27 Nisan 2024 Cumartesi

12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   09:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MAHALLE MUTFAKLARI İLE 2,5 MİLYON ADET YEMEK YURTTAŞLARA ULAŞTI   09:38   SEVDA ERDAN KILIÇ: “KAÇAK SARAY`N ARTIK BİR DE KAÇAK DANIŞMANLARI VAR. HEM AYM KARARINA UYMUYORLAR, HEM DE SARAY`IN KAPALI KAPILARI ARDINDA ANAYASA YAZIYORLAR”   09:36   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN BAKAN YUMAKLI`YA: “ESK TARAFINDAN MARKETLERE VERİLEN KARKAS ETLER VATANDAŞA ULAŞIYOR MU?   01:09   CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ÇELİK, VALİ GÜL İLE `TAKSİM`DE 1 MAYIS`I GÖRÜŞTÜ   23:41   BAKANLIK ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ BAŞLATAN CHP`Lİ TANAL: "SURİYE`YE ÜCRETSİZ ELEKTRİK GÖNDERİLİYOR AMA BENİM VATANDAŞIM MAĞDUR"   16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI   15:21   CHP`Lİ ADIGÜZEL: “ALİ ERBAŞ`IN DERHAL GÖREVİNDEN BİRAZ ONURU VARSA İSTİFA ETMESİ LAZIM”   15:13   BELEDİYE BAŞKANI OLDU, EYLEMİ BIRAKMADI!   12:52   ÖZGÜR ÖZEL, DENİZLİ İL BAŞKANI ALİ OSMAN HORZUM’A VERDİĞİ SÖZÜ TUTTU   12:31   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL DENİZLİ`DE   11:35   İSİAS OTELİ DAVASI... KIZI ASYA`YI KAYBEDEN BABA MEHMET TÜLEK: “SÜRECİN ŞEFFAF VE BİLİME DAYALI YÜRÜTÜLMESİNİ İSTİYORUZ”   10:45   DEPREMDE 72 KİŞİYE MEZAR OLAN İSİAS OTELİ DAVASI’NIN İKİNCİ DURUŞMASI GERÇEKLEŞTİ   09:52   MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN KIYI EKOSİSTEMLERİNİN RESTORASYONU ÇALIŞMALARI BARCELONA’DA ANLATILDI  
 
     
   

ÖZGÜR KARABAT`TAN BAKAN YERLİKAYA`YA: “ÜLKEMİZDE SON ON YIL İÇİNDE VATANDAŞLIK EDİNEN BİREYLER ARASINDA KIRMIZI BÜLTENLE ARANDIĞI TESPİT EDİLENLERİN SAYISI KAÇTIR? BUNLARA İLİŞKİN NE GİBİ İŞLEMLER YAPILMAKTADIR”


CHP Genel Saymanı Özgür Karabat, farklı ülke vatandaşı olan kriminal isimlerin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı oldukları iddialarını TBMM gündemine taşıdı. Karabat, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya`ya; “Ülkemizde son on yıl içinde vatandaşlık edinen bireyler arasında kırmızı bültenle arandığı tespit edilenlerin sayısı kaçtır? Bunlara ilişkin ne gibi işlemler yapılmaktadır? Suç örgütü mensuplarının konut edinme yoluyla T.C. vatandaşlığını bir kalkan haline getirdikleri dikkate alınarak bu yönde herhangi bir önlem alınmış mıdır? Vatandaşlık verilen şahıslara daha etkin bir güvenlik soruşturması yapılması için gerekli önlemler alınmakta mıdır” diye sordu.

 

Tarih : 3 Aralık 2023 Pazar 12:32   Okunma : 337

CHP Genel Saymanı Özgür Karabat, farklı ülke vatandaşı olan kriminal isimlerin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı oldukları iddialarını TBMM gündemine taşıdı. Karabat, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya`ya; “Ülkemizde son on yıl içinde vatandaşlık edinen bireyler arasında kırmızı bültenle arandığı tespit edilenlerin sayısı kaçtır? Bunlara ilişkin ne gibi işlemler yapılmaktadır? Suç örgütü mensuplarının konut edinme yoluyla T.C. vatandaşlığını bir kalkan haline getirdikleri dikkate alınarak bu yönde herhangi bir önlem alınmış mıdır? Vatandaşlık verilen şahıslara daha etkin bir güvenlik soruşturması yapılması için gerekli önlemler alınmakta mıdır” diye sordu.

CHP Genel Saymanı ve İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, özellikle farklı ülke vatandaşı olan kriminal isimlerin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı edinmesiyle bir koruma zırhına büründüğü ve dünyada suçlarından dolayı aranırken T.C. vatandaşı olunca iade edilmediklerine ilişkin kamuoyuna da yansıyan iddiaları TBMM gündemine taşıdı. Karabat, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya`nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı`na soru önergesi verdi. Karabat, önergesinde vatandaş olan bazı kişiler hakkında örnekler de vererek şu değerlendirmeyi yaptı:

“PEK ÇOK SUÇTAN ELDE EDİLEN PARA İLE BİRLİKTE BU SERVETİN KİRLİ SAHİPLERİNİN DE KOLAYCA VATANDAŞLIK ALARAK TÜRKİYE`YE GELDİĞİNE DAİR PEK ÇOK ÖRNEK SÖZ KONUSUDUR”

“AKP iktidarı, 2008`den bu yana yedi kez ‘varlık barışı` adı altında kaynağı belirsiz dövizlerin yurt içine girmesine olanak sağlamıştır. ‘Varlık Barışı` adı altında yapılan yasal düzenlemeler yoluyla dünyanın her yerinden kara paranın Türkiye`ye aktığı iddiaları dile getirilmiştir. Özellikle uyuşturucu, silah kaçakçılığı ve pek çok suçtan elde edilen para ile birlikte bu servetin kirli sahiplerinin de kolayca vatandaşlık alarak Türkiye`ye geldiğine dair pek çok örnek söz konusudur.

SALT GAYRİMENKUL ALMAKLA SAĞLANABİLDİĞİ SAYISIZ ÖRNEK SÖZ KONUSUDUR”

TC vatandaşlığı edinmenin oldukça kolaylaştırıldığı, vatandaşlık almak isteyenler hakkında etkin soruşturmalar yürütülmediği ve bunun salt gayrimenkul almakla sağlanabildiği sayısız örnek söz konusudur. Özellikle farklı ülke vatandaşı olan kriminal isimlerin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı edinmesiyle bir koruma zırhına büründüğü ve dünyada suçlarından dolayı aranırken T.C. vatandaşı olunca iade edilmedikleri pek çok örnek basına da yansımıştır.

HEM ÜLKEMİZİN İTİBARI HEM DE KAMU GÜVENLİĞİ AÇISINDAN KAYGI VERİCİ BİR DURUM YARATMAKTADIR”

İş insanı adı altında ismi uyuşturucu, insan kaçakçılığı ve mafya ile ilişkilendirilen pek çok ismin son dönemde operasyonlarla yakalanması ya da şehirlerimizde yaşanan suç örgütleri arasındaki hesaplaşmaların kamuoyuna yansıması, hem ülkemizin itibarı hem de kamu güvenliği açısından kaygı verici bir durum yaratmaktadır.

NENAD PETRAK...ABDELİLAH EL M....JOSEPH JOHANNES LİJDEKKERS”

Son olarak kırmızı bülten ile aranan Hırvat uyuşturucu kaçakçısı Nenad Petrak, suç örgütleri arasında ‘Kara` (Black) ve ‘Narkos` lakaplarıyla tanınan Fas kökenli uyuşturucu kaçakçısı Abdelilah El M., kırmızı bültenle aranan Hollandalı ‘Bello Jos` lakaplı uyuşturucu baronu Joseph Johannes Lijdekkers`in suç örgütü mensubu isimler son aylarda Türkiye`de yakalanmıştır. Bu örneklerin büyük resmin çok küçük bir bölümünü temsil ettiği açıktır. Gelinen noktada ülkemizin adeta suç örgütlerinin liderleri ve mensupları açısından adeta hedef ülke konumunda olduğu ve ülkemizde vatandaşlık elde ederek işlerini devam ettirdikleri kanısı artmaktadır.”

ÜLKEMİZDE SON ON YIL İÇİNDE VATANDAŞLIK EDİNEN BİREYLER ARASINDA KIRMIZI BÜLTENLE ARANDIĞI TESPİT EDİLENLERİN SAYISI KAÇTIR? BUNLARA İLİŞKİN NE GİBİ İŞLEMLER YAPILMAKTADIR”

Özgür Karabat, Bakan Ali Yerlikaya`ya şu soruları yöneltti:

“Ülkemizde son on yıl içinde vatandaşlık edinen bireyler arasında kırmızı bültenle arandığı tespit edilenlerin sayısı kaçtır? Bunlara ilişkin ne gibi işlemler yapılmaktadır?

-Son beş yılda ülkemizde yaşarken kırmızı bültenle arandığı için ilgili ülkeye iade edilen kişi sayısı kaçtır?

-Ülkemizde taşınmaz satın alarak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak için başvuran kişiler hakkında herhangi bir araştırma ya da istihbarat çalışma yürütülmekte midir? Parmak izi ve yüz tanıma sistemlerine karşın suç örgütü liderleri ya da üyeleri nasıl vatandaşlık alabilmektedir?

-Kriminal bireylere vatandaşlık satan çetelere dönük kaç operasyon gerçekleştirilmiştir? Bu operasyonlarda yakalanan kişi sayısı kaçtır? Bu kişiler hakkında devam eden adli veya idari soruşturma var mıdır?

-Suç örgütü mensuplarının konut edinme yoluyla T.C. vatandaşlığını bir kalkan haline getirdikleri dikkate alınarak bu yönde herhangi bir önlem alınmış mıdır? Vatandaşlık verilen şahıslara daha etkin bir güvenlik soruşturması yapılması için gerekli önlemler alınmakta mıdır?”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA