27 Nisan 2024 Cumartesi

16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI   15:13   BELEDİYE BAŞKANI OLDU, EYLEMİ BIRAKMADI!   12:52   ÖZGÜR ÖZEL, DENİZLİ İL BAŞKANI ALİ OSMAN HORZUM’A VERDİĞİ SÖZÜ TUTTU   12:31   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL DENİZLİ`DE   11:35   İSİAS OTELİ DAVASI... KIZI ASYA`YI KAYBEDEN BABA MEHMET TÜLEK: “SÜRECİN ŞEFFAF VE BİLİME DAYALI YÜRÜTÜLMESİNİ İSTİYORUZ”   10:45   DEPREMDE 72 KİŞİYE MEZAR OLAN İSİAS OTELİ DAVASI’NIN İKİNCİ DURUŞMASI GERÇEKLEŞTİ   09:52   MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN KIYI EKOSİSTEMLERİNİN RESTORASYONU ÇALIŞMALARI BARCELONA’DA ANLATILDI   09:20   ‘BÜYÜK SAVUNMA MİTİNGİ` YARIN YAPILACAK   16:40   YENİŞEHİR BELEDİYESİ KAÇAK PEYNİR İMALATHANESİNİ MÜHÜRLEDİ   15:51   GÖKHAN GÜNAYDIN ÇORLU TREN FACİASI DAVASINDA ÜST DÜZEY YÖNETİCİLERE CEZA VERİLMEMESİNE TEPKİ GÖSTERDİ   14:47   EMİR CAN İĞREK`TEN MEZİTLİ 33 SPOR`A TAM DESTEK   13:05   AKDENİZ BELEDİYESİ’NDEN VATANDAŞLARA VERGİ HATIRLATMASI   12:56   GÜLCAN KIŞ: HER 100 ÇOCUKTAN 20’Sİ ÇALIŞIYOR   12:56   ÇORLU DAVASI KARARINDAN SONRA AİLELER: YÜREĞİMİZE SU SERPİLDİ AMA BU DAVA BURADA BİTMEZ. 35 KAMU İHALESİ ALIP PARASINA PARA KATANLARI DA CEZAEVİNE GÖNDERMEDEN RAHAT ETMEYECEĞİZ   12:25   ÇORLU TREN KAZASI DAVASI... ÖZGÜR ÖZEL: “BU BAŞARI, DAYANIŞMA GÖSTERENLERİNDİR. BUNDAN SONRA HEP BERABER OLACAĞIZ”  
 
     
   

SİNEMA, DİZİ OYUNCUSU CAN GÜRZAP SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI


Geçtiğimiz gün yaşamını yitiren tiyatro ve sinema sanatçısı Can Gürzap için bugün Atatürk Kültür Merkezi`nde (AKM) tören düzenlendi. Can Gürzap, Taksim Camisi`nde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı. AKM`deki törene katılan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy konuşmasında, "Sanat onun yaşamının ilham kaynağıydı" dedi.

 

Tarih : 3 Aralık 2023 Pazar 15:54   Okunma : 393

GAYE ŞEYMA CAN

 

Geçtiğimiz gün yaşamını yitiren tiyatro ve sinema sanatçısı Can Gürzap için bugün Atatürk Kültür Merkezi`nde (AKM) tören düzenlendi. Can Gürzap, Taksim Camisi`nde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı. AKM`deki törene katılan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy konuşmasında, "Sanat onun yaşamının ilham kaynağıydı" dedi.

İstanbul Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü`nün kurucularından, Kurtlar Vadisi, Bir Avuç Deniz, Aşk Beklemez ve Medcezir gibi yapımlarla tanınan usta oyuncu Can Gürzap, bir süredir tedavi gördüğü hastanede 1 Aralık`ta 79 yaşında hayatını kaybetmişti. Bugün Taksim`deki Atatürk Kültür Merkezi`nde Gürzap için tören düzenlendi. Törene Gürzap ailesi, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, oyuncu Atsız Karaduman, sanatçı Işıl Yücesoy ve çok sayıda sanatçı ve sevenleri katıldı.

Törende konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, "Sanat, onun yaşamının ilham kaynağıydı. 79 yıllık ömrünü sadece sanata vakfetmiş birinden bahsediyorum. Çok sayıda genç sanatçının yetişmesine katkısı oldu, bu uğurda çok emekler verdi. Tiyatro başta olmak üzere sanatın birçok koluna katkısı olmuş bir değerimizdi. Kendisini ilk olarak 5 yıl önce Sakarya`da trafik kazası geçirdikten sonra hasta yatağında ziyaret ettiğim zaman tanımıştım. Zarafetini ve nezaketini o zaman fark etmiştim. Hasta yatağındaki davranışları bile ne kadar değerli biri olduğunu hissettiriyordu. Kendisini hiçbir zaman unutmayacağım. Bizlere düşen, onun bize bıraktığı mirası gelecek nesillere aktarabilmek, bize verdiği öğütleri gelecek nesillere taşımak için elimizden gelen çabaları göstermek" dedi.

ATSIZ KARADUMAN: "KAZANDIĞI PARALARLA OKUL YAPTIRDI"

Oyuncu Atsız Karaduman törende şunları söyledi:

"Tiyatroda hem oyuncu olacaksınız, hem yönetmen olacaksınız, o yetmeyecek. Radyoya hem oyuncu hem yönetmen olacaksınız, o da yetmeyecek. Televizyonda ve sinemada oyuncu ve yönetmen olacaksınız. O da yetmeyecek bir de üstüne oyun yazacaksınız. Bu her babayiğidin harcı değildir. İşte o yiğit şimdi burada yatıyor. O, işten kazandığı paralarla bu ülkenin evlatları için okul açtı, binlerce insan yetiştirdi. Bu toplum onun hakkını nasıl öder onu bilemem. Hocam oturmayı, kalkmayı, yemeyi içmeyi, giyinmeyi, adabımuaşereti, konuşmayı çok iyi bilirdi. Bundan sonra onun öğretilerini devam ettirmek bizim görevimiz."

IŞIL YÜCESOY: "ÖMÜR BOYU HATIRLAAYCAĞIMIZ BİR İSİM"

Oyuncu Işıl Yücesoy ise duygularını şöyle ifade etti, "Can, çok donanımlı, çok bilgili bir adamdı. Bu ülkeye çok layık olmuş, ömür boyu hatırlayacağımız bir kişi. Bunun yanında çok zarif, şık bir adamdı. Duruşuyla, tarzıyla, giyimiyle, kuşamıyla bambaşka bir insandı Can Gürzap. Yeri asla dolmayacak."

AKM`de yapılan törenin ardından Gürzap`ın cenazesi Taksim Camisi`ne getirildi. Burada kılınan cenaze namazına İstanbul Valisi Davüt Gül, Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, Gürzap ailesi, oyuncu dostları ve sevenleri katıldı. Gürzap cenaze namazının ardından, Kırkpınar Sapanca Aile Mezarlığı`na defnedilmek üzere uğurlandı.

CAN GÜRZAP KİPDİR?

İlk tiyatro eğitimini, kendisi gibi sanatçı olan babası Reşit Gürzap`tan alan sanatçı, 1962`de Kadıköy Maarif Koleji`ni tamamladıktan sonra Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü`nü bitirdi ve Londra`da Central School of Speech and Drama`da eğitim gördü. Ankara Devlet Tiyatrosu`nda yönetmen ve oyuncu olarak görev yaptı. Konservatuvarda öğretmen olarak derslere girdi. TRT`de radyoya birçok radyo tiyatrosu hazırladı. 1971 yılında Arsen Gürzap ile evlendi. 1978`de İstanbul Devlet Tiyatrosu kurucu müdürü oldu.

Çevirmenlik ve senaryo yazarlığı da (Yorgun Savaşçı-1993) yapan sanatçı, kurucusu olduğu Dialog sunuculuk ve dil okulunda görev yapıyor, sinema ve dizi filmlerde rol alıyordu.

Sanatçı, 2004 yılında Kadıköy Maarif Koleji ve Anadolu Lisesi Mezunlar Derneği tarafından Kristal Martı ödülüne layık bulunmuştu. Can Gürzap ayrıca League of Legends isimli oyunda Azir isimli karakteri seslendirmişti.

 

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA