12 Mayıs 2024 Pazar

16:22   BAŞKAN ÖZER, ESENYURTLU ANNELERLE BİR ARAYA GELDİ   16:21   CHP ÇORUM MİLLETVEKİLİ TAHTASIZ, ALPAGUT`TA EYLEM YAPAN İŞÇİLERE DESTEK VERDİ: "EMEKTEN ALINTERİNDEN YANAYIZ"   15:54   ANNELER GÜNÜN`NDE İZMİR`DE VATANDAŞLAR ZÜBEYDE ANA`YA KOŞTU   15:47   ZÜBEYDE HANIM, ANNELER GÜNÜ`NDE İZMİR`DE ANIT KABRİ BAŞINDA ANILDI   15:06   SAĞLIK BAKANI FAHRETTİN KOCA`NIN AÇIKLADIĞI "ONAYLI RANDEVU DÖNEMİ" YARIN BAŞLIYOR   14:49   KEMAL KILIÇDAROĞLU`NDAN ANNELER GÜNÜ MESAJI: "EVLADINI TOPRAĞA VERMİŞ BÜTÜN ANNELERİMİZİN ANNELER GÜNÜ`NÜ KUTLUYORUM"   14:45   TOKİ MAĞDURLARINDAN İSTANBUL`DA EYLEM: “5 YIL GEÇTİ, İNŞAATLAR HÂLÂ YAVAŞ İLERLİYOR”   14:35   YARGITAY`DA YARIN ÇİFTE SEÇİM YAPILACAK   14:07   METEOROLOJİ`DEN 10 İLDE GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI   14:05   BAKAN ERSOY`DAN İTİRAF... ERDOĞAN AİLESİNE YAKIN İSMİN İŞLETTİĞİ İSTANBUL PARK HÂLÂ TAHLİYE EDİLEMEDİ   13:31   ZELİHA AKSAZ ŞAHBAZ`DAN `ENGELLİLER HAFTASI` MESAJI: "KAMU VE ÖZEL SEKTÖRDEKİ ENGELLİ KOTASI ARTIRILMALIDIR"   13:25   DİYABETLİ ÇOCUKLAR VAKFI`NDAN ÇAĞRI: "TİP 1 DİYABETLİ ÇOCUKLARIN HAYATINI DEĞİŞTİRECEK SENSÖRLER SUT KAPSAMINA ALINMALI. ÇOCUKLARIN SAĞLIĞIYLA İLGİLİ BİR KONUDAN TASARRUF OLMAZ"   12:54   MSB`DEN `ANNELER GÜNÜ` MESAJI: "HER ŞEYİN EN GÜZELİNİ HAK EDİYORSUNUZ. İYİ Kİ VARSINIZ"   12:52   BAKAN ALİ YERLİKAYA`DAN ANNELER GÜNÜ MESAJI: "SİZLER BAŞIMIZIN TACISINIZ"   12:47   BAKAN GÖKTAŞ: "MAYIS AYINA İLİŞKİN TOPLAM 4,8 MİLYAR TL TUTARINDAKİ YAŞLI AYLIĞI VE ENGELLİ AYLIKLARINI HESAPLARA YATIRDIK"   12:44   ZEYNEL EMRE`DEN BAKAN TUNÇ`A: "2003-2023 YILLARI ARASINDA İNŞA EDİLEN YENİ ADLİYE BİNALARI VE CEZAEVLERİ İHALELERİNİ ALAN FİRMALAR İLE TOPLAM İHALE BEDELİ NEDİR?   12:44   CHP LİDERİ ÖZGÜR ÖZEL`DEN ANNELER GÜNÜ MESAJI   12:42   CHP ALMANYA BİRLİKLERİ FEDERASYONU YENİ YÖNETİMİNİ BELİRLEYECEK   12:37   DEPREM UZMANI PROF. DR. ERCAN`DAN SEFERİHİSAR`DA 7.3 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM UYARISI   12:17   METEOROLOJİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ UYARDI: SAĞANAK VE GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞ BEKLENİYOR  
 
     
   

BURHANETTİN BULUT: BİR AN ÖNCE YAZ SAATİ UYGULAMASI SONA ERDİRİLMELİ. BU YAPILAN, BU HALKA ZULÜMDÜR


CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, “Bir an önce kalıcı yaz saati uygulamasının sona erdirilmesi lazım. İşçilerimiz, emekçilerimiz, öğrencilerimiz için ve elektrik tasarrufu için... Bu yapılan bu halka zulümdür” dedi. Konuyu Meclis gündemine taşıyan Bulut, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar`a “Halkın tepkisini çeken yaz saati uygulamasından ısrarla vazgeçilmemesinin nedeni nedir? Sürekli yaz saati uygulamasına geçildiğinden bu yana enerjiden ne kadar tasarruf edilmiştir? Bakanlığınıza, yaz/kış saati uygulamasına geri dönülmesi yönünde vatandaşlarımız tarafından kaç başvuruda bulunulmuştur” diye sordu.

 

Tarih : 11 Aralık 2023 Pazartesi 13:24   Okunma : 258

CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, “Bir an önce kalıcı yaz saati uygulamasının sona erdirilmesi lazım. İşçilerimiz, emekçilerimiz, öğrencilerimiz için ve elektrik tasarrufu için... Bu yapılan bu halka zulümdür” dedi. Konuyu Meclis gündemine taşıyan Bulut, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar`a “Halkın tepkisini çeken yaz saati uygulamasından ısrarla vazgeçilmemesinin nedeni nedir? Sürekli yaz saati uygulamasına geçildiğinden bu yana enerjiden ne kadar tasarruf edilmiştir? Bakanlığınıza, yaz/kış saati uygulamasına geri dönülmesi yönünde vatandaşlarımız tarafından kaç başvuruda bulunulmuştur” diye sordu.

CHP Halkla ve Medyayla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, kalıcı yaz saati uygulamasına son verilmesi gerektiğini söyledi. Konuyu Meclis gündemine taşıyan Bulut, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar`ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı`na soru önergesi verdi.

Bulut, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

TÜM EMEKÇİLER VE ÖĞRENCİLER, SABAHIN KÖR SAATİNDE MUTLAKA BERAT ALBAYRAK`I HATIRLIYOR”

İlkokula giden evlatlarımız, lise, ortaokul öğrencileri, işçiler, aklınıza gelen tüm emekçiler ve öğrenciler, sabahın kör saatinde mutlaka Berat Albayrak`ı hatırlıyor. Neden mi? Çünkü karanlıkta okula, iş yerlerine gitmek zorunda kalıyorlar. Kepenk açarken karanlıkta anahtarı zor bela görüyorlar ya da emekçi kardeşlerimiz iş yerine adım attıklarında dışarıda hava hâlâ karanlık. Sayın Damat, görevini bırakalı yıllar geçmiş olmasına rağmen aldığı karar hala uygulamada. Bir an önce kalıcı yaz saati uygulamasının sona erdirilmesi lazım. İşçilerimiz, emekçilerimiz, öğrencilerimiz için ve elektrik tasarrufu için... Bu yapılan bu halka zulümdür.”

Bulut açıklamasında 2016/8589 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile 1973`ten bu yana devam eden yaz/kış saati uygulamasından vazgeçildiğini, yaz saatinin kalıcı hale getirildiğini hatırlattı. Bulut, “Dönemin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak`ın ısrarları sonucu gün ışığından daha fazla yararlanmak iddiasıyla uygulanmaya başlanan sürekli yaz saati uygulamasıyla kış aylarında Türkiye`nin ticari ilişkilerinin yarısından fazlasını yürüttüğü Avrupa ile olan saat farkı artmıştır. Söz konusu uygulama en çok sabah işe gitmek zorunda olan emekçileri ve öğrencileri etkilemiştir” dedi.

ÖĞRENCİLER ZİFİRİ KARANLIKTA EVDEN ÇIKIYOR

Günlerin de kısalmasıyla saatler de geri alınmadığı için öğrencilerin zifiri karanlıkta evden çıkıp, okula gitmek zorunda kaldığını belirten Bulut, şunları kaydetti:

Güneş doğmadan okula giden öğrenciler, ilk dersi lamba yakarak işlemek zorunda kalmaktadır. Öğrencilerin çoğu ilk derste uyuklarken öğretmenler de gün aydınlanmadığı için ilk derslerden verim alamamaktan şikayetçidir. Veliler ise sokak köpekleri, madde bağımlıları nedeniyle çocuklarının zifiri karanlıkta sokağa çıkmasını istememektedir. Yurttaşlarımız sabah işe giderken güvenlik kaygısı yaşarken, uygulamanın tek kazananı her zamanki gibi elektrik dağıtım şirketleri olmuştur. Bu yapılanlar halka zulümdür.”

HALKIN TEPKİSİNİ ÇEKEN YAZ SAATİ UYGULAMASINDAN ISRARLA VAZGEÇİLMEMESİNİN NEDENİ NEDİR”

CHP`li Bulut`un soru önergesinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar`a yönelttiği sorular ise şöyle:

Halkın tepkisini çeken yaz saati uygulamasından ısrarla vazgeçilmemesinin nedeni nedir? Sürekli yaz saati uygulamasına geçildiğinden bu yana enerjiden ne kadar tasarruf edilmiştir?

Yaz saatinin sürekli olmasından bu yana aradan geçen süreçte ekonomik kayıp olup olmadığı yönünde bir araştırmanız var mıdır?

Bakanlığınıza, yaz/kış saati uygulamasına geri dönülmesi yönünde vatandaşlarımız tarafından kaç başvuruda bulunulmuştur?

Kışın sabah saatlerinde aydınlatma ihtiyacı nedeniyle uygulamanın hane halkları, sanayi ve ticaret kuruluşlarının kullandığı enerji tüketimine nasıl bir etkisi olmuştur?”

 

Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


 
  FLAŞ HABER
   
 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinerji.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA