yüzden CHP`li belediyeler sosyal belediyeciliğin olmazsa olmaz bir parçası olarak, engelli dostu belediyecilik anlayışı ile içindedirler. Tüm alanları ve tüm hizmetleri, her yeri engelli dostu bir şekilde tasarlamak, bu konuda üzerilerine düşeni tam olarak yapmak, aktif bir şekilde bu konuda çaba sarf etmek durumundadırlar. Bu konuda belediye başkanlarımız ve belediyelerimiz ile övünüyoruz, bunu da yakından denetliyoruz. Ama bugün burada oldukça iyi bir örnekle, Türkiye`deki diğer belediyelerimize de örnek olacak bir yapı ile karşı karşıyayız.

HER GÜNÜ BİR GÜN ÖNCESİNE GÖRE BİRAZ DAHA İYİYE GİDEN ÇOK SAYIDA ARKADAŞIMIZ VE KARDEŞİMİZLE TANIŞTIK”

Şükrü Sözen başkanımızın 5 yıl önce hayata geçirdiği bu yer, her yaştan eğitim almaya ve eğitimi sonucundan her günü bir gün öncesine göre biraz daha iyiye giden çok sayıda arkadaşımız ve kardeşimizle tanıştık. Yaptıkları el emekleri, resimleri, hayatı tasvirleri gerçekten hepimizi gururlandırdı. Özellikle burada 2 yıl çalışmış bir kardeşimle, burada 2 yıl eğitim almış bir kardeşimle biraz önce sohbet ettim. 2 yıl boyunca burada eğitim almış, eğitimi bitene kadar babasından aktarılan küçük bir maaşla geçinmeye çalışıyormuş. Ama ‘5 yıldızlı bir otelde çatalı ve bıçağı kuruluyorum, o işi çok güzel yapıyorum. En iyi ben yapıyorum, bir asgari ücret alıyorum. Şimdi çok mutluyum` dedi. Bu gerçekten böyle bir merkezin hayata bir bireyi nasıl kazandırabildiğinin bir örneği. Şöyle bir gerçekliği de paylaşalım.

MANAVGAT BELEDİYE BAŞKAN ADAYINI AÇIKLADI

Belki Türkiye çapında enteresan günlerden geçiyoruz. 4 ay sonra yerel seçim var. Yerel seçimde aday olmak isteyen çok kişi görevimiz gereği bizimle görüşmek ve kendisini anlatmak istiyor ama benimle görüşmek isteyenlerden bir tanesi de Şükrü Sözen o görevi bırakmak için gayret sarf ediyor. Diyor ki ‘Ben görevimi birkaç dönemdir yaptım, bundan sonra ailemle ilgilenmek istiyorum`. Ben kendisini ikna etmeye çalışırken biraz önce işitme engelli kardeşlerimin tercüme edilmesini istedikleri mesajları vardı. İşaret dilinde bana dedi ki ‘Şükrü Başkan giderse biz kaybederiz` dedi. Şimdi engelli kardeşlerim, özel kardeşlerim başkanı kaybetmek istemiyorlar. Manavgat`ta bir başka aday yok, Manavgat başkanı kaybetmek istemiyor. Dünya Engelliler Günü`nde şöyle bir şey yapacağım, ben Parti Meclisi`nden geçmeyen hiçbir kararı duyurmadım. Ama adaylık başvurularımız sona eriyor ve bir başka aday yok. Manavgat kendinden razı. Çalışanlar kendinden razı. Konuşamayanlar işaret diliyle bizi bırakmasın diyorlar, Dünya Engelliler Günü`nde Manavgat Belediye Başkanımızı yarın Parti Meclisi`nden onaya sormamı isteyenler bir alkış buyursunlar. (Engelli bireyler yoğun bir şekilde alkışladı) Başkanım, genel başkanlığımın ilk adaylık ilanıdır kabul buyurunuz.”

Özel daha sonra Sözen ve engelli bireylerle hatıra fotoğrafı çektirerek, “Dünya Engelliler Günü`nde, beni kırdı, il başkanını kırdı, ilçe başkanını kırdı, Manavgatlılar çok istedi ama hala daha bir şans istedi, ama engelli kardeşlerimizin istediğini kırmadı. Adaylığını ilan ediyoruz. Hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.

"ENGELLİLERE KARŞI HER TÜRDEN AYRIMCILIKLA MÜCADELE ETMENİN SÖZÜNÜ VERİYORUZ"

Öte yandan Özel, X hesabından Dünya Engelliler Günü`ne ilişkin bir paylaşım yaptı. Özel`in paylaşımı şöyle:

"3 Aralık Dünya Engelliler Günü`nde engellilere karşı her türden ayrımcılıkla mücadele etmenin sözünü veriyoruz. Engellilerin eğitim ve çalışma yaşamına katılımı başta karşılaştıkları tüm zorluklara son vermemiz gerekiyor."

ÖZEL, EŞİYLE SABAH YÜRÜYÜŞÜ YAPTI”

Özgür Özel, CHP`nin Antalya kampının ikinci gününde sabah eşiyle birlikte yürüyüş yaptı. Özel eşi Didem Özel ile birlikte otelin bahçesinden başlayıp sahile doğru yürüdü.

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA