28 Nisan 2024 Pazar

13:05   CHP`Lİ AŞKIN GENÇ 2021 YILINDAN BERİ MALİ TABLOLARINI YAYINLAMAYAN YEŞİLAY`I TBMM GÜNDEMİNE TAŞIDI: “YEŞİLAY`IN, KAYNAĞI NERELERDE KULLANDIĞI DENETLENİYOR MU?”   12:46   İYİ PARTİ`NİN SEÇİMLİ OLAĞANÜSTÜ KURULTAYI BAŞLADI. GENEL BAŞKANLIK İÇİN 4 ADAY YARIŞACAK   12:31   CHP`DEN KANUN TEKLİFİ: "ASGARİ ÜCRET ÜÇ AYDA BİR ARTAN ENFLASYON ORANINDA OTOMATİK OLARAK ARTIRILSIN"   12:10   BİNLERCE AVUKAT HAKLARI İÇİN ANKARA`DA YÜRÜYOR: “YOK SAYILAN SAVUNMA MAKAMININ SESİNİ DUYURMAK İÇİN YOLA ÇIKTIK``   11:11   KARADENİZ`DE ÇAY TARIMI YAPILAN İLLERİN CHP İL BAŞKANLARI 2024 YILI ÇAY FİYATI İÇİN ORTAK AÇIKLAMA YAPTI: "ÇAY FİYATI 25 TL OLMALIDIR"   11:02   EGEÇEP`TEN ÇERNOBİL`İN YIL DÖNÜMÜNDE AÇIKLAMA: AKKUYU NÜKLEER ENERJİ SANTRALİ PROJESİNİ DURDURUN   09:55   MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN MAHALLE MUTFAKLARI İLE 2,5 MİLYON ADET YEMEK YURTTAŞLARA ULAŞTI   09:38   SEVDA ERDAN KILIÇ: “KAÇAK SARAY`N ARTIK BİR DE KAÇAK DANIŞMANLARI VAR. HEM AYM KARARINA UYMUYORLAR, HEM DE SARAY`IN KAPALI KAPILARI ARDINDA ANAYASA YAZIYORLAR”   09:36   ÖMER FETHİ GÜRER`DEN BAKAN YUMAKLI`YA: “ESK TARAFINDAN MARKETLERE VERİLEN KARKAS ETLER VATANDAŞA ULAŞIYOR MU?   09:24   MESKİ JENERATÖR SAYISINI 3 YILDA 313`E ÇIKARDI   01:09   CHP İSTANBUL İL BAŞKANI ÇELİK, VALİ GÜL İLE `TAKSİM`DE 1 MAYIS`I GÖRÜŞTÜ   23:41   BAKANLIK ÖNÜNDE OTURMA EYLEMİ BAŞLATAN CHP`Lİ TANAL: "SURİYE`YE ÜCRETSİZ ELEKTRİK GÖNDERİLİYOR AMA BENİM VATANDAŞIM MAĞDUR"   16:49   ROMANYALI ÖĞRENCİLER AKDENİZ’İN İLK VE TEK ÖĞRENME MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ   16:33   İSİAS DAVASI DEVAM EDİYOR... MAHKEME, ÜÇ UZMANIN DİNLENİLMESİNE KARAR VERDİ   16:33   GAZETECİLER CEMİYETİ TARAFINDAN DÜZENLENEN “MEDYA KONFERANSI” BAŞLADI   16:15   EĞİTİM SENDİKALARI MEB`İN YENİ MÜFREDAT PROGRAMINA TEPKİ GÖSTERDİ   15:54   TARSUS GASTRONOMİ MERKEZİ, ŞEHRİN GÖZDE MERKEZİ HALİNE GELDİ   15:53   MEB GELECEK EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDAN İTİBAREN KADEMELİ UYGULANMAYA BAŞLAMAYI PLANDIĞI MÜFREDATI AÇIKLADI   15:21   CHP`Lİ ADIGÜZEL: “ALİ ERBAŞ`IN DERHAL GÖREVİNDEN BİRAZ ONURU VARSA İSTİFA ETMESİ LAZIM”   15:13   BELEDİYE BAŞKANI OLDU, EYLEMİ BIRAKMADI!  
 
     
   

YOZGAT`TA 7. SINIF ÖĞRENCİSİ MERT ER, GELİŞTİRDİĞİ ‘YAPAY ZEKA İLE İNSANLARIN YAŞ VE KARAKTERİNE UYGUN KİTAP ÖNEREN PROGRAM` İLE TÜRKİYE İKİNCİSİ OLDU


Yozgat 7. Sınıf öğrencisi Muhammed Mert Er, danışman öğretmeni gözetiminde ‘Karakter ve yaş bilgisine göre kitap türü önerisi yapan yapay zeka yazılımı` geliştirdi. Er`in projesi, TÜBİTAK Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması`nda Türkiye 2`icisi oldu.

 

Tarih : 11 Aralık 2023 Pazartesi 11:04   Okunma : 202

SEYFİ ÇELİKKAYA

Yozgat 7. Sınıf öğrencisi Muhammed Mert Er, danışman öğretmeni gözetiminde ‘Karakter ve yaş bilgisine göre kitap türü önerisi yapan yapay zeka yazılımı` geliştirdi. Er`in projesi, TÜBİTAK Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması`nda Türkiye 2.`si oldu.

Özel yetenekli bireylerin, yetenek ve özelliklerini tanıyarak potansiyellerini en üst düzeyde kullanmaları yoluyla, bilgi, teknoloji ve yaratıcı çözüm üreten, insanlığın gelişimine katkı sağlamaya yönelik eğitim veren Yozgat Fatma Temel Turhan Bilim ve Sanat Merkezi yeni bir projeye imza attı. Daha önce TÜBİTAK tarafından düzenlenen yarışmalarda dereceler alan okul öğrencilerine okulun 7`inci sınıf öğrencisi Muhammed Mert Er de katıldı. Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Gamze Mete`nin danışman olarak verdiği destekle ‘Karakter ve yaş bilgisine göre kitap türü önerisi yapan yapay zeka yazılımı` projesini geliştiren Er, 17. TÜBİTAK 2204-B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması`nda bölge birincisi, Türkiye finallerinde de Türkiye 2`incisi oldu.

"KİTAP OKUMA ORANLARININ ARTMASINI BEKLİYORUZ"

Yozgat Fatma Temel Turhan Bilim ve Sanat Merkezi`nde bilişim teknolojileri öğretmeni Gamze Mete şunları söyledi:

“Öğrencilerimle ulusal ve uluslararası çeşitli yarışmalara katılıyoruz. 17`inci TÜBİTAK Ortaokul öğrencileri araştırma proje yarışmalarında da Türkiye ikincisi olduk. Projemizin adı; karakter ve yaş bilgisine göre kitap turu önerisi yapan yapay zeka yazılımı. Projemizin amacı aslında adından da belli olduğu üzere kişilerin karakter ve yaş analizlerine bakarak okuyabilecekleri kitap türlerini yapay zeka yazılımlarını da kullanarak özellikle kendi türünde emsalsiz olan dünya klasikleri arasından kitap türü önerisi yapan bir yazılım geliştirmek. Bu projeyle aslında kişilerin kitap seçme serüvenini birazcık daha hızlandırmayı ve bu sayede de kitap okuma oranlarının artmasını bekliyoruz. Projemiz geliştirilerek, okullarda, kitapçılarda, hatta kütüphanelerde bile çok rahat şekilde kullanılabilir. Bu sayede de insanlar okuyacakları kitapları seçmekte zorlanmadan daha rahat ve daha farklı çeşitlerde kitapları okuyabilirler."

"BU PROJEYLE BERABER KİŞİ KENDİ ÖZELLİĞİNE DAİR OLAN KİTABI BULABİLECEK"

Yozgat Fatma Temel Turhan Bilim ve Sanat Merkezi 7. Sınıf öğrencisi Muhammed Mert Er de, çalışması hakkında şöyle konuştu:

"Projenin amacı kişilerin yaş ve karakter özelliklerine bağlı olarak onlara bir kitap türüne bulunmaktadır. Projeyi ben yaptım. İçeriğinde blok tabanlı bir kodlama yaptım. Kodlamamda burada yapay zekayı kullanarak bunun yaş tanımlama özelliği ve konuşma özelliği ekledim. Bunun sonucunda da burada yapay zekayla beraber kişinin yaşını tamamladım veya projemle konuşma özelliği ekledim. Bu projeyi okulda arkadaşlarımla beraber denedim. Projenin nasıl olabileceğini hocamla beraber tartıştık, projeyi yaptık. Sonra TÜBİTAK`a başvurusunu yaptık. Başvuru sonucunda başvurum olumlu geçti, bölge yarışmasına çağrıldım. Bölge yarışmasından da birincilikle ayrıldım, final yarışmasına gittim. Finalde de Türkiye ikinciliği elde ettim. Bu projeyle beraber kişi kendine özel, yani kendi özelliğine dair olan kitabı bulabilecek ve onu rahat bir şekilde okuyabilecek."

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA